Gazete Vatan Logo

300 yaşındaki çınar ağacı artık yok! Robin Hood filmiyle meşhur olmuştu

İngiltere'nin Northumberland Ulusal Parkı’nda bulunan ve Hadrian Duvarı'nın hemen yanında yer alan ünlü çınar ağacı, henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kesildi. Polis olaya ilişkin son olarak 60 yaşlarında bir şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

300 yaşındaki çınar ağacı artık yok! Robin Hood filmiyle meşhur olmuştu

300 yaşında olduğu tahmin edilen ağaç, Kevin Costner'ın 1991 yapımı ‘Robin Hood: Hırsızlar Prensi’ filminin önemli bir sahnesinde görünmüş ve meşhur olmuştu.

Çınar ağacı İngiltere’nin en çok fotoğrafı çekilen ağaçları arasında yer alıyordu. Woodland Trust'ın her yıl düzenlediği yarışmada ‘Yılın Ağacı’ seçilmişti.

Vakıf sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda bunun ‘gerçekten yeri doldurulamaz bir kayıp’ olduğunu belirtti.

Ağaç, yaklaşık 1.900 yıl önce Roma İmparatorluğu'nun en kuzeybatı sınırını korumak için inşa edilen UNESCO Dünya Mirası listesindeki tarihi Hadrian Duvarı’nın hemen yanında bulunuyordu.

28 Eylül 2023 tarihinde Northumberland Ulusal Parkı tarafından paylaşılan hava fotoğrafında ağacın dibine yakın bir yerden kesildiği ve kısmen Hadrian Duvarı'nın üzerinde yattığı görülüyor.