Gırtlak Kanseri

Gırtlak Kanseri

Son dakika gırtlak kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gırtlak kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gırtlak kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gırtlak Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gırtlak kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 203 gırtlak kanseri haberi bulunmuştur. Tüm gırtlak kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat HPV virüsü, sadece kadınları değil, erkekleri de etkiliyor. Rahim ağzı kanseri gibi kadınlarda sık görülen kanserlerin yanı sıra, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi çeşitli kanser türlerinin de nedenlerinden biri olan HVP virüsünden aşı ile korunmak mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de HPV'nin genellikle erkekler aracılığıyla bulaştığını belirtiyor ve bu nedenle HPV aşısının erkekler için de önemli olduğunu vurguluyor. Erkeklerin de aşılanması, hastalığın yayılmasını önlemede kritik bir rol oynuyor.
17.02.2024 Sağlık
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor Kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü, erkekleri de etkiliyor. HPV, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi kanser türlerinin de nedeni olarak da ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, bulaş çoğunlukla erkekler aracılığı ile olduğundan aşının erkeklere de yapılması hastalığın yayılmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
8.10.2023 Sağlık
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi Cillian Murphy, Robert Downey Jr, Matt Damon gibi ünlü isimlerin rol aldığı Oppenheimer, 21 Temmuz’da gösterime girdi. Film gündemdeki yerini korurken ünlü fizikçinin bilim dünyasının önemli isimlerinden biri olan Feza Gürsey'e yazdığı mektup ortaya çıktı. 'İlk atom bombasının babası' olarak bilinen Oppenheimer hayatıyla da dikkat çekiyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, neden, ne zaman ve kaç yaşında öldü? J. Robert Oppenheimer hayatı, boyu ve biyografisi…
21.07.2023 Dünya
Akciğer kanserine yakalanan Aydemir Akbaş'ın son durumu!
Akciğer kanserine yakalanan Aydemir Akbaş'ın son durumu! Geçirdiği gırtlak kanseri sonrası ikinci kez kansere yakalanan Aydemir Akbaş, önceki gün dördüncü kemoterapi için hastaneye geldi. Akciğer kanseri olan ünlü sanatçı, "İlkini yendim, bunu da yenerim" dedi. Aydemir Akbaş'ın menajeri Özgür Aksoy, sağlık durumu merak edilen oyuncunun tedavi süreci hakkında açıklamalarda bulundu.
20.04.2023 Magazin
Aydemir Akbaş: 10 sene önce atlattım, inadım inat kanseri yeneceğim
Aydemir Akbaş: 10 sene önce atlattım, inadım inat kanseri yeneceğim Aydemir Akbaş, geçen hafta kanser olduğunu ve yakında tedavilerinin başlayacağını açıkladı.
30.01.2023 Magazin
Kanserlerin yaklaşık üçte birinden sigara sorumlu
Kanserlerin yaklaşık üçte birinden sigara sorumlu Türkiye'de 2019 yılı verilerine göre her iki kişiden birisi sigara içtiğini belirten uzmanlar, sigaranın bir çok kanser türünde etken olarak önemli rol oynadığını, insanlardaki bütün kanserlerin yaklaşık 3'te 1'inden sigaranın sorumlu olduğunu belirtti.
7.04.2022 Sağlık
Gırtlak kanserine yakalanan Tüdanya'nın yardımına Haluk Levent koştu!
Gırtlak kanserine yakalanan Tüdanya'nın yardımına Haluk Levent koştu! Gırtlak kanseri nedeni ile 1 yıldır hastanede tedavi gören ve sesini kaybeden ünlü arabesk şarkıcısı Tüdanya'nın yardımına Haluk Levent koştu. Yardım toplamak için valilikten onay aldığını duyuran Levent, 'Tüdanya'nın bir eve ihtiyacı var' dedi.
24.02.2022 Magazin
Erken evrede yüzde 90 başarı sağlanıyor
Erken evrede yüzde 90 başarı sağlanıyor Türkiye Baş ve Boyun Kanserleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan, baş boyun kanserinin erken teşhisine dikkat çekti. Prof. Dr. Özdoğan, “Baş boyun kanserlerinde ne kadar erken tanırsak, çok küçük bir cerrahide veya sınırlı alan radyoterapiyle tamamen iyileştirebilme şansımız var. Erken evrede yakaladığımızda neredeyse yüzde 90'ların üzerinde tamamen hastalıktan kurtulma şansı var" dedi.
23.09.2021 Sağlık
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek!
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek! Amerika’da yayınlanan yeni bir rapora göre, daha önce kanser tanısı almış 1.5 milyon kanser hastasının uzun süreli takibinde, bu bireylerin ilerleyen yıllarda farklı bir kanser tanısı alma ihtimalinin sağlıklı bireylere göre daha yüksek olduğu rapor edildi. Raporda en büyük risk faktörünün sigara içilmeye devam edilmesi ve kilolu olunması olarak gözlendi. Ayrıca Erkeklerin sağlıklı bireylere kıyasla ikincil bir farklı kanser geliştirme ihtimalinin yüzde 11 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
24.08.2021 Sağlık
Reflü gırtlak kanserine neden olabilir
Reflü gırtlak kanserine neden olabilir Gırtlak kanserinin önlenebildiğinin bilimsel olarak kanıtlanmadığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eken, reflü kaynaklı gırtlak kanserlerinin baş-boyun kanserleri arasında en çok görülebilen kanser türü olduğunun altını çizdi.
13.08.2021 Sağlık
Gırtlak ve yutak kanserlerinden korunmak mümkün
Gırtlak ve yutak kanserlerinden korunmak mümkün Gırtlak ve yutak kanserinin önlenebilir hastalık olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eken, gırtlak kanserlerinin baş-boyun kanserleri arasında en çok görülebilen kanser türü olduğunun altını çizdi.
13.08.2021 Sağlık
Demet Akalın'dan Tüdanya'ya yardım
Demet Akalın'dan Tüdanya'ya yardım Gırtlak kanseri olan ve sesini kaybeden Tüdanya'ya ilk destek ünlü popçu Demet Akalın'dan geldi.
29.07.2021 Magazin
Ünlü şarkıcı sesini kaybetti! Onur Akay duyurdu
Ünlü şarkıcı sesini kaybetti! Onur Akay duyurdu Onur Akay, arabesk müziğin sevilen ismi Tüdanya ile ilgili üzücü haberler verdi. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, arabesk müziğine bir dönem damga vuran ünlü şarkıcı Tüdanya'nın gırtlak kanseri olduğunu ve gırtlağının alındığını duyurdu.
24.07.2021 Magazin
Kansere karşı hayat kurtaran 6 önlem!
Kansere karşı hayat kurtaran 6 önlem! Kanser önlenebilen ve erken tanıyla tam iyileşme sağlanabilen bir hastalıktır. Kanserde erken tanı için tarama yöntemlerini ihmal edilmemesi uyarısında bulunan Onkoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Şeyda Gündüz 1-7 Nisan Kanser Haftası'nda kanserden korunmak için alınması gereken tedbirleri anlattı.
5.04.2021 Sağlık
Gırtlak kanseri belirtileri nelerdir? Gırtlak kanseri neden olur, hangi tedavi yöntemleri uygulanır?
Gırtlak kanseri belirtileri nelerdir? Gırtlak kanseri neden olur, hangi tedavi yöntemleri uygulanır? Baş boyun kanserleri içinde en yaygın görülen gırtlak kanserinin en erken belirtisi ses kısıklığı ve sesteki değişim olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Gırtlak kanserinin en önemli sebebinin sigara ve tütün kullanımı olduğunu” söyledi. Gırtlak kanseri belirtileri nelerdir? Gırtlak kanseri neden olur?
25.12.2020 Gündem
Engin Nurşani öldü mü, neden öldü? Ozan Ali Nurşani'nin oğlu Engin Nurşani kimdir, hayatı...
Engin Nurşani öldü mü, neden öldü? Ozan Ali Nurşani'nin oğlu Engin Nurşani kimdir, hayatı... Gırtlak kanserine bağlı olarak bir süredir tedavi gören ünlü Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani, hayatını kaybetti. Engin Nuşani kimdir, nerelidir?
25.12.2020 Gündem
Engin Nurşani hayatını kaybetti
Engin Nurşani hayatını kaybetti Bir süredir gırtlak kanseri nedeniyle tedavi gören Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
25.12.2020 Yaşam
"Ani ses kısıklığı gırtlak kanseri belirtisi olabilir"
"Ani ses kısıklığı gırtlak kanseri belirtisi olabilir" Baş boyun kanserleri içinde en yaygın görülen gırtlak kanserinin en erken belirtisi ses kısıklığı ve sesteki değişim olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Tolga Kandoğan, “Gırtlak kanserinin en önemli sebebinin sigara ve tütün kullanımı olduğunu” söyledi.
26.11.2020 Sağlık
Cilt üzerinde ortaya çıkıyor! İşte kanserin 7 belirtisi...
Cilt üzerinde ortaya çıkıyor! İşte kanserin 7 belirtisi... Tüm dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanserin görülme sıklığı sigara, sağlıksız beslenme, düzensiz yaşam gibi sebeplerle her geçen gün artıyor. Birçok doku ve organda ortaya çıkabilen kanser hastalığı, bazı belirtilerin önemsenmemesi nedeniyle sessizce ilerleyebiliyor. Kanser, vücudun koruyucu örtüsü olan cilt üzerinde de bazen olağandışı sinyaller verebiliyor. Dermatoloji Uz. Dr. Füsun Bilgin Karahallı, çeşitli kanser türlerinin cilt üzerinde ortaya çıkabilen belirtileri hakkında bilgi verdi.
19.10.2020 Sağlık
Kovid-19 baş-boyun kanserlerinde tanı koyma sürecini geciktiriyor
Kovid-19 baş-boyun kanserlerinde tanı koyma sürecini geciktiriyor Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 5 Avrupa ülkesinde gerçekleştirilen anket, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınının baş-boyun kanserlerinde tanı koyma sürecini geciktirdiğini ortaya koydu, katılımcıların yaklaşık yüzde 40'ı pandemi nedeniyle doktora başvurmayacaklarını ifade etti.
22.09.2020 Sağlık
Sibel Bilgiç: Kanseri yendim
Sibel Bilgiç: Kanseri yendim 2008 yılında gırtlak kanseri teşhisi sonucu tedavi gören 48 yaşındaki şarkıcı Sibel Bilgiç, sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.
4.06.2020 Magazin
Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyin
Kırmızı eti haftada 500 gramdan fazla tüketmeyin Türkiye’de her yıl yaklaşık 250 bin insana kanser tanısı konuluyor. Kalp damar hastalıklarından sonra dünya genelinde kanser ölüm nedenleri sıralamasında ikinci sırayı alırken kanserin sadece yüzde 30’u genetik ve çevresel faktörler ile ilişkili olarak nitelendiriliyor.
24.04.2020 Sağlık
"Kapatma kararıyla nargileden kurtulabiliriz"
"Kapatma kararıyla nargileden kurtulabiliriz" Corona virüs salgını bütün dünyayı sarsarken, bulaşma yollarına dair uyarılar sürüyor. Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, “Nargile, Koronavirüsün bulaşma riskini yüzde 100 artırıyor. Bu nedenle tedbirler kapsamında nargile kafelerin kapatılması, nargileden kurtulmak için bir fırsat olabilir” dedi.
17.03.2020 Sağlık
Sigara bırakılsa da vücuda zararı 20 yıl sürüyor
Sigara bırakılsa da vücuda zararı 20 yıl sürüyor Gırtlak kanserinin altında yatan en önemli nedenin sigara kullanımı olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Arif Şanlı, sigara bırakılsa bile vücuttaki zararlı etkisinin 20 yıl sürdüğünü söyledi. Şanlı, alkol ve sigaranın birlikte alınmasının ise daha zararlı olduğunu söyleyerek önemli uyarılarda bulundu.
25.02.2020 Sağlık
"Türk aşısı kanser tedavisi için geliştiriliyor"
"Türk aşısı kanser tedavisi için geliştiriliyor" İkinci Dünya Savaşı sırasında ülkemizde geliştirilmiş olan çiçek hastalığı aşısı, modifiye edilerek, son yıllarda popüleritesi gittikçe artan ve kanser tedavisinde hastaların bağışıklık sistemi yanıtını güçlendirerek hastalık ile mücadele etmeyi amaçlayan immünoterapi ilaçlarından biri haline getirilmeye çalışılıyor. Bu yeni tedavi yöntemini değerlendiren Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, ilacın Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa’da gırtlak kanseri gibi baş-boyun kanserlerinde ameliyat sonrasında hastalığın tekrarlama riskini azaltmada ve yumurtalık kanseri tedavisinde etkinliğinin araştırıldığını ifade etti.
17.01.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gırtlak Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gırtlak kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.