Kulak Çınlaması

Kulak Çınlaması

Son dakika Kulak çınlaması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kulak çınlaması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kulak çınlaması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kulak Çınlaması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kulak çınlaması gelişmeleri de dahil olmak üzere 99 kulak çınlaması haberi bulunmuştur. Tüm kulak çınlaması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulak Çınlaması Nasıl Geçer? Kulak Çınlaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kulak çınlaması dışarıda olmayan seslerin duyulması şeklinde tanımlanmaktadır. Kulak çınlamasının hafif ya da yüksek şiddetli bir şekilde gerçekleşmesi mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir!
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir! Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz suyuyla temas sonrası daha sık görülen kulak çınlaması kişinin hayatını olumsuz etkiler. Eğer kısa süre içinde tedavi edilmezse baş dönmesi, baş ağrısı, kalıcı işitme kaybı görülebilir. Bu durumlarda zaman kaybetmeden Kulak Burun Boğaz uzmanına görünmek gerekir.
14.08.2023 Sağlık
Uzmandan uyarı geldi! Havuz ve deniz keyfini kabusa çeviriyor
Uzmandan uyarı geldi! Havuz ve deniz keyfini kabusa çeviriyor Yazın sık görülen kulak ve burun hastalıklarına dikkat çeken Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsamettin Olgun, hastaların özellikle şiddetli kulak ağrısı, kulakta şişlik ve akıntı, kulak çınlaması, işitme kaybı, baş dönmesi gibi şikayetlerle doktora müracaat ettiğini söyleyerek, “Havuz ve denizlerden alınan mikroplu su, dış kulak yolunda hızla yayılmakta ve zarı da etkileyerek şiddetli ağrı, tıkanıklık ve işitme kaybına yol açmaktadır." dedi.
5.07.2023 Sağlık
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir?
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir? Oğul otu genellikle Akdeniz ve Asya'da yetişen bir bitkidir. Daha çok sakinleştirme özelliği ile bilinen oğul otu 30 cm ile 90 cm arası olur.
4.07.2023 Sağlık
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir Vertigonun aslında hastalık değil, birçok farklı hastalıkta kendini gösteren bir belirti olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, “İnsanlar, vertigonun kronik olduğunu, hayat boyunca devam edeceğini düşünüyor. Halbuki yapılan özel testlerle saptanabilen vertigo, genellikle geçici ve tedavi edilebilirdir” dedi.
8.08.2022 Sağlık
Yaşam stresi vertigoyu ağırlaştırdı
Yaşam stresi vertigoyu ağırlaştırdı Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, pandeminin ikinci yılının sonu itibariyle, stres ile oluşan baş dönmesi tipinde önemli ölçüde artış görüldüğünü kaydetti. Dünya Vertigo Farkındalık Haftası nedeniyle gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Nuri Özgirgin, vertigonun dünya nüfusunun yaklaşık %10’unu, Türkiye’de ise nüfusun önemli kısmını etkilediğini belirtti. Bu dönemde baş dönmesinin ve denge bozukluklarının tetiklenmesinde, stresin ve çalışma koşullarındaki değişikliklerin etkili olduğu vurgulandı.
16.04.2022 Sağlık
Salavat nasıl getirilir? Salavatı Şerife nasıl çekilmeli?
Salavat nasıl getirilir? Salavatı Şerife nasıl çekilmeli? Salavat, Müslümanların Hz. Muhammed'i anmak amacıyla kullandıkları " Allahümme salli ala seyyidina Muhamed" şeklinde dile getirilen bir selam ifadesidir.
16.02.2022 Yaşam
Dokların bile çoğu haberdar değil! Çok sayıda kişide görülüyor
Dokların bile çoğu haberdar değil! Çok sayıda kişide görülüyor Görsel Kar Sendromu nüfusun %2'sini etkiliyor olabilir, ancak uzmanlar çoğu doktorun bunun varlığından haberdar olmadığını söylüyor.
31.01.2022 Yaşam
Anemi nedir, belirtileri nelerdir?
Anemi nedir, belirtileri nelerdir? Uzm. Dr. Sevinç Yılmaz, soluk cilt, yorgunluk, unutkanlık, baş dönmesi ve saç dökülmesi gibi belirtiler gösteren aneminin vücutta birçok sistemi etkilediğine dikkat çekerek, hastalığın altında yatan nedenin doğru araştırılmasını ve tedavinin uygun yöntemlerle yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.
28.12.2021 Sağlık
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor Protetik Diş Tedavisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın Çelebi, “Diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi için kullanılan gece plağının hijyenine dikkat edilmediği taktirde ağız kokusu ve uzun dönemde diş çürükleri ve diş eti iltihapları gelişebilir.” ifadelerini kullandı.
7.10.2021 Sağlık
Bu belirtilere dikkat; demir eksikliği olabilir
Bu belirtilere dikkat; demir eksikliği olabilir Dünya nüfusunun 4te 1inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, Çocuklar, gebeler, doğurganlık çağındaki kadınlar ve yaşlılar demir eksikliği açısından risk taşımaktadırlar. Demir eksikliği olanlarda halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi, kulak çınlaması, saç dökülmesi görülebilmektedir dedi.
13.09.2021 Sağlık
Meniere hastalığı tedavi yöntemleri nelerdir? Meniere hastalığı diyeti nasıl yapılır?
Meniere hastalığı tedavi yöntemleri nelerdir? Meniere hastalığı diyeti nasıl yapılır? İç kulakta aşırı basınç nedeni ile oluşan Meniere hastalığı, ; kulak çınlaması, beklenmedik ani vertigo atakları ve işitmede azalma belirtileri ile ortaya çıkıyor. Meniere hastalığı tam ve kesin olarak tedavi edilemeyen bir hastalıktır. Peki, Meniere hastalığı tedavi yöntemleri nelerdir? Meniere hastalığı diyeti nasıl yapılır? İşte meniere hastalığı hakkında merak edilenler…
16.02.2022 Sağlık
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’ Ankara’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkararak sorunların ortadan kalkmasını sağlar ve kronik hastalıkların oluşmasını engeller. Bu nedenle nöral terapi, hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve kalıcı bir tedavi yöntemidir” dedi.
31.07.2021 Sağlık
Seslere hassasiyet hastalık habercisi olabilir!
Seslere hassasiyet hastalık habercisi olabilir! Mizofoni hastalığı belirli seslere toleransın azalması sonucu ortaya çıkıyor. Hastalığa yol açan nedenlerin bilinmediğini belirten uzmanlar; başka insanların yemekleri çiğneme, yutma, ağız şapırdatma ve derin nefes alma esnasında çıkardıkları seslerin yanı sıra klavyede yazı yazma ve parmakların masaya vurulması gibi takırtılı seslerin de kişide rahatsızlık yarattığını belirtiyor. Hastalığın 9-12 yaş aralığında başladığını kaydeden uzmanlar, daha çok kadınlarda görüldüğüne dikkat çekiyor.
24.06.2021 Sağlık
Ağız şapırdatma sesine hassasiyet hastalık habercisi olabilir!
Ağız şapırdatma sesine hassasiyet hastalık habercisi olabilir! Mizofoni hastalığı belirli seslere toleransın azalması sonucu ortaya çıkıyor. Hastalığa yol açan nedenlerin bilinmediğini belirten uzmanlar; başka insanların yemekleri çiğneme, yutma, ağız şapırdatma ve derin nefes alma esnasında çıkardıkları seslerin yanı sıra klavyede yazı yazma ve parmakların masaya vurulması gibi takırtılı seslerin de kişide rahatsızlık yarattığını belirtiyor. Hastalığın 9-12 yaş aralığında başladığını kaydeden uzmanlar, daha çok kadınlarda görüldüğüne dikkat çekiyor.
23.06.2021 Sağlık
Vertigo, 100 kişiden 3'ünde görülüyor
Vertigo, 100 kişiden 3'ünde görülüyor Uzman Doktor Diğdem Yıldız, hafif baş dönmelerinden günlük yaşamı olumsuz etkileyerek ayakta durabilmeyi dahi zorlaştırabilen boyutlara ulaşabilen vertigonun, her 100 kişiden 3'ünde görüldüğünü söyledi.
16.06.2021 Sağlık
İki hastadan biri kalp krizini evde geçiriyor
İki hastadan biri kalp krizini evde geçiriyor Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, Türkiye'de 50 hastanenin dahil edildiği araştırmaya göre, pandemi döneminde kalp krizi şikayetiyle hastane başvurularının yüzde 47 oranında azalmasına dikkat çekti. Prof. Dr. Erol, "İki kalp krizinden biri hastaneye gelmiyor, evde geçiriyor. Kayda bile girmiyorlar, bir kısmını belki de kaybediyoruz. Gelen hastalar da geç geliyorlar. Oysa çalışmada gördük ki 112’nin vakaya ulaşma süresi de ortalama 15 dakika. Yani sorun hastanın tereddüt edip 112’yi aramamasıyla ilgili. Oysa kalp krizinde zaman altın değerindedir. Öte yandan hipertansiyon da belirtisiz seyrettiği için büyük bir sorun. Hastaların yüzde 45’i yüksek tansiyon hastası olduğunun farkında değil çünkü düzenli olarak tansiyon takibi yapmıyoruz" dedi.
18.05.2021 Sağlık
Her üç erişkinden biri hipertansiyon hastası
Her üç erişkinden biri hipertansiyon hastası Türk Kardiyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Erol, Türkiye'de erişkin nüfusun yüzde 31,2'sinde hipertansiyon olduğunu belirterek, bu rakamın 'her 3 erişkinden biri hipertansif' şeklinde özetlendiğini bildirdi.
16.05.2021 Sağlık
Nasıl olsa geçer demeyin! Ani işitme kaybı ihmale gelmez!
Nasıl olsa geçer demeyin! Ani işitme kaybı ihmale gelmez! Son bir yıldır günlük yaşantımızı derinden etkileyen koronavirüs pandemisinde bazı sağlık sorunlarımızı göz ardı ederek hastaneye gitmeyi öteleyebiliyoruz. Tıpkı ani işitme kayıplarında olduğu gibi… Ancak ‘nasıl olsa geçer’ diye düşündüğümüz ani işitme kaybı, erken tedavi edilmediğinde kalıcı hasara yol açabiliyor! Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Haluk Özkarakaş, “Kulağınızda çok kısa süre içinde, çoğu zaman birdenbire denilebilecek tarzda işitme azalması, uğuldama, çınlama olursa, yakınmanın başlamasının üzerinden 24 saat geçmeden doktora başvurmanız gerekir” diyor. KBB Uzmanı Prof. Dr. Haluk Özkarakaş ani işitme kaybına yönelik önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
21.04.2021 Sağlık
Çınlama deyip geçmeyin! Hastalık habercisi olabilir!
Çınlama deyip geçmeyin! Hastalık habercisi olabilir! Halk arasında “Kulak çınlaması” olarak bilinen tinnitus önemsiz görünse de ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Odyolog Seda Başkurt, çınlama şikayeti olanların vakit kaybetmeden kulak burun boğaz hekimine başvurması gerektiği konusunda uyarıyor.
20.04.2021 Sağlık
Boğaz reflüsü ve vertigoya dikkat!
Boğaz reflüsü ve vertigoya dikkat! Ramazan ayının başlamasıyla birlikte özellikle oruç tutan hastaların dikkat etmesi gereken birçok nokta olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Murat Sertan Şahin, hastaların bu dönemde dahili hastalıkların yanı sıra kulak burun boğaz hastalıklarının da üzerinde durması gerektiğini belirtti.
20.04.2021 Sağlık
İşitme kaybı ve kulak çınlaması varsa dikkat!
İşitme kaybı ve kulak çınlaması varsa dikkat! Kulak kireçlenmesi olarak bilinen Otoskleroz rahatsızlığı kadınları etkiliyor. Uzmanlar, 25-30 yaşlarındaki bireylerde de sık görülen kulak kireçlenmesi rahatsızlığının tedavi edilmemesi durumunda hastada işitme kaybının artacağına dikkat çekiyor. Peki, Kulak kireçlenmesi (Otoskleroz) belirtileri nelerdir? Kulak kireçlenmesi nasıl anlaşılır? Kulak kireçlenmesi nasıl tedavi edilir? Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Murat Topak, kulak kireçlenmesi hakkında merak edilenleri anlattı.
25.02.2021 Sağlık
Kalsiyum dengesizliği kemik ağrılarına neden oluyor!
Kalsiyum dengesizliği kemik ağrılarına neden oluyor! Kemik sağlığı bakımından önemi olan kalsiyum sinir ve kas sistemi için de büyük önem taşıyor. Ancak kandaki kalsiyum dengesizliği osteoporoz, böbrek taşı oluşumu, mide ülseri, kabızlık, bulantı, tansiyon yükselmesi, unutkanlık gibi çok farklı belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Genellikle paratiroit bezinin çalışmasıyla ilgili olan kandaki kalsiyum dengesizliği kemik ağrılarına neden olabiliyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Ömer Uslukaya Kandaki kalsiyum dengesizliği belirtileri, paratiroit hastalıklar ve tedavi yöntemlerini anlattı.
24.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kulak Çınlaması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kulak çınlaması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.