Doz

Doz

Son dakika doz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan doz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını doz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doz gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.961 doz haberi bulunmuştur. Tüm doz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan 5 milletlerarası anlaşma, Resmi Gazete'de yayımlandı.
27.04.2024 Gündem
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Sağlık
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak
Şap hastalığına karşı bu yıl 3 doz aşı uygulanacak! Ücretsiz olacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü önceki yıllarda 2 doz olarak uygulanan aşı sayısını bu yıl 3 doza çıkarılacağını ve ilk dozu 29 Ocak-31 Mart 2024 tarihlerinde ücretsiz olarak uygulanacağını duyurdu.
7.02.2024 Adana
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat  başvurusu nedir?
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat başvurusu nedir? Almanya'da devlet, korona aşısının sebep olduğu zarar gerekçesiyle 467 kişiye tazminat ödedi. Ülkede 5 bin 597 başvurunun ise halen incelendiği öğrenildi. Söz konusu haberlerin gündeme gelmesiyle vatandaşlar arama motorlarına yönelerek devlet korona aşısı olanlara tazminat mı ödeyecek, aşı olanlara devlet para veriyor mu, korona aşısı tazminat başvurusu nasıl yapılır, aşı olanlar tazminat alabilir mi? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
26.01.2024 Dünya
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
Yıllardır kanserle mücadele eden fenomen Ayşenur Parlak hayatını kaybetti
Yıllardır kanserle mücadele eden fenomen Ayşenur Parlak hayatını kaybetti Dördüncü evre kolon kanseriyle mücadele eden sosyal medya fenomeni Ayşenur Parlak, yaşama veda etti. Ünlü ismin eşi ve kızının babası Savaş Parlak, acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu.
13.11.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac aşı üretim merkezi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin korona dönemindeki sağlık uygulamalarına değinen Erdoğan, "Korona döneminde yaşananlar bize aşı kapasitesinin ne kadar kritik olduğunu göstermiştir. Türkiye bu süreci başarılı şekilde yönetmiştir. Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında da ülkemizde de üretilecek" dedi.
31.10.2023 Gündem
Ece Seçkin hastalığı hakkında konuştu! “Yedi ay işkence çektim, 18 doz aşı oldum”
Ece Seçkin hastalığı hakkında konuştu! “Yedi ay işkence çektim, 18 doz aşı oldum” Ünlü şarkıcı Ece Seçkin kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Hastalığı hakkında da konuşan Seçkin “Yaklaşık yedi ay kadar işkence çektim. Sonrasında doğru tedaviyle iyi bir yere geldik” diyen Seçkin, hastalık sürecini anlattı.
9.10.2023 Magazin
Bakan Bak: Herkesi spora davet ediyoruz
Bakan Bak: Herkesi spora davet ediyoruz Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Herkes İçin Spor Federasyonu koordinasyonunda gerçekleştirilen Avrupa Spor Haftası etkinliklerine katıldı. Türkiye’nin geniş bir spor altyapısına sahip olduğunu vurgulayan Bakan Osman Aşkın Bak, “Tabana yayılan bir spor aktivitesi var. Biz 3'den 93'e herkesi spora davet ediyoruz, herkesin hareket etmesini istiyoruz. Sporu yaşam tarzı olarak sürdürmemiz lazım.” dedi.
24.09.2023 Gündem
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu
Yargıtay'dan 'kaynana' kararı! Nafaka kararı bozuldu Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin, bir boşanma davasında kadına nafaka bağlanmasına yönelik mahkeme kararını, “kadının kaynanasına hakaret ettiği” gerekçesiyle bozduğu ortaya çıktı.
24.09.2023 Yaşam
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş”
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş” Türkiye geçen hafta psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialarla sarsıldı. Haberlere göre Zoroğlu çocuklara hafıza kaybına da neden olan bir ilaç veriyor ve cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinde bulunuyordu. Zoroğlu’na danışan üç aileye ulaştık, medyada çıkanlarla ilgili yorumlarını ve bu süreçte yaşadıklarını iddia ettikleri ‘inanılmaz’ olayları dinledik.
24.09.2023 Yaşam
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı Havaların soğumasıyla birlikte, hasta olmamak, bağışıklığı güçlü ve zinde tutmak için alınan önlemlerden biri de vitamin takviyeleri oluyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımının birçok sağlık problemine neden olduğunu sık sık vurgularken özellikle internet ortamından birkaç yoruma ve eşin-dostun önerisiyle alınan ilaç benzeri takviyelere ayrıca dikkat edilmesini öneriyor. Halk Sağlığı Uzmanı Ali Polat da sonra yıllarda bağışıklığı güçlendirdiği iddiasıyla alınan ilaçlarda artış olduğuna dikkat çekerek bilinçsiz vitamin kullanımının yaratacağı sağlık problemlerine karşı vatandaşı uyardı ve "Vitamin veya mineral takviyeleri gerektiren kişiler, bir doktora başvurmalı ve uygun kan testlerinin yapılmasını sağlamalıdır. Hekimler, kan testi sonuçlarına göre eksik olan vitamin ve mineralleri belirleyerek uygun bir plan yapmalıdır." dedi.
24.09.2023 Sağlık
İstanbul Valiliği'nden 'Kuduz' paylaşımlarına yönelik açıklama
İstanbul Valiliği'nden 'Kuduz' paylaşımlarına yönelik açıklama İstanbul Valiliği tarafından geçtiğimiz günlerde sosyal medyada, 'Esenyurt'ta Kuduz Paniği' başlıklı paylaşımlar ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, başıboş köpeğin saldırısına uğrayan çocukta kuduz belirtilerinin görüldüğü yönünde paylaşımların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.
21.09.2023 Gündem
Vücut için altın değerinde! Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor! Anksiyete ve uyku problemlerine çözüm...
Vücut için altın değerinde! Tip 2 diyabet riskini ortadan kaldırıyor! Anksiyete ve uyku problemlerine çözüm... Mucize besin! Vücut için hayati önem taşıyor. Şeker hastalığı riskini düşürüyor. İnsülin direncini kırarak kan şekerini düşürüyor. Birçok hastalığın ortaya çıkmasını engelliyor. Magnezyumun faydaları arasında kas ve kemik sağlığından egzersiz performansı arttırmaya, migren ağrılarına, kalp ritmi düzenlemeye ve insülin direncine kadar birçok konu yer alıyor. Bedenimizde mucizeler yaratan magnezyumun faydaları hakkında pek çok kişi net bilgiye sahip değil. Magnezyumun tek kaynağı toprak. Ne yazık ki geçtiğimiz 20-30 yılda toprak magnezyum açısından fakirleşti. Bu nedenler takviye almak kaçınılmaz hale geldi. Peki magnezyum ne işe yarar? Magnezyum eksikliği ne yapar? Magnezyum nedir, ne işe yarar? merak ediyorsanız, işte ayrıntılar...
31.08.2023 Sağlık
Angus Cloud neden öldü? Euphoria Fezco Angus Cloud öldü mü, kimdir, kaç yaşındaydı, babası kimdir? İşte ölüm nedeni...
Angus Cloud neden öldü? Euphoria Fezco Angus Cloud öldü mü, kimdir, kaç yaşındaydı, babası kimdir? İşte ölüm nedeni... HBO'nun Euphoria dizisindeki rolüyle tanınan Angus Cloud, 25 yaşında hayatını kaybetti. Cloud'un menajeri Cait Bailey, oyuncunun pazartesi California'nın Oakland şehrindeki aile evinde hayatını kaybettiği bildirildi. Peki, Angus Cloud neden öldü, Euphoria Fezco Angus Cloud kimdir, kaç yaşında, ölüm nedeni ne?
1.08.2023 Magazin
Euphoria dizisinin aktörü evinde ölü bulundu!
Euphoria dizisinin aktörü evinde ölü bulundu! Euphoria' dizisinde canlandırdığı 'Fezco' karakteriyle tanınan 25 yaşındaki oyuncu Angus Cloud, evinde ölü bulundu. Ünlü ismin ailesinden ilk açıklama geldi.
1.08.2023 Magazin
Johnny Depp öldü mü, yaşıyor mu 2023? Johnny Depp otel odasında intihar mı etti?
Johnny Depp öldü mü, yaşıyor mu 2023? Johnny Depp otel odasında intihar mı etti? "Johnny Depp intihar mı etti, Johnny Depp öldü mü? sorusunun yanıtı dünyaca ünlü oyuncunun kaldığı otel odasında baygın halde bulunmasıyla araştırılıyor. Daily News Hungary'ye göre, otel odasında baygın halde bulunan dünyaca ünlü ismin yüksek dozda uyuşturucu madde bağlı olarak bayıldığı ileri sürüldü.
22.07.2023 Gündem
Kızamık uyarısı: Okullar açılmadan aşıları tamamlayın
Kızamık uyarısı: Okullar açılmadan aşıları tamamlayın Manisa Şehir Hastanesi Çocuk Enfeksiyon Hekimi Uzm. Dr. Zühal Ümit, kızamık vakalarında artış olduğuna dikkat çekerek “Bu yaz döneminde okullar başlamadan önce eksik doz aşılı çocuklarımızın da mutlaka aşılarını tamamlamasını önermekteyiz” dedi.
21.07.2023 Sağlık
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı
Kuduz sebebiyle ölen mimar ile ilgili flaş detay! Kardeşi anlattı Aşılı köpeği tarafından ısırılan Lütfü Seray, kuduzdan hayatını kaybetti. Seray’ın da kuduz aşısı yaptırmasına rağmen ölmesi, bazı soru işaretlerine neden oldu.
20.07.2023 Gündem
Bakan Koca'dan 'Hepatit A aşısı' açıklaması
Bakan Koca'dan 'Hepatit A aşısı' açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hepatit A aşısı sıkıntısı olduğu iddiası asılsızdır" dedi. Bakan Koca, stoklarda 312.000 doz Pediatrik Hepatit A Aşısı bulunduğunu belirtti.
15.07.2023 Gündem
Fitil Nasıl Kullanılır? Fitil Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Fitil Nasıl Kullanılır? Fitil Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sistemik ya da lokal bir etki oluşturmak amaçlı vücut deliklerine uygulanan, erimek ve çözünmek suretiyle değerlendirilen ilaç fitil olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bunun bir sağlık ürünü olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca taşıyıcı bir dozaj formu üzerinden de ele alındığını ifade etmek gerekir. Bu kapsamda mantar enfeksiyonu, vajinal kuruluk ya da doğum kontrolü gibi pek çok amaç altında değerlendirildiğini söylemek mümkün. Rahatsızlığa bağlı olarak hem çocuklarda hem de yetişkinlerde kullanılan bir ilaç türü olarak ön plana çıkar.
13.07.2023 Sağlık
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir?
Melisa Otu Nedir? Melisa Otu Faydaları Nelerdir? Melisa otsu ve her şeyden önce aromatik bir bitkidir. Çünkü bu bitki yapraklarını buruşturarak limona çok yakın bir koku yaymaktadır. Beyaz ve az çok küçük çiçekleri olan bu bitki, lamiaceae familyasının bir parçası olmaktadır. Aynı zamanda birçok hastalığa faydalı özellikleri olan şifalı bir bitkidir. Aynı zamanda iyi bir fiziksel ve zihinsel uyarıcıdır. Bu nedenle, zor sindirim, sinir krizi durumlarında, hafızayı canlandırmak ve duygusallık ve melankoliye karşı savaşmak için kullanılır.
6.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Doz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.