Şeker Hastalığı

Şeker Hastalığı

Son dakika Şeker hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Şeker hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Şeker hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şeker Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şeker hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.051 şeker hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm şeker hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor
Uzmandan Adanalılar için kritik obezite uyarısı! Ölümcül hastalıklara neden oluyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Nur İzol Torun, obezitenin basit bir kozmetik sorunun ötesinde, şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi ölümcül hastalıklara da neden olduğunu vurgulayarak, "Obeziteyi önemli bir toplum sağlığı sorunu olarak görmek gerekiyor" dedi.
27.03.2024 Adana
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, “Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.
19.03.2024 Sağlık
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı! Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
12.02.2024 Sağlık
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları...
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları... Oniks taşı yüzyıllar boyunca gizem kaynağı olmuştur. Eşsiz oniks taşı binlerce yıldır en popüler mücevher taşları arasında bulunmaktadır.
27.01.2024 Yaşam
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 
1.01.2024 Sağlık
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor İşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
25.12.2023 Emekli
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı'
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı' Niğde Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Naife Yüksel Can, sürekli ağız kokusunun birçok nedeni olabileceğini belirterek, sistemik rahatsızlıkların araştırılmasına ve düzenli ağız bakımına dikkati çekti.
24.12.2023 Yaşam
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık
Gümrük Muhafaza ekipleri milyonlarca liralık ilaç ve elektronik sigara ele geçirdi
Gümrük Muhafaza ekipleri milyonlarca liralık ilaç ve elektronik sigara ele geçirdi Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Ekim ayında ülke çapında yürütülen operasyonlar ile, kanser ve şeker hastalığı tedavisinde kullanıldığı tespit edilen yaklaşık 5 milyon Türk Lirası değerinde 177 kutu ilaç ve 12 adet enjektör ile, yaklaşık 22 milyon Türk Lirası değerinde 552 bin 956 adet elektronik sigara cihazı, elektronik sigara aksamı ve sarf malzemesi ele geçirdi.
27.10.2023 Gündem
İnsülin seviyesini anında düşürüyor! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli
İnsülin seviyesini anında düşürüyor! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli Pankreas, salgıladığı insülin hormonu sayesinde kan şekerini düzenleyerek sağlıklı bir yaşam sürmenizi olanaklı kılıyor. Fakat tip 2 diyabet hastası kişilerde, bu hormonun işlevi düzensizleştiği için kandaki şeker oranında da yoğun yükselmeler ortaya çıkıyor. Tedavi edilmediği durumlarda ise hastanın hayatını tehlikeye sokacak ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Fakat bunun için doğru tedavi ile birlikte sağlıklı beslenme gibi yaşam değişiklikleri de bu sorunla mücadele etmenizi sağlayacaktır. İşte bu hastalığa karşı koymak için ihtiyaç duyabileceğiniz bitki çayı...
1.10.2023 Sağlık
Obezite, parkinson, diyabet, ve kansere neden oluyor! Canan Karatay uyardı
Obezite, parkinson, diyabet, ve kansere neden oluyor! Canan Karatay uyardı Yüksek şeker oranı ile özellikle diyabet hastalarına zarar veriyor. Şeker hastalığı, obezite, alzaymır, depresyon, parkinson ve kanser hastalıklarına yol açıyor. Tavsiyeleri ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay bu kez çok sevilen yaz meyveleri hakkında uyarılarda bulundu. İşte sağlıklı diye yenen o besinlerin tehlikeleri...
17.09.2023 Sağlık
Kansere ve diyabete şifa! Lokman Hekim ve İbn-i Sina'nın bir numaralı tavsiyesi...
Kansere ve diyabete şifa! Lokman Hekim ve İbn-i Sina'nın bir numaralı tavsiyesi... Kanser ve diyabet başta olmak üzere birçok hastalığa şifa! Lokman Hekim’in de bir numaralı tavsiyesi... Tüketildiği yerde hekime gerek olmuyor. K,E, C, A vitaminleri açısından çok zengin, iyi bir sodyum ve potasyum kaynağı. Kalbi koruyor, böbrek taşlarına iyi geliyor ve bakterileri durduruyor. Zorlu hava koşullarında cildi koruyor. Beyin ve sinir hücrelerini destekliyor, tam bir kalsiyum kaynağı... İdrar sökücü, tansiyon düşürücü, iyi gelmediği hastalık yok... İşte İbn-i Sina'nın Küçük Tıp Kanunu kitabında bahsettiği mucize besinler...
8.09.2023 Sağlık
Vücut için altın değerinde! Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor! Anksiyete ve uyku problemlerine çözüm...
Vücut için altın değerinde! Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor! Anksiyete ve uyku problemlerine çözüm... Mucize besin! Vücut için hayati önem taşıyor. Şeker hastalığı riskini düşürüyor. İnsülin direncini kırarak kan şekerini düşürüyor. Birçok hastalığın ortaya çıkmasını engelliyor. Magnezyumun faydaları arasında kas ve kemik sağlığından egzersiz performansı arttırmaya, migren ağrılarına, kalp ritmi düzenlemeye ve insülin direncine kadar birçok konu yer alıyor. Bedenimizde mucizeler yaratan magnezyumun faydaları hakkında pek çok kişi net bilgiye sahip değil. Magnezyumun tek kaynağı toprak. Ne yazık ki geçtiğimiz 20-30 yılda toprak magnezyum açısından fakirleşti. Bu nedenler takviye almak kaçınılmaz hale geldi. Peki magnezyum ne işe yarar? Magnezyum eksikliği ne yapar? Magnezyum nedir, ne işe yarar? merak ediyorsanız, işte ayrıntılar...
31.08.2023 Sağlık
Şeker hastalığı için şifa! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli
Şeker hastalığı için şifa! Yemeklerden sonra bir bardak tüketmek yeterli Pankreas, salgıladığı insülin hormonu sayesinde kan şekerini düzenleyerek sağlıklı bir yaşam sürmenizi olanaklı kılıyor. Fakat tip 2 diyabet hastası kişilerde, bu hormonun işlevi düzensizleştiği için kandaki şeker oranında da yoğun yükselmeler ortaya çıkıyor. Tedavi edilmediği durumlarda ise hastanın hayatını tehlikeye sokacak ciddi komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Fakat bunun için doğru tedavi ile birlikte sağlıklı beslenme gibi yaşam değişiklikleri de bu sorunla mücadele etmenizi sağlayacaktır. İşte bu hastalığa karşı koymak için ihtiyaç duyabileceğiniz bitki çayı...
29.08.2023 Sağlık
Karısını evde başka bir erkekle yakaladı, dehşet saçtı
Karısını evde başka bir erkekle yakaladı, dehşet saçtı Kırıkkale'de i.Y., eşi H.Y. ile evinde yakaladığı Ahmet B.'yi (43) tabancayla vurarak öldürdü. İ.Y., polis merkezine giderek teslim oldu. 
28.08.2023 Yaşam
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor Son yıllarda giderek yaygınlaşan önemli sağlık problemlerinden biri olan yüksek kan şekeri, düzensiz beslenme, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak görülüyor. Şeker hastalığını önlemek için uzman danışmanlığında doğru adımları izlemek büyük önem taşıyor. Ayrıca, diyabeti kontrol altında tutmak için doğal besinlerin etkileri ile ilgili bilimsel araştırmalar da yapılıyor. Yapılan son çalışmalar, bir yemek kaşığı "elma sirkesinin" kan şekeri seviyelerini düzenlediğini ortaya çıkardı.
16.08.2023 Sağlık
Diyabet, obezite, parkinson ve kansere neden oluyor! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı
Diyabet, obezite, parkinson ve kansere neden oluyor! Prof. Dr. Canan Karatay uyardı Yüksek şeker oranı ile özellikle diyabet hastalarına zarar veriyor. Şeker hastalığı, obezite, alzaymır, depresyon, parkinson ve kanser hastalıklarına yol açıyor. Tavsiyeleri ile gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay bu kez çok sevilen yaz meyveleri hakkında uyarılarda bulundu. İşte sağlıklı diye yenen o besinlerin tehlikeleri...
3.08.2023 Sağlık
Diyabeti bitiriyor, kan şekerini dengeliyor! İşte şeker hastaların iyi gelecek 5 besin
Diyabeti bitiriyor, kan şekerini dengeliyor! İşte şeker hastaların iyi gelecek 5 besin Diyabeti bitirme gücüne sahip 5 besin ortaya çıktı! Kan şekeri seviyelerini dengeliyor, sütle karıştırıldığında protein deposu haline geliyor. Vitamin ve mineral oranını artırıyor, insülin etkisi yaratıyor. Diyabet, dünyanın büyük bir bölümünü etkileyen önemli halk sağlığı sorunlarının başında geliyor. Tip 2 diyabet riskini azaltmak, bu noktada önem taşıyor. Risklerin bir bölümü genetik olsa da, egzersiz ve sağlıklı beslenme gibi yaşam tarzı faktörleri ile bu diyabet riski büyük oranda engellenebilir. Bu nedenle çevresel faktörlere dikkat etmek büyük önem taşıyor. İşte diyabete karşı koruyan besinler...
25.07.2023 Sağlık
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün
Bayram kilolarıyla 3 günde vedalaşın! Küçük değişiklikler ile büyük fark yaratmak mümkün Bayram nedeniyle diyetler değişti, tatlı ve et tüketimi arttı. Bu durumun da kilo artışı olarak geri dönmesi muhtemel. Peki bayram sonrası kilo almak, alınmış kilolardan kurtulmak için neler yapılabilir? İşte ilk etapta uygulanması gerekenler…
30.06.2023 Sağlık
Bağcılar'da 3. kattan düşen adam hayatını kaybetti
Bağcılar'da 3. kattan düşen adam hayatını kaybetti İstanbul Bağcılar'da binanın 3. katındaki balkondan dengesini kaybederek düşen 70 yaşındaki Halil Gökmen hayatını kaybetti. 
6.06.2023 Yaşam
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! İnsülin direnci ile ilgili dikkat çeken uyarı İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
3.06.2023 Sağlık
Türkiye'de 15 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 20,2'si obez
Türkiye'de 15 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 20,2'si obez Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022'de 15 yaş ve sütü obez bireylerin oranının yüzde 20,2, tütün kullanım oranının yüzde 28,3, alkol kullanım oranının yüzde 12,1 olduğunu açıkladı.
1.06.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Şeker Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şeker hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.