Dünya Gıda Programı

Dünya Gıda Programı

Son dakika Dünya Gıda Programı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dünya Gıda Programı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dünya Gıda Programı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dünya Gıda Programı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dünya gıda programı gelişmeleri de dahil olmak üzere 292 dünya gıda programı haberi bulunmuştur. Tüm dünya gıda programı haberleri aşağıda listelenmiştir.
BM helikopterine Somali’de el konuldu
BM helikopterine Somali’de el konuldu Birleşmiş Milletler (BM), Somali’de içindeki yolcularla birlikte tıbbi tahliye gerçekleştiren bir helikopterine el konulduğunu doğrulayarak ‘müdahalenin sürdüğünü’ açıkladı. Yerel basın, helikoptere Somalili terör örgütü El Şebab tarafından el konulduğunu duyurdu.
11.01.2024 Dünya
Canlı yayında İsrail şiddeti: Polis, Türk basın mensuplarının kamerasını kırdı
Canlı yayında İsrail şiddeti: Polis, Türk basın mensuplarının kamerasını kırdı İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını bugün 42. gününe girdi. Havadan, karadan ve denizden Gazze Şeridi'ni kuşatan İsrail ordusu bu sabah Cenin'e baskın düzenledi ve İbn Sina Hastanesi'ni kuşattı. İsrail polisi bu hafta yine işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da gazlı müdahalede bulundu. Basın mensuplarını hedef alan güvenlik güçleri Türk basın mensuplarının kamerasını kırdı.
17.11.2023 Dünya
BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye'ye "Rusya ile Ukrayna arasındaki mahkum takası" teşekkürü
BM Genel Sekreteri Guterres'ten Türkiye'ye "Rusya ile Ukrayna arasındaki mahkum takası" teşekkürü Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada Dün Ukrayna ile Rusya arasında 250'den fazla savaş esirinin takas edildiği haberini sevindirici bir gelişme olarak nitelendirerek, "Bu anlaşmanın sağlanmasındaki rolleri için Türkiye'ye teşekkür ederim" dedi.
22.09.2022 Dünya
Rusya'nın Ukrayna işgali gıda krizine neden oldu!
Rusya'nın Ukrayna işgali gıda krizine neden oldu! Ukrayna limanlarının Rusya işgali altında olması sebebiyle ihraç edilemeyen buğdayın çıkartılması için bir teklif de Fransa’dan geldi. Ukrayna, Birleşmiş Milletler’in güvenlik konvoyu olmaksızın yaklaşık 400 adet mayının temizlenmesine yanaşmazken, Avrupa Birliği 13 Mayıs’ta ‘Ray Genişliği’ engeline rağmen buğdayın demiryoluyla taşınması planını açıklamıştı. Diğer yandan Rusya, Ukrayna’nın ürettiği buğdayın dünya pazarının yüzde 1’inden daha azına denk geldiğini belirtirken Türkiye ve İtalya BM planına destek verdiğini ifade etti.
18.06.2022 Dünya
BM'den son dakika acil önlem çağrısı: İnsani kriz korkunç boyutlarda
BM'den son dakika acil önlem çağrısı: İnsani kriz korkunç boyutlarda Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Yemen'de açlığa son verilmesi için acilen önlemler alınması çağrısında bulundu.
16.10.2021 Dünya
4. İzmir Gastrofest ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’ temasını işliyor
4. İzmir Gastrofest ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’ temasını işliyor İzmir’in ilk gastronomi festivali İzmir GastroFest, dördüncü yılında ‘Geleceğe Miras: Yaşayan Toprak’ temasıyla 24 Ekim’de Tarihi Havagazı Fabrikasında yeme-içme severleri ünlü şefler, yemek yazarları ve kanaat önderleriyle buluşturuyor.
15.10.2021 Arşiv
Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Beraber çalışıyoruz!
Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Beraber çalışıyoruz! Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Kabil havalimanının işler ve açık halde kalması konusunda Türkiye ve Katar ile çalıştıklarını söyledi.
31.08.2021 Dünya
Pandemi sonrası için kıtlık uyarısı! Türkiye için dikkat çeken açıklama…
Pandemi sonrası için kıtlık uyarısı! Türkiye için dikkat çeken açıklama… Kovid-19 salgını sonrasında dünyanın, iklim değişikliği ve gıda güvenliği problemleriyle karşı karşıya kalabileceği, kıtlık yaşanabileceği uyarısında bulunuluyor. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu ‘Şiddetli ve uzun süreli kuraklıklar kıtlıklara, dolayısıyla gıda güvenliğine yönelik ciddi tehditlere yol açabilir’ dedi. Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği Avrasya Başkanı Eren Günhan Ulusoy ise açıklamasında ‘Türkiye için bir kıtlık senaryosu beklemiyoruz’ ifadelerini kullandı.
4.12.2020 Gündem
Dünyayı ürküten uyarı: 2021'de korkunç boyutta olacak!
Dünyayı ürküten uyarı: 2021'de korkunç boyutta olacak! Dünya Gıda Programı Direktörü Beasley, dünyada Kovid-19 salgınıyla uğraşılırken birkaç ay içinde önlem alınmazsa korkunç boyuttaki kıtlık salgınının eşiğinde olunduğuna dair uyarıda bulundu.
15.11.2020 Dünya
Nobel barış ödülünü kim aldı? 2020 Nobel barış ödülü…
Nobel barış ödülünü kim aldı? 2020 Nobel barış ödülü… Nobel barış ödülü kime verildi? Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışan örgüt, "Açlıkla mücadelesi, mevcut durumu iyileştirmeye olan katkısı, çatışma bölgelerinde barışa olan katkısı ve savaş ve çatışmalarda açlığın bir silah olarak kullanılmasını engellemeye yönelik adımları" nedeniyle Nobel Barış Ödülü'nü aldı.
9.10.2020 Kültür Sanat
36 ülkeyi işaret etti ve açıkladı: Felaketle karşı karşıyayız
36 ülkeyi işaret etti ve açıkladı: Felaketle karşı karşıyayız Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, dünyanın şu an sadece yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla değil aynı zamanda "açlık salgınıyla" da karşı karşıya olduğu uyarısında bulunarak, en kötü senaryoya göre yaklaşık 36 ülkede kıtlık görülebileceğini söyledi.
21.04.2020 Dünya
Dünya Bankası yetkilisinden "gıda güvenliği" uyarısı
Dünya Bankası yetkilisinden "gıda güvenliği" uyarısı Dünya Bankası Kalkınma Politikası ve Ortaklıklar Genel Müdürü Mari Pangestu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yoksul ülkelerin gıda güvenliği konusunda bir tehditle karşı karşıya olduklarını ifade etti.
21.04.2020 Dünya
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'tan flaş açıklama
Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'tan flaş açıklama Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay'a 2015'ten 2019'a kadar geçen sürede sadece 5 iş insanı ve 11 şirketin 'özel şart' öne sürerek 50 milyon 852 bin TL bağış yaptığını söyledi. Kınık, "10 milyar TL'nin içerisinde özel şartlı yardımların oranı sadece binde 5'tir" dedi.
4.02.2020 Gündem
BM: Dünya genelinde 821 milyondan fazla insan aç
BM: Dünya genelinde 821 milyondan fazla insan aç Birleşmiş Milletler'in (BM) Pazartesi günü açıkladığı rapora göre geçen sene 821 milyondan fazla insan açlık çekti.
16.07.2019 Dünya
Yeni teknolojiler dost mu, düşman mı?
Yeni teknolojiler dost mu, düşman mı? Gelişen teknolojiler bir yandan çok ciddi insani yardımlar sağlarken, diğer yandan kişilerin kimliklerini çalmak, onları yanlış yönlendirmek ve uluslararası yardımların kötü amaçlı kullanılmasına yol açmak gibi farklı tehditleri de beraberinde getiriyor. Tam bu noktada dünyanın önde gelen otoriteleri, teknolojinin dünyanın önemli sorunlarının çözümünü nasıl kolaylaştırabileceğiyle ilgili çok önemli çalışmalar yapıyorlar. Yakın zaman önce Oxford Üniversitesi 'Teknoloji ve Küresel Meseleler Merkezi'nde gerçekleştirilen Oxford Teknoloji ve Kalkınma Konferansı’nda da teknolojinin olumlu ve olumsuz tüm yönleri masaya yatırıldı.
22.06.2019 Bilim ve Teknoloji
Yemen'de tahıl depolarına ateş açıldı
Yemen'de tahıl depolarına ateş açıldı BM, Hudeyde'nin Kızıldeniz kıyısındaki kritik öneme sahip tahıl depolarının bulunduğu değirmenlere ateş açıldığını duyurdu.
10.05.2019 Dünya
Endonezya "Boeing 737 Max 8"lerin kullanımını durdurdu
Endonezya "Boeing 737 Max 8"lerin kullanımını durdurdu Endonezya, Etiyopya Havayollarına ait uçağın düşmesinin ardından Boeing 737 Max 8 tipi uçakların kullanımını durdurduğunu açıkladı.
11.03.2019 Dünya
WFP Batı Şeria ve Gazze'deki yardımlarında kesintiye gidecek
WFP Batı Şeria ve Gazze'deki yardımlarında kesintiye gidecek Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), 1 Ocak 2019'dan itibaren Batı Şeria'da 27 bin Filistinlinin gıda yardımını tamamen kesecek.
19.12.2018 Dünya
BM'den sevindiren haber: Anlaşma imzalanmak üzere!
BM'den sevindiren haber: Anlaşma imzalanmak üzere! BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Yemen'de savaşın taraflarını yakında İsveç'te bir araya getireceğini ve esir değişimi için tarafların bir anlaşma imzalamak üzere olduğunu açıkladı.
16.11.2018 Dünya
Vicdanları sızlatan insanlık dramı!
Vicdanları sızlatan insanlık dramı! Yemen'deki savaş üç yılı geride bırakırken, ülkede yaşanan felaketi yansıtan fotoğraflar vicdanları sızlatıyor. Açlıktan hayatını kaybeden Yemenli minik Emel'in hafızalara kazınan zayıf bedeni, dünyanın gözlerini bir kez daha Yemen'e çevirirken, çağımızın en büyük insan kaynaklı felaketi; çocuk, kadın, yaşlı demeden can almaya devam ediyor.
9.11.2018 Dünya
BM'den İdlib açıklaması
BM'den İdlib açıklaması BM, İdlib'de olası bir çatışma ihtimaline karşı 850 bin kişiye bir hafta yetecek hazır yemeğin stokta tutulduğunu duyurdu.
7.09.2018 Dünya
BM Dera'daki 750 bin sivilin hayatından endişeli
BM Dera'daki 750 bin sivilin hayatından endişeli BM, Suriye'nin güneybatısındaki Dera ilinde 750 bin kişinin hayatının tehlikede olduğu, 45 bin kişinin yerinden edildiği uyarısında bulundu
26.06.2018 Dünya
BM'den korkutan açıklama: 124 milyona ulaştı
BM'den korkutan açıklama: 124 milyona ulaştı Birleşmiş Milletler (BM), dünya genelinde çatışmaların neden olduğu açlık yüzünden ölme riskiyle karşı karşıya olanların sayısının son iki yılda yüzde 55 artarak 124 milyona ulaştığını bildirdi.
23.03.2018 Dünya
'O ayrılıkçılar darbe peşinde'
'O ayrılıkçılar darbe peşinde' Yemen'de, Devlet Başkanı Abdurabbu Mansur El Hadi'ye bağlı güçlerle savaşan ayrılıkçılar yoğun çatışmalar sonrası ülkenin güneyindeki Aden kentinde hükümet binalarını ele geçirdi. Yemen Başbakanı Ahmed Bin Dağr ayrılıkçıları "darbe yapmaya çalışmakla" suçladı.
29.01.2018 Dünya
Japonya'dan 15 milyon dolar bağış!
Japonya'dan 15 milyon dolar bağış! Japonya hükümeti, Bangladeş'teki sığınmacı krizinin çözümüne destek vermek amacıyla, BM Dünya Gıda Programı'na (World Food Programme/WFP) "15 milyon dolar acil durum katkısı" yaptı.
20.11.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Dünya Gıda Programı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dünya gıda programı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.