Diyabet Hastaları

Diyabet Hastaları

Son dakika diyabet hastaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diyabet hastaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diyabet hastaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyabet Hastaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyabet hastaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 536 diyabet hastaları haberi bulunmuştur. Tüm diyabet hastaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz
Bakan Koca: Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Koca 6 Şubat depremlerine değinerek "6 Şubat sabahı ülkemiz daha önce görülmemiş bir felaket ile karşı karşıya kaldı. Yıllar boyu sürecek yas içindeyiz" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi
Yeni salgın Polonya'da yayılıyor! Hasta sayısı 150'ye yükseldi Yeni salgın ülkede yayılıyor. Polonya’nın güneydoğusunda yayılan lejyoner hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi.
29.08.2023 Dünya
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor
Bir kaşığı şifa kaynağı! Şekeri dengeliyor, Tip 2 diyabeti önlüyor Son yıllarda giderek yaygınlaşan önemli sağlık problemlerinden biri olan yüksek kan şekeri, düzensiz beslenme, genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak görülüyor. Şeker hastalığını önlemek için uzman danışmanlığında doğru adımları izlemek büyük önem taşıyor. Ayrıca, diyabeti kontrol altında tutmak için doğal besinlerin etkileri ile ilgili bilimsel araştırmalar da yapılıyor. Yapılan son çalışmalar, bir yemek kaşığı "elma sirkesinin" kan şekeri seviyelerini düzenlediğini ortaya çıkardı.
16.08.2023 Sağlık
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor
Kritik sıcak hava uyarısı: Koma ve ölümle sonuçlanabiliyor Dahiliye Uzman Dr. Pelin Köprücü Arslan, "Sıcak çarpmasında genellikle şu belirtileri görüyoruz. Yüksek ateş, kuru ve kızarık cilt, kalp atım hızında artış, baş dönmesi, baş ağrısı ve hatta komaya kadar giden hastalarımız olabiliyor. Ciddi bir organ hasarına da neden olabiliyor ve ölüme kadar giden hasta sonuçlarını görebiliyoruz" dedi.
24.07.2023 Sağlık
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli Kronik hastalığı olanları ilgilendiren son dakika açıklaması! Diyabet hastaları için kene, sivrisinek ve aşırı sıcak uyarısı geldi. Türkiye Acil Tıp Derneği, yaz mevsimiyle beraber acillere başvuran hastaların profilindeki değişime vurgu yaparak uyarıda bulundu. Uzm. Dr. Derya Abuşka, sivrisinek sokmalarına karşı diyabet hastalarını “ciddi tablolara yol açabilir" diyerek uyardı.
14.07.2023 Sağlık
İsveç'e tepkiler çığ gibi büyüyor! Provokatörün ifadesi ortaya çıktı! Bir skandal daha
İsveç'e tepkiler çığ gibi büyüyor! Provokatörün ifadesi ortaya çıktı! Bir skandal daha İsveç'in başkenti Stockhlom’de bir caminin önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemine izin veren İsveç'e tepkiler çığ gibi büyürken bugün, provokasyonu yapan sahsın ifadesi ortaya çıktı. Skandala NATO'dan yanıt geldi, İsveç ve dünya basını gelişme hakkındaki son detayları manşete taşıdı.
30.06.2023 Dünya
Masterchef All Star'da kıyasıya mücadele! İlk 15 belli oldu
Masterchef All Star'da kıyasıya mücadele! İlk 15 belli oldu TV8 ekranında seyirciyle buluşan MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde ana kadroya giren 15. isim belli oldu. Danilo, Mehmet ve Murat Şef'in ilk turda istediği haşhaşlı şekerpareyi en iyi yapan yarışmacılar yaratıcılık etabına yükseldi. Gecenin yaratıcılık turunda ise ana malzemeler barbun balığı ve mısır oldu. Mert ve Fatma'nın son ikiye kaldığı finalde şeflerin kararı ile bir isim MasterChef All Star ana kadrosuna seçildi.
30.06.2023 Magazin
Diyabet hastaları kullanıyordu! DSÖ büyük tehlikeyi açıkladı
Diyabet hastaları kullanıyordu! DSÖ büyük tehlikeyi açıkladı Dünyanın en sık kullanılan yapay tatlandırıcılarından biri ve şeker ikamesi olan aspartamın, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kanserojen madde olarak ilan edilmesi bekleniyor.
30.06.2023 Dünya
Spor salonunda dolandırıcılık! Çalışanlardan milyonluk vurgun
Spor salonunda dolandırıcılık! Çalışanlardan milyonluk vurgun Levent'te bir AVM'de bulunan spor salonunda biri eski olmak üzere 6 çalışan, işletmecinin iddiasına göre, spor salonunun dijital üyelik ve mali kontrol sistemine de müdahale ederek yüzlerce üyeyi dolandırdı. Spor salonunun avukatı Büşra Bengi Yayla, “Suçu işleyen kişilerin hesaplarına yatırılan paraların tutarının emin olmamakla birlikte 1.5 milyon TL'yi aştığını tespit ettik" dedi.
6.05.2023 Yaşam
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti
Ev sahibi ile kiracı arasında zam anlaşmazlığı! Elektrik ve suyu bile kesti Sultangazi'de ev sahibi, kiracısının oturduğu evin elektrik ve su aboneliğini iptal ederek, kestirdi. Kiracı Kazım Yıldız'ın iddiasına göre, ev sahibinin zam yapma isteğini kabul etmediği için ev sahibi Ömer Yıldırım dairenin elektrik ve suyunu kestirdi. Annesinin astım hastası olduğunu ve elektrik kesintisinden dolayı oksijen cihazını kullanamadığını belirten Yıldız, ev sahibinden şikayetçi oldu. İddiaları reddeden ev sahibi Ömer Yıldırım ise, evi satmak istediğini, kiracısından dolayı satamadığını bu sebeple, elektrik ve su aboneliği sözleşmelerini iptal ettirdiğini belirtti. Yıldırım, kiracısı Kazım Yıldız'ın annesinin bir başka oğlunun evinde kaldığını ve Kazım Yıldız'ın kendisini tehdit ettiğini, bu nedenle şikayetçi olduğunu da söyledi.
6.05.2023 Yaşam
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa
Kan şekerini çok hızlı dengeliyor! Diyabet hastaları için şifa Diyabet, tüm dünyada önde gelen sağlık sorunlarından biri. Yaşam stilinde yapılacak basit değişiklikler bu kronik rahatsızlıktan kurtulmanın da en önemli detayını oluşturuyor. Yapılan bir araştırmaya göre, hiç beklemediğiniz bir sebze, tüketimden sonraki 120 dakika içerisinde kan şekeri seviyelerinde ciddi bir düşüş sağlayabiliyor.
6.05.2023 Sağlık
Yardım başvuruları başladı! Bakan Yanık detayları paylaştı
Yardım başvuruları başladı! Bakan Yanık detayları paylaştı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki TİP-1 diyabet tanısı almış çocuklara yönelik hayata geçirilen Şeker Ölçüm Cihazı Yardımı’nda başvuruların başladığını açıkladı.
7.01.2023 Ekonomi
Çocuklara şeker ölçüm cihazı yardımı için başvurular başladı
Çocuklara şeker ölçüm cihazı yardımı için başvurular başladı Tip-1 diyabet tanısı almış çocuklara yönelik hayata geçirilen Şeker Ölçüm Cihazı Yardımı’nda başvurular başladı.
6.01.2023 Gündem
Uzmanından ‘Uyku Apnesi’ uyarısı
Uzmanından ‘Uyku Apnesi’ uyarısı Uyku apnesinin belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Fatih Oğhan, “Dikkat edilmezse uykuda solunum durmasından sonra geçirilen kalp krizleri, hatta uyku sırasında ölümler bile meydana gelebilir” dedi.
23.12.2022 Sağlık
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı Batman’da yaz sıcaklıklarına karşı serinlemek amacıyla ev klima kullanan birçok vatandaş boğaz ağrısı, ateş, baş ağrısı, eklem ağrıları, karın ağrıları gibi rahatsızlıklarla hastanelerde ve eczanelerde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.
11.08.2022 Sağlık
Şeker hastalığına neden oluyor, kalp krizi ve felci tetikliyor! Kan şekerini...
Şeker hastalığına neden oluyor, kalp krizi ve felci tetikliyor! Kan şekerini... Şeker hastasını tetikliyor, diyabet hastaları için tüketilmesi asla tavsiye edilmiyor. Kalp hastalığı ve felç riskine karşı savunmasız hale getiriyor, kan şekerini çok hızlı yükseltiyor. Yapılan son araştırmalara göre; tüm dünyada 382 milyon yetişkinin diyabet hastası olduğunu tahmin ediliyor ve 2035 yılına kadar bu rakamın 592 milyon olması bekleniyor. Bu durum, birçok kişiyi hastalıklara karşı savunmasız hale getiriyor. Düzensiz kan şekeri oranları ise beslenmenin kaynaklandığı önemli sorunlardan biri. Bu noktada karbonhidratlar en büyük öneme sahip. İşte şeker hastalığına neden olan besinler...
18.07.2022 Sağlık
Sebzeyi ihmal etmeyin
Sebzeyi ihmal etmeyin Bayram boyunca artacak olan et tüketimiyle birlikte sebze-salata tüketimini arttırarak lif tüketiminin artırılması önerisinde bulunan Diyetisyen Sena Pekşen, “Demir oranı yüksek olan etin yanında emilimi artırmak için C vitamininden zengin olan sebzeleri eklemek faydalı olacaktır” dedi.
9.07.2022 Sağlık
Kurban Bayramı’da beslenmeye dikkat! Uzmanından et tüketimi uyarısı!
Kurban Bayramı’da beslenmeye dikkat! Uzmanından et tüketimi uyarısı! Kurban Bayramı’nda özellikle et ve tatlı tüketiminde artış görülüyor. Bayramda beslenme konusunda uyarılarda bulunan Diyetisyen Çisil Güneş, sağlıklı beslenmenin ipuçlarını paylaştı.
8.07.2022 Sağlık
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin...
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin... Dünyada milyonlarca insanın yaşamını olumsuz etkileyen diyabet, obezite sıklığına paralel olarak artış gösteriyor. Tip 1 ve Tip 2’nin en sık rastlanan diyabet türleri olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Funda Tuncer, genellikle yüksek enerji alımı ve fast food türü besinlerin ağırlıklı olarak bulunduğu batı tarzı beslenme modelleri ile birlikte hareketsiz yaşamın diyabet gelişiminin birincil nedeni olduğunu ifade ediyor. Tuncer, tıpkı sağlıklı bireyler gibi diyabet hastalığına sahip bireylerin de yeterli ve dengeli beslenmeyi günlük yaşamlarına uyarlamaları gerektiğini vurguluyor. Tuncer, diyabetli bireylerin meyve suyu yerine meyveyi, lif içeriği yüksek olan tam tahıl, sebze ve kurubaklagilleri tüketmelerini tavsiye ediyor.
13.06.2022 Sağlık
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı!
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı! Yaz mevsimi geldi. Ancak güneşin kendini bolca gösterdiği yaz ayları diyabet hastaları için büyük bir risk oluşturabiliyor. Yaz mevsiminde vücutta oluşan sıvı kaybına, yazın getirdiği rehavet nedeniyle beslenme düzeninin bozulması ve rutin kontrollerin ihmal edilmesi gibi çeşitli faktörler de eklenince, diyabet hastalarının kan şekerinde düzensizlikler gelişebiliyor. Bunun sonucunda yaşam kalitesinin düşmesinin yanı sıra kalpten böbreklere, beyinden gözlere kadar pek çok organda hasar meydana gelebiliyor. Aslında yaşam alışkanlıklarında yapılacak olan bazı düzenlemelerle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutarak sağlıklı bir yaz dönemi geçirmeleri mümkün olabiliyor. Peki, Diyabet hastaları nelere dikkat etmeli, nasıl beslenmeli? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Batmacı anlattı.
31.05.2022 Sağlık
Diyabete neden oluyor, kan şekerini zıplatıyor! Ağzınıza bile sürmeyin
Diyabete neden oluyor, kan şekerini zıplatıyor! Ağzınıza bile sürmeyin Ağzınıza bile sürmeyin! Şeker hastaları için oldukça tehlikeli, diyabete neden oluyor. Kan şekerinin aniden yükselmesine neden oluyor, yağ ve şeker depolarını aniden dolduruyor. Dakikalar içinde bitebilen veya sağlıklı olduğunu düşündüğünüz bir kahvaltı, aslında oldukça zararlı olabilir. Günün ilk saatlerinde aniden yükselen kan şekeri, diyabet hastaları için en büyük tehlikelerden birine dönüşebiliyor. Uzmanların açıklamalarına göre, diyabetin sebebi tükettiğiniz besinlerle doğrudan ilişkili. Diyabetten korunmak ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için kahvaltıda her gün tükettiğimiz bazı besinleri hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor. İşte kahvaltıda ağzınıza bile sürmemeniz gerekenler…
10.05.2022 Sağlık
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Sağlık
Uzmanlar uyardı! Bayramda şekerin dozunu kaçırmayın!
Uzmanlar uyardı! Bayramda şekerin dozunu kaçırmayın! Ramazan Bayramı’nda artan tatlı tüketimi ile ilgili uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. 30 günlük uzun bir oruç döneminin geride kalmasıyla birlikte pek çok kişi bayramda tatlılara yöneliyor. Uzmanlar bayram gibi özel günlerde yapılan ikramların ve aşırı tatlı tüketiminin olumsuz sonuçlara neden olabileceği uyarısında bulunuyor. Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alper Çelik Ramazan Bayramı’nda beslenme ve şeker tüketimi ve sonuçları ile ilgili açıklama yaptı.
1.05.2022 Sağlık
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır?
Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? Ramazan ayı ile birlikte beslenme öne plana çıkıyor. Özenle kurulan sofralar da sevdikleriniz ile bu ayı geçirmek her zamankinden daha da önemli. İftar ve sahur için geleneksel yemeklerin yapıldığı bu ayda kilo kontrolü de önem taşıyor. Ramazan ayının kilo kontrolünü yönetmek ve sağlık açısından önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı İrem Aksoy Ramazan ayında beslenme ve kilo alımı ile ilgili merak edilenleri anlattı. Peki, Oruç tutmak kilo aldırır mı? Ramazan ayında neden kilo alınır? İşte detaylar…
2.04.2022 Ramazan
Oruç tutacaklar için peş peş öneriler geldi
Oruç tutacaklar için peş peş öneriler geldi Ramazan ayında oruç tutma süresi bu yıl 15 saate kadar çıkıyor. Bu süreçte beslenme ve yaşam tarzı ile ilgili uzmanların önerilerini dikkate almak, Ramazan ayını sağlıklı ve konforlu bir şekilde geçirmek açısından önem taşıyor.
1.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diyabet Hastaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyabet hastaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.