Greenpeace

Greenpeace

Son dakika Greenpeace haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Greenpeace ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Greenpeace haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Greenpeace

haberleri sayfasında son dakika yaşanan greenpeace gelişmeleri de dahil olmak üzere 271 greenpeace haberi bulunmuştur. Tüm greenpeace haberleri aşağıda listelenmiştir.
BM İklim Değişikliği Konferansı'nda anlaşmaya varıldı
BM İklim Değişikliği Konferansı'nda anlaşmaya varıldı Ülkeler, 26. BM İklim Değişikliği Konferansı'nda (COP26) "hayal kırıklıkları" arasında anlaşmaya vararak, gelecek yılın sonuna kadar 2030 emisyon azaltma hedeflerini güçlendirmeyi kabul etti.
13.11.2021 Dünya
Koronavirüs tehlikeyi katladı! Erken ölüm sebebi...
Koronavirüs tehlikeyi katladı! Erken ölüm sebebi... İstanbul’da yapılan güncel bir akademik araştırma, koronavirüs ölümlerinde hava kirliliğinin etkisine dikkat çekti. Araştırmaya göre, İstanbul’da koronavirüs pandemisi boyunca gerçekleşen ölümlerin yaş, sosyoekonomik durum ve hane halkı sayısının yanı sıra, hava kirliliğiyle de ilişkili olduğu açıklandı.
13.10.2021 Gündem
Hava kirliliği arttı! İstanbul, Ankara...
Hava kirliliği arttı! İstanbul, Ankara... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) hava kirliliği limit değerlerini güncelledi. 15 yıl aradan sonra güncellenen hava kalitesi rehberinde temel kirleticiler arasında bulunan PM10 için yıllık limit değer 20 mikrogramdan 15’e; DSÖ’nün kanserojen madde olarak da tanımladığı PM2.5 için ise 10 mikrogramdan 5’e çekildi. Yeni değerlere göre İstanbul’da yıllık hava kirliliği ortalaması, limit değeri yaklaşık 3.4 kat; Ankara’da ise 3.8 kat aşıyor.
24.09.2021 Gündem
Doktorlar endişeli! Hastalıkları daha da artırabilir
Doktorlar endişeli! Hastalıkları daha da artırabilir Doktorlar, hava kirliliğinin, akciğer kanseri başta olmak üzere hastalıkları daha da artırmasından endişe ediyor.
31.07.2021 Sağlık
Japonya'da Fukuşima krizi: Radyoaktif atık su denize boşaltılacak
Japonya'da Fukuşima krizi: Radyoaktif atık su denize boşaltılacak Japonya hükümeti Fukuşima Dai-içi nükleer santralindeki atık suyu denize boşaltmaya karar verdi. Karara çevreciler ve bölge ülkelerinden tepki yağdı.
13.04.2021 Dünya
Greenpeace: Hibrit araçlar kuzu postuna bürünmüş kurt
Greenpeace: Hibrit araçlar kuzu postuna bürünmüş kurt Yeni bir araştırmaya göre, elektrikle şarj edilen bataryalara sahip hibrit (PHEV) araçlar, resmi test sonuçlarının gösterdiğinden iki buçuk kat daha fazla karbondioksit (CO2) emisyonuna neden oluyor.
17.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Corona virüsle ilgili gizli tehlike! Yasaklanmalı, riski artırıyor!
Corona virüsle ilgili gizli tehlike! Yasaklanmalı, riski artırıyor! Avrupa’dan ithal edilen çöplerin içinde bulunan tıbbi atıkların corona virüs riskini artırdığına dikkat çeken uzmanlar, ‘Plastik atıkların girişi yasaklanmalı’ diyor.
16.07.2020 Gündem
Analiz yapıldı! Üç sebzede yasak zehir
Analiz yapıldı! Üç sebzede yasak zehir Greenpeace Akdeniz’in, Türkiye’deki marketler ve 1 semt pazarından satın aldığı 90 adet domates, salatalık ve biber örneğini laboratuvarda analiz ettirdi.
21.01.2020 Gündem
11 Kasım Dünya Bekarlar Günü nasıl oraya çıktı? İlk Hangi ülkede başladı?
11 Kasım Dünya Bekarlar Günü nasıl oraya çıktı? İlk Hangi ülkede başladı? 11 Kasım Dünya Bekarlar Günü olarak kutlanıyor. Kara Cuma, Anneler, Babalar, Sevgililer Günü derken, alışveriş çılgınlığına 11 Kasım Bekarlar Günü de eklendi. Diğer günler gibi tüm dünyayı etkisi altına almaya başaran Bekarlar Günü Türkiye’yi de etkiledi. Peki, 11 Kasım Dünya Bekarlar Günü nedir? Ne zaman ortaya çıktı? İşte Dünya Bekarlar Günü hakkında merak edilen detaylar...
11.11.2019 Yaşam
Rusya'dan şok itiraf! Radyasyon seviyesi 16 kat arttı
Rusya'dan şok itiraf! Radyasyon seviyesi 16 kat arttı Resmi meteoroloji ajansı Rosgidromet, geçen haftaki füze testinde meydana gelen patlamadan sonra radyasyon seviyesinin ulaştığı seviyeyi duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı, daha önce radyasyonda bir değişiklik olmadığını ilan etmişti.
13.08.2019 Dünya
Şili'de 40 bin litre akaryakıt denize döküldü
Şili'de 40 bin litre akaryakıt denize döküldü Güney Amerika ülkesi Şili'de 40 bin litre dizel yakıtın denize döküldüğü bildirildi.
29.07.2019 Dünya
Plastik çatal kaşık, pipet yasaklansın
Plastik çatal kaşık, pipet yasaklansın 2050’de dünya nüfusu 9.8 milyara ulaşacak. Bu da milyarlarca ton atık demek. Geleceğe bugünün çöpünü bırakmamak için herkesin yapabileceği bir şey var. Gazete kâğıdından çay içtiğiniz cam bardağa, radyonuzun pilinden cep telefonlarına, eskiyen kanepenize kadar her şey geri dönüştürülebiliyor.
10.03.2019 Gündem
Nefesimiz tükeniyor
Nefesimiz tükeniyor Hayat nefesle başlıyor... Nefesle bitiyor... Temiz hava solumak en temel insan haklarından. Ancak kirli havaya bağlı gelişen hastalık ve ölümlerle ilgili veriler, aldığımız her nefesle ciğerlerimize sigara içer gibi ‘zehir’ gönderdiğimize dair alarm veriyor. Dünya Sağlık Örgütü bu kirlilik için “Görünmez katil” diyor. Dünyada her yıl 8 milyon insan hava kirliliği kaynaklı hastalıklar sonucu yaşamını yitiriyor. Beş yaş altı çocuklarda görülen on ölümden birinin nedeni kirli hava. Türkiye için yapılan tahminler de çok vahim. Soluduğu kirli hava nedeniyle her yıl 34 binden fazla kişinin erken öldüğü tahmin ediliyor.
20.01.2019 Yaşam
Japonya ticari balina avcılığına yeniden başlıyor
Japonya ticari balina avcılığına yeniden başlıyor Japonya, hayvan hakları savunucuları ve çevrecilerin tepkilerine rağmen yaklaşık 30 yıllık balina avlama yasağını kaldırıyor. Temmuz 2019'dan itibaren balina avcılığına başlanacağı duyuruldu.
26.12.2018 Dünya
Bakanlık yasakladı: Arılar kurtuldu
Bakanlık yasakladı: Arılar kurtuldu Tarım ve Orman Bakanlığı, önceki gün 81 il müdürlüğüne 'çok acil' başlığı ile bir yazı göndererek tarımda kullanılan tehlikeli üç kimyasal maddeyi yasakladığını duyurdu. Böylece Türkiye’de artık her yıl pestisitler, yani tarım ilaçları yüzünden 150 bin kovan arı ölmeyecek.
24.12.2018 Gündem
Beren’in orangutan sevgisi!
Beren’in orangutan sevgisi! Beren Saat, palm yağı endüstrisi yüzünden yok olan orangutanları kurtarmak için Greenpeace’in başlattığı kampanyanın Türkiye yüzü oldu
14.08.2018 Magazin
Londra'daki Heathrow Havalimanı'na üçüncü pist
Londra'daki Heathrow Havalimanı'na üçüncü pist Londra yönetiminin karşı çıkmasına rağmen hükümet parlamentodan kararı geçirdi. Oylama sırasında protesto gösterisi düzenleyen 12 eylemci gözaltına alındı.
26.06.2018 Dünya
Plastik kirlilik Antarktika’yı sardı
Plastik kirlilik Antarktika’yı sardı Greenpeace, Antarktika Okyanusu’nda plastik kirliliğe neden olan birçok mikroplastik ve zararlı kimyasallar belirlediğini açıkladı
7.06.2018 Dünya
Sadece bir il nefes alıyor: Bu ilçelerde yaşayanlar dikkat
Sadece bir il nefes alıyor: Bu ilçelerde yaşayanlar dikkat Türkiye’de yıllık ortalama 375 bin ölümün 32 bin 500’ü hava kirliliğinden kaynaklanıyor ve bu rakam giderek yükseliyor. Bu yılki verilere göre Dünya Sağlık Örgütü standartlarına oranla bir tek Rizeliler sağlıklı hava soludu.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çok sert sözler AK Parti dönemindeki projeleri anlatan ve 'Anladın mı Kemal?" diye seslenen Erdoğan, "Ben bunun peşinden gidenlere şaşıyorum.'İspat et bu görevi bırakacağım' dedim. İspat yok. Yine söylüyorum,; "ispat ettiğin anda ben cumhurbaşkanlığını bırakacağım' dedim, ama sen de CHP’nin başına, bu milletin başına bela olmaktan çekil" dedi
29.11.2017 Siyaset
Büyük şüphe! Rusya doğruladı!
Büyük şüphe! Rusya doğruladı! Rusya Meteoroloji Servisi, Ural Dağları üzerinde radyoaktivitenin önemli oranda artığına ilişkin raporları doğruladı.
21.11.2017 Dünya
Greenpeace uçağı düştü!
Greenpeace uçağı düştü! Çevreci gruba ait uçak Amazon ormanlarına çakıldı, kazada bir İsveç vatandaşı yaşamını yitirdi. Dört yaralı hastaneye kaldırıldı.
18.10.2017 Dünya
Sofradaki gizli tehlike! Zehirli...
Sofradaki gizli tehlike! Zehirli... Avrupa'daki zehirli yumurta skandalı tüketiciler arasında büyük endişe yarattı. Peki, fipronil gibi zehirli maddeler gıdalara nasıl bulaşıyor. Hangi maddeler sağlığımızı tehdit ediyor?
14.08.2017 Sağlık
Dünya Trump'a karşı birleşti!
Dünya Trump'a karşı birleşti! İklim anlaşmasından çekilen Trump'a dünyanın dört bir yanından tepki yağdı. Teknoloji devleri Trump'ı eleştiri yağmuruna tuttu.
2.06.2017 Dünya
Brezilya'da tek başına yağmur ormanı yaptı!
Brezilya'da tek başına yağmur ormanı yaptı! Brezilyalı Antonio Vicente, Sao Paulo'da bir arsa alıp koca bir ormana çevirmek istediğinde, herkes ona delirdiğini söylüyordu.
1.06.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Greenpeace ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki greenpeace haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.