Perseverance

Perseverance

Son dakika Perseverance haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Perseverance ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Perseverance haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Perseverance

haberleri sayfasında son dakika yaşanan perseverance gelişmeleri de dahil olmak üzere 38 perseverance haberi bulunmuştur. Tüm perseverance haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mars'ta yaşam aranırken bakın ne bulundu?
Mars'ta yaşam aranırken bakın ne bulundu? Mars'ta yaşam izlerini arayan Perseverance, gümüş renkte bir materyal buldu. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Mars'a gönderilen uzay aracı Perseverance, Kızıl Gezegen'in yüzeyinde insan çöpleri tespit etti.
16.06.2022 Dünya
NASA Perseverance Mars’tan 8’inci kaya örneğini topladı
NASA Perseverance Mars’tan 8’inci kaya örneğini topladı ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Mars gezeni görevine devam eden uzay aracı Perseverance, gezegenden 8’inci kaya çekirdeği örneğini dün topladı.
16.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Mars’a inen keşif aracı  bir yılı tamamladı
Mars’a inen keşif aracı bir yılı tamamladı Uzay keşfi görevinde bir yılı geride bırakan Perseverance, mekanik hiçbir sorunla karşılaşmadan kırmızı gezegen hakkında benzersiz bilgi ve görüntüleri Dünya’ya ulaştırdı.
28.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Mars'taki tarihi keşifi NASA resmen açıkladı! 'Mor kayaçlar' hikayenin önemli bir parçası olabilir...
Mars'taki tarihi keşifi NASA resmen açıkladı! 'Mor kayaçlar' hikayenin önemli bir parçası olabilir... Mars'taki tarihi keşif dünyaya duyurudldu. National Geographic'in aktardığına göre, Mars'ta kayaçların üzerindeki mor izler, Perseverance'ın incelediği hemen hemen her yerde göze çarpıyor. Doktora öğrencisi Garczynski, "Mor tabakaların varlığı hikayenin önemli bir parçası olabilir" dedi.
24.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Cambridge sözlüğü yılın kelimesini açıkladı! Perseverance ne demek?
Cambridge sözlüğü yılın kelimesini açıkladı! Perseverance ne demek? Oxford İngilizce Sözlüğü’nün ardından Cambridge Sözlüğü de yılın sözcüğünü açıkladı. İngiliz kuruluş, son yıllardaki artan uzay girişimlerine atıfta bulunarak yılın kelimesini “perseverance” (azim) olarak açıkladı. NASA’nın Mars keşif aracının adı olan sözcüğün bu yıl dünya çapında yaklaşık 250 bin kez arandığı belirtildi.
17.11.2021 Dünya
Mars'taki 'yaşam izi' aramalarını anlattı
Mars'taki 'yaşam izi' aramalarını anlattı NASA'da çalışan Türk bilim insanı Yıldız, "Mars'ta şu anda sıvı su yok ama yüzey kabuğunun altında buzlu, donmuş suya rastladığımızı rahatlıkla söyleyebiliriz. Su gördüğümüz yerde yaşam olabilir diyebiliriz." dedi.
9.10.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'nın uzay aracı Perseverance Mars'ta yeni bulgulara ulaştı!
NASA'nın uzay aracı Perseverance Mars'ta yeni bulgulara ulaştı! NASA'nın Mars'ta bir süredir görevde olan Perseverance uzay aracı, iki kaya parçası örneği topladı. Örnekler üzerinde yapılan ilk incelemeler, Kızıl Gezegenin bir zamanlar 'potansiyel olarak yaşanabilir sürdürülebilir bir çevreye' sahip olduğunu ortaya koyuyor.
12.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Mars'ta Perseverance'tan mesaj var: Zamanı geldi...
Mars'ta Perseverance'tan mesaj var: Zamanı geldi... ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nden (NASA) yapılan açıklamada, Mars uzay aracı Perseverance’ın robotik kolunun, bir zamanlar göl olan eski kraterin tabanını incelemeye başlayacağı belirtildi.
12.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Mini helikopterin uçuşu sırasındaki ses kayıtlara geçti
Mini helikopterin uçuşu sırasındaki ses kayıtlara geçti ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Mars'a gönderdiği Perseverance keşif aracında bulunan "Ingenuity" adlı mini helikopterin uçuşu sırasında çıkardığı ses kayıtlara geçti.
8.05.2021 Bilim ve Teknoloji
'Bu tarihi olayın bir parçası olmaktan onur duyuyorum'
'Bu tarihi olayın bir parçası olmaktan onur duyuyorum' NASA'nın Mars'a gönderdiği Persevarence keşif aracında bulunan "Ingenuity" adlı mini helikopteri tasarlayan ekipte yer alan Filistinli mühendis Loay Elbasyouni, “Bu tarihi olayın bir parçası” olmaktan onur duyduğunu belirtti.
1.05.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA, Mars'taki ilk helikopter uçuşundan görüntü paylaştı
NASA, Mars'taki ilk helikopter uçuşundan görüntü paylaştı Tarihinde bir ilke imza atan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) keşif aracı Perseverance ile Mars'a gönderdiği mini helikopter Ingenuity'nin uçuşuyla ilgili yeni görüntü yayınladı.
26.04.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA'dan Mars'ta tarihi uçuş! İlk kez...
NASA'dan Mars'ta tarihi uçuş! İlk kez... Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bir ilke daha imza atarak, Mars'a gönderdiği helikopter Ingenuity' ile bir uçuş gerçekleştirdi.
19.04.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA canlı yayın! Mars helikopteri ne zaman uçacak? Ingenuity (Maharet) uçuş denemesi!
NASA canlı yayın! Mars helikopteri ne zaman uçacak? Ingenuity (Maharet) uçuş denemesi! NASA Mars'taki helikopterinin uçuş denemesini gerçekleştiriyor. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Mars'a gönderdiği helikopter Ingenuity'yi (Maharet) bugün ilk kez uçurmayı deneyecek. Uzay meraklıları bu anlara tanıklık etmek için NASA canlı yayınını araştırıyor. Peki, Mars helikopteri ne zaman uçacak? NASA live (NASA canlı) yayın ne zaman? Ingenuity (Maharet) uçuş denemesi NASA Canlı yayın görüntülerini izleyebileceğiniz link...
19.04.2021 Gündem
Mars'taki ilk helikopter uçuşu ertelendi
Mars'taki ilk helikopter uçuşu ertelendi ABD, (DHA)- Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın 8 Nisan'da Mars'ın üzerinde ilk kez helikopter uçuracağı tarih ertelendi. Uçuşun 11 Nisan'dan önce yapılamayacağı açıklandı.
1.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Çin doğruladı! ABD ile Mars'a gönderilen keşif aracı...
Çin doğruladı! ABD ile Mars'a gönderilen keşif aracı... Çin, Mars'a gönderilen Tienvın-1 uzay aracının uçuş güvenliği için ABD Havacılık ve Uzay Ajansı ile görüşmeler yaptığını bildirdi.
31.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Mars'tan bir ilk daha: Perseverance'ın seyir sesi paylaşıldı
Mars'tan bir ilk daha: Perseverance'ın seyir sesi paylaşıldı ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) keşif aracı Perseverance'ın, Mars'ta yaptığı sürüşe ait ses kaydı yayımlandı.
18.03.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA Mars'tan ilk kez yayınladı! Toz şeytanı görüntülendi
NASA Mars'tan ilk kez yayınladı! Toz şeytanı görüntülendi NASA'nın Mars'a gönderdiği Perseverance uzay aracı ilk toz şeytanını görüntüledi. Hem Kızıl Gezegen'de hem de Dünya'da meydana gelebilen doğa olayına ait görüntüler kamuoyu ile paylaşıldı.
18.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Perseverance aracının iniş anına ilişkin yeni görüntü
Perseverance aracının iniş anına ilişkin yeni görüntü NASA'nın yeni nesil uzay aracı Perseverance'nin Mars'ta keşif yaptığı sıradaki iniş anı öncesine ait çekilen fotoğrafları paylaştı.
12.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Perseverance Mars'ta ilk sürüşünü gerçekleştirdi
Perseverance Mars'ta ilk sürüşünü gerçekleştirdi ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) keşif aracı Perseverance, Mars yüzeyindeki ilk sürüşünü gerçekleştirdi.
6.03.2021 Bilim ve Teknoloji
SpaceX'i reddeden Türk profesör: Türkiye'den teklif gelirse...
SpaceX'i reddeden Türk profesör: Türkiye'den teklif gelirse... Mars'a araştırma için indirilen son iki uzay aracı Curiosity ve Perseverance'ta çalışan Türk bilim insanı Prof. Dr. Behçet Açıkmeşe, Elon Musk'ı reddettiğini açıkladı. Açıkmeşe, Türkiye Uzay Ajansı'ndan kendisini bir teklif gelmediğini ama teklif gelirse yardımcı olacabileceğini belirtti.
28.02.2021 Gündem
NASA, Mars'taki Jezero Krateri'nin panoramik fotoğrafını paylaştı
NASA, Mars'taki Jezero Krateri'nin panoramik fotoğrafını paylaştı ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA) Mars’ta keşif yapan uzay aracı Perseverance, Jezero Krateri'nin fotoğrafını çekti. O fotoğraf, NASA tarafından paylaşıldı.
25.02.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA, görüntüleri yayınladı
NASA, görüntüleri yayınladı NASA, Marsta keşif yapmak üzere gönderilen Perseveranceın Kızıl Gezegene iniş anının görüntülerini yayınladı.
22.02.2021 Bilim ve Teknoloji
NASA Mars'ın yakın çekim fotoğraflarını yayımladı
NASA Mars'ın yakın çekim fotoğraflarını yayımladı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Türkiye'nin milli, tarihi, kültürel, bilimsel ve teknolojik zenginliklerinin dijital sunumlarla anlattığı "Dijital Tır"ı Türkiye turuna Edirne'den başladı.
20.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Mars'ta yaşam izi bulunması ihtimali yüzde 50
Mars'ta yaşam izi bulunması ihtimali yüzde 50 TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Sacit Özdemir, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA), Mars'taki Jezero Krateri'nde yaşam izi aramak için indirdiği uzay aracı Perseverance'in inişine dair ilk fotoğrafları gönderdiğini belirterek, yaşam izi bulma olasılığıyla ilgili ihtimalin ise yüzde 50 olduğunu söyledi. Prof. Özdemir, 11 milyon insanın isminin yazılı olduğu bir çipin de Mars yüzeyine indirildiğini kaydetti.
19.02.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Perseverance ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki perseverance haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.