Gazete Vatan Logo

Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

İster hafif isterse de şiddetli olsun, güneş yanığı çok acı veren zorlu bir süreç olmaktadır. Tekrarlanan güneş yanığı nöbetleri, ağrılı olmakta ve aynı zamanda cilt kanseri riskini de artırmaktadır. Bu nedenler güneş yanığından nasıl hızlı bir şekilde iyileşeceği ile ilgili pek çok önemli nokta bulunmaktadır. Bu şekilde zorlu olan bu süreci çok daha ağrısız devam edebilirsiniz.

Güneş Yanığı Nasıl Geçer? Güneş Yanığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Güneş Yanığı Nasıl Geçer?

Belirli bir bölge aşırı bir şekilde rahatsız hissettiriyorsa, reçetesiz satılan bir hidrokortizon kremi uygulayabilirsiniz. Başka bir seçenek de şişliği, kızarıklığı ve rahatsızlığı azaltmak için ağrı kesici ilaçlar almaktır. 

Güneşte kalınmaması gerekiyor, tekrar güneşe maruz kalmaktan kaçınılmazsa, yaralı cilt doğrudan güneş ışığına maruz kaldığı için iyileşme gösteremez. Aynı zamanda kabarcıkların içindeki sıvı cildin iyileşmesine yardımcı olmaktadır, Bu nedenler de kabarcıkları patlatmayın. Genelde bu uygulamalara uyulduğu zaman güneş yanığı daha hızlı bir şekilde iyileşme gösterecektir. 

Güneş Yanığı Geçiren Yöntemler 

Güneş yanığından hızlı bir şekilde kurtulmak için, pek çok yöntem vardır. Öncelikle, yanmış cildi yatıştırmak için aloe vera veya soya içeren bir nemlendirici kullanmak çok konforlu bir seçenek olmaktadır. Aynı zamanda güneş yanığı su topluyorsa ve vücudun büyük bir bölümünü kaplıyorsa, mutlaka tıbbi yardım alınmalıdır.

Güneş yanığınız evde bakıma yanıt vermiyorsa, tıbbi bir destek almak da bir sonraki adımdır. Güneş yanığı olan cilde doğrudan buz veya buz paketleri koymaktan kaçınmak gerekir. Bunun yerine krem ya da yoğurt gibi yöntemler daha uygun olacaktır.

Haberin Devamı

Güneş Yanığı Geçirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Ciltteki ısıyı azaltmak için cildi soğuk bir banyo veya duşla soğutmak gerekmektedir. Önemli derecede yanık olan bölgelerde, kalın bir vazelin tabakası kullanmak da cildin iyileşmesine yardımcı olacaktır.

Cildiniz soyulmaya başlarsa, soyulan cildi soymak için sert herhangi bir şeyden kaçınmanız gerekir. 

Son olarak, güneş yanığı olan cilt iyileşirken, çok daha fazla hasar görmesini önlemek için ekstra dikkatli olunmalıdır. Dışarıda cildinizi kapatan giysiler giyilmeli, sıkı dokunmuş kumaşlar tercih edilmelidir.

Genelde güneş ışınlarında korunmak adına, güneşe maruz kaldığınız alanlarda tüm vücudunuza güneş kremi uygulamak, çok iyi bir yöntem olacaktır.