Çınlama

Çınlama

Son dakika çınlama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çınlama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çınlama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çınlama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çınlama gelişmeleri de dahil olmak üzere 162 çınlama haberi bulunmuştur. Tüm çınlama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramsay Hunt sendromu nedir, tedavisi nasıl yapılır? Ramsay Hunt hastalığı neden olur?
Ramsay Hunt sendromu nedir, tedavisi nasıl yapılır? Ramsay Hunt hastalığı neden olur? Şarkıcı İlyas Yalçıntaş ‘Ramsay Hunt’ sendromuna yakalandı. Yalçıntaş, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, altı aydır kulakta çınlama, yüzde uyuşukluk gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ettiğini belirtti. Söz konusu açıklamanın ardından Ramsay Hunt sendromu nedir, tedavisi nasıl yapılır? Ramsay Hunt hastalığı neden olur? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
8.12.2023 Sağlık
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı
İlyas Yalçıntaş Ramsay Hunt sendromuna yakalandı Şarkıcı İlyas Yalçıntaş, yüz felcine de yol açabilen virütik bir hastalık olan ‘Ramsay Hunt’ sendromuna yakalandığını ve salı günü tedaviye başlayacağını duyurdu.
8.12.2023 Magazin
Türk gazetecilerin bulunduğu bölgeyi hedef aldılar! Adem Metan o anları anlattı
Türk gazetecilerin bulunduğu bölgeyi hedef aldılar! Adem Metan o anları anlattı İsrail Sderot'ta Hamas güçlerinin füze atışında Türk gazeteciler ölümden döndü. Birkaç metre yakınına bomba düşen gazeteci Adem Metan, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e konuştu. Metan, yaptığı açıklamada "Sderot'ta tepe noktada bir yerde görüntü alırken üzerimizde çok sayıda roket gelmeye başladı. Demir kubbe çoğunu imha etti. 15-20 metre yakınımıza düştü. Çok korkunçtu. O anları tarif etmek çok zor." dedi. Ayrıca çatışma bölgesinde görev yapan gazetecilerin telefonlarına Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun talimatıyla sınırsız ve ücretsiz kullanım hakkı sağlandı.
18.10.2023 Gündem
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir!
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir! Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz suyuyla temas sonrası daha sık görülen kulak çınlaması kişinin hayatını olumsuz etkiler. Eğer kısa süre içinde tedavi edilmezse baş dönmesi, baş ağrısı, kalıcı işitme kaybı görülebilir. Bu durumlarda zaman kaybetmeden Kulak Burun Boğaz uzmanına görünmek gerekir.
14.08.2023 Sağlık
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti Geçtiğimiz haziran ayında Ramsay Hunt sendromu teşhisi konulan ve sosyal medyada yayınladığı video ile hastalığını anlatan Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, sağlık sorunları nedeniyle dünya turnesine devam etmeyeceğini açıkladı.
2.03.2023 Magazin
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
Süpürgenin sesinden rahatsız oldu, 40 yıllık eşini kablosuyla boğdu
Süpürgenin sesinden rahatsız oldu, 40 yıllık eşini kablosuyla boğdu Ümraniye'de Gürsel Kaya (61), temizlik yaparken ses yaptığı gerekçesiyle elektrik süpürgesinin kablosuyla (40) eşi Şengül Kaya'yı (58) boğdu. "Eşimi boğdum, nefes almıyor" diyerek 155'i arayan Gürsel K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
27.06.2022 Yaşam
Op. Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu'ndan kritik uyarılar: İlk bulaşma yeri ağız bölgesidir!
Op. Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu'ndan kritik uyarılar: İlk bulaşma yeri ağız bölgesidir! Özel İmperial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mahmut Haydar Ustaoğlu, korona virüsün ilk bulaşma yerinin burun ve ağız bölgesi olduğunu belirterek, virüsün genizde çoğalarak aşağıya doğru indiğini söyledi.
27.02.2022 Sağlık
"Baş dönmesi ciddi hastalıkların habercisi olabilir"
"Baş dönmesi ciddi hastalıkların habercisi olabilir" Nöroloji Uzmanı Dr. Atilla Kara, toplumda yaygın olarak görülen baş dönmesinin ciddi hastalıkların habercisi olabileceğini söyledi.
30.11.2021 Sağlık
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır?
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır? Modern çağın giderek artan en önemli sorunlarından bir tanesi de fibromiyalji sendromudur. Kadınlarda ve mükemmeliyetçi kişilerde daha sık görülen fibromiyalji yaşam kalitesini bozan çok önemli semptomlar oluşturuyor. Fibromiyalji halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması şeklinde de geçen ve vücudun belli noktalarında geçmeyen ağrılarla karakterize bir rahatsızlıktır.
4.11.2021 Sağlık
Kulakta basınç neden olur ve nasıl geçer?
Kulakta basınç neden olur ve nasıl geçer? Kulaktaki basınç kişileri rahatsız eden bir durumdur. Belli başlı nedenleri olsa da kulaktaki basınç bazen hastalıkların da habercisi olabilir. Kulaktaki basıncı kendi kendinize geçirebileceğiniz bazı yöntemleri haberimizde bulabilirsiniz.
26.08.2021 Sağlık
İbrahim Tatlıses: Kızımın düğününü yapıyorum
İbrahim Tatlıses: Kızımın düğününü yapıyorum İbrahim Tatlıses, menajeri Şule Çınlama’nın İzmir’de düzenlenen düğün törenine katıldı. Çınlama’nın nikah şahitliğini de yapan sanatçı, "Şule benim kızım gibidir. Kızımın düğününü yapıyorum. Allah mutlu etsin" dedi.
10.08.2021 Magazin
Büyükelçinin eşinden mağazada skandal!
Büyükelçinin eşinden mağazada skandal! Belçika'nın Güney Kore Büyükelçisi kariyerinin en zor dönemlerini yaşıyor. Kısa süre öncesine kadar dost bir ülkede başarıyla görev yapmakta olan Büyükelçi'nin başı eşinin vukuatlarıyla dertte.
9.07.2021 Dünya
Koronavirüs sonrası ani işitme kaybı yaşanabilir
Koronavirüs sonrası ani işitme kaybı yaşanabilir Kovid-19’un işitme sistemi üzerindeki etkileri ve ani işitme kayıpları hakkında açıklamalarda bulunan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Başak Çaypınar Eser, “Başlangıçta Kovid-19 bulguları daha çok geniz akıntısı, grip ve ateş şeklinde kendini gösterirken son dönemde özellikle gençlerde baş ağrısı ve ciddi eklem ağrısı yapan forma dönüşmüş durumdadır. Virüsün mutasyonlu formu gençlerde de ciddi enfeksiyon tablosu oluşturabiliyor ve ani işitme kaybı yaşanabiliyor” dedi.
9.06.2021 Sağlık
Vertigo nasıl tedavi edilir?
Vertigo nasıl tedavi edilir? Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şenol Polat, vertigo sebeplerini, belirtilerini ve tedavi edilmediği durumlarda oluşabilecek riskleri sizler için anlattı.
2.06.2021 Sağlık
MS hastaları nelere dikkat etmeli?
MS hastaları nelere dikkat etmeli? Beyindeki ya da omurilikte yer alan sinir hücrelerinin veya nadiren beyindeki sinir hücrelerinin hasar görmesi ile Multipl Skleroz yani kısa adı ile MS hastalığı ortaya çıkıyor. MS hastalığının çoğu zaman akut atak olarak adlandırılan ani ataklar şeklinde başladığını belirten uzmanlar; hastalığın tedavisi süresince çok sıcak havalardan, ortamlardan ve aşırı egzersizlerden kaçınılması gerektiğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, MS hastalığının gençlerde ve kadınlarda daha çok görüldüğünü, erkeklerde ise kadınlara kıyasla daha ağır seyrettiğini ifade ediyor.
25.05.2021 Sağlık
Başınız ağrıyor ve dönüyorsa dikkat! Her 3 kişiden birinde var!
Başınız ağrıyor ve dönüyorsa dikkat! Her 3 kişiden birinde var! Kalp krizini tetikliyor, beyin damarlarında anevrizmaya (baloncuk) yol açtığı için inmeye neden oluyor, böbrek fonksiyonlarını ve görmeyi bozuyor... Hayati risk taşıyan bu sağlık sorunlarına yol açan bu faktör, yüksek tansiyon! Ülkemizde her üç kişiden biri yüksek tansiyon hastası. Üstelik sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam tarzı giderek daha fazla kişinin tansiyon sorunu yaşaması anlamına geliyor. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aslıhan Eran Ergöknil, hiçbir belirti olmasa bile tedavi edilmeyen yüksek tansiyonun vücuda hasar verdiğine dikkat çekerek “Yüksek tansiyon özellikle kalp, damar sistemi, göz, beyin ve böbrekler üzerinde olumsuz etkilere sahip. Beyin damarlarında anevrizmaya, kalp yetersizliği ve kalp krizi riskinde artışa yol açabiliyor. Bu nedenle yüksek tansiyon yaşayan herkesi, yaşam tarzını mümkün olan en kısa sürede değiştirmek zorundadır. Doğru beslenme ve egzersiz ile stresten uzak kalmak her şeyden önce gelir.” diye konuşuyor.
15.05.2021 Sağlık
Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi?
Vertigo bir hastalık mı yoksa hastalık belirtisi mi? Kişiye etrafının döndüğünü hissettiren baş dönmesi rahatsızlığı, “vertigo” olarak biliniyor. Vertigonun sanılanın aksine bir hastalık değil, bazı hastalıkların belirtilerinden biri olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, vertigonun iç kulak, göz ve iskelet-kas sistemindeki organizasyonun iç kulak ve bağlantılarından kaynaklı bozulması ile ortaya çıktığını ifade ediyor. Vertigo şikayeti olan kişilerin öncelikli olarak bir Kulak, Burun, Boğaz (KBB) hekimine görünmeleri gerektiğini belirten uzmanlar, işitme ve denge testi yapıldıktan sonra odyolog tarafından önerilen egzersizlerin titizlikle uygulanmasını tavsiye ediyor.
29.04.2021 Sağlık
Nasıl olsa geçer demeyin! Ani işitme kaybı ihmale gelmez!
Nasıl olsa geçer demeyin! Ani işitme kaybı ihmale gelmez! Son bir yıldır günlük yaşantımızı derinden etkileyen koronavirüs pandemisinde bazı sağlık sorunlarımızı göz ardı ederek hastaneye gitmeyi öteleyebiliyoruz. Tıpkı ani işitme kayıplarında olduğu gibi… Ancak ‘nasıl olsa geçer’ diye düşündüğümüz ani işitme kaybı, erken tedavi edilmediğinde kalıcı hasara yol açabiliyor! Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Özkarakaş, “Kulağınızda çok kısa süre içinde, çoğu zaman birdenbire denilebilecek tarzda işitme azalması, uğuldama, çınlama olursa, yakınmanın başlamasının üzerinden 24 saat geçmeden doktora başvurmanız gerekir” diyor. KBB Uzmanı Prof. Dr. Haluk Özkarakaş ani işitme kaybına yönelik önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
21.04.2021 Sağlık
Çınlama deyip geçmeyin! Hastalık habercisi olabilir!
Çınlama deyip geçmeyin! Hastalık habercisi olabilir! Halk arasında “Kulak çınlaması” olarak bilinen tinnitus önemsiz görünse de ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Odyolog Seda Başkurt, çınlama şikayeti olanların vakit kaybetmeden kulak burun boğaz hekimine başvurması gerektiği konusunda uyarıyor.
20.04.2021 Sağlık
Kritik uyarı! ‘Tıkanıklık’ deyip geçmeyin
Kritik uyarı! ‘Tıkanıklık’ deyip geçmeyin Kulak temizliği sonrası, tıkanıklık olmasının normal olmadığını söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mustafa Çelik, “Kulak tıkanıklıklarına karşı dikkatli olunması gerekir. Bu tür durumlarda mutlaka bir hekime başvurun” dedi.
4.03.2021 Sağlık
Kulak çınlamasında önemli olan oluşmasını önlemek
Kulak çınlamasında önemli olan oluşmasını önlemek Prof. Dr. Fatma Tülin Kayhan, "Ani başlayan çınlama, işitme kaybı, baş dönmesi şikayetlerinde acilen bir kulak burun boğaz doktoruna başvurulmalıdır." dedi.
26.01.2021 Sağlık
Koronavirüs geçiren iki hastada görüldü, uzmandan kritik uyarı!
Koronavirüs geçiren iki hastada görüldü, uzmandan kritik uyarı! Sivas'ta Covid-19 hastalığını atlatan iki hastada ani işitme kaybı görüldü. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Adnan Ekinci, Covid-19 sonrası yaşanabilecek işitme kaybına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.
10.01.2021 Sağlık
“Kulak kiri işitme kaybına neden oluyor”
“Kulak kiri işitme kaybına neden oluyor” Kulağın kendi kendini temizleme özelliği olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağrı Jorayev, “Oldukça hassas yapısıyla dikkatli bir temizlik ve hassasiyet gerektiren bu organımıza uçları pamuklu kulak temizleme çubuklarıyla kulağın derinliklerine sokularak temizlemeye çalışmak doğru değil. Kulak kirini temizlemek için kulağa sokulan pamuklu çubuk, vücuttan atılmak üzere olan salgıyı itip kulak zarını kapatarak, duyma bozuklularına neden olabilir” dedi.
27.11.2020 Sağlık
“Pandemi stresi kulak çınlamasını artırdı”
“Pandemi stresi kulak çınlamasını artırdı” COVID-19 pandemisi bir yandan milyonlarca insanın hastalanmasına yol açarken, henüz virüs ile temas etmemiş kişilerde de yoğun strese neden olabiliyor. Stres nedeniyle oluşan etkilerden bir tanesinin ise kulak çınlaması olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Odyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Şerbetçioğlu, “Covid-19 nedeniyle artan psikolojik etkenler birçok şikâyete yol açtı. Bunların başında tansiyon yüksekliği, kalp rahatsızlıkları, denge bozuklukları ve kulak çınlaması gibi tablolar geliyor. Çınlama birçok bilinen iç kulak hastalığının yanı sıra iç kulak damarlarından kaynaklanan hastalığın sonucu da belirir. Bu damarsal kökenli çınlamaların pandemiyle birlikte tetiklendiğini gösteren çalışmalar var” dedi.
3.11.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çınlama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çınlama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.