Curiosity

Curiosity

Son dakika Curiosity haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Curiosity ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Curiosity haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Curiosity

haberleri sayfasında son dakika yaşanan curiosity gelişmeleri de dahil olmak üzere 84 curiosity haberi bulunmuştur. Tüm curiosity haberleri aşağıda listelenmiştir.
NASA'nın  keşif aracı fantastik olayların meydana geldiği yerde
NASA'nın keşif aracı fantastik olayların meydana geldiği yerde Tozla kaplı Mars gezgini Curiosity, olağanüstü olayların yaşandığı bir bölgeye ulaştı.
26.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! Altıgen şekiller ortaya çıktı
Heyecanlandıran keşif! Altıgen şekiller ortaya çıktı NASA'nın Curiosity keşif aracı Mars'taki Sharp Dağı'nın üzerinden geçerken garip bir çatlak arazi buldu.
17.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Mars'ta gizemli kapı göründü! NASA fotoğrafla paylaştı, Kızıl Gezegen'de yaşam var mı?
Mars'ta gizemli kapı göründü! NASA fotoğrafla paylaştı, Kızıl Gezegen'de yaşam var mı? ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Kızıl Gezegen Mars'ta Curiosity keşif aracı sayesinde önemli bilimsel çalışmalara imza atıyor. NASA'nın yayımladığı Mars'ta çekilmiş fotoğrafların arasında mağara kapısını andıran fotoğraf merak uyandırdı. Sosyal medyada gündem olan fotoğrafla ilgili komplo teorileri de ortaya atıldı. Kızıl Gezengen'de yaşamın kanıtı olduğu iddiaları ortaya atılırken, bilim insanları ise Mars depremlerine işaret etti
13.05.2022 Dünya
NASA, Mars'ın panoramik görüntülerini yayımladı
NASA, Mars'ın panoramik görüntülerini yayımladı Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'ın panoramik görüntülerini yayımladı.
25.08.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA araştırmacıları Mars'taki bilmeceyi çözdü
NASA araştırmacıları Mars'taki bilmeceyi çözdü Mars’taki metanı bir uzay aracı tespit ederken, diğeri edemiyordu. Bilim insanları, Mars'taki metan gazıyla ilgili önemli bir soru işaretini ortadan kaldırdıklarını düşünüyor.
30.06.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX'i reddeden Türk profesör: Türkiye'den teklif gelirse...
SpaceX'i reddeden Türk profesör: Türkiye'den teklif gelirse... Mars'a araştırma için indirilen son iki uzay aracı Curiosity ve Perseverance'ta çalışan Türk bilim insanı Prof. Dr. Behçet Açıkmeşe, Elon Musk'ı reddettiğini açıkladı. Açıkmeşe, Türkiye Uzay Ajansı'ndan kendisini bir teklif gelmediğini ama teklif gelirse yardımcı olacabileceğini belirtti.
28.02.2021 Gündem
NASA Mars'ın yakın çekim fotoğraflarını yayımladı
NASA Mars'ın yakın çekim fotoğraflarını yayımladı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlattığı "Dijital Tır"ı Türkiye turuna Edirne'den başladı.
20.02.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA Mars canlı yayını! Mars'ta koloni mi kurulacak?  NASA kaşifi Perseverance'ın Mars'tan ilk görüntüleri!
NASA Mars canlı yayını! Mars'ta koloni mi kurulacak? NASA kaşifi Perseverance'ın Mars'tan ilk görüntüleri! Tüm dünyanın gözü NASA Mars görüntülerinde. Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, "Perseverance" adlı keşif aracının Mars yüzeyine başarılı şekilde indiğini duyurdu. NASA tarafından canlı yayımlanan iniş misyonu sorunsuz gerçekleşti. Pek çok kişi de NASA'nın Mars görüntülerini merak ediyor. Peki, NASA Mars'ta ne yapacak? NASA'nın Mars misyonu ne? Mars'ta koloni mi kurulacak? İşte NASA kaşifi Perseverance ve Mars'tan ilk görüntüler...
19.02.2021 Gündem
Tarihi anlar! Perseverance Mars'a indi, işte ilk fotoğraf...
Tarihi anlar! Perseverance Mars'a indi, işte ilk fotoğraf... Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın “Perseverence" yani "Azim" adlı Mars kaşifi Kızıl Gezegen'e indi.
18.02.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'nın keşif aracı Curiosity, Mars'taki 3 bininci gününü tamamladı
NASA'nın keşif aracı Curiosity, Mars'taki 3 bininci gününü tamamladı ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA), gezginci robotik aracı Curiosity, Mars'taki keşif görevinde 3 bininci gününü tamamladı.
15.01.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'nın "Rover" uzay mekiği Mars yolculuğuna başladı
NASA'nın "Rover" uzay mekiği Mars yolculuğuna başladı ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) "Rover" isimli uzay aracı, Mars'ta hayat izleri aramak üzere uzaya fırlatıldı.
31.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Marsa isim yazdırma nedir? Nasa mars bileti 2020 isim yazdırma projesi ne? (NASA Mars 2020)
Marsa isim yazdırma nedir? Nasa mars bileti 2020 isim yazdırma projesi ne? (NASA Mars 2020) Türkiye’den 2,5 Milyon Kişinin Adını Mars’a gitti. Yoğun ilgi gören uzay projelerinden biri olan Mars 2020 için tarihi an geldi. Türkiye’den 2,5 milyon kişinin ismini yazdırdığı Mars 2020 aracı Perseverance, keşif helikopteri ile birlikte Mars yolculuğuna başladı. 'Perseverance' aracı başarıyla fırlatıldı. Söz konusu haberlerin ardından, Marsa isim yazdırma nedir? Nasa mars bileti 2020 isim yazdırma programı ne? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte NASA Mars 2020…
30.07.2020 Gündem
NASA, Perseverance'ın fırlatılışını yine erteledi
NASA, Perseverance'ın fırlatılışını yine erteledi NASA, Mars'a göndermeyi planladığı gezginci keşif aracı Perseverance'ın uzaya fırlatılmasını yeniden erteledi.
2.07.2020 Bilim ve Teknoloji
Mars keşif aracı, Dünya ve Venüs'ü fotoğrafladı
Mars keşif aracı, Dünya ve Venüs'ü fotoğrafladı ABD Havacılık ve Uzay Ajasının keşif aracı Curiosity, Mars yüzeyinden Dünya ve Venüs'ün fotoğrafını çekti.
17.06.2020 Bilim ve Teknoloji
NASA, Mars keşif aracının fırlatılışını erteledi
NASA, Mars keşif aracının fırlatılışını erteledi NASA, Mars'a göndermeyi planladığı gezginci keşif aracı Perseverance'ın uzaya fırlatılmasını erteledi.
12.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Mars'ta çektiği 'en detaylı panoramik görüntü' yayınlandı
Mars'ta çektiği 'en detaylı panoramik görüntü' yayınlandı NASA, keşif aracı Curiosity'nin Kızıl Gezegen Mars'ta çektiği şimdiye kadarki en detaylı panoramik görüntüyü yayınladı.
5.03.2020 Bilim ve Teknoloji
Hayvanlar da insanlar gibi yas tutuyor
Hayvanlar da insanlar gibi yas tutuyor Son araştırmalar, insanlar gibi hayvanların da kaybettikleri aile üyeleri için yas tuttuklarına işaret ediyor.
13.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Kars'tan Mars'a çılgın Türkler
Kars'tan Mars'a çılgın Türkler NASA’nın 2020’de Mars’a göndereceği uzay aracına isim yollamak için başvuran 4 milyon kişiden yaklaşık 2 milyonu Türkiye’den. Bu ilgiyi şaşkınlıkla karşılayan NASA yetkilileri kurumun Türk çalışanı Dr. Umut Yıldız’a “Neler oluyor” diye sordu.
26.05.2019 Dünya
NASA duyurdu, Türkler birinci oldu
NASA duyurdu, Türkler birinci oldu Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) 2020'deki Mars görevi için başlattığı proje sosyal medyada büyük ilgi çekti. NASA'nın başlatmış olduğu 'İsmini Mars'a Gönder' kampanyasına en fazla katılım gösteren ülkeler sıralamasında Türkiye, birinci sırada yer aldı. Türkiye'den 308 bin 454 kişi ismini Mars'a göndermek için NASA'ya başvurdu.
23.05.2019 Dünya
Mars’ta yeni keşif!
Mars’ta yeni keşif! 2012 yılında Mars'a keşif yapmak için gönderilen Curiosity keşif robotu, gezegenin yüzeyinde külçeye benzeyen ilginç bir nesne buldu.
3.12.2018 Bilim ve Teknoloji
Tüm dünya canlı izledi! Ve iniş yaptı
Tüm dünya canlı izledi! Ve iniş yaptı NASA, 6 yıllık uzun bir aranın ardından gönderdiği Insight uzay aracı (TSİ 22.55 itibariyle) Mars'a iniş yaptı. NASA çalışanları iniş sonrası büyük heyecan yaşarken, bakın Insight Mars'ın yüzeyinde neler yapacak?
26.11.2018 Bilim ve Teknoloji
InSight uzay aracının inişi canlı olarak yayınlanacak!
InSight uzay aracının inişi canlı olarak yayınlanacak! Mars InSight uzay aracı yaklaşık 6 ay süren yolculuğun ardından milyonlarca kilometreyi geride bırakarak Kızıl Gezegen’e bu gece saat 00.40’da inişini gerçekleştirecek. Söz konusu bu tarihi an ise, Twitch üzerinden canlı olarak yayınlayacak
26.11.2018 Bilim ve Teknoloji
NASA'nın Mars'taki hedefi belli oldu
NASA'nın Mars'taki hedefi belli oldu ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Mars'a 2020 yılında gidecek uzay aracının Jezera kraterine ineceğini açıkladı.
21.11.2018 Bilim ve Teknoloji
Mars operasyonu durdu!
Mars operasyonu durdu! NASA'nın Mars'a yolladığı keşif aracı Curiosity, teknik bir problem nedeniyle operasyonlarına ara verdi.
20.09.2018 Bilim ve Teknoloji
Uzaydaki yaşamın kanıtı: SU
Uzaydaki yaşamın kanıtı: SU Bilim insanları Mars’ta ilk defa buz yüzeyin altında sudan oluşan geniş çaplı bir göl keşfedildiğini duyurdu. Bu, Mars’ta kalıcı su kaynağı bulunduğuna dair ilk kanıt olarak tarihe geçti.
28.07.2018 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Curiosity ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki curiosity haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.