H1n1

H1n1

Son dakika H1N1 haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan H1N1 ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını H1N1 haber sayfamızda bulabilirsiniz.

H1n1

haberleri sayfasında son dakika yaşanan h1n1 gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.084 h1n1 haberi bulunmuştur. Tüm h1n1 haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Serdar Ortaç’ın annesi paylaştı! Eski gelin Chloe Loughan'dan yanıt gecikmedi
Serdar Ortaç’ın annesi paylaştı! Eski gelin Chloe Loughan'dan yanıt gecikmedi Şarkıcı Serdar Ortaç'ın 4 yıldır hastanede enfeksiyon (H1N1 virüsü) tedavisi gören iki çocuk babası kardeşi Serkan Ortaç (39), 12 Mart'ta hayata veda etmişti. Yaşadığı acıyla sarsılan ünlü şarkıcının annesi Nesrin Ortaç, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Ortaç'ın bu paylaşıma Serdar Ortaç'ın eski eşi Chloe Loughan sessiz kalmadı.
5.04.2023 Magazin
Serdar Ortaç: Ölmekten korkmuyorum, bugün gitsem mutlu giderim
Serdar Ortaç: Ölmekten korkmuyorum, bugün gitsem mutlu giderim Şarkıcı Serdar Ortaç'ın 2019 yılından bu yana hastanede enfeksiyon (H1N1 virüsü) tedavisi gören iki çocuk babası kardeşi Serkan Ortaç (39), 12 Mart'ta hayata veda etmişti. Meslektaşına verdiği 'Bilsem Ki' şarkısının klip çekiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan 53 yaşındaki popçu, "Ben de gideceğim. Hepimiz gideceğiz. Bugün gitsem mutlu giderim" dedi.
25.03.2023 Magazin
Kötü haber geldi! Vaka sayıları patladı! Kafe, restoran...
Kötü haber geldi! Vaka sayıları patladı! Kafe, restoran... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, "90 bin bandında günlük yeni vaka ilan ediyorsanız, hastalık halen ülkeyi tehdit ediyor demektir. Şu anda ölüm sayılarında da artma olduğuna göre Türkiye hala Covid-19 vakaları ile ilgili tehdit altında. Günlük yaklaşık 200 kişinin ölümü hiç azımsanacak bir rakam değil. O yüzden de tehdit çok büyük" dedi.
1.02.2022 Yaşam
Hastalıklar arttı, vatandaşlar şifayı orada aradı
Hastalıklar arttı, vatandaşlar şifayı orada aradı Gribal enfeksiyonların artmasıyla vatandaşlar aktarlara koşarken bitki çaylarında satış patlaması yaşandı.
31.12.2021 Sağlık
'Mutant virüs ile hamile kadın ölümleri arttı'
'Mutant virüs ile hamile kadın ölümleri arttı' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, mutant virüste görülen artış ile koronavirüse bağlı hamile kadın ölümlerinin de arttığını söyledi. Prof. Dr. Ceyhan, "Mutant virüs, gerçekten çok sayıda gebenin ölümüne ve birçoğunda karnındaki bebek ile birlikte kaybına yol açıyor. Mutant virüs problemi ortaya çıkmadan önce biz gebelere, gebelik sonrasına aşılama önerirken, şimdi mutlaka gebeliğin ilk 3 ayı bittikten sonra hemen aşılanmalarını istiyoruz" dedi.
1.05.2021 Sağlık
Mutant virüs ile ilgili flaş açıklama! 'Daha çok...'
Mutant virüs ile ilgili flaş açıklama! 'Daha çok...' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 5 farklı ülkede koronavirüs mutantlarının daha çok çocukları etkilediği, özellikle 0-9 yaş grubunda vaka sayısında artış rapor edildiğini söyledi. Ceyhan, bunun nedeninin izah edilemediğini belirterek, "Zamanla bu mutasyonlar öyle bir hale geliyor ki belli bir yaş grubunu ağırlıklı olarak hasta yapıyor, bazen belli hastalık gruplarında daha çok hastalık yapıyor" dedi.
28.03.2021 Gündem
Memur, işçi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve açıklandı
Memur, işçi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve açıklandı Kamu, özel sektör... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş açıklama! Bakanlık duyurdu. İş kazalarıyla ilgili kapsamlı tanımlama geldi. Bakanlığın hazırladığı rehberde, işin yürütülmesi nedeniyle ortaya çıkan sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engelliliğin meslek hastalığı olarak tanımlandığı belirtilerek, “Meslek hastalıkları, etkenle çalışanın ilk temasından 1 hafta ila 40 yıl sonra ortaya çıkabilmektedir” denildi. Meslek hastalığına neden olan biyolojik etkenler arasında bakteri, virüs, mantar ve parazitlerin de olduğu ifade edilen rehberde, virüslere örnek olarak da hepatit, HIV ve H1N1 (domuz gribi) gösterildi.
6.03.2021 Memur
DSÖ, 'Vuhan' raporunu birkaç hafta içinde açıklayacak
DSÖ, 'Vuhan' raporunu birkaç hafta içinde açıklayacak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, Çin'in Vuhan kentinde Covid-19'un kaynağına ilişkin incelemelerde bulunan DSÖ ekibinin kapsamlı raporunun birkaç hafta içerisinde yayınlanacağını söyledi. Berdyklychev "Rapor; öğrenilenleri özetleyecek, eksik birtakım bilgileri giderecek ve gelecekte gerçekleştirilecek çalışmalar için sonraki adımları belirleyecek" dedi.
24.02.2021 Dünya
Yalova'da üretildi, üniversitede kullanılmaya başlandı
Yalova'da üretildi, üniversitede kullanılmaya başlandı Yalova Üniversitesinde (YAÜ) bir grup akademisyen tarafından yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına karşı üretilen alkolsüz dezenfektanın kullanımına yerleşkede başlandı.
19.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Elektromanyetik enerjiyle Kovid-19'u etkisizleştiriyor
Elektromanyetik enerjiyle Kovid-19'u etkisizleştiriyor İTÜ ARI Teknokent'te faaliyet gösteren teknoloji şirketi Smarte, geliştirdiği "Vironance" teknolojisi ile havada asılı, yüzey ve yüzeyin altına tutunmuş olan virüsleri elektromanyetik enerji ile etkisiz hale getiriyor.
9.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Koca duyurdu: Mevcut şartlarda mümkün görülmüyor
Bakan Koca duyurdu: Mevcut şartlarda mümkün görülmüyor Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca flaş açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin günlük corona virüs tablosunu açıklayan Bakan Koca iyileşen hasta sayısındaki artışa dikkat çekti. Vakaların en fazla olduğu kenti açıklayan Sağlık Bakanı Koca, "Vakaların yüzde 53,74'ü tüm şehirlerle irtibat halinde olan İstanbul'da tespit edilmiştir." dedi.
1.07.2020 Gündem
Yeni virüs uyarısı 2020! Çin’de yeni virüs mü çıktı? G4EA H1N1 nedir, insandan insana bulaşır mı? Yeni virüs domuz gribi türü mü?
Yeni virüs uyarısı 2020! Çin’de yeni virüs mü çıktı? G4EA H1N1 nedir, insandan insana bulaşır mı? Yeni virüs domuz gribi türü mü? Çin’de domuz gribinin yeni türü olarak yeni virüs ortaya çıktı. Dünya koronavirüsle mücadele ederken, Çin’de çıkan yeni virüs paniğe neden oldu. Çin’den gelen yeni virüs haberlerinden sonra vatandaşlar arama motorları üzerinden yeni virüs konusunda araştırma yapamaya başladı. Peki, Çin Pekin’de çıkan yeni virüs G4EA H1N1 nedir? G4EA H1N1 bulaşıcı mı?
1.07.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesi Kara'dan uyarı! Yeni virüs...
Bilim Kurulu üyesi Kara'dan uyarı! Yeni virüs... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Çin'de pandemi yapma riski olan yeni grip virüsü 'G4 H1N1'in domuzlar arasında yaygın olarak tespit edildiğinin bildirildiğini belirterek, mesafe, maske ve el yıkamanın önemine dikkat çekti.
1.07.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesi yoğun bakımda Covid-19'la mücadeleyi anlattı
Bilim Kurulu üyesi yoğun bakımda Covid-19'la mücadeleyi anlattı Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, koordinatörlüğünü yürüttüğü Ankara Şehir Hastanesi Yoğun Bakım'da, ekibiyle birlikte Covid-19'a karşı yürüttükleri mücadeleyi anlattı. Yamanel, "Burada çok önemli işler yaptığımıza inanıyorum. O nedenle ekibimle gurur duyuyorum. Bu süreçte ekibimiz hep buradaydı. 24 saat çalıştılar" dedi.
26.05.2020 Corona Virüsü
Tedirgin eden corona virüs açıklaması: Her yerde çıkabilir
Tedirgin eden corona virüs açıklaması: Her yerde çıkabilir Çin'den, yeni tip corona virüs salgını nedeniyle yöneltilen eleştirilere, "virüsün dünyanın her yerinde her zaman ortaya çıkabileceği" cevabı verildi.
14.05.2020 Corona Virüsü
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş kazası sayılabilecek
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İş kazası sayılabilecek Corona virüs tedbirleri kapsamında pek çok kişi evden çalışmaya başladı. Ofis haline gelen evlerde yapılan kazalar da gerçekleşme biçimine göre artık birer iş kazası sayılabilecek.
14.05.2020 Yaşam
Corona virüsten korunmak için temizlikte kullandığımız kimyasallar ölüme götürebilir
Corona virüsten korunmak için temizlikte kullandığımız kimyasallar ölüme götürebilir Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar, corona virüse karşı yapılan temizliklerde kullanılan kimyasallar konusunda uyarırken, "Çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi kimyasallar karıştırılarak kullanılırsa, ortaya çıkan gazlar insanı ölüme kadar götürebilir dedi.
15.04.2020 Gündem
İmmün plazma yöntemiyle tedavi dönemi başladı!
İmmün plazma yöntemiyle tedavi dönemi başladı! Sağlık Bakanlığının koordinasyonu ve Türk Kızılayın yürütücülüğünde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı başlatılan "immün plazma" tedavisi için ilk gönüllü plazma bağışçısı, koronavirüsü yenen Dr. Kürşat Demir oldu. İnönü Üniversitesi de yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı immün plazma yöntemiyle tedaviye başladı. Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık yeni başlanan tedavi yöntemi ile ilgili yaptığı açıklamada, "immün plazma" tedavisi için günde 750 bağışçıdan plazma alabilecek kapasitede olduklarını bildirdi.
7.04.2020 Gündem
'Corona' ile ilgili heyecanlandıran açıklama!
'Corona' ile ilgili heyecanlandıran açıklama! Corona virüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Bilimsel verilere göre şu an elimizdeki en etkili tedavi ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi. Bakan Varank'ın sorusu üzerine Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Aslında bu çok klasik bir tedavi, gerçekten işe yarayabilir. Ama yüzde yüz mü, bu sorunun cevabını önümüzdeki birkaç haftada verebileceğim" ifadelerini kullandı.
3.04.2020 Sağlık
Kızılay Başkanı Kınık açıkladı: 10 gün sonra 10 ilde başlıyor
Kızılay Başkanı Kınık açıkladı: 10 gün sonra 10 ilde başlıyor Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık müjdeyi verdi. Pasif antikor tedavisi için iyileşmiş hastalardan kan bağışı alımlarının 10 gün sonra 10 ilde başlanacağını açıkladı.
2.04.2020 Gündem
Prof. Dr. Ovalı'dan heyecanlandıran açıklama: Birkaç hafta içinde...
Prof. Dr. Ovalı'dan heyecanlandıran açıklama: Birkaç hafta içinde... Corona virüs tedavisi üzerinde çalışma yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Bilimsel verilere göre şu an elimizdeki en etkili tedavi ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi. Bakan Varank'ın sorusu üzerine Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Aslında bu çok klasik bir tedavi, gerçekten işe yarayabilir. Ama yüzde yüz mü, bu sorunun cevabını önümüzdeki birkaç haftada verebileceğim" ifadelerini kullandı.
2.04.2020 Gündem
Uykusuz kalmak virüsle savaşan hücrelerin sayısını azaltıyor
Uykusuz kalmak virüsle savaşan hücrelerin sayısını azaltıyor Uykusuz kalmak virüslerle mücadelede çok önemli olan 'doğal katil hücreler'in sayısını ve aktivitesini azaltıyor. Bu nedenle uyku düzeninin bozulmaması gerekiyor.
26.03.2020 Sağlık
"Pandemi sadece durumu tanımlıyor"
"Pandemi sadece durumu tanımlıyor" DSÖ Türkiye Program Yöneticisi Prof. Dr. Ergüder, yeni tip koronovirüsün (Kovid-19) pandemi (salgın) olarak ilan edilmesine ilişkin, "Ülkelerin alacakları önlemleri değiştirmiyor. Sadece bu durumun tanımını gösteriyor." dedi.
12.03.2020 Sağlık
"İyileşmek için yapmanız gerekenler..."
"İyileşmek için yapmanız gerekenler..." Mevsim geçişlerinde yaşlılar, çocuklar ve hamileler başta olmak üzere birçok insanın hastalıklara karşı direnci düşerken grip sezonu da şiddetini gösteriyor. Ekim ayı ile birlikte başlayan grip, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları artış gösteriyor.
28.02.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

H1n1 ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki h1n1 haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.