Cilt Kanseri

Cilt Kanseri

Son dakika cilt kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cilt kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cilt kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cilt Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cilt kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 738 cilt kanseri haberi bulunmuştur. Tüm cilt kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser habercisi olabilir! Lazer uygulaması yaptırırken bu detaya dikkat
Kanser habercisi olabilir! Lazer uygulaması yaptırırken bu detaya dikkat Vücudumuzda çoğu insanın genellikle gözden kaçırdığı ya da önemsemediği lekeler deri kanserlerinden biri olan melanomun habercisi olabilir. Çoğu hastalık konusunda vücudumuzun bize uyarı verdiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Leyla Gürses, melanomun uzak dokulara yayılabildiği için diğer kanser türlerine göre en tehlikeli ve ölümcül olanı olduğunu altını çizdi. Yaz aylarının yaklaştığı bu günlerde istenmeyen lekelere yönelik lazer uygulamasının da sıklıkla tercih edildiğini hatırlatan Dr. Gürses, “Lazer uygulanan ben veya leke melanom olabilir ve biz bir süre sonra doku metastazıyla karşılaşabiliriz.” uyarısında bulundu.
27.04.2024 Yaşam
Sar Değeri Nedir, Ne İşe Yarar? Sar Değerinin Yüksek Olmasının Zararları Nelerdir?
Sar Değeri Nedir, Ne İşe Yarar? Sar Değerinin Yüksek Olmasının Zararları Nelerdir? Sar açılımı Specific Absorption Rate olarak bilinmektedir. Türkçe karşılığı ise Özgül Soğurma Oranı olmaktadır. Sar değeri sahip olan cihazların insan vücuduna yaydığı radyasyon miktarını temsil etmektedir. Özellikle son birkaç yılda sar değeri ile ilgili pek çok araştırma yapılmaktadır. Sar değerine sahip cihazların kullanıcılara verdiği zararlar ise merak edilmektedir.
1.02.2024 Gündem
Kafein Nedir, Ne İşe Yarar? Kafeinin Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
Kafein Nedir, Ne İşe Yarar? Kafeinin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Kafein 63 çeşit bitkide yer alan uyarıcı bir maddedir. Yeterli miktarda tüketildiği zaman oldukça faydalıdır. Fakat kafein fazla tüketildiği zaman bası sorunlara yol açabilir. Kafeini bilerek ve haddini aşmadan tüketmek sağlığınız için önemlidir. 
30.01.2024 Gündem
Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? İster hafif isterse de şiddetli olsun, güneş yanığı çok acı veren zorlu bir süreç olmaktadır. Tekrarlanan güneş yanığı nöbetleri, ağrılı olmakta ve aynı zamanda cilt kanseri riskini de artırmaktadır. Bu nedenler güneş yanığından nasıl hızlı bir şekilde iyileşeceği ile ilgili pek çok önemli nokta bulunmaktadır. Bu şekilde zorlu olan bu süreci çok daha ağrısız devam edebilirsiniz.
3.01.2024 Sağlık
Van'da görülen Kuzey Işıkları'nın sırrı çözüldü! Uzmanlar açıkladı, Dünya'ya çarptı
Van'da görülen Kuzey Işıkları'nın sırrı çözüldü! Uzmanlar açıkladı, Dünya'ya çarptı Kutuplarda görmeye alıştığımız Kuzey Işıkları, bu kez Avrupa ve Türkiye’den gözlendi. Güneş’te önceki gün yaşanan patlamalarda olağandan çok yayılan plazmalar Dünya’ya çarptı. Önümüzdeki dönemlerde bunun artacağını söyleyen uzmanlar, bunun bizi tehdit eden bir durum olmadığını söyledi.
7.11.2023 Yaşam
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu İngiltere’de bir kanser hastası üzerinde denenen mRNA aşısı umut verdi. Baş ve boyun kanseri teşhisi konulan ve birkaç aylık ömür biçilen Adrian Taylor, kendisine özel hazırlanan mRNA aşısı sayesinde hayata tutundu.
6.09.2023 Sağlık
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor
Cildi tehdit eden 8 sinsi düşman! Dikkat edilmediği takdirde kırışıklığa yol açıyor Güzelliğin sırrı, yalnızca cilt derinlerinde saklı değildir; aslında, gizli düşmanlar da güzellik oyununu bozmak için sinsi bir şekilde beklemektedir. Güneşin kışkırtıcı ışıkları, sigaranın gizemli dumanı, stresin acımasız eli ve fast food'un cazibesi gibi tehlikeli etmenler, cildimizi tehdit eden sinsi düşmanlardır. Her gün, modern hayatın hızlı temposunda cildimiz, dış etkenler ve zararlı alışkanlıklarla başa çıkmak zorundadır. Ancak, cildimiz, güzellik ve gençlik bahçemizin en değerli çiçeği olarak bize verdiği özeni hak ediyor.
4.09.2023 Sağlık
İklim değişikliği kanseri artırdı! '3 yaşında kanser hastamız vardı'
İklim değişikliği kanseri artırdı! '3 yaşında kanser hastamız vardı' Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ömer Özkan, iklim değişikliğiyle birlikte cilt kanserinde hem yaş ortalamasının düştüğünü hem de cilt kanseri vakalarının belirgin şekilde arttığını söyledi. Prof. Dr. Özkan, "Haftada 3-4 kanser vakası tespit ediyoruz. 3 yaşında kanser hastamız vardı. Güneş görmeyen yerlerde dahi kanser vakası tespit ediliyor" dedi.
25.06.2023 Sağlık
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Joe Biden'ın geçen ay göğsünden alınan numuneyle ilgili açıklama yaptı. ABD Başkanı'nın cilt lezyonlarının biyopsi operasyonu sonucunda kanserli olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Doktor, ek tedavi gerektirip gerektirmediğine ilişkin de net konuştu.
4.03.2023 Dünya
Ünlü yazar Nicholas Evans hayatını kaybetti
Ünlü yazar Nicholas Evans hayatını kaybetti 'Atlara Fısıldayan Adam' kitabının yazarı Nicholas Evans'ın 72 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı.
15.08.2022 Dünya
ABD Başkanı Biden'dan 'kanser' itirafı: Ben ve birçok insan...
ABD Başkanı Biden'dan 'kanser' itirafı: Ben ve birçok insan... ABD Başkanı Joe Biden, yaptığı bir konuşma sırasında kanser olduğunu söylemesinden sonra Beyaz Saray açıklama yaptı. Beyaz Saray, Biden'ın ifadelerinin, başkanlık görevine başlamadan önce kanser tedavisi gördüğüne atıfta bulunduğunu söyledi. .
20.07.2022 Dünya
Yaz mevsiminde bebekler için iki önemli sorun
Yaz mevsiminde bebekler için iki önemli sorun Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevcan Dablan, yaz aylarında bebeklerin güneşten nasıl korunması gerektiği ve evde klima kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında ailelere önerilerde bulundu.
2.07.2022 Sağlık
Yaşlanmayı geciktiriyor, kanser hücrelerini öldürüyor, tansiyon ve diyabete iyi geliyor! İşte ‘ölümsüzlük meyvesi’nin bilinmeyen faydaları...
Yaşlanmayı geciktiriyor, kanser hücrelerini öldürüyor, tansiyon ve diyabete iyi geliyor! İşte ‘ölümsüzlük meyvesi’nin bilinmeyen faydaları... Ölümsüzlük meyvesi olarak biliniyor, içerdiği bol miktardaki C vitamini ve antioksidan ile yaşlanmanın etkilerini tersine çeviriyor. Uyku sorunlarını tedavi etmek için kullanılıyor, kronik kabızlık sorunlarının giderilmesinde etkili oluyor. Beyin ve sinir sistemi üzerinde sakinleştirici etkisi bulunuyor, bağışıklığı güçlendiriyor. Tip 2 diyabet gibi kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor, yumurtalık, rahim ağzı, göğüs, karaciğer, kolon ve cilt kanseri hücreleri de dahil olmak üzere çeşitli kanser hücrelerini öldürüyor. Düşük tuz içeriğine ve yüksek potasyuma sahip olan bu meyve, tansiyon sevisinin kontrol altında olmasını sağlıyor. Zengin bir potasyum, çinko, manganez ve fosfor kaynağı, kan damarlarını gevşetmeye yardımcı oluyor. Kemik gücünü artırıyor, osteoporoz ve diğer kemik bozucu durumlardan muzdarip olanlara iyi geliyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen diğer faydaları...
21.06.2022 Sağlık
Güneş çarpması ölüme kadar gidebilir
Güneş çarpması ölüme kadar gidebilir Mardin'de hafta boyu hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ile birlikte Halk Sağlığı Başkanı Uzman Dr. Cihat Adın, vatandaşları dışarı çıkmaya mecbur kaldıkları takdirde güneş çarpmasına maruz kalmamaları için uyardı.
4.06.2022 Sağlık
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor...
Kan şekeri seviyesini kontrol ediyor, kanserin her türlüsü ile savaşıyor! Tam bir doğal antibiyotik, asırlardır şifa dağıtıyor... K ve C vitamini bakımından çok zengin, kollajen sentezini artırıyor. Kemik dokusu gelişimine yardımcı oluyor, kan pıhtılaşması için gerekli bir bileşen görevi görüyor. Riboflavin içeriyor, kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor, kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutuyor. Tip 2 diyabetin tedavisinde kullanılan ilaç ile benzerlik gösteriyor, vücudun şeker seviyesini optimum bir aralıkta tutmaya yardımcı oluyor. Tümör hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engelliyor, kansere karşı koruyan antioksidanlar bakımından oldukça zengin. Bağışıklığı arttırıyor, kolon kanseri, cilt kanseri, prostat kanseri ve tiroidle mücadeleye yardımcı oluyor. Doğal bir antibiyotik olan bu besin kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı oluyor, grip ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonel hastalıklardan korumaya yardımcı oluyor. Demir bakımından zengin olduğu için anemiyi tedavi ediyor, yorgunluk ve baş dönmesi gibi anemi belirtilerini sonlandırıyor. Saçların beyazlamasını önlemede yardımcı oluyor, ölümcül hastalıklara karşı koruyor. Bursa'da bin yaşındaki ağacı ile ilgili odağı olan bu meyve şifa bulmak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi. İşte her derde deva bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
1.06.2022 Sağlık
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı!
Diyabet hastalarına 10 önemli yaz uyarısı! Yaz mevsimi geldi. Ancak güneşin kendini bolca gösterdiği yaz ayları diyabet hastaları için büyük bir risk oluşturabiliyor. Yaz mevsiminde vücutta oluşan sıvı kaybına, yazın getirdiği rehavet nedeniyle beslenme düzeninin bozulması ve rutin kontrollerin ihmal edilmesi gibi çeşitli faktörler de eklenince, diyabet hastalarının kan şekerinde düzensizlikler gelişebiliyor. Bunun sonucunda yaşam kalitesinin düşmesinin yanı sıra kalpten böbreklere, beyinden gözlere kadar pek çok organda hasar meydana gelebiliyor. Aslında yaşam alışkanlıklarında yapılacak olan bazı düzenlemelerle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutarak sağlıklı bir yaz dönemi geçirmeleri mümkün olabiliyor. Peki, Diyabet hastaları nelere dikkat etmeli, nasıl beslenmeli? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Batmacı anlattı.
31.05.2022 Sağlık
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor...
Cilt kanserlerine neden oluyor, kalbi ve böbrekleri bitiriyor! Bronzlaştırıcı spreyler tehlike seçiyor... Bronzlaştırıcı spreyler son dönemde sosyal medyanın trendleri arasında yer alıyor. Saatlerce güneşlenmek yerine, buruna sıkılan sprey ile birkaç günde bronzlaşma sağlıyor. Uzmanlardan uyarı geldi, büyük tehlike taşıdığı ortaya çıktı. Bu spreylerin uzun vadede sorunlara neden olduğunu dile getiren Dr. Faraz Mahmood Ali, “Sürekli melanotan II’nin vücuda girmesi çok zararlı. Cilt kanserleri dışında kalbe ve böbreklere de kalıcı olarak zarar veriyor. Hatta kas hücrelerinin parçalanmasıyla ölüme bile neden oluyor” uyarısında bulundu.
9.04.2022 Sağlık
Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Kronik hastalıklarda çok etkili, kalp sağlığı, kanser, diyabet, demans...
Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Kronik hastalıklarda çok etkili, kalp sağlığı, kanser, diyabet, demans... Kalp hastalığı, kanser, diyabet, demans gibi kronik hastalıkların gelişme riskini azaltıyor, içindeki antioksidanlar, oksidatif stresle savaşıyor. Bu bitki cilt kanseri, lösemi, meme ve karaciğer kanseri, prostat, mesane, yumurtalık, kolon, akciğer ve pankreas kanserlerine karşı çok etkili, düzenli olarak çayını içenlerin kan şekeri düşüyor. Konsantrasyonu, performansı ve ruh halini iyileştiriyor, katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi hastalıkların ilerlemesini azaltıyor, yaşla birlikte azalan görme sağlığını koruyor. İdrar söktürücü özelliğe sahip, bu sayede vücuttaki ödemin uzaklaştırılmasını kolaylaştırıyor. Sindirim sistemini destekliyor, prostat sağlığı için ve saç dökülmesine karşı kullanılması öneriliyor.
11.03.2022 Sağlık
Cilt güzelliğini korumak için bunlara dikkat!
Cilt güzelliğini korumak için bunlara dikkat! Pek çok faktör cilt üzerinde olumsuz etkiliyor. Diğer organlara oranla çok daha hızlı yaşlanan cildin özellikle de yirmili yaşlardan itibaren daha fazla bakım ve desteğe ihtiyacı bulunuyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. İbrahim Aşkar yaşlanma belirtilerini azaltmak, kırışıklık ve lekelerin oluşumu önlemek için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
24.02.2022 Sağlık
Her şey küçük bir sivilceyle başladı! Burnu milim milim eridi...
Her şey küçük bir sivilceyle başladı! Burnu milim milim eridi... Sakarya’nın Sapanca ilçesinde burnunda çıkan sivilcenin ardından cilt kanseri teşhisi konulan 59 yaşındaki Kazım Öztaş'ın burnu her gün milim milim eridi. 31 kez yüz ameliyatı geçiren Öztaş, tedavisinin devamı için yardım istedi.
11.02.2022 Yaşam
Kanser hastalarına umut veren gelişme! Uğur Şahin mRNA yönteminin detayları paylaştı: Kolon kanseri...
Kanser hastalarına umut veren gelişme! Uğur Şahin mRNA yönteminin detayları paylaştı: Kolon kanseri... Kanser tedavisi gören milyonlarca insana umut olacak gelişme! Koronavirüs aşı ile pandeminin seyrini değiştiren Prof. Dr. Uğur Şahin, mRNA yöntemiyle kolon kanserinin tedavisi için yürüttüğü çalışmanın detaylarını paylaştı. BioNTech'in kurucu ortağı Şahin, "mRNA tedavisinin zamanında kullanılmasıyla ilk etapta metastazların gelişmemesini ve kanserin tekrar ortaya çıkmamasını sağlamak istiyoruz. Şu anda klinik çalışmalarda bunu araştırıyoruz" dedi.
5.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Gelinim Mutfakta’yı bu hafta kim sunacak? 6 Aralık Gelinim Mutfakta sunucusu kim oldu?
Gelinim Mutfakta’yı bu hafta kim sunacak? 6 Aralık Gelinim Mutfakta sunucusu kim oldu? Gelinim Mutfakta’yı kim sunacak, 6 Aralık Gelinim Mutfakta yeni sunucusu kim? Kanal D ekranlarında hafta için her gün yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasının yeni hafta sunucusu merak ediliyor. Helinlerin ve kayınvalidelerin yarıştığı programı her hafta yeni bir sunucu sunuyor. İşte Gelinim Mutfakta yeni sunucu 6 Aralık…
6.12.2021 Televizyon
İleri evre kanser tedavisinde 'immünoterapi' umudu
İleri evre kanser tedavisinde 'immünoterapi' umudu Kanser tedavisinde, kemoterapiyle de uygulanabilen immünoterapi ile ilgili Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan Çelik, “İleri evre kanser hastalarında, özellikle de cilt, böbrek, akciğer, mide, yemek borusu, karaciğer kanserlerinde immünoterapi ilk seçenek haline geldi. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada kötü huylu cilt kanserinin erken evresinde metastaz riskini engellediğini gördük” dedi.
24.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cilt Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cilt kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.