Dünya Mirası

Dünya Mirası

Son dakika Dünya Mirası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dünya Mirası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dünya Mirası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünya Mirası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünya mirası gelişmeleri de dahil olmak üzere 854 dünya mirası haberi bulunmuştur. Tüm dünya mirası haberleri aşağıda listelenmiştir.
6 bin 600 nüfuslu turistik ilçede rezervasyonlar yüzde 90'a dayandı! İnsanlar akın etti
6 bin 600 nüfuslu turistik ilçede rezervasyonlar yüzde 90'a dayandı! İnsanlar akın etti Bartın'ın 6 bin 600 nüfuslu turistik ilçesi Amasra'da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili öncesi tüm konaklama tesislerinde rezervasyonlar yüzde 90'a ulaştı. Amasra Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran, "Bayram süresince yaklaşık 500 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Bu yönde bütün tedbirlerimizi aldık” dedi.
6.04.2024 Gündem
Servis Varank'tan hesap Aktaş'tan! Gençlerin gözdesi oldu
Servis Varank'tan hesap Aktaş'tan! Gençlerin gözdesi oldu TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Tarihi Çarşıbaşı Meydanında hizmete sunulan Burfaş Kafe’de barista önlüğü giyerek tezgahının başına geçti ve gençlere kahve ikram etti. Varank, kahveleri hazırlarken Aktaş ise hem sipariş aldı hem de hesabı ödedi.
6.03.2024 Gündem
Pamukkale'de 2 milyon 200 bin kişi ile ziyaretçi rekoru
Pamukkale'de 2 milyon 200 bin kişi ile ziyaretçi rekoru Denizli'deki UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 'beyaz cennet' Pamukkale'yi 2023'te 2 milyon 200 bin kişi ziyaret etti. 2022 yılında 1 milyon 850 bin kişinin ziyaret ettiği Pamukkale, kendi rekorunu kırdı. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Pamukkale Hierapolis Örenyeri'nin ışıklandırılması ve gece müzeciliğine açılmasıyla bu rakamın 2024 yılında daha da artacağını söyledi.
31.12.2023 Gündem
300 yaşındaki çınar ağacı artık yok! Robin Hood filmiyle meşhur olmuştu
300 yaşındaki çınar ağacı artık yok! Robin Hood filmiyle meşhur olmuştu İngiltere'nin Northumberland Ulusal Parkı’nda bulunan ve Hadrian Duvarı'nın hemen yanında yer alan ünlü çınar ağacı, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kesildi. Polis olaya ilişkin son olarak 60 yaşlarında bir şüphelinin tutuklandığını açıkladı.
1.10.2023 Yaşam
Birleşmiş Milletler Gönüllüleri'nden oluşan heyet Fatih’te ağaç dikti
Birleşmiş Milletler Gönüllüleri'nden oluşan heyet Fatih’te ağaç dikti Dünyanın birçok farklı ülkesinden Fatih’e gelen Birleşmiş Milletler Gönüllüleri heyeti, Fatih Belediyesi ile Kara Surları Millet Bahçesi 2. etabında ağaç dikme töreni gerçekleştirdi. Dünya mirası olarak tanımlanan bu bölgede ağaç dikimi yapılmasının önemli olduğunu ifade eden Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, “Birleşmiş Milletler Gönüllülük heyetinden yaklaşık 30-35 kişi ile burada tarihi mekanın dibinde ağaç dikme töreni gerçekleştirdik. Burası UNESCO Dünya Miras alanında kalan bir yer. Çok anlamlı olduğu kanaatindeyim” dedi.
25.09.2023 Gündem
'Hamsinin fiyatının yükselmesi için denize açılmadılar' iddiası hali karıştırdı! Masraf kurtarmıyor dediler
'Hamsinin fiyatının yükselmesi için denize açılmadılar' iddiası hali karıştırdı! Masraf kurtarmıyor dediler İstanbul Gürpınar Balık Hali'nde gece balıkçılar ve hale balık almaya gelen esnaf arasında hamside fiyat gerginliği yaşandı. Tekneciler, pazarcıların fazla kar marjıyla balıkları pahalıya sattıkları gerekçesiyle denize açılmayınca, hale de balık gelmedi. Balık almak için hale gelenler ise hamsi bulamadı. Esnaf, teknecileri halka pahalı balık satılmasını istedikleriyle suçlarken, tekneciler ise masrafların kurtarmadığından dert yandı.
19.09.2023 Yaşam
Bakan Ersoy açıkladı! Anadolu’nun ahşap destekli camileri de 'Dünya mirası'
Bakan Ersoy açıkladı! Anadolu’nun ahşap destekli camileri de 'Dünya mirası' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, sosyal medya hesaplarından Gordion Antik Kenti’nin Dünya Mirası ilan edildiği ve yeni bir müjdenin daha beklendiği paylaşımının ardından bugün Riyad’dan bir güzel haber daha geldi.
19.09.2023 Kültür Sanat
Türkiye'nin kritik hamleleri dünya basınında! Carnegie Europe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 hedefini yazdı...
Türkiye'nin kritik hamleleri dünya basınında! Carnegie Europe, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 hedefini yazdı... Türkiye ve Türk dış politikası dünya basınında yer almaya devam ediyor. Carnegie Europe, son dönemde dünya siyasetinde oynadığı rol ile dikkatleri üzerine çeken Türkiye'yi mercek altına alarak çarpıcı bir analiz yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın attığı adımlar için 'cesurca' diyen Carnegie Europe, Türk dış politikası için ise 'Türkiye, sağlam ve bağımsız bir dış politika izleme konusundaki güçlü isteğini ilan etti' değerlendirmesinde bulundu.
18.09.2023 Dünya
Bakan Ersoy 'UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik' diyerek duyurdu! Gordion Antik Kenti listede...
Bakan Ersoy 'UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik' diyerek duyurdu! Gordion Antik Kenti listede... Ankara'nın Polatlı ilçesindeki en önemli tarihi bölge Gordion Antik Kenti, UNESCO tarafından 'Dünya Mirası' ilan edildi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ""Bir müjdemiz var! UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne 20'inci varlığımızı da kaydettirdik. Ankara'mızın eşsiz kültür varlıklarından biri olan Gordion Antik Kenti 'Dünya Mirası' oldu." dedi.
18.09.2023 Gündem
Rus turistler kruvaziyerden inip Amasra'da denize girdi!
Rus turistler kruvaziyerden inip Amasra'da denize girdi! Rus turistler Amasra turizmine canlılık getirdi. Bartın'ın Amasra Limanı'na 21'inci kez yanaşan Astoria Grande' isimli kruvaziyerden inen Rus turistlerden bazıları, Bozköy Plajı'na gidip, denize girdi.
13.09.2023 Yaşam
İsviçre Bayrağı Anlamı Nedir? İsviçre Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
İsviçre Bayrağı Anlamı Nedir? İsviçre Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? İsviçre bayrağı diğer bayraklardan farklı olarak karedir. İlk kez 1847 tarihinde kabul edilmiş olan bayrak kırmızı zemin üzerine haç sembolü şeklindedir. 
10.09.2023 Eğitim
Hırvatistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hırvatistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Hırvatistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hırvatistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Adriyatik denizine kıyısı olan Hırvatistan Slovenya, Bosna Hersek ve Karadağ ile komşudur. Hırvatistan hem Avrupa hem de Balkanlarda toprağı olan bir ülkedir.
8.09.2023 Eğitim
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Finlandiya, Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alan bir ülkedir. İskandinav ülkesi olan Finlandiya'nın komşuları arasında İsveç, Rusya ve Norveç yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Cezayir, Afrika'nın kuzey bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları arasında Mali, Fas, Nijer, Libya ve Tunus yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Arjantin Bayrağı Anlamı Nedir? Arjantin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Amerika kıtasında bulunan Arjantin güney Amerika'nın güney kısmında yer alır. And dağları ve Atlas okyanusunun arasında bulunan Arjantin Güney Amerika'nın 2. en büyük ülkesidir. 
3.09.2023 Eğitim
Küçükçekmece gölü'nde tehlike: Balıkçılık yasaklanmalı
Küçükçekmece gölü'nde tehlike: Balıkçılık yasaklanmalı Küçükçekmece Gölü'nde araştırma çalışmaları yürüten İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Meriç Albay, "Girilmemesi lazım çünkü mikrobik olarak, mikrobiyolojik parametreler bakımından oldukça sıkıntılı. Oradan birçok hastalığı kapmaları söz konusu. Girilmesine izin vermemek lazım, hatta orada balıkçılığın da yasaklanması lazım. Çünkü ağır metal kirliliği bakımından, mikro kirleticiler bakımından oldukça sıkıntılı bir alan. Çocukları kontrol edemezsiniz. Oraya giriyorlar, ellerini yıkıyorlar, ağızlarına sürüyorlar, mikrop kapmaları olası" dedi.
11.08.2023 Yaşam
Rusya Odessa'ya füze yağdırdı
Rusya Odessa'ya füze yağdırdı Rusya’nın, Ukrayna’nın liman kenti Odessa’ya füzelerle saldırısı sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, şehirdeki tarihi katedral ağır hasar gördü.
23.07.2023 Dünya
Bakan Ersoy: Dünyanın dört bir yanından turisti ülkemize çekiyoruz
Bakan Ersoy: Dünyanın dört bir yanından turisti ülkemize çekiyoruz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünyanın dört bir yanından turisti ülkemize çekiyoruz. 2022 yılına başlarken 42 milyon turist, 35 milyar dolar hedefi ile yola çıktık. Yıl sonu turizm gelirimiz 46,3 milyar dolara, ziyaretçi sayımız da 51,4 milyona ulaştı" dedi.
10.05.2023 Gündem
Dünyanın en gösterişli mağarası yeniden ziyarete açıldı
Dünyanın en gösterişli mağarası yeniden ziyarete açıldı Tokat'ta UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan ve çevre düzenlemesinin ardından ziyarete açılan Ballıca Mağarası'nı 9 ayda 60 bin kişi ziyaret etti.
21.04.2023 Yaşam
Ayasofya Camii'nde aşınma önlemleri: '50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün'
Ayasofya Camii'nde aşınma önlemleri: '50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün' - AYASOFYA Camii'nin 'İmparator kapısı' olarak bilinen ahşap kapının cam bölme ile koruma altına alınmasıyla ilgili konuşan İstanbul Kültür Tescil ve Müzeler Şube Müdürü Osman Nak, " İmparator kapısındaki cam bölme yaklaşık iki ay önce yapıldı. Günde ortalama 50 bin ziyaretçinin girdiği bir Ayasofya'ya 50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün. Bu gerçekten yüksek bir rakam. Yürüdüğümüz mermerler bile aşınıyor. Dolayısıyla bu eserin de aşınmaması mümkün değil. Özellikle kapı, ahşap olan elemanlar daha çok aşınıyor" diye konuştu.
4.04.2023 Gündem
Göbeklitepe ve Nemrut Dağı depremden etkilendi mi?
Göbeklitepe ve Nemrut Dağı depremden etkilendi mi? Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem Adıyaman'da da yıkıcı etkisini gösterdi. Binlerce binanın yıkıldığı Adıyaman'da can kaybı da giderek yükseliyor. Adıyaman'da dünya mirası listesinde bulunan Nemrut Dağı ile Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan tarihi Göbeklitepe depremden etkilendi mi?
10.02.2023 Gündem
Bathonea Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor
Bathonea Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor İstanbul’un eski çağ tarihine katkı sağlamak amacıyla 2009 yılında başlayan Bathonea Antik Kenti kazı çalışmaları devam ediyor.
12.12.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık
Bakan Karaismailoğlu: Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yap-işlet-devret modeli ile ihale edilen Antalya Havalimanı'nda devletten bir kuruş çıkmadan yapılacak olan 765 milyon 252 bin 109 euro yatırımı başlattık. 25 yıl işletme süresi karşılığı olarak KDV dahil toplam 8 milyar 555 milyon euro kira alacağız. Kira bedelinin yüzde 25’i, 2 milyar 138 milyon 750 bin euro Mart 2022 tarihinde devletimizin kasasına girmiştir” dedi.
21.11.2022 Ekonomi
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak
Türkiye kültür yolu festivalleri dalga dalga yayılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle bir kez daha kapılarını açıyor.Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivalleri yaygınlaştıracaklarını belirtti. Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.
6.09.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, saat 20.00'de düzenlenen İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılış programına katıldı.
22.07.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Mirası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünya mirası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.