Gazete Vatan Logo

Heyecanlandıran keşif! Altıgen şekiller ortaya çıktı

NASA'nın Curiosity keşif aracı Mars'taki Sharp Dağı'nın üzerinden geçerken garip bir çatlak arazi buldu.

Heyecanlandıran keşif! Altıgen şekiller ortaya çıktı

Gezegenimize 225 milyon km fazla uzaklıkta bulunan bu kurumuş çamurdaki ilginç desenler jeologlar için heyecan verici bir keşif. Çünkü altıgenlerden oluşan bir desen oluşturan bu çatlaklar bölgenin aralıklı olarak ıslak ve kuru dönemlerinden geçtiğine işaret ediyor.

NASA'nın Curiosity keşif aracı Mars'taki Sharp Dağı'nın üzerinden geçerken garip bir çatlak arazi buldu. Gezegenimize 225 milyon km fazla uzaklıkta bulunan bu kurumuş çamurdaki ilginç desenler jeologlar için heyecan verici bir keşif. Çünkü altıgenlerden oluşan bir desen oluşturan bu çatlaklar bölgenin aralıklı olarak ıslak ve kuru dönemlerinden geçtiğine işaret ediyor.

Bilim insanları bu gibi çevresel değişimlerin (tıpkı Dünya'daki gibi) mikroorganizmaların oluşması için gereken kimyasal reaksiyonları tetiklediğini düşünüyor.

Evet, şimdiye kadar araştırmacılar Mars’ta uzun zaman önce yaşamın var olabileceğine dair pek çok kanıt buldu. Ancak bu yeni jeolojik bulguların tüm bunlardan çok daha önemli olduğu düşünülüyor. Zira bulgular Kızıl Gezegen'de yaşamın ortaya çıkmasını sağlayabilecek çevresel koşulları ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ