Gazete Vatan Logo

Canlı yayında İsrail şiddeti: Polis, Türk basın mensuplarının kamerasını kırdı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını bugün 42. gününe girdi. Havadan, karadan ve denizden Gazze Şeridi'ni kuşatan İsrail ordusu bu sabah Cenin'e baskın düzenledi ve İbn Sina Hastanesi'ni kuşattı. İsrail polisi bu hafta yine işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da gazlı müdahalede bulundu. Basın mensuplarını hedef alan güvenlik güçleri Türk basın mensuplarının kamerasını kırdı.

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa'da yine gazlı müdahalede bulundu. Bölgeden yayın yapan CNN Türk muhabiri Serdar Er, caddede Filistinlilerin olmamasına rağmen İsrail polisinin müdahalede bulunduğunu vurguladı.

Er, İsrail polisinin basın mensuplarına hiç olmadığı kadar sert müdahalede bulunduğunu anlatırken, TRT Haber ekibinin de saldırıya uğradığı ve kameralarının kırıldığı öğrenildi.

Filistin'de hayatını kaybedenlerin anısına 2 bin ayakkabı

İsrail'in saldırıların hayatını kaybedenler için Güney Kore'nin başkenti Seul'ün merkezindeki bir meydana 2 bin çift ayakkabı konuldu.

Aktivistler tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Gazze'de derhal ateşkes ilan edilmesi çağrısı yapıldı. Aktivist Han Soo-young, "75 yıldan fazladır İsrail işgali sırasında Gazze Şeridi, Batı Şeria'da öldürülenleri simgeleyen ayakkabıların önünde duruyoruz. Bu ayakkabılar ölümlerin sadece rakamlardan ibaret olmadığını gösterecek" ifadelerini kullandı.

Cibaliye mülteci kampında çok sayıda can kaybı

Haberin Devamı

Filistin Resmi Wafa haber ajansı, konut binalarını hedef alan saldırıda en az 18 sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda sivilin de yaralandığını açıkladı.

Gazze’de nüfusun neredeyse tamamı açlıkla karşı karşıya

BM Dünya Gıda Programı (WFP) dün yaptığı açıklamada Gazze’de gıda sisteminin çökmesi sebebiyle vatandaşların açlıkla karşı karşıya kaldığını belirterek, nüfusun neredeyse tamamının gıda yardımına ihtiyacı olduğu konusunda uyardı.

WFP, yaptığı açıklamada çatışmaların başlangıcından bu yana gerekli gıda malzemelerinin yalnızca yüzde 10’unun Gazze'ye girmesiyle birlikte, Gazze Şeridi'nin büyük bir gıda açığı ve yaygın bir açlıkla karşı karşıya olduğunu ve neredeyse tüm nüfusun ‘çaresizce’ gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

WFP, büyük bir sorun olan yakıt sıkıntısı sebebiyle bölgede faaliyet gösteren son fırının da kapandığını teyit etti. Yakıt sıkıntısının birçok faaliyeti durdurma noktasına getirdiğinin altını çizen WFP, “Yakıt sıkıntısı aynı zamanda gıda yardımı da dahil olmak üzere insani yardım dağıtımını ve operasyonlarını da sekteye uğratıyor. Salı günü Mısır'dan gelen kamyonlar Gazze'ye malzeme boşaltırken bile, dağıtım araçları için yeterli yakıt olmaması sebebiyle barınaklardaki sivillere ulaşamadı” dedi.

Haberin Devamı