Gizli Şeker

Gizli Şeker

Son dakika gizli şeker haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gizli şeker ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gizli şeker haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gizli Şeker

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gizli şeker gelişmeleri de dahil olmak üzere 265 gizli şeker haberi bulunmuştur. Tüm gizli şeker haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnsülin direncini yenebilmek mümkün mü?
İnsülin direncini yenebilmek mümkün mü? Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sibel Ertek Yalçın, insülin direnci ve tedavisi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
27.06.2022 Sağlık
Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri!
Diyabet kontrol altına alınabilir! Uzmanından diyabet hastaları için 11 öneri! Çağın salgını olarak görülen diyabet, her geçen gün artıyor. Ülkemizdeki insanların yaklaşık üçte birinin ise durumlarından haberdar olmadığını belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. Erdem Türemen, “Diyabet hastalığı iyi bir takip ve hasta uyumuyla kontrol altına alınabilir. Özellikle çeşitli organlarda yarattığı tahribatlarla istenmeyen sonuçlara kadar ilerleyebilen diyabet, bilinçli hareket edilip tedaviye uyum sağlanması durumunda hastaların yaşam kalitesini düşürmeden günlük hayatın devam edebilmesine olanak sağlıyor” açıklamasında bulundu.
22.03.2022 Sağlık
'Hastaların 3'te 1'i diyabet olduğunu bilmiyor'
'Hastaların 3'te 1'i diyabet olduğunu bilmiyor' 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle farklı etkinlikler düzenleyerek diyabet ile ilgili farkındalık sağlamak istediklerini belirten Doç. Dr. Güzide Gonca Örük, diyabetin sinsi bir şekilde ilerleyip tüm organları riske soktuğuna dikkati çekerek, Tüm dünyada diyabet olanların 3'te birinin hastalığın farkında olmadığını söyledi.
27.11.2021 Sağlık
Milyonda bir görülüyor!  Türk hekimler tıp literatürüne girdi!
Milyonda bir görülüyor! Türk hekimler tıp literatürüne girdi! 1.5 yıldır yanlış teşhis ve tedaviler yüzünden kalp kapakçığının üzerinde 1 santimlik tümörle ve her an felç kalma riskiyle yaşayan Melek Gençel, doğru teşhis konulduktan 2 gün sonra ameliyat oldu. Tümör, yapışık olduğu kalp kapağına zarar vermeden ve üstelik de 5 santimlik kesiden kapalı yöntemle girilerek temizlendi. Milyonda bir görülen bu ameliyat ile Türk hekimleri bir kez daha adını literatüre yazdırdı.
2.11.2021 Sağlık
Hamilelikte ödem neden olur?
Hamilelikte ödem neden olur? Hamilelik döneminde vücut değişiklikleri ilk üç trimesterda hızla görülüyor ve bebek bekleyen anneler için oldukça rahatsız eden semptomlar ortaya çıkabiliyor. Bunlardan biri de ödem nedeniyle hamilelerin ayaklarının şişmesi. Peki, Hamilelikte ödem neden olur? Hamilelikte ödemden nasıl korunulur? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Meral Sönmezer hamilelikte ödem sorunu ile ilgili merak edilenleri anlattı.
15.08.2021 Sağlık
Diyabet hastalarına Ramazan uyarısı!
Diyabet hastalarına Ramazan uyarısı! Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fulya Akın, Tip 1 diyabetliler, insülin ya da insülin salgısını artıran hap kullanan kişilerin oruç tutmaması gerektiği uyarısında bulundu. Prof. Dr. Akın, “Kişinin şekeri gün içinde 60’ın altına düşüyor ya da 300’ün üzerine çıkıyorsa orucu bırakması gerekir” dedi.
14.04.2021 Sağlık
Sürekli aç hissetmenizin suçlusu: Gizli şeker...
Sürekli aç hissetmenizin suçlusu: Gizli şeker... Şeker hastalığı hem genetik yatkınlık hem de yaşam tarzıyla bağlantılı olarak ortaya çıkabilmektedir. Ani acıkmalar, öğün sayısının artması, bir anda kilo almak gizli şekere işaret ediyor. Yaşam tarzını değiştirerek diyabete yakalanma riskini düşürmenin mümkün olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Sedat Işık, gizli şeker hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
11.09.2020 Sağlık
Gebelik diyabetini doğum sonrası da ihmal etmeyin
Gebelik diyabetini doğum sonrası da ihmal etmeyin Uzm. Dr. Adnan Haşimi, “Hem anne hem bebeğin hayatını riske sokan gebelik diyabeti görülme sıklığı arttı. Şeker yükleme testi olarak bilinen glukoz tolerans testinin ihmal edilmemesi ve doğum sonrası da annenin takip edilmesi gerekiyor” dedi.
5.08.2020 Sağlık
Bu vitamin eksikse dikkat! Cinselliği etkiliyor, erken doğuma neden oluyor!
Bu vitamin eksikse dikkat! Cinselliği etkiliyor, erken doğuma neden oluyor! D vitamini eksikliği her yaşta her dönemde raşitizm, kalp hastalığı ve diyabet gibi önemli sağlık sorunlarına neden oluyor. Uzmanlar, başta hamileler olmak üzere pek çok kişinin D vitamini düzenli kontrol ettirmesi konusunda uyarıyor. Peki, D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? D vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açar? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Perinatoloji ve Yüksek Riskli Gebelikler Uzmanı Doç. Dr. Oktay Kaymak hamilelerde D vitamini eksikliğini ve yapılması gerekenleri anlattı
1.07.2020 Sağlık
Şeker hastalığı körlüğe ve bacak kesilmesine neden olabiliyor
Şeker hastalığı körlüğe ve bacak kesilmesine neden olabiliyor Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rıfat Emral, şeker hastalığının oldukça sinsi bir hastalık olduğunu belirterek, önlem alınmazsa hastalarda körlüğe, hatta bazı uzuvların kesilmesine kadar gidebilecek sorunlar doğurabileceğini söyledi.
14.11.2019 Sağlık
Şeker hastalarında kansere daha çok rastlanıyor
Şeker hastalarında kansere daha çok rastlanıyor Diyabetin vücudun her organında görülebilecek hastalıklara zemin hazırladığını belirten Endokrinoloji Uzmanı Doktor Mehmet Ali Uçar, “En önemlisi kansere neden olmaktadır. Obezlerde yani şeker hastalarında kansere daha çok rastlamaktayız” dedi.
13.11.2019 Sağlık
"Hareketsiz yaşam metabolik sendrom nedenidir"
"Hareketsiz yaşam metabolik sendrom nedenidir" Teknolojinin gelişmesi, hareketsiz yaşamı da beraberinde getirdiğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümünden Uzm. Dr. Erdal Kan, "Ofiste masa başında uzun çalışma saatleri ile birlikte, kalorili beslenme, obezitenin görülme sıklığını her geçen gün arttırıyor. Obezite ile birlikte gelen metabolik sendrom ise bir çok hastalığa davetiye çıkarıyor" dedi.
7.10.2019 Sağlık
Üç kişiden birinde gizli şeker var
Üç kişiden birinde gizli şeker var Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, diyabet (şeker) hastalığının başlangıcı kabul edilen pre-diyabetin (gizli şeker) önlenebilir olduğunu söyleyerek, "Türkiye'de gizli şekerin görülme sıklığı yüzde 36 ve her 3 kişiden 1'i hasta" dedi. Aydın, hastalığa karşı mutlaka önlem alınması gerektiği konusunda uyardı.
20.08.2019 Sağlık
Hareketsiz yaşamla gelen tehlike
Hareketsiz yaşamla gelen tehlike Hareketsiz yaşam, düzensiz beslenme ve özellikle fast food tarzı beslenmenin metabolik sendroma yol açtığını belirten uzmanlar, Diabet, İnsülin direnci, Hipertansiyon, Kolesterol yüksekliği ve obezite olan kişilerin bu sendromu taşıyabileceğini belirterek bir takım uyarılarda bulundu.
31.07.2019 Sağlık
Uzmandan diyabet uyarısı
Uzmandan diyabet uyarısı Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesinde görev yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Eren Eynel, halk arasında “şeker hastalığı” diye tabir edilen diyabetin ağır bir hastalık olduğunu, kimlerin risk grubunda yer aldığını ve diyabetin nelere neden olabileceğini anlattı.
26.10.2018 Sağlık
Çocuklar 1 gram bile şeker yememeli
Çocuklar 1 gram bile şeker yememeli 19 miyon öğrenci yarın dersbaşı yapacak. Ülkemizde öğretim ilköğretim çağındaki öğrencilerin çoğu öğle yemeklerini okul yemekhanesinde yiyor. Günlük kalori ihtiyacının üçte birini buradan alıyorlar. Peki çocuklarımıza ne yedirmeliyiz, nelerden uzak tutmalıyız?
17.09.2018 Arşiv
Uzmanından uyarı: Tip 2 diyabet gençlerde artıyor
Uzmanından uyarı: Tip 2 diyabet gençlerde artıyor Uzm. Dr. Nesriye Demirel, ergenlik döneminde sıklıkla artan insülin direnci ile etkin şekilde mücadele etmenin sosyal bir problem olduğuna dikkat çekerek; okul öncesi, okul çağı çocuklarına ve ergenlerde yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasının önemli olduğuna vurgu yaptı
7.06.2018 Sağlık
Yalnız yemek yiyen erkeklerde hastalık riski daha fazla!
Yalnız yemek yiyen erkeklerde hastalık riski daha fazla! Araştırmacılar, tek başına yemek yiyen erkeklerde obezite gelişme riskinin yüzde 45 oranında arttığını buldular. Ayrıca bu kişilerde yüksek kan basıncı veya bir başka metabolik sendrom riskinin de yüzde 64 arttığını kaydettiler.
1.11.2017 Sağlık
Suriyeli kadın, 5 kilo 750 gramlık bebek dünyaya getirdi
Suriyeli kadın, 5 kilo 750 gramlık bebek dünyaya getirdi HATAY’da oturan Suriyeli Dünya Ulvis, sezaryenle 5 kilo 750 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi...
3.08.2016 Yaşam
Gizli şekerin önlemi alınmazsa diyabete sürüklüyor
Gizli şekerin önlemi alınmazsa diyabete sürüklüyor Halk arasında ‘Gizli şeker’ olarak anılan yükselmiş kan şekeri, pek çok kişide kolaylıkla fark edilemeyen belirtiler gösteriyor...
8.04.2016 Sağlık
Tatlı krizine girmenin sebepleri
Tatlı krizine girmenin sebepleri Uzman Diyetisyen Serkan Tutar, tatlı krizinin zaman zaman herkesin başına gelebileceğini söyledi...
6.04.2016 Sağlık
Diyabeti kontrol almak için...
Diyabeti kontrol almak için... Diyabet yani halk arasında bilinen adıyla şeker hastalığı, son yıllarda sık görülen ve hızla yayılan rahatsızların başında geliyor...
22.02.2016 Sağlık
Fazla şeker kansere neden oluyor
Fazla şeker kansere neden oluyor Çay, kahve, tatlı ve aşırı meyve tüketimi ile vücuda fazla şeker yüklenmesi, pek çok ciddi hastalığın kapısını aralıyor...
14.12.2015 Sağlık
Türk cinayetleri tanığı evinde ölü bulundu
Türk cinayetleri tanığı evinde ölü bulundu Almanya’da NSU Cinayetlerini Araştırma Komisyonu’na tanık sıfatıyla ifade veren 20 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Ölüm nedeninin doğal olduğu savunuldu
30.03.2015 Dünya
Aşırı tatlı yiyorsanız...
Aşırı tatlı yiyorsanız... İZMİR Üniversitesi Medicalpark Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, aşırı tatlı yeme isteğinin her zaman yoğun iş temposundan veya stresten kaynaklanmayabileceğini belirterek, "Yemekten sonra hemen uykunun gelmesi, öğün aralarında halsizlik, konsantrasyon güçlüğü, çabuk sinirlenme, yemek sonrası yaşanan yorgunluk, öğleden sonra baş ağrısı gibi şikayetler yaşanıyorsa gizli şeker rahatsızlığı ihtimali nedeni ile mutlaka hekimlere danışılmalı" dedi...
16.12.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gizli Şeker ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gizli şeker haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.