Emar

Emar

Son dakika emar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan emar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını emar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Emar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan emar gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 emar haberi bulunmuştur. Tüm emar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz olayında astsubay detayı! Skandalı patlatan bir mesaj oldu
'Sahte doktor' Ayşe Özkiraz olayında astsubay detayı! Skandalı patlatan bir mesaj oldu Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Daha önce başka sahte doktorlar olduğunu da itiraf eden Özkiraz, kendisine doğum gününde çelenk göndermiş. Üstelik genç kadının özel hayatındaki sahtekarlıkları da ifşa oldu. Skandaldaki ‘astsubay mesajı detayı’ ise okuyanları şaşırtırken, Özkiraz' hayatı tamamen yalan hikayesi çıktı. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği 2 müfettiş, hastanedeki çalışmalarını tamamladı. Savcılığın soruşturması kapsamında el konulan cep telefonunun incelemesi süren Özkiraz'ın banka hesapları da incelenmeye alındı.Öte yandan sahte doktor Özkiraz'ın babası Ali Özkiraz ilk kez konuştu. Kızının babası Ali Özkiraz'ı da kandırdığı ortaya çıktı. Baba Özkiraz "Traktörümü satıp parasını kızıma gönderdim. Tıp kitapları için benden 35 bin lira para aldı" dedi ve kendisini nasıl kandırdığını anlattı. İşte Türkiye’nin konuştuğu olayla ilgili şoke eden detaylar...
30.11.2022 Yaşam
Beyin Emarı nasıl çekilir? Mr çekimi ne kadar sürer?
Beyin Emarı nasıl çekilir? Mr çekimi ne kadar sürer? MR günümüzde büyük öneme sahip. Manyetik rezonans görüntüleme (MRG) ismi ile bilinen emar, vücuttaki doku ve organların detaylı şekilde incelenmesine olanak tanıyan bir cihazdır. Peki Beyin Emarı nasıl çekilir? Mr çekimi ne kadar sürer? İşte detaylar...
16.02.2022 Yaşam
Yapılan araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3.809 TL, yoksulluk sınırı ise 10.939 TL oldu
Yapılan araştırmaya göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3.809 TL, yoksulluk sınırı ise 10.939 TL oldu Memur-Sen Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan açlık-yoksulluk araştırmasına göre Ocak ayında Türkiye’deki 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 3.809.3 TL, yoksulluk sınırı ise 10.939.1 TL olarak tespit edildi.
7.02.2022 Ekonomi
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Beyni küçültüyor
Koronavirüs ile ilgili flaş gelişme! Beyni küçültüyor Ankara'da Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, İngiltere'de yapılan araştırmayla Covid-19 geçirenlerin beyinlerinde 'gri cevher' denilen alanda küçülme ve hücre ölümü tespit edildiğini söyledi. Doç. Dr. Savaşçı, "Bu açıkçası ilerleyen dönemde hem MS hem Alzheimer artışlarına neden olabilecek bir gelişme" dedi.
7.10.2021 Sağlık
Sadık Çiftpınar çıldırdı! 'İsterse emar sonuçlarımı paylaşabilirim'
Sadık Çiftpınar çıldırdı! 'İsterse emar sonuçlarımı paylaşabilirim' Hakkında 'kadro dışı kaldı' haberleri yapılan Sadık Çiftpınar sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
22.03.2021 Fenerbahçe
Koronavirüsün akciğerlerde bıraktığı hasar! Yeni tarama tekniği ortaya çıkardı...
Koronavirüsün akciğerlerde bıraktığı hasar! Yeni tarama tekniği ortaya çıkardı... İngiltere'de geliştirilen yeni bir manyetik görüntüleme tekniği ile, Covid-19 teşhisi konan hastaların akciğerlerinde teşhisten üç ay sonra bile bazı anormallikler tespit edildi.
2.12.2020 Dünya
Şiddetli bel ağrısı yaşıyorsanız dikkat! Ciddi sorunlara neden olabilir!
Şiddetli bel ağrısı yaşıyorsanız dikkat! Ciddi sorunlara neden olabilir! Her 10 kişiden 8’i hayatının bir döneminde bel ağrısı çekiyor. Bu denli yaygın bir hastalık olmasına rağmen bel ağrılarının tedavisi ve neden kaynaklandığı ise çoğu zaman ihmal ediliyor. Peki, Bel ağrısının nedenleri nelerdir? Omurga daralması neden olur? Omurga daralması belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Prof. Dr. Çağatay Öztürk bel ağrısı ve omurga daralmalarını anlattı.
8.08.2020 Sağlık
Emar nasıl çekilir? Beyin, belden ve ilaçlı mr nasıl çekilir?
Emar nasıl çekilir? Beyin, belden ve ilaçlı mr nasıl çekilir? Manyetik rezonans görüntüleme olarak bilinen (MRG) yani MR, pek çok hastalığın teşhisi ve tedavisi konusunda kesin kanıtlar sunan önemli bir cihazdır. Vücutta resimli ayrıntılar oluşturmak suretiyle, radyo dalgaları ve güçlü mıknatıslar ile beraber bilgisayar üzerinden gerçekleştirilen bir test olduğunu söylemek mümkündür.
16.02.2022 Sağlık
Kanser tedavisinde 'uzay neşteri'
Kanser tedavisinde 'uzay neşteri' Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji Ünitesi'ndeki 'CyberKnife' sistemiyle hastalar, ameliyatsız kanser tedavisi olabiliyor. Halk arasında 'Uzay Neşteri' olarak da bilinen radyocerrahi robotik sistemle, kanserli hücreye nokta atışı yapılıyor. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Şen, sistemin sağlık turizmi açısından önemli olduğunu belirterek, "Hastalarımızın, 'bu tedavi farklı bir tedavi' diyerek korkmasına gerek yok" dedi.
18.01.2020 Sağlık
Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gitti çıkışta hayatını kaybetti!
Rahatsızlığı nedeniyle hastaneye gitti çıkışta hayatını kaybetti! Sakarya’nın Serdivan ilçesinde 49 yaşındaki kadının hastane çıkışında yolun karşısına geçmek istediği ve kamyonun altında kalarak hayatını kaybettiği kaza anları bir taksi durağının güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Taksi durağında çalışan şoför de durakta oturdukları ve çarpmanın etkisiyle oluşan gürültü sonucu dışarıya koştukları anları anlattı.
25.12.2019 Yaşam
Sağlık Bakanı Koca: 2 Eylül'de başlıyor...
Sağlık Bakanı Koca: 2 Eylül'de başlıyor... Sağlık Bakanı Koca, "Sağlık turizmini Türkiye'de markalaştırmak istiyoruz, süreç başladı. Önümüzdeki 1-2 ay içinde büyük bir lansman yapılacak." dedi. Bakan Koca, emar (MR) ve tomografide yeni dönemin 2 Eylül'de hayata geçeceğini vurguladı.
8.08.2019 Gündem
İstanbul'da korkutan hastane yangını
İstanbul'da korkutan hastane yangını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde meydana gelen yangın paniğe yol açtı.
18.04.2019 Yaşam
Dikkat! Soğuk hava ve rüzgâr...
Dikkat! Soğuk hava ve rüzgâr... Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı Dr. Nurten Küçükçakır, kış aylarının üst solunum yolları enfeksiyonları kadar yüz felcine de davetiye çıkardığını söyledi.
19.12.2018 Sağlık
Son dakika: İndirimler peş peşe geldi! Hükümetin beklentilerini 8'e katladı
Son dakika: İndirimler peş peşe geldi! Hükümetin beklentilerini 8'e katladı Enflasyonla mücadele amacıyla hükümet tarafından başlatılan yüzde 10 indirim kampanyası kapsamında indirim yapılacak ürünler belli oldu.
16.10.2018 Ekonomi
Go-Kart pistindeki kazada yaralanan Havvanur'dan haber geldi!
Go-Kart pistindeki kazada yaralanan Havvanur'dan haber geldi! Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Celalettin Kocatürk, Sarıyer'de boynundaki fuların go-kart aracının tekerleğine dolanmasıyla ağır yaralanan Havvanur Yalçın'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı. Kocatürk, genç kızın durumunun düne göre daha iyi olduğunu ve akşam solunum cihazından ayıracaklarını söyledi.
10.04.2018 Yaşam
Obezite hastalarına iyi haber!
Obezite hastalarına iyi haber! Prof. Dr. Fahrettin Küçükay, kilo vermeye yönelik damar tıkama işlemi olan Bariatrik Embolizasyon tedavi yönteminin obezite tedavisinde daha güvenli ve ölüm riski oranın az olduğunu belirterek, Türkiye'de 15-20 kişiye başarıyla uygulandığını belirtti.
30.03.2018 Sağlık
Masa başında çalışanlar dikkat!
Masa başında çalışanlar dikkat! Boyun fıtığının son dönemlerde artış gösterdiğini belirten Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Naki Keleş, özellikle masa başı ve uzun süreli kullanılan bilgisayar ve cep telefonunun boyun fıtığı riskini tetiklediğini söyledi.
26.03.2018 Sağlık
Fulden Uras hastanelik oldu! Durumu kötü...
Fulden Uras hastanelik oldu! Durumu kötü... Ses sanatçısı Onur Akay, meslektaşı Fulden Uras’ın boyun fıtığı nedeniyle ciddi ağrılarla hareketsiz yattığını ve zor günler geçirdiğini açıkladı.
20.01.2018 Magazin
Karanlık korkusu
Karanlık korkusu Kızı Hira’yı kucağında taşımaktan omuz ağrısı çeken Demet Akalın, önceki gün Maslak Acıbadem hastanesi acil servisine gitti.
3.12.2017 Magazin
Bağışıklığın üç silahşörü A, C vitamini ve selenyum
Bağışıklığın üç silahşörü A, C vitamini ve selenyum Dünya Sağlık Vakfı Başkanı ve European Laboratory of Nutrients Direktörü Prof. Dr. Emar Vogelaar, C vitamini, selenyum ve A vitamini aldıkça bağışıklık sisteminin güçlendiğini belirtti.
19.11.2017 Yaşam
İmmünoloji, Otizm ve Kanserin birbiriyle ilgisi konuşulacak
İmmünoloji, Otizm ve Kanserin birbiriyle ilgisi konuşulacak "Uluslararası İmmünoloji / Otizm / Kanser" başlıklı ve bu hastalıkların birbirleriyle ilgisinin paylaşılacağı konferans, 19 Kasım'da İstanbul'da başlayacak. Konferansın tüm geliri, Otizm Dernekleri Federasyonu'na bırakılacak
10.11.2017 Sağlık
Ünlü şarkıcı apar topar ameliyata alındı!
Ünlü şarkıcı apar topar ameliyata alındı! 'Felaket Tellalı' lakabı ile ünlenen Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Instagram hesabından şarkıcı Fulden Uras'ın apar topar ameliyata alındığını duyurdu.
1.08.2017 Magazin
İran, Irak'a verdiği elektriği kesti
İran, Irak'a verdiği elektriği kesti İran, biriken borcundan dolayı Irak'a verdiği elektriği kesti
17.06.2021 Dünya
İsmi değişti! İşte sivil GATA...
İsmi değişti! İşte sivil GATA... Adı Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak değiştirilen Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi artık sivil hastalara hizmet verecek. Hastanenin acil servis ve yanık ünitesi bölge için önemli bir eksiği tamamlayacak.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Emar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki emar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.