Da Vinci

Da Vinci

Son dakika da vinci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan da vinci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını da vinci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Da Vinci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan da vinci gelişmeleri de dahil olmak üzere 498 da vinci haberi bulunmuştur. Tüm da vinci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi?
Dünya'da Oksijen Ne Zaman Oluşmaya Başladı? Oksijen Elementi Nasıl Keşfedildi? Oksijen, bitkilerin fotosentez yolu ile üretilen ve canlılar için hayati önem taşıyan O2 molekülü halinde bulunur. Dünya atmosferinde ve su kaynaklarında bol miktarda bulunmaktadır. Ancak bu her zaman böyle olmamıştır. Batı Avustralya'daki eski kayalara bakan yeni bir çalışma, bunun düşünülenden daha erken başladığını göstermektedir.
27.01.2024 Gündem
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı  Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu.
18.05.2023 Kültür Sanat
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı
Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i 38,1 milyon dolara satıldı Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu.
18.05.2023 Dünya
Alessandra Ambrosio elmasları gölgede bıraktı!
Alessandra Ambrosio elmasları gölgede bıraktı! Ünlü model Alessandra Ambrosio’nun elmaslara bürünmüş halde verdiği cesur pozlarıyla sosyal medyayı salladı.
11.12.2022 Magazin
Prens Selman kimdir, kaç yaşında, serveti ne, eşi kim? Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Selman’ın Türkiye ziyareti!
Prens Selman kimdir, kaç yaşında, serveti ne, eşi kim? Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Selman’ın Türkiye ziyareti! Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman resmi ziyaret kapsamında Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı resmi törenle karşıladı. Baş başa görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Beştepe'deki görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından ortak bildiri yayımlandı. Söz konusu görüşmenin ardından Prens Selman kimdir, kaç yaşında, serveti ne, eşi kim? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
23.06.2022 Gündem
Mona Lisa tablosuna saldırı! Ziyaretçi milyon dolarlık tabloya pasta fırlattı!
Mona Lisa tablosuna saldırı! Ziyaretçi milyon dolarlık tabloya pasta fırlattı! Paris’teki Louvre Müzesi'nde bulunan Leonardo da Vinci'nin en ünlü eseri Mona Lisa tablosu saldırıya uğradı. Görüştüler sosyal medyada anında viral oldu. Ziyaretçinin, müzeye peruk ve tekerlekli sandalye kullanarak yaşlı bir kadın kılığında girdiği belirlendi.
30.05.2022 Dünya
Leonardo Da Vinci eserleri nelerdir? Leonardo Da Vinci eserlerinin özellikleri...
Leonardo Da Vinci eserleri nelerdir? Leonardo Da Vinci eserlerinin özellikleri... 15 Nisan 1452 tarihinde İtalya'nın Anchiano kentinde doğan Leonardo Da Vinci Mona Lisa tablosuyla bilinse de Son Akşam Yemeği, Salvator Mundi, Vitrivius Adamı gibi birbirinden değerli eserlere de imza atmıştır.
25.05.2022 Kültür Sanat
28 yıllık sırrı bir bant parçası çözdü! Rikki Neave öldüğünde 6 yaşındaydı...
28 yıllık sırrı bir bant parçası çözdü! Rikki Neave öldüğünde 6 yaşındaydı... İngiltere'nin Peterborough şehrinin Welland kasabasındaki evlerinde annesi ve kız kardeşleriyle birlikte yaşayan Rikki Neave ortadan kaybolduğunda henüz 6 yaşındaydı.
4.05.2022 Dünya
Seyit Onbaşı kaç kilo mermi kaldırdı? Seyit Onbaşı kimdir, nereli, kaç kiloydu? Seyit Onbaşı’nın hikayesi ve fiziksel özellikleri!
Seyit Onbaşı kaç kilo mermi kaldırdı? Seyit Onbaşı kimdir, nereli, kaç kiloydu? Seyit Onbaşı’nın hikayesi ve fiziksel özellikleri! “Seyit Onbaşı kimdir, kısaca hikayesi nedir, nereli ve kaç kilo? Soruları ile Seyit Onbaşının taşıdığı merminin ağırlığı, mermiyi taşırken ne dediği merak konusu oldu. Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl anılırken Seyit Onbaşı için yapılan aramalar da arttı. Seyit Onbaşı kaldırdığı mermi ve batırdığı gemi merak konusu oldu. Taşıdığı top mermisiyle adını tarih sayfalarına yazdıran ve Çanakkale Zaferi’nin kahramanı olan Seyit Onbaşı'nın hayat hikayesi araştırılıyor. Peki, Seyit Onbaşı'nın taşıdığı mermi kaç kilogramdı, mermiyi taşırken Seyit Onbaşı ne dedi? Setit Onbaşı ne zaman ve nasıl öldü? Seyit Onbaşı hakkında merak edilenler…
18.03.2022 Gündem
Aşı kalbi virüsten koruyor mu?
Aşı kalbi virüsten koruyor mu? Aşıların ve virüsün kalbe etkisinin kamuoyunda aylarca tartışıldığına dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ertan Sağbaş, “İnsanlar kalp adalesinin iltihabına yol açıyor diye aşıya karşı mesafeli davrandılar. Amerikan Hastalık Koruma ve tedavi Kurumu’nun araştırması var. Baktığımızda koronavirüsün kendisinin kalp adalesi iltihabına yol açması çok çok daha fazla. O nedenle aşıdan korkarken kalp konusunda daha büyük sorunlara yakalanma durumu söz konusu. Aşılar bu konuda son derece güvenli.
7.12.2021 Sağlık
Dijital dünya çocuklar için ne kadar güvenli?
Dijital dünya çocuklar için ne kadar güvenli? Dijital farkındalığın gelişmesi ve dijital dünyada güvenli eğitim için geliştirilen oyunlar ve programlar Da Vinci Kids ile Kolay Kampüs’te yer alıyor.
8.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için Roma'da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak için Roma'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30-31 Ekim'de 16'ncısı gerçekleştirilecek G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere İtalya'ya gitti. Özel uçak "TC-TUR" TSİ 00.10'da İtalya'nın başkenti Roma'ya indi.
30.10.2021 Siyaset
Kolay Kampüs, Da Vinci Kids ile çocukları eğitime yeniden adapte edecek
Kolay Kampüs, Da Vinci Kids ile çocukları eğitime yeniden adapte edecek Yeni eğitim yılı kısa bir süre sonra başlıyor… Çocukların uzun bir aradan sonra “adaptasyon” sorunu yaşamamaları için yeni nesil eğitim platformu olan Kolay Kampüs ve Da Vinci Kids iş birliği çok yönlü çalışıyor…
27.08.2021 Eğitim
Petek Aşkar kimdir? Yeni MEB Bakan yardımcısı Petek Aşkar nereli, kaç yaşında, evli mi, çocuğu var mı?
Petek Aşkar kimdir? Yeni MEB Bakan yardımcısı Petek Aşkar nereli, kaç yaşında, evli mi, çocuğu var mı? Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Bakan Ziya Selçuk’un ‘görevden af talebinin kabul edildiği’ bildirilirken, Milli Eğitim Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı Mahmut Özer atandı. MEB Bakan yardımcılığına getirilen isimlerden biri de Petek Aşkar oldu? Petek Aşkar kimdir? Yeni MEB Bakan yardımcısı Petek Aşkar nereli, kaç yaşında, evli mi, çocuğu var mı?
6.08.2021 Gündem
Geleceğin mucitlerini bilim ve teknolojiyle buluşuyor
Geleceğin mucitlerini bilim ve teknolojiyle buluşuyor Kütüphanedeki "Keşif", "Tasarım ve Üretim" ile "Teknoloji" atölyelerinde, 5-17 yaş arasındaki çocukların bilimsel düşünme, tasarım, modelleme, üretim ve elektronik programlama becerilerinin artırılması için etkinlikler düzenleniyor.
22.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Dijital eğitim için dev iş birliği!
Dijital eğitim için dev iş birliği! Kolay Kampüs ve Da Vinci Kids eğitimde güçlerini birleştirdi! Çocuklar için kolay ve eğlenceli öğrenme sunan dünya devi Da Vinci Kids, artık yeni nesil dijital eğitim platformu Kolay Kampüs’te.
16.07.2021 Eğitim
İlk tweeti satın alan iş insanından o soruya yanıt! Mona Lisa benzetmesi yaptı
İlk tweeti satın alan iş insanından o soruya yanıt! Mona Lisa benzetmesi yaptı 2.9 milyon dolar vererek, Twitter'da atılan ilk tweeti satın alan Türk asıllı iş insanı Sina Estavi. Estavi'ye "Bir tweete niye bu kadar verdiniz?" diye soruldu. Türk kökenli iş insanı tweeti ünlü Mona Lisa tablosuna benzetti. "Bundan 50 yıl sonra değerinin ne olacağını kim bilebilir" dedi.
26.03.2021 Yaşam
Papa'dan tarihi ziyaret! 'Selamınaleyküm...'
Papa'dan tarihi ziyaret! 'Selamınaleyküm...' Papa Francis'in yolculuğu başladı. Tarihte ilk kez Katolik Kilisesi lideri Irak'a gidiyor, gezinin sloganı ise 'Hepiniz kardeşsiniz'.
5.03.2021 Gündem
İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi ilgiyle takip ediliyor
İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi ilgiyle takip ediliyor Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından “360 Kültür Sanat” projesi kapsamında hazırlanan, “Nakkaş Osman Surnâme-i Hümayun Dijital Minyatür Sergisi”, 5 Mart’a kadar Marmaray Yenikapı İstasyonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.
23.02.2021 Kültür Sanat
Dikkat çeken Antalya ayrıntısı! Leonardo da Vinci'nin günlüğünde...
Dikkat çeken Antalya ayrıntısı! Leonardo da Vinci'nin günlüğünde... Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden Prof. Dr. Nihat Dipova, ressamlığının yanı sıra, iyi bir mühendis ve jeolog da olan Leonardo da Vinci'nin Antalya'ya geldiğinde, burada meydana gelen bir tsunamiyi günlüğüne not ettiğini anlattı. Prof. Dr. Dipova, Da Vinci’nin günlüğünde, Antalya'da büyük bir deprem olduğu ve denizin çekilerek dipteki yarığın görüldüğü, bu işlemin 3 saat kadar sürdüğünü yazdığını aktardı.
7.12.2020 Gündem
Prostat kanserinden 2 günde kurtuldu
Prostat kanserinden 2 günde kurtuldu Prostat kanseri teşhisi konulan 61 yaşındaki emekli Mimar Murat Sertoğlu, cerrahi robotla ve kapalı yöntemle gerçekleştirilen ameliyattan 2 gün sonra taburcu olarak evine döndü. Normalde, bu kadar kapsamlı bir operasyonda hastanede kalış süresinin 10 günü bulduğunu söyleyen Sertoğlu, “Aradan 48 saat geçmeden taburcu olmak çok güzel. Üstelik kesi izi ya da ağrı hissetmiyorum” dedi.
11.10.2020 Sağlık
Ev fiyatına halı! Duyan inanamadı...
Ev fiyatına halı! Duyan inanamadı... Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar beldesinde bulunan Dokuart halı mağazasında satışa sunulan ve 7 milyon düğümü olan halı, 80 bin dolardan satışa sunuldu.
24.09.2020 Ekonomi
'7 büyüklüğünde deprem bekleniyor' dedi ve uyardı!
'7 büyüklüğünde deprem bekleniyor' dedi ve uyardı! Antalya'da Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Akdeniz'de meydana gelen deprem fırtınaları nedeniyle Helen Yayı Girit Adası bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem beklendiğini açıkladı. Leonardo da Vinci'nin kaynaklarında da Akdeniz'de büyük bir deprem beklendiğini hatırlatan Yüklü, denizde tsunami etkisi oluşturacağını ve Antalya'da en fazla Kumluca, Finike ve Kaş ilçelerinin etkileneceğini belirterek, 'Deprem Bilim Kurulu' oluşturulmasını talep etti.
9.06.2020 Gündem
Jeofizik Uzmanı Yüklü: Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz
Jeofizik Uzmanı Yüklü: Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem bekliyoruz Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi eski 2'nci Başkanı Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Akdeniz'de 7'nin üzerinde deprem beklediklerini açıklayarak, "Şu anda bir sıkıştırma söz konusu, yani Afrika levhası Anadolu'ya hareket ediyor. 7 büyüklüğündeki depremin oluşmasından dolayı tsunami de beklenecektir" dedi.
3.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Da Vinci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki da vinci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.