Fobi

Fobi

Son dakika fobi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fobi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fobi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fobi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fobi gelişmeleri de dahil olmak üzere 132 fobi haberi bulunmuştur. Tüm fobi haberleri aşağıda listelenmiştir.
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor
Uzmanı uyardı: Her 4 kişiden biri panik atak yaşıyor Panik atağın tek başına bir ruhsal sorun olmadığını ve çeşitli ruh sağlığı ya da fiziksel sağlık sorunlarıyla ortaya çıkabileceğini belirten Uzman Psikolog Fatmanur Taşkın, “Panik ataklar tipik olarak aniden başlar ve birkaç dakikada doruk noktasına ulaşır. Ataklar genelde yaklaşık 15-20 dakika sürer ancak bazen yalnızca birkaç dakika, bazen de bir veya birkaç saat da sürebilir. Panik bozukluğun yaşam boyu görülme yaygınlığı yüzde 2-3’dür. Toplumda yaşayanların yüzde 25’inin ise yaşamlarında en az bir kez panik atak deneyimledikleri düşünülmektedir” dedi.
2.12.2022 Sağlık
Ünlülerin bilinmeyen korkuları! Elmayı görünce gözleri yaşaran bile var...
Ünlülerin bilinmeyen korkuları! Elmayı görünce gözleri yaşaran bile var... Ünlü isimlerin bilinmeyen fobileri ortaya çıktı! Kimi karanlıktan, kimi yüksekten, kimi ise minicik bir böcekten korkuyor. Hatta yiyeceklerden korkan bile var. Her insanın olduğu gibi sürekli gündemde olan şöhretlerin de fobileri bulunuyor. Bakın magazin dünyasının ünlü isimleri nelerden korkuyor? İşte Kıvanç Tatlıtuğ’dan Özge Özpirinçci’ye, Beren Saat’ten Murat Boz’a birçok ünlü ismin gizemli korkuları...
28.04.2022 Magazin
Adalet Bakanı Bozdağ: Terör örgütlerine desteğini gizlemeyen bir Amerika ve Avrupa var
Adalet Bakanı Bozdağ: Terör örgütlerine desteğini gizlemeyen bir Amerika ve Avrupa var Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, terör örgütlerine karşı verilen mücadelenin en yakın şahidinin Türk milleti olduğunu belirterek "Avrupa'nın ve uluslararası bazı kuruluşların Türkiye'ye dönük iftiraları bizim hakikatimizi değiştirmez" dedi.
31.03.2022 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımayacağız
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kırım'ın yasadışı ilhakını tanımayacağız Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsveç’in başkenti Stokholm’de düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 28. Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı'nda konuştu. Kırım'ın yasadışı ilhakının tanınmayacağını vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “Güney Kafkasya'da kalıcı barış için bir fırsat penceresi var” dedi.
2.12.2021 Siyaset
Hayır deme becerisi, çocuğu tehlikelerden koruyabilir!
Hayır deme becerisi, çocuğu tehlikelerden koruyabilir! Hayır demenin sonradan öğrenilen bir beceri olduğunu vurgulayan Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu becerinin erken yaşlardan itibaren kazanılması gerektiğine dikkat çekiyor. Kurallı bir ortamda büyüyen çocuğun bu beceriyi kolaylıkla edindiğini kaydeden Tarhan, çocuğun bağımlılık ve istismardan korunmasında bu becerinin çok önemli bir rolü olduğunu söylüyor. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, eleştirilme ya da dışlanma korkusunun bu becerinin gelişmesine engel olabileceği uyarısında da bulunuyor.
21.11.2021 Sağlık
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor!
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor! Sosyal fobi, kişinin sosyal ortamlarda ya da performans durumlarında kaygı yaşaması, hata yapmaktan korkmasına neden oluyor. Sosyal fobi yaşayan kişilerinde nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş dönmesi, sıcak basması gibi fizyolojik belirtilerle gibi fizyolojik belirtiler de görülebileceğini söyleyen Psikolog İdil Özgüçlü, “Kişide sosyal fobi olup olmadığına bir profesyonele danışmadan karar verilemez” diyor.
9.11.2021 Sağlık
Cep telefonundan uzak kalamayanlar dikkat! Nomofobi olabilirsiniz!
Cep telefonundan uzak kalamayanlar dikkat! Nomofobi olabilirsiniz! Dijitalleşmenin artması ile birlikte görülmeye başlayan nomofobi, özellikle gençler arasında giderek yaygınlaşıyor. Nomofobinin sıklıkla telefon bağımlılığıyla birlikte görüldüğünü söyleyen Uzman Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, Nomofobi hakkında merak edilenleri anlattı.
17.08.2021 Sağlık
Yangınlar çocuklarda depresyona neden oluyor!
Yangınlar çocuklarda depresyona neden oluyor! Dünya genelinde ve ülkemizde her yıl çok sayıda çocuk ve ergen birey, doğal afetlere maruz kalıyor. Özellikle çocuklar deprem, yangın ve sel gibi afetlerden psikolojik, fiziksel ve sosyal olarak farklı şekillerde etkilenebiliyor. Uzman Klinik Psikolog Müge Leblebicioğlu Arslan, çocukların yangın gibi durumlardan etkilenmemesi için yapılabilecekleri anlattı.
6.08.2021 Sağlık
Uzun süreli uykusuzluk ölüme neden olabilir
Uzun süreli uykusuzluk ölüme neden olabilir Uyku hayatımızda öyle önemli bir role sahip ki uykusuz kaldığımızda birçok sağlık problemiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Uzman Klinik Psikolog, Psikoterapist Fundem Ece Erdem, uykusuzluğun depresyon, yeme bozuklukları, sosyal fobi, bağımlılık gibi birçok psikolojik probleme yol açabileceğine dikkat çekiyor.
5.07.2021 Sağlık
Ağrısız rahim filmi çektirmek mümkün!
Ağrısız rahim filmi çektirmek mümkün! Rahim boşluğu görüntülenmesi için kullanılan özel yöntemlerden biri rahim filmidir. Rahim filmi sayesinde gebelik ihtimalinin arttığını belirten Girişimsel Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Sıldıroğlu bu yöntemi sizler için anlatıyor.
16.04.2021 Sağlık
Uyuyamama sorununun nedeni çocukluk dönemi olabilir!
Uyuyamama sorununun nedeni çocukluk dönemi olabilir! Yaş ve cinsiyet ayırt etmeksizin herkeste görülebilen Hipnofobi uykudan korkma anlamına geliyor. Uyku fobisi, kişilerde aşırı endişe, kabus görme, ölüm korkusu gibi sebeplerle ortaya çıkıyor ve sağlığa zarar verecek birçok etkisi görülüyor. Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz hipnofobi nedenlerini ve kontrol altına alma yollarını anlattı
16.03.2021 Sağlık
'Agorafobisi olan kişilerde anksiyete kaçınılmaz'
'Agorafobisi olan kişilerde anksiyete kaçınılmaz' Alan korkusu olarak bilinen agorafobi sahibi bireylerde anksiyete sorununun kaçınılmaz olduğunu söyleyen Klinik Psikolog Dr. Hüseyin Ebadi, “Bireyin altı aydan fazla süren, korktuğu, anksiyete duyduğu alanın ne olduğunu kavraması çok önemli. Baş edilemeyen durumlarda mutlaka psikiyatrik ve psikolojik destek alması, hastalığın şiddetinin artmasını önlemesi için çeşitli terapi yöntemlerinden faydalanılması gerekir” dedi.
26.02.2021 Sağlık
"Şiddete tanık olan çocuk yetişkinlikte şiddete başvurabiliyor"
"Şiddete tanık olan çocuk yetişkinlikte şiddete başvurabiliyor" Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yaptığı araştırmalara göre, aile içinde şiddete tanıklık eden ya da maruz kalan çocukların, yetişkinlik dönemlerinde şiddete başvurabileceklerini belirten Çocuk Gelişimi Program Başkanı Öğr. Gör. Gökçe Gülen Akçin, "Çocuklar, şiddetin yakın ilişkiler için kabul edilebilir olduğunu düşünebilir, başkalarının ona kötü davranmasına inanabilir" dedi.
26.02.2021 Sağlık
İlişkide yakınlığı artırmanın 5 yolu
İlişkide yakınlığı artırmanın 5 yolu Kendini duygusal ve fiziksel bir ilişki deneyiminden uzak tutan kişilerin yakınlık korkusu yaşıyor olabileceğine söyleyen Uzman Klinik Pskikolog Yücel Tuluk, bu durumunun nedeninin kişinin geçmişinde yatabileceğine dikkat çekiyor.
16.02.2021 Sağlık
Yeni dönem başlıyor! Hepsi yasaklanıyor
Yeni dönem başlıyor! Hepsi yasaklanıyor Herkesi çok yakından ilgilendiren bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tek tek açıkladı. Yasaklanıyor. Yeni yol haritası belirlendi. Buna göre alkol ve tütün mamülleri satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkân ismi olarak verilmesinin önüne geçilecek. Nargilelik tütün ürünlerinde aroma yasaklanacak. Tüm internet servis sağlayıcıları yeni aboneliklerini güvenli internet hizmeti ile başlatacak. Siber zorbalık ve dijital kumara yönelik önlemler artırılacak. Bu yıl ‘Bağımlılık ile Mücadele Seferberliği’ başlatılacak...
1.02.2021 Gündem
“Ağrılar koronavirüs habercisi olabilir”
“Ağrılar koronavirüs habercisi olabilir” Doç. Dr. Mehmet Ağırman, “Yeni başlayan ve tüm vücutta hissedilen ağrılara ateş, halsizlik, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, öksürük ve nefes darlığı gibi eşlik ediyor ise COVID-19 enfeksiyonuna yakalanmış olabilirsiniz” dedi.
27.11.2020 Sağlık
Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile fobiler aşılacak
Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile fobiler aşılacak Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) akademisyenleri tarafından “Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi” kullanılarak geliştirilen “PhobiAR” uygulaması; fobilerin tedavisine yeni bir boyut kazandıracak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin ortak çalışmasıyla geliştirilen uygulamanın 2021 yazında fobi tedavisinde kullanılmaya başlanacağını ve mobil cihazlar üzerinden de erişime açık olacağını duyurdu.
25.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile fobiler aşılacak
Artırılmış gerçeklik teknolojisi ile fobiler aşılacak Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) akademisyenleri tarafından “Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi” kullanılarak geliştirilen “PhobiAR” uygulaması; fobilerin tedavisine yeni bir boyut kazandıracak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinin ortak çalışmasıyla geliştirilen uygulamanın 2021 yazında fobi tedavisinde kullanılmaya başlanacağını ve mobil cihazlar üzerinden de erişime açık olacağını duyurdu.
25.11.2020 Gündem
Gizem Özdilli'den samimi itiraf
Gizem Özdilli'den samimi itiraf Eski model Gizem Özdilli, klostrofobi (kapalı alan korkusu) nedeniyle 23 yıldır sinemaya gitmediğini açıkladı
9.09.2020 Magazin
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor
Her üç kişiden biri cinsel işlev bozukluğu yaşıyor Cinsel bilgisizlik, eğitimsizlik, cinsellikle ilgili yanlış bilgi ve inanışların cinsel sorunlara yol açtığını belirten uzmanlar, doğru bilgilendirmenin önemine işaret ediyor.Her üç kadından birinde cinsel istek ve uyarılma bozukluğu görüldüğünü belirten uzmanlar, erkeklerin ise yaklas¸ık yüzde 40'ının yas¸amları boyunca en az bir cinsel is¸lev bozuklugˆu yas¸adıgˆına dikkat çekiyor. Uzmanlar, dünyada her üç kişiden birinin cinsel işlev bozukluğu yaşadığını belirtiyor.
3.09.2020 Sağlık
'Cinsel içerikli yazışma sağlık sorunlarına neden oluyor'
'Cinsel içerikli yazışma sağlık sorunlarına neden oluyor' Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, sürekli internetten cinsel içerikli yazışma yapanlarda uyku sorunları, sosyal hayattan uzaklaşma, ruh hali değişimleri, cinsel isteksizlik, yalnızlık gibi sorunlar ortaya çıktığını söyledi.
27.08.2020 Sağlık
Çocuk haberini alarak çifte bayram yaşadı
Çocuk haberini alarak çifte bayram yaşadı İstanbul’da yaşayan Gülşah B., 5 yıllık çocuk hasretini sona erdirmek için birçok tüp bebek merkezi ve kliniğe başvurdu. Yaz tatili için eşiyle Diyarbakır’a gelen Gülşah B., Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer’e başvurdu. Burada yapılan tahliller ve tedaviler sonucu Gülşah B., bayramda gebelik kesesini görüp mutlu haberi alarak çiftte bayram yaşadı.
8.08.2020 Sağlık
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”'
'Türkiye’de kadınların yarısı, erkeklerin 5’te 1’i obez”' Türkiye’de her beş erkekten birinin, kadınların ise neredeyse yarısının obez olduğunu belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Gökhan Yılmaz, “Obeziteyi estetik bir problem olarak algılamak büyük hata. Ölümcül hastalıklara yol açan obezitenin tedavisi, içerisinde cerrahinin de olduğu multidisipliner yaklaşımlarla mümkün” dedi.
8.08.2020 Sağlık
Teknoloji bağımlılığı şu an çok yüksek seviyede
Teknoloji bağımlılığı şu an çok yüksek seviyede Corona virüs salgınının teknolojiyle ilişkilerin etkilerini ortaya koyan Dijital 2020 Nisan Raporunu değerlendiren Öğretim Görevlisi Mehmet Başcıllar, "Görünen o ki bu dönemde teknoloji bağımlılığı riski hiç olmadığı kadar yüksek. İnternet bağımlılığı alanında psikososyal çalışmalar yürütecek sosyal hizmet uzmanlarının istihdamının arttırılması yerinde olacaktır" dedi.
28.04.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Fobi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fobi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.