Denek

Denek

Son dakika denek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan denek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını denek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Denek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan denek gelişmeleri de dahil olmak üzere 322 denek haberi bulunmuştur. Tüm denek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Özel eğitimli köpek 'Denek', Korhan Berzeg'i arıyor
Özel eğitimli köpek 'Denek', Korhan Berzeg'i arıyor Balıkesir Gönen'de kaybolduktan yaklaşık 1 yıl sonra, kendisine ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunan Korhan Berzeg’i (84) arama çalışmalarına, Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın özel eğitimli kadavra arama köpeği ‘Denek’ de katılıyor. Göreve başladığı 1 yıldan beri Türkiye gündemine oturan 2 olayda da aktif görev alan ‘Denek’, şimdi de 316 gündür kayıp olan Korhan Berzeg’in izini sürüyor.
27.04.2024 Gündem
Seçim yasakları yarın başlıyor!
Seçim yasakları yarın başlıyor! YÜKSEK Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçim takvimine göre, propaganda serbestliği ve seçim yasakları yarın başlayacak.
20.03.2024 Gündem
Seçim propagandası döneminde uyulması gereken usul ve esaslar Resmi Gazete'de
Seçim propagandası döneminde uyulması gereken usul ve esaslar Resmi Gazete'de      14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde propaganda döneminde uyulması gereken usul ve esaslara ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. 
16.03.2023 Gündem
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdi
Bakan Koca duyurdu! SMA tedavisinde iki ilaç tedavi rehberine girdi Spinal Musküler Atrofi (SMA) Bilim Kurulu toplandı. Toplantıda SMA taramalarının sonuçları, tedavisi devam eden hastaların tedavi süreçleri ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmeler ele alındı.
31.01.2023 Gündem
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu?
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Maymun çiçeği virüsü ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı. DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Maymun çiçeği virüsü ile ilgili araştırmalar devam ederken ülkeler de önlemler almaya başladı. Peki, Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver yanıtladı.
24.05.2022 Sağlık
Ankara'da bayram öncesi 1500 polisle trafik denetimi
Ankara'da bayram öncesi 1500 polisle trafik denetimi Ankara'da Ramazan Bayram'ı öncesi 1500 polisle kentin giriş ve çıkış noktalarında trafik denetimi gerçekleştirildi, sürücüler kurallara uymaları konusunda uyarıldı.
29.04.2022 Gündem
Kılıçdaroğlu: Öğretmen yetiştirmenin sağlıklı planlamasının yapılması gerekir
Kılıçdaroğlu: Öğretmen yetiştirmenin sağlıklı planlamasının yapılması gerekir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Her yerde mantar gibi öğretmen yetiştiren okullar, üniversiteler; plansız ve programsız. Mezun öğretmenin çalışacağı yer yok. Öğretmen yetiştirmenin sağlıklı bir planlamasının yapılması gerekir" dedi.
27.11.2021 Siyaset
Koronavirüs aşısı ile grip aşısı arasında 14 gün önerisi
Koronavirüs aşısı ile grip aşısı arasında 14 gün önerisi Dünya Sağlık Örgütü'nün bu yıl, geçen yıla göre daha fazla grip vakalarının görüleceği yönünde bir açıklaması olduğunu belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, koronavirüs aşılarının gripten, grip aşısının da koronavirüsten korumayacağını söyledi. Koçak, "İkisi de inaktif aşı yani birlikte yapılabilir. Aşı uygulandıktan sonra yan etkinin hangi aşıya ait olduğunu daha iyi saptamak için tercihen 14 gün arayla aşı yapılması gerekiyor" dedi.
25.09.2021 Sağlık
Bebeğe Covid-19 aşısı iddiası! İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı
Bebeğe Covid-19 aşısı iddiası! İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı Sağlık ocağında bir bebeğe yanlışlıkla koronavirüs aşısının yapıldığı iddiasıyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı sorumlu kişiler hakkında taksirle yaralamaya sebebiyet verme suçundan soruşturma başlattı.
24.09.2021 Gündem
Biontech 3. doz var mı? 2 doz Biontech olanlar 3. dozu olacak mı?
Biontech 3. doz var mı? 2 doz Biontech olanlar 3. dozu olacak mı? Biontech aşısı 3 doz mu olacak? ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden 16 yaş ve üzeri için onay alan Pfizer-BioNTech, üçüncü doz için de onay başvurusunda bulunuyor. Pfizer'ın yayınladığı yazılı açıklamaya göre yeni doz, koronavirüse karşı antikor üretimini 3,3 kat arttırıyor. Onay gelmesi halinde ABD'de 20 Eylül tarihinde 3. doz aşılama çalışmaları başlayacak. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından 3 doz aşının gerekliliğini belirtince Biontech 3. Doz aşı ile ilgili sorgulamalar da başladı. Peki, 2 doz Biontech olanlar 3. dozu olacak mı?
26.08.2021 Gündem
Üçüncü doz aşılarla ilgili flaş açıklama: 3 kattan daha fazla
Üçüncü doz aşılarla ilgili flaş açıklama: 3 kattan daha fazla Koronavirüs aşısının üçüncü dozu için ABD’de onay başvurusuna hazırlanan ilaç şirketi Pfizer, üçüncü doz aşının COVID-19’a karşı antikor üretimini ikinci doza göre üç kattan fazla artırdığını açıkladı.
25.08.2021 Dünya
Cuma mesajları ve Kurban Bayramı mesajı: Yazılı, anlamlı, kısa, uzun, resimli seçenekleriyle Kurban Bayramına özel Cuma mesajları burada!
Cuma mesajları ve Kurban Bayramı mesajı: Yazılı, anlamlı, kısa, uzun, resimli seçenekleriyle Kurban Bayramına özel Cuma mesajları burada! Kurban Bayramı nedeniyle cuma günü için aranan mesajlar bayrama özel olarak aranıyor. Kurban Bayramı içerisinde idrak edilen Cuma namazıyla birlikte, bayram ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar, Kurban bayramlı Cuma mesajlarını araştırıyor. Annesinin, babasının, eşinin, arkadaşının, akrabasının cumasını kutlamak ve onları cumaya çağırmak isteyen vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. Müslümanlar bu iki özel günün bir araya gelmesinin mutluluğunu yaşarken, biz de Cuma gününe özel en yeni, en anlamlı Kurban Bayramı mesajlarını derledik. İşte cuma günü kurban bayramı mesajları…
23.07.2021 Gündem
Hastanın aklından geçenler ekranda cümlelere döküldü
Hastanın aklından geçenler ekranda cümlelere döküldü ABD'li bilim insanları, geçirdiği felç nedeniyle konuşamayan bir hastanın beynine yerleştirdikleri elektrotlarla beyin dalgalarını inceleyerek söylemek istediklerini bilgisayar ekranında cümleye döktü.
15.07.2021 Bilim ve Teknoloji
"Aşı olunca her şey normale dönmeyecek"
"Aşı olunca her şey normale dönmeyecek" Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta, aşı olunmasıyla her şeyin normale dönmeyeceğini vurgulayarak, "Ama bugün aşı oldun, bekle ve vücudun antikor üretsin bunun için bir zamana ihtiyaç var. O zaman oluştuktan sonra artık sen bu virüs ile karşılaşsan bile askerlerin hazır ve virüse karşı ciddi bir reaksiyon geliştirip virüsü yok ediyorlar” dedi.
7.01.2021 Sağlık
Spor bilimciler araştırdı! Aktif video oyunlarıyla yapılan egzersiz...
Spor bilimciler araştırdı! Aktif video oyunlarıyla yapılan egzersiz... Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri, aktif video oyunları aracılığıyla gerçekleştirilen aktivitelerinin, yürüyüş ve koşu egzersizleri kadar etki sağladığı sonucuna ulaştı.
14.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Kovid-19'u yenebilecek aşı çalışmalarında ilk sonuçlar umut vadediyor
Kovid-19'u yenebilecek aşı çalışmalarında ilk sonuçlar umut vadediyor Klinik denemelerde Pfizer ve Biontech'in aşı adayı yüzde 95, Moderna'nın aşı adayı yüzde 95,4, Oxford aşısı ise tek doz uygulamada yüzde 70, bir yarım ve bir tam doz uygulamada yüzde 90 etkili oldu.
23.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Hekimoğlu 26. bölüm 2. fragmanı yayında!
Hekimoğlu 26. bölüm 2. fragmanı yayında! Ateş Hekimoğlu, 12 yıl önce çözemediği bir hastalıkla karşı karşıya geliyor.
23.11.2020 Televizyon
Kovid-19 aşı adayı yaşlılarda güçlü bağışıklık tepkisi oluşturdu
Kovid-19 aşı adayı yaşlılarda güçlü bağışıklık tepkisi oluşturdu İngiltere'de Oxford Üniversitesinin ilaç firması AstraZeneca ile yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı ortak geliştirdiği aşı adayının, 2. aşama denemelerde yaşlılarda güçlü bağışıklık tepkisi oluşturduğu bildirildi.
19.11.2020 Sağlık
Koronavirüs aşısı: Kovid-19'a karşı yüzde 94.5 koruma sağlayan yeni aşı Moderna kimin, hangi ülkenin?
Koronavirüs aşısı: Kovid-19'a karşı yüzde 94.5 koruma sağlayan yeni aşı Moderna kimin, hangi ülkenin? Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği yüzde 90 etkili aşı haberinin ardından, Amerikan Moderna şirketi Kovid-19'a karşı yüzde 94.5 koruma sağlayan yeni bir aşı geliştirdiklerini duyurdu. Morderna aşısı kimin? Yeni koronavirüs aşısı Moderna detayları…
17.11.2020 Gündem
İzin verildi! 2. aşama denemelerine başlayacak
İzin verildi! 2. aşama denemelerine başlayacak Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu BioNTech'in Kovid-19'a karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşı için Çin’de 2. aşama klinik denemelerine izin verildi.
16.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Pfizer koronavirüs aşısı kaç doz üretilecek? Aşı nasıl dağıtılacak?
Pfizer koronavirüs aşısı kaç doz üretilecek? Aşı nasıl dağıtılacak? Alman-ABD ortaklığında üretilen Pfizer-Biontech aşısından iyi haber tüm dünyaya duyuruldu. Aşının yüzde 90'ın üzerinde başarı sağladığı belirtiliyor. Pfizer'in Dünya CEO'su Albert Bourla merak edilen soruları yanıtladı. Peki, Pfizer koronavirüs aşısı kaç doz üretilecek? Aşı nasıl dağıtılacak? İşte koronavirüs aşısı hakkındaki son gelişmeler...
10.11.2020 Gündem
Koronavirüse karşı 10 kat koruma sağlayabilen aşı geliştirildi
Koronavirüse karşı 10 kat koruma sağlayabilen aşı geliştirildi ABD’li bilim insanları yeni tip koronavirüsün hareketlerini taklit etmek üzere eğitilmiş nano partiküller içeren deneysel bir koronavirüs aşısı geliştirdiklerini açıkladı. Fareler ve maymunlar üzerinde yapılan deneylerde, aşının virüsü etkisiz hale getiren antikorların sayısını 10 kat artırdığı ve koronavirüsün diğer mutasyonlarına karşı koruma sağladığı görüldü.
4.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Aşı gönüllüsü profesör açıkladı! Yan etki hissetmedim
Aşı gönüllüsü profesör açıkladı! Yan etki hissetmedim Çin'de geliştirilen Covid-19 aşısını gönüllü yaptıran Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Gerek, şu ana kadar aşıdan kaynaklı hiçbir semptom hissetmediğini söyledi.
24.10.2020 Sağlık
Erciyes Üniversitesinde Kovid-19 aşısı için gönüllü denekler hazır
Erciyes Üniversitesinde Kovid-19 aşısı için gönüllü denekler hazır Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, yeni tip corona virüse (Kovid-19) karşı bağışıklık sağlamayı amaçlayan aşı çalışmalarında Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) gönüllü deneklerin hazır tutulduğunu belirtti.
12.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Pfizer ve BioNTech Kovid-19 aşı adayının denemelerine Güney Afrika'da  başladı
Pfizer ve BioNTech Kovid-19 aşı adayının denemelerine Güney Afrika'da başladı Amerikan ilaç şirketi Pfizer, BioNTech ile geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı adayının üçüncü aşama klinik denemelerine Güney Afrika'da başladı.
1.10.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Denek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki denek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.