Çeviri

Çeviri

Son dakika çeviri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çeviri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çeviri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çeviri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çeviri gelişmeleri de dahil olmak üzere 538 çeviri haberi bulunmuştur. Tüm çeviri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ukraynalı kadın ile Şırnaklı adam sosyal medyadan tanıştıp dünya evine girdi! Çifte 1 milyonluk takı ve para takıldı
Ukraynalı kadın ile Şırnaklı adam sosyal medyadan tanıştıp dünya evine girdi! Çifte 1 milyonluk takı ve para takıldı Şırnak'ın Uludere ilçesinde kepçe operatörü Ferhat Aykut ile Ukraynalı moda tasarımcısı Aurika Smirnov, 3 yıl önce sosyal medya üzerinden tanışıp evlilik kararı aldı. Şırnak'ta 2 gün 2 gece süren düğünle dünya evine giren çifte 1 milyonluk takı ve para takıldığı açıklandı.
26.04.2024 Gündem
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü
Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya döndü İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki misyonunu tamamladı ve Dünya'ya giriş sağlayan kapsül iniş yaptı
9.02.2024 Gündem
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir?
Tanzimat Dönemi Romanları Nelerdir? Tanzimat Dönemi Roman Yazarları Kimlerdir, Özellikleri Nelerdir? 3 Kasım 1839 tarihin Tanzimat Fermanı ilan edildi. Daha sonrasında çıkarılan Tercüman-ı Ahval adlı dergi ile birlikte edebiyatımızda Tanzimat dönemi başladı. Bu dönemde divan edebiyatının şekilciliğine karşı çıkıldı. Bununla birlikte başta roman, anı ve öykü olmak üzere, divan edebiyatında olmayan türlerde birçok eser verildi. 
4.02.2024 Gündem
Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın ölümüyle ilgili 2’nci duruşmada sanığın ifadesi ortaya çıktı
Gabonlu üniversite öğrencisi Dina’nın ölümüyle ilgili 2’nci duruşmada sanığın ifadesi ortaya çıktı Karabük'te, Filyos Çayı'nda cesedi bulunan Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ölümüne ilişkin Dursun Acar’ın tutuklu yargılandığı davanın 2’nci duruşmasında genç kızın aile avukatlarından Gülyeter Aktepe ile mahkeme başkanı arasında ırkçılık tartışması yaşandı. Aktepe, Dina’nın Türkiye’de ırkçılığa maruz kaldığını söyledi. Mahkeme Başkanı ise “Türkiye’de veya Karabük’te ırkçılık olsa 10 bin yabancı öğrenci olmaz. Türkiye’de ırkçılık yoktur” diye cevap verdi.
24.01.2024 Gündem
Sibel Alaş'tan 'best of albüm' müjdesi
Sibel Alaş'tan 'best of albüm' müjdesi Sibel Alaş, geçtiğimiz akşam Kalamış'ta bir mekanda sahneye açıktı. 'Adam' isimli sevilen şarkısıyla konsere sanatçı, 2.5 saat boyunca 90'lardan günümüze uzanan hit şarkıları seslendirdi.
6.11.2023 Magazin
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu
Çocukken okuduğu masal kitabından etkilenip, 44 dil öğrendi! Öğretmen arkadaşları şoke oldu Gaziantep'te Şehit Ferhat Gözen İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Enis Tataroğlu (45), 10 yaşında okuduğu Almanca masal kitabından etkilenerek, dil öğrenmeye başladı. 35 yılda 44 dil öğrenen Tataroğlu, ''Şu anda bildiğim dillerin bazılarını sayacak olursam İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, eski Yugoslavya'nın dilleri, Hırvatça, Sırpça, Boşnakça, Rusça, Yunanca, Latince, Japonca, Ermenice, Farsça, İbranice gibi diller yer alıyor. Bana inanmayanlar gelip çeviri programları ile test edebilirler'' dedi.
24.10.2023 Yaşam
İstanbul Yenikapı deniz kaynaması nedir, ne anlama gelir? Deniz kaynaması neden olur, neye işarettir, deprem belirtisi mi?
İstanbul Yenikapı deniz kaynaması nedir, ne anlama gelir? Deniz kaynaması neden olur, neye işarettir, deprem belirtisi mi? İstanbul Yenikapı deniz kaynaması nedir, ne demek? Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki deprem için arama kurtarma çalışmaları devam ederken can kaybı 9 bini aştı. Maraş merkezli deprem felaketi gözleri büyük İstanbul depremine çeviri. İstanbul depremi için endişeler artarken sosyal medyada İstanbul Yenikapı’da deniz kaynaması görüntüleri paylaşıldı. Paylaşım kısa sürede etkileşim alırken İstanbul Yenikapı deniz kaynaması nedir, deniz kaynaması ne anlama gelir, deniz kaynayınca ne olur, deniz kaynaması neden olur, deprem belirtisi mi? sorularına yanıt aranıyor.
9.02.2023 Gündem
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi rektörü Prof. Dr.  M. Sondan Durukanoğlu Feyiz kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı kamu kurum ve kuruluşlarına atama kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, Kadir Has Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz, MEF Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Muhammed Şahin atandı. Peki, Meryem Sondan Durukanoğlu Feyiz kimdir? Kadir Has Üniversitesi
28.01.2023 Gündem
OPPO INNO DAY 2022'de yeni teknolojilerini tanıttı
OPPO INNO DAY 2022'de yeni teknolojilerini tanıttı OPPO, INNO DAY 2022'de sağlık takip çözümü OHealth H1, MariSilicon Y Bluetooth audio SoC adlı kendi geliştirdiği ikinci çipi ve gerçek akıllı yaşam deneyimleriyle kullanıcılarını destekleyen OPPO Air Glass 2'yi tanıttı.
15.12.2022 Advertorial
Rumi takvim mali yılbaşı! Rumi takvime göre mali yılbaşı olarak kabul edilen ay hangisidir?
Rumi takvim mali yılbaşı! Rumi takvime göre mali yılbaşı olarak kabul edilen ay hangisidir? 13 Mart 1840 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Rumi takvim miladi takvime geçişle rafa kalktı. Toplumda Rumi takvim bilgilerine göre zamanı öğrenme ihtiyacı doğabiliyor. Peki, Rumi takvime göre mali yılbaşı olarak kabul edilen ay hangisidir? İşte Rumi takvim mali yılbaşı…
9.12.2022 Gündem
CHP'nin vizyon belgesi açıklandı! AK Parti'den yabancı danışman tepkisi
CHP'nin vizyon belgesi açıklandı! AK Parti'den yabancı danışman tepkisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısında CHP'nin vizyon belgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun yeni ekonomi danışmanları video konferans ile toplantıya katılmayı tercih etti. Jeremy Rifkin'in konuşması sırasında simultane çeviri olmaması da dikkat çekti. Rifkin'in video konferansla toplantıya katılması eleştirilerin odağına oturdu. AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, "Milletimize yabancı bir şahsın vizyon olarak sunulması siyaseten tükenilmişliğin, acziyetin göstergesidir." dedi.
3.12.2022 Siyaset
Beytül Hikme Nedir? Beytül Hikme İlk Defa Ne Zaman Kurulmuştur, Özellikleri Nelerdir?
Beytül Hikme Nedir? Beytül Hikme İlk Defa Ne Zaman Kurulmuştur, Özellikleri Nelerdir? Beyt'ül Hikme aynı zamanda bilgelik evi olarak bilinir. Büyük Bağdat kütüphanesidir ve özel bir kitaplık olarak dünya çapında önemli bir yere sahiptir. Abbasi Devleti akademisini ifade ettiğini söyleyen birçok kişi bulunuyor. Aynı zamanda İslam'ın altın çağı esnasında Abbasi Halifelerine ait özel bir kitaplık olduğunu belirtilir.
7.11.2022 Eğitim
Annie Ernaux kimdir, kaç yaşında, kitapları ne? 2022 Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux hakkında merak edilenler…
Annie Ernaux kimdir, kaç yaşında, kitapları ne? 2022 Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux hakkında merak edilenler… Nobel Edebiyat Ödülü'nün bu yılki sahibi Annie Ernaux oldu. Fransız yazar Ernaux, ödüle "kişisel hafızanın köklerini, yabancılaşmalarını ve kolektif kısıtlamalarını ortaya çıkarma cesareti ve klinik keskinliği için" layık görüldü. 2021'de ödüle "kültürler ve kıtalar arasındaki körfezde sömürgeciliğin etkilerine ve mültecinin kaderine nüfuz etmesinden dolayı" Zanzibarlı edebiyatçı Abdulrazak Gurnah layık görülmüştü. Peki, Annie Ernaux kimdir? Nobel Edebiyat Ödülü kazanan Annie Ernaux kitapları ve hakkında merak edilenler…
6.10.2022 Kültür Sanat
İran Cumhurbaşkanı Reisi, CNN muhabiri Amanpour ile olan röportajını iptal etti
İran Cumhurbaşkanı Reisi, CNN muhabiri Amanpour ile olan röportajını iptal etti CNN muhabiri Christiane Amanpour, ABD'nin New York kentinde bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile yapacağı röportajın başörtüsü takmayı kabul etmediği için iptal edildiğini ileri sürdü.
22.09.2022 Dünya
Sungun Babacan kimdir? Sungur Babacan kaç yaşındaydı? Sungur Babacan’ın biyografisi!
Sungun Babacan kimdir? Sungur Babacan kaç yaşındaydı? Sungur Babacan’ın biyografisi! Türkiye'nin en önemli seslendirme sanatçılarından Sungun Babacan hayatını kaybetti. Babacan dünyaca ünlü birçok aktöre sesiyle hayat vermişti. 63 yaşında hayatını kaybeden Babacan Tom Hanks, John Travolta, Brad Pitt, Tom Cruise, Alec Baldwin gibi oyuncuların seslendirmelerini yapmıştı. Peki, Sungun Babacan kimdir? Sungur Babacan kaç yaşındaydı? Sungun Babacan hastalığı neydi? Sungun Babacan neden öldü? İşte Sungur Babacan’ın biyografisi!
Seslendirme Sanatçısı Sungun Babacan hayatını kaybetti
Seslendirme Sanatçısı Sungun Babacan hayatını kaybetti Seslendirme sanatçısı Sungun Babacan 64 yaşında hayatını kaybetti.
6.08.2022 Yaşam
YKS'de Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil sınavı sona erdi! Öğrencilerden yorumlar...
YKS'de Alan Yeterlilik ve Yabancı Dil sınavı sona erdi! Öğrencilerden yorumlar... YKS maratonunda ikinci gün Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) ile devam ediyor. AYT, saat 10:15’te başladı ancak sınav merkezlerinin kapısı 10.00’da kapandı. Sınava 10.00’dan sonra gelen adaylar içeri alınmadı. AYT ve YDT ile ilgili tüm gelişmeleri dakika dakika aktarmaya devam ediyoruz. Sınav öncesini, sınavı ve sınav sonrasını Beyazıt Şenbük İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi İletişim Fakültesi’nde, Melike Çalkap ise İstanbul Bahçelievler Anadolu Lisesi’nde izliyor.
19.06.2022 Gündem
Nurullah Ataç eserleri nelerdir? Nurullah Ataç eserlerinin özellikleri...
Nurullah Ataç eserleri nelerdir? Nurullah Ataç eserlerinin özellikleri... Nurullah Ataç deneme ve eleştiri türündeki eserlerinde örnek gösterme, alıntılama ve sayısal verilerden yararlanma gibi düşünceyi geliştirme yollarını sık sık kullanmıştır. 
18.05.2022 Kültür Sanat
'Aramızdaki Deniz' sanatseverlerle buluştu
'Aramızdaki Deniz' sanatseverlerle buluştu Kuzey Kafkasya halklarının bir buçuk asırı deviren sürgününün yıldönümünde geçmişten şimdiye taşınıyor.
7.05.2022 Kültür Sanat
Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı kimdir? İşte Halikarnas Balıkçısı hayatı ve eserleri
Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı kimdir? İşte Halikarnas Balıkçısı hayatı ve eserleri Halikarnas Balıkçısı adıyla bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı doğum gününde unutulmadı. Halikarnas Balıkçısı yazdığı roman ve hikayelerle Bodrum’a büyük katkılar sağladı. Bodrum’un girişinde tatilcileri selamlayan şiiriyle akıllarda kalan Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı doğum günüde anılıyor. Peki, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı kimdir? İşte Halikarnas Balıkçısı hayatı ve eserleri
17.04.2022 Yaşam
Devlet Tiyatroları 10 ilde 53 sözleşmeli personel alacak!
Devlet Tiyatroları 10 ilde 53 sözleşmeli personel alacak! Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü personel alacak! Devlet Tiyatroları Merkez ve taşra teşkilatında Adana, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Konya, Sivas, Trabzon ve Van Tiyatro Müdürlüklerinde görev yapmak üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar uyarınca sahne üstü ve sahne gerisi hizmetlerde görev yapmak üzere 53 sözleşmeli personel alacak. Peki, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Devlet Tiyatroları personel alımı şartları!
8.03.2022 Personel Alımı
Ekonomide yeni dönem! Artık değişiyor, kabul edildi! Bankada parası olanları kapsıyor, muaf olacaklar! Türk Lirası, dolar, euro...
Ekonomide yeni dönem! Artık değişiyor, kabul edildi! Bankada parası olanları kapsıyor, muaf olacaklar! Türk Lirası, dolar, euro... Ekonomiye yönelik yeni yasa geliyor. Tamamen değişiyor. Detaylar belli oldu. Vergiden muaf olacak. Bankada hesabı olanları yakından ilgilendiriyor. Vergi Usul Kanunu ile Kurumlar Vergisi Kanunlarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşüldü. 4 maddelik teklif, genel kurulda kabul edildi. Buna göre; Yabancı paralarını Türk Lirası'na çeviren Kurumlar Vergisi mükelleflerinin, dönüşüm esnasında oluşan kur farkı kazançları da dahil olmak üzere, bu kapsamda açılan vadeli Türk Lirası mevduat ve katılma hesaplarından elde edecekleri faiz ve kar paylarının vergiden istisna edilmesi düzenleniyor. Kabul edilen yasayla; enflasyon düzeltmesi uygulaması 31 Aralık 2023 tarihine kadar erteleniyor.
21.01.2022 Ekonomi
İletişim Başkanı Altun: Temel amacımız, Türkiye markasını güçlendirmek
İletişim Başkanı Altun: Temel amacımız, Türkiye markasını güçlendirmek İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "En temel amacımız, her şeyden önce Türkiye markasını güçlendirmek. Bu doğrultuda yürüttüğümüz çalışmalarla ülkemizin mevcut potansiyelini, kapasitesini ortaya koymaya ve bütün dünyaya Türkiye'nin bu gücünü ve kapasitesini en doğru ve güvenilir şekilde, en doğru araçlarla aktarmaya gayret ediyoruz" dedi.
15.12.2021 Siyaset
Remziye Hisar kimdir? Remziye Hisar Google’a Doodle oldu!
Remziye Hisar kimdir? Remziye Hisar Google’a Doodle oldu! Remziye Hisar Google’a Doodle oldu! Türkiye’de çağdaş bilimin öncüsü ve kimya çalışmalarının da ilk kadın ismi olarak tanınan Remziye Hisar, Google’da anılıyor. Pek çok kişi sabah saatlerinde Google’a giriş yapınca Remziye Hisar tasarımıyla karşılaştı. Peki, Remziye Hisar kimdir? Remziye Hisar’ın hayatı hakkında merak edilenler…
13.12.2021 Gündem
Viagra ile ilgili dikkat çeken açıklama! Alzheimer hastalığına iyi geliyor olabilir
Viagra ile ilgili dikkat çeken açıklama! Alzheimer hastalığına iyi geliyor olabilir ABD merkezli Cleveland Klinik Araştırma Merkezi, inceledikleri 1.600 adet ilaç arasından Viagra’nın Alzheimer Hastalığı tedavisi için en uygun ilaç olduğunu ileri sürdü. Bulgular, hastalığa yakalanma olasılığının yüzde 69 oranında azalttığı belirtildi. İlacın, Alzheimer tedavisinde kullanılması için bir dizi klinik test yapılması gerektiği vurgulandı.
8.12.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Çeviri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çeviri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.