Domuz Gribi

Domuz Gribi

Son dakika Domuz gribi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Domuz gribi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Domuz gribi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Domuz Gribi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan domuz gribi gelişmeleri de dahil olmak üzere 959 domuz gribi haberi bulunmuştur. Tüm domuz gribi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Nilgün Belgün hastanelik oldu
Nilgün Belgün hastanelik oldu Tiyatro oyunu için Denizli'de olan Nilgün Belgün Instagram hesabından domuz gribine yakalandığını duyurdu.
22.12.2023 Magazin
Bilim insanları, kuş gribinin insanlara bulaşmasını engelleyen geni buldu
Bilim insanları, kuş gribinin insanlara bulaşmasını engelleyen geni buldu İskoçya merkezli Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, kuş gribinin insanlara bulaşmasını engelleyen geni tespit ettiklerini duyurdu.  
29.06.2023 Bilim ve Teknoloji
'Strep A' alarmı! "En net belirti boğaz ağrısı"
'Strep A' alarmı! "En net belirti boğaz ağrısı" Gösterdiği artışla dünya genelinde tedirginliğe ve Türkiye'de de 3 yaşındaki bir çocuğun ölümüne sebep olan streptokok mikrobu ile ilgili uzmanından uyarılar geldi. Hastalığın en net belirtisinin boğaz ağrısı olduğunu söyleyen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Suat Gürkan, hasta olan çocuğun mutlaka evinde 10 günlük tedavi sürecine girmesi gerektiğini belirtti.
29.01.2023 Gündem
Doğa Rutkay: Covid'i mumla aratıyor, maskelerinize dönün
Doğa Rutkay: Covid'i mumla aratıyor, maskelerinize dönün Domuz gribine yakalanan Doğa Rutkay sosyal medya hesabından sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Ünlü oyuncu, takipçilerini maske takmaları konusunda uyardı.
14.01.2023 Magazin
Ayşe Özkiraz'dan sonra bir sahte doktor şoku daha! Başhekim ‘doktoru tanımıyorum' deyince ortalık karıştı
Ayşe Özkiraz'dan sonra bir sahte doktor şoku daha! Başhekim ‘doktoru tanımıyorum' deyince ortalık karıştı Türkiye günlerdir sahte doktor Ayşe Özkiraz'ı konuşuyor. Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz olayından sonra yeni bir gelişme daha yaşandı. Bir yakınını hastaneye götüren kişi, doktorun davranışlarından şüphelenip kimliğini görmek istedi. Başhekimin de “Ben bu adamı tanımıyorum” demesi üzerine ortalık daha da karıştı. Sahte sanılan doktorla ilgili gerçek böyle ortaya çıktı.
16.12.2022 Gündem
Özge Özder'den korkutan açıklama:  Ailece domuz gribi olduk
Özge Özder'den korkutan açıklama: Ailece domuz gribi olduk Kızları Luna'yı kucağına alarak ilk kez anne olmanın sevincini yaşayan Özge Özder, Sinan Güleryüz ile mutlu bir evlilik sürdürüyor. Yalnız başına alışveriş turuna çıkan Özder, önceki gün Akmerkez'de görüntülendi. Ailece domuz gribine yakalandıklarını söyleyen oyuncu, "40 derecenin üstünde korkutucu bir ateşle bayağı mücadele verdik" açıklamasında bulundu.
23.11.2022 Magazin
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi?
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? En az 20 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü vakaları artmaya devam ediyor. Uzmanlar temkinli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor. Maymun çiçeği pek çok ülkede paniğe neden olurken Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), bilim insanlarına yeni maymun çiçeği vakalarının hızlı bir şekilde tanımlanması, tedavisi, temas takibi ve raporlanmasına odaklanmalarını istedi. Peki, Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri neler? Aşılar ne kadar etkili? İşte detaylar…
29.05.2022 Sağlık
Koronavirüs tamamen ne zaman yok olacak? Uzman isim tarih verdi...
Koronavirüs tamamen ne zaman yok olacak? Uzman isim tarih verdi... Koronavirüs tamamen ne zaman yok olacak? Flaş açıklama geldi ve tarih verildi... Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, havaların ısınmasıyla dünyada koronavirüsün tamamen yok olacağını belirterek, “Benim beklentim, mayıs ayında; inşallah ‘Pandemi bitti’ deriz” dedi.
17.03.2022 Gündem
Domuz gribi ile ilgili uzmanlardan kritik açıklama!
Domuz gribi ile ilgili uzmanlardan kritik açıklama! Genellikle ailelerin influenza virüsüne yakalandıklarında 'domuz gribi oldum' endişesine kapıldıklarını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Bilal Aracı, "Genellikle aileler influenza olduklarında domuz gribi oldum diye tepki vermektedirler. Aslında bu bir yanlış tabirdir" dedi.
13.01.2022 Sağlık
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Dünyada şok etkisi yarattı, 46 mutasyona sahip varyant...
Koronavirüs ile ilgili son dakika gelişmesi! Dünyada şok etkisi yarattı, 46 mutasyona sahip varyant... Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Yeni varyantların ortaya çıkmasının ardından ülkeler kendi tedbirlerini alıyor. Salgınla ilgili yeni araştırmalar kamuoyu ile paylaşılıyor. Son açıklanan bilgiler tüm dünyada adeta çok etkisi yarattı. Fransa’da Medrxiv’de yayınlanan ve henüz hakem onayı almamış makalede Covid-19’un 46 mutasyona sahip varyantının ortaya çıktığı ifade edildi.
4.01.2022 Dünya
Omicron, koronavirüs derken domuz gribi tehlikesi çok yaygın!
Omicron, koronavirüs derken domuz gribi tehlikesi çok yaygın! Dünya ve Türkiye koronavirüs salgını ile nücadele ederken domuz gribi yaygınlaşıyor. Dr. Şirin Seçkin "Koronavirüsün yanı sıra, halk arasında domuz gribi diye bildiğimiz Influenza A virüsü de şu anda çok yaygın" dedi.
3.01.2022 Sağlık
Kalp hastalarının aileleri de aşıyı ihmal etmemeli
Kalp hastalarının aileleri de aşıyı ihmal etmemeli Kovid-19 virüsüne karşı henüz yüzde 100 etkili bir ilaç tedavisinin bulanamadığını vurgulayan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, “Aşı, şu anda koronavirüs hastalığından korunmada en etkili yöntemdir. Bu nedenle başta kalp yetmezliği olan hastalar olmak üzere, diyabet, hipertansiyon, diyaliz gerektiren böbrek yetmezliği, KOAH, aktif kanser gibi kronik hastalığı olanların birinci derece yakın akrabalarının da aşı olarak yakınlarını korumaları hayati önem taşımaktadır” dedi.
13.08.2021 Sağlık
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac inaktif mi, delta virüse yüzde kaç etkili?
Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac inaktif mi, delta virüse yüzde kaç etkili? Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi Müdürü ve Turkovac Aşısı Proje Lideri Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Turkovac aşısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özdarendeli, “İngiliz varyantı ile ilgili hızlı bir proje yaptık. Turkovac aşısı İngiliz varyantına karşı etkili mi? Çünkü son aylara kadar ülkemizde dominant olan artık İngiliz varyantıydı. O noktada yaptığımız çalışmalar İngiliz varyantına karşı yüzde 100 etkili." dedi.
9.08.2021 Gündem
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren haber! Yüzde 100 etkili
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren haber! Yüzde 100 etkili Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama Merkezi Müdürü ve Turkovac Aşısı Proje Lideri Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, “Aşılanan insanların hastaneye yatış ve yoğun bakım süreçleri oran olarak çok düştü. Aşılanmayanlar ile tam doz aşısını yaptırmayanların ise yoğun bakım ve hastanelere yatış süreçleri devam ediyor. O yüzden toplumun yüzde 70'i aşılandığı takdirde bu pandemi zamanla ortadan kaybolacaktır diye düşünüyorum” dedi. Öte yandan Turkovac aşısının etkisine değinen Özdarendeli, "İngiliz varyantı ile ilgili hızlı bir proje yaptık. Turkovac aşısı İngiliz varyantına karşı etkili mi? Çünkü son aylara kadar ülkemizde dominant olan artık İngiliz varyantıydı. O noktada yaptığımız çalışmalar İngiliz varyantına karşı yüzde 100 etkili." ifadelerini kullandı.
9.08.2021 Gündem
Salgında çoğu gitti azı kaldı
Salgında çoğu gitti azı kaldı Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs salgınında sona yaklaşıldığını bildirerek, “Salgında çoğu gitti azı kaldı. Şimdiye kadarki salgınlara baktığımızda, ortalama 1,5 ila 3 yıl sürdüğünü görebiliyoruz. Kovid’de 14 ayda 140 bin bilimsel çalışma yayınlanmış, hızla aşı geliştirildi. 1,5 yılı tamamladık. Çok az bir zaman kaldı, diyebiliriz. Ancak aşılamaların tam anlamıyla yapılabilmesi gerekiyor. Aksi taktirde aşılanmayan kesimde yeni varyantlar çıkabilir ve bu da tüm emekleri boşa çıkarır” dedi. Prof. Dr. Azap, Hindistan’da kvid sonrası görülen kara mantar enfeksiyonu salgınında asıl nedenin tedavide yüksek doz kortizon kullanımı ve bölgesel farklılık olduğunu kaydederek,Türkiye’nin bu açıdan risk altında olmadığını söyledi.
27.05.2021 Sağlık
Memur, işçi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve açıklandı
Memur, işçi... Milyonlarca çalışanı kapsıyor! Ve açıklandı Kamu, özel sektör... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren flaş açıklama! Bakanlık duyurdu. İş kazalarıyla ilgili kapsamlı tanımlama geldi. Bakanlığın hazırladığı rehberde, işin yürütülmesi nedeniyle ortaya çıkan sürekli hastalık, bedensel veya ruhsal engelliliğin meslek hastalığı olarak tanımlandığı belirtilerek, “Meslek hastalıkları, etkenle çalışanın ilk temasından 1 hafta ila 40 yıl sonra ortaya çıkabilmektedir” denildi. Meslek hastalığına neden olan biyolojik etkenler arasında bakteri, virüs, mantar ve parazitlerin de olduğu ifade edilen rehberde, virüslere örnek olarak da hepatit, HIV ve H1N1 (domuz gribi) gösterildi.
6.03.2021 Memur
Koronavirüs tedbirleri gribal enfeksiyonları azalttı
Koronavirüs tedbirleri gribal enfeksiyonları azalttı Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler solunum yolu enfeksiyonlarını azalttı. Doç. Dr. Jülide Ergil, "Önceden başvuran 100 hastamızdan 20'si grip ya da gribin getirdiği komplikasyonlara bağlı yoğun bakımlara yatardı. Ama şimdi bu sayı 1 ya da 2'dir. Ben bundan sonra grip olan insanların maskesiz gezmeyeceğini düşünüyorum. Yani toplumsal bir takım kurallarımızın da değişeceğini öngörüyorum" dedi.
20.02.2021 Sağlık
Hastalarının umudu olan doktor koronaya yakalandı
Hastalarının umudu olan doktor koronaya yakalandı Gaziantep'te ilk kez entübe olan doktor Hüseyin Süyür'e uygulanan yapay akciğer ile tedavi yöntemi ise olumlu sonuç verdi.
8.11.2020 Sağlık
Pence ve Harris karşı karşıya geldi, tartışmaya 'sinek' damga vurdu
Pence ve Harris karşı karşıya geldi, tartışmaya 'sinek' damga vurdu ABD'de başkan yardımcısı adayları Cumhuriyetçi Mike Pence ile Demokrat Kamala Harris'i karşı karşıya getiren canlı yayın münazarası büyük oranda sakin geçti. Canlı yayında Pence'in kafasına konan sinek ise geceye damga vurdu.
8.10.2020 Gündem
"Şiddetli Kovid-19 geçirenler septik şok yaşayabilirler" uyarısı
"Şiddetli Kovid-19 geçirenler septik şok yaşayabilirler" uyarısı Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşanan kayıpların çoğunluğunun, enfeksiyonu şiddetli geçirenlerde gözlenen sepsisten kaynaklandığını belirterek, "Şok tedbirlerin alınması lazım. Nedir bu dersek, 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Böyle tedbirlerle yukarı seyri aşağı döndürmemiz lazım." ifadelerini kullandı.
9.09.2020 Sağlık
Ormanlar yok edilirse daha ölümcül hastalıklar çıkacak
Ormanlar yok edilirse daha ölümcül hastalıklar çıkacak Bilim insanları, ormanların hızla yok edilmesi ve biyoçeşitliliğin azalması sonucu yeni ölümcül pandemilerin ortaya çıkabileceği uyarısını yapıyor.
31.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Yalova'da üretildi, üniversitede kullanılmaya başlandı
Yalova'da üretildi, üniversitede kullanılmaya başlandı Yalova Üniversitesinde (YAÜ) bir grup akademisyen tarafından yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına karşı üretilen alkolsüz dezenfektanın kullanımına yerleşkede başlandı.
19.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Bakan Koca duyurdu: Mevcut şartlarda mümkün görülmüyor
Bakan Koca duyurdu: Mevcut şartlarda mümkün görülmüyor Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca flaş açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin günlük corona virüs tablosunu açıklayan Bakan Koca iyileşen hasta sayısındaki artışa dikkat çekti. Vakaların en fazla olduğu kenti açıklayan Sağlık Bakanı Koca, "Vakaların yüzde 53,74'ü tüm şehirlerle irtibat halinde olan İstanbul'da tespit edilmiştir." dedi.
1.07.2020 Gündem
Yeni virüs uyarısı 2020! Çin’de yeni virüs mü çıktı? G4EA H1N1 nedir, insandan insana bulaşır mı? Yeni virüs domuz gribi türü mü?
Yeni virüs uyarısı 2020! Çin’de yeni virüs mü çıktı? G4EA H1N1 nedir, insandan insana bulaşır mı? Yeni virüs domuz gribi türü mü? Çin’de domuz gribinin yeni türü olarak yeni virüs ortaya çıktı. Dünya koronavirüsle mücadele ederken, Çin’de çıkan yeni virüs paniğe neden oldu. Çin’den gelen yeni virüs haberlerinden sonra vatandaşlar arama motorları üzerinden yeni virüs konusunda araştırma yapamaya başladı. Peki, Çin Pekin’de çıkan yeni virüs G4EA H1N1 nedir? G4EA H1N1 bulaşıcı mı?
1.07.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Domuz Gribi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki domuz gribi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.