Gazete Vatan Logo

Fitil Nasıl Kullanılır? Fitil Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Sistemik ya da lokal bir etki oluşturmak amaçlı vücut deliklerine uygulanan, erimek ve çözünmek suretiyle değerlendirilen ilaç fitil olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bunun bir sağlık ürünü olduğunu söylemek mümkün. Ayrıca taşıyıcı bir dozaj formu üzerinden de ele alındığını ifade etmek gerekir. Bu kapsamda mantar enfeksiyonu, vajinal kuruluk ya da doğum kontrolü gibi pek çok amaç altında değerlendirildiğini söylemek mümkün. Rahatsızlığa bağlı olarak hem çocuklarda hem de yetişkinlerde kullanılan bir ilaç türü olarak ön plana çıkar.

Fitil Nasıl Kullanılır? Fitil Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Doktorun tavsiye etmiş olduğu doz üzerinden fitil kullanılmaktadır. Genelde vajina ağzından dikkatli bir şekilde itmek suretiyle değerlendirilen bir ilaçtır. Bu işlemin daha kolay yapılabilmesi için uygulama esnasında sırt üstü yatmak etkili olabilir. Aynı zamanda kalça kısmının alt bölümünü bir ya da iki tane yastık koymak mümkündür.

Böylece fitilin geçişini çok daha kolay bir hale getirme şansı elde edilebilir. Tabii aynı zamanda ayakta ve bir ayağı yüksek bir noktaya koymak suretiyle dikkatli şekilde yerleştirme şansı da değerlendirilebilir. Önemli olan kişinin kendini rahat hissedebileceği bir pozisyonda fitili kullanmasıdır.

Fitil Kullanırken Yapılması Gerekenler

Fitil kullanırken özellikle işlemin rahat bir şekilde gerçekleşmesi önemli yer taşımaktadır. O yüzden mutlaka kişinin kendini rahat hissedebileceği bir pozisyonda fitili uygulaması gerekir. Örneğin bu konuda sırt üstü yatarak dikkatli bir şekilde fitili yerleştirmek mümkün. Arzu edilirse yine kalça kısmının alt bölümüne yastık koymak suretiyle rahat bir şekilde fitil yerleştirilebilir.

Haberin Devamı

Ancak bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli husus doktor kontrolü altında yapılmasıdır. Doktor tavsiyesi olmadan bu ilacın kullanılmaması gerekir. Farklı bir yöntem olarak ise ayakta yine bir ayağı yüksek noktaya koyarak fitili yerleştirme şansı elde edilebilir. Vajina ağız bölümünden yavaş hareketlerle ittirerek fitil kaydırılır. Böylece fitil dikkatli bir şekilde içeri doğru girerek görevini yerine getirir.

Fitil Neden Kullanılır?

Kadınlar için özel olarak üretilen fitil birçok farklı hastalık konusunda ele alınır ve kullanılır. Aynı zamanda fitil vajina supozituvar olarak da bilinmektedir. Genel çerçevede mantar enfeksiyonları için yaygın kullanılan bir ilaç türüdür. Aynı zamanda söz konusu vajinal kuruluk olduğunda yine bu kuruluğu gidermek amaçlı değerlendirilir.

Son olarak doğum kontrolü konusunda yine uzman doktor kontrolü altında kullanılmaktadır. Tabii bu ve benzeri birçok farklı hastalık için, yapılan teşhis ile beraber sonuç kapsamında doktor kontrolünde değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

Fitili Kimler Kullanır?

Daha çok vajinal mantar sorunu yaşayan kadınlar fitil kullanmaktadır. Ancak bu yöntemi kullanırken mutlaka doktor kontrolünde ve izninde yapılması çok önemlidir. Çünkü hastalığa bağlı olarak buna uygun fitil değerlendirilir. Örneğin mantar enfeksiyonu için mantar fitili kullanılmaktadır. Aynı zamanda Vajinal kuruluk ve doğum kontrolü konusunda da değişik ürünler üzerinden kadınlar için ele alınır.