Cevdet Erdöl

Cevdet Erdöl

Son dakika cevdet erdöl haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cevdet erdöl ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cevdet erdöl haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cevdet Erdöl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cevdet erdöl gelişmeleri de dahil olmak üzere 156 cevdet erdöl haberi bulunmuştur. Tüm cevdet erdöl haberleri aşağıda listelenmiştir.
Genel cerrahi uzmanı Doç.Dr. Yaşar Subutay trafik kazasında hayatını kaybetti
Genel cerrahi uzmanı Doç.Dr. Yaşar Subutay trafik kazasında hayatını kaybetti Ankara Sağlık Bilimleri Üniversitesi GATA Genel Cerrahi Anabilim Dalında görev yapan Doç.Dr. Yaşar Subutay Peker, trafik kazasında hayatını kaybetti.
22.10.2022 Yaşam
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence!
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence! Doktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
26.06.2021 Yaşam
Aşı olduktan sonra alkol yasak mı? Aşı sonrası alkol zararlı mı?
Aşı olduktan sonra alkol yasak mı? Aşı sonrası alkol zararlı mı? Salgınla mücadelede aşılama tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye'de aşı olacak öncelikli grupların yanı sıra Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen meslekler ve yaş grupları aşılama sürecine dahil ediliyor. Son olarak Bakanlık'tan yapılan açıklamada, 30 yaş ve üzeri de aşılama programına dahil edildi. Aşılamada sağlık görevlileri vatandaşlara bilgi veriyor. Sıklıkla da aşıdan sonra alkol uyarısı yapılıyor. Peki, Aşı olduktan sonra alkol yasak mı? Aşı sonrası alkol zararlı mı? Aşı sonrası alkol alınabilir mi? İşte merak edilen sorunun cevabı...
20.06.2021 Sağlık
Aşı olduktan sonra sigara içmek bağışıklığa zarar verir mi?
Aşı olduktan sonra sigara içmek bağışıklığa zarar verir mi? Türkiye koronavirüsle mücadelesinde yeni bir sürece girdi. Başlatılan kapsamlı aşı programı ile belirlenen gruplara aşılar uygulanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı aşılama sürecine hız verirken yerinde aşı uygulamasını da devreye aldı. Vatandaşlar bakanlığa bağlı e-Nabız, MHRS ve Alo 182 ile randevularını alıyor. Alamayanlara da mobil aşılama ile ulaşılacak. Aşılama yoğun bir şekilde devam ederken pek çok kişi de aşı öncesi ve sonrası merak ettikleri soruları araştırıyor. Peki, Aşıdan sonra sigara içilir mi? Covid aşısı olduktan sonra sigara içilir mi? Aşı olduktan sonra sigara içmek zararlı mı? Aşı olduktan sonra sigara içmek bağışıklığa zarar verir mi? İşte uzmanların aşı sonrası sigara ile ilgili verdiği bilgiler...
17.06.2021 Sağlık
Türkiye'de 5 milyon kişide var! Nadir hastalıklar...
Türkiye'de 5 milyon kişide var! Nadir hastalıklar... Bilim insanlarının nadir hastalıklar konusuna profesyonel bir bakış açısı getirmek ve sürdürülebilir sağlık politikası geliştirmek için çalıştıkları dile getirildi.
4.03.2021 Sağlık
TBMM Başkanı Şentop: Ermenistan savaşın alanını genişletmeye çalışıyor
TBMM Başkanı Şentop: Ermenistan savaşın alanını genişletmeye çalışıyor TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Ermenistan, bir taraftan sivillere saldırarak savaş suçu işlediği gibi, ayrıca Azerbaycan ve başka ülkeleri çatışmaya çekmek suretiyle savaşın alanını, krizin alanını genişletmeye çalışıyor" dedi.
6.11.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘aşiretleşmeyin’ talimatı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘aşiretleşmeyin’ talimatı! Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan parti kurmaylarına flaş talimat. Erdoğan, “Milletvekili veya il başkanlarının akrabalarını partinin yönetimine koymamaya dikkat edin. Aşiretleşmeyelim” dedi.
14.10.2020 Siyaset
Kişiye özel "implantlar" hastalara şifa oluyor
Kişiye özel "implantlar" hastalara şifa oluyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çeşitli nedenlerle kemik kaybı yaşayan hastalar için 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel implant üretimi yapılan Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (METÜM) incelemelerde bulundu.
18.06.2020 Sağlık
'Teknoloji merkezine dönüştürme çabamız var'
'Teknoloji merkezine dönüştürme çabamız var' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çeşitli nedenlerle kemik kaybı yaşayan hastalar için 3 boyutlu yazıcılarla kişiye özel implant üretimi yapılan Gülhane Medikal Tasarım ve Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (METÜM) incelemelerde bulundu. Bakan Varank, "Bundan sonraki dönemde bu merkezi KOSGEB ile bir teknoloji merkezine dönüştürme çalışmalarımız var, o da yakında neticelenecek" dedi.
18.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde Erzurum ve Adana’ya tıp fakültesi kuruldu
Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde Erzurum ve Adana’ya tıp fakültesi kuruldu Türkiye’nin sağlık temalı ilk devlet üniversitesi olan Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde Erzurum ve Adana’da eğitim faaliyetlerini yürütecek iki yeni tıp fakültesi kuruldu.
16.06.2020 Eğitim
Yerli corona virüs ilacında flaş gelişme!
Yerli corona virüs ilacında flaş gelişme! Dünyayı sarsmaya devam eden corona virüse(COVID-19) karşı etkili ilaç olması planlanan, laboratuvar ortamında virüsü nötralize ederek etkisiz hale getiren yerli ve milli üretimli ‘TR-C 19’un ruhsatlandırılmasıyla ilgili hazırlık süreci de başladı. VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş ARGE Merkezi’nde ‘TR-C 19’ ilacının yanı sıra corona virüs hastalığına karşı iki farklı ilaç molekül çalışmasının da devam ettiği belirtildi.
10.05.2020 Sağlık
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde Kenevir Çalıştayı düzenlendi
Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde Kenevir Çalıştayı düzenlendi Rektör Prof. Dr. Cevdet Erdöl: "Kenevir üretiminin neticesinde elbette ondan neler elde edilebileceği gündeme getirilmeliydi. Biz, tıp alanında kenevirden nasıl yararlanabileceğimizi, sağlık sektörü içerisinde neler elde edebileceğimizi çalıştay vasıtasıyla irdeleyeceğiz"
27.02.2020 Sağlık
Sigaranın Türk ekonomisine maliyeti 120 milyar lira
Sigaranın Türk ekonomisine maliyeti 120 milyar lira Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, sigara bağımlılığının Türk ekonomisine yıllık yaklaşık 120 milyar liraya mal olduğunu söyledi.
10.02.2020 Sağlık
Türkiye Sağlık STK'ları Platformu tanıtım toplantısı!
Türkiye Sağlık STK'ları Platformu tanıtım toplantısı! İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Bizi ayrıştırarak maalesef zayıf düşüren, medeniyetimizin zayıf düşmesini sağlayan bugün de gördüğünüz dünyadaki vahşet medeniyetinin üstesinden gelebilmemiz için birlikte olmamız gerekiyor. Bizim takım oyunu oynayabilmemiz gerekiyor." dedi.
11.01.2020 Sağlık
3 boyutlu titanyum kafatası parçası hastaya uygulandı
3 boyutlu titanyum kafatası parçası hastaya uygulandı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, "Merkezimizde konvansiyonel yöntemlerle rekonstrüksiyon yapılamayan vakalarda kafatası, kalça kemiği, çene, göğüs kemiği gibi yaşam kalitesi için büyük önem taşıyan, parçalanan ya da alınan kemik dokularının yerine 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle ürettiğimiz parçalar eklenebiliyor"
5.01.2020 Sağlık
"Üçüncü Yaş Üniversitesi"nin ilk ders zili çaldı
"Üçüncü Yaş Üniversitesi"nin ilk ders zili çaldı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koordinatörlüğü, Kadıköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen proje, 60 yaş ve üzeri bireyleri bir araya getirmeyi, ilgilerini çeken konularda öğrenmeyi sürdürmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.
13.12.2019 Sağlık
Araç kullanırken sigara içenlere uyarı
Araç kullanırken sigara içenlere uyarı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, vatandaşları kitle imha silahı olarak değerlendirdiği tütün ürünlerinden uzak durmaya davet ederek "Çeşitli araştırmalar, sigara içenlerin motorlu taşıt kazası geçirme ihtimalinin içmeyenlerden en az 1,5 kat fazla olduğunu kanıtlamaktadır." dedi.
2.10.2019 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye rektör atadı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 üniversiteye rektör atamasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
27.07.2019 Gündem
'Dakika Dakika 15 Temmuz Darbe Girişimi' fotoğraf sergisi
'Dakika Dakika 15 Temmuz Darbe Girişimi' fotoğraf sergisi Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde, millet iradesinin Pensilvanya iradesi ile değiştirilmeye çalışıldığını belirterek, "O gece bir avuç hain ve zalim, dünya mazlumlarının umudu, sığınağı Türkiye'mizi ithal baltalarla devirmeye, yerine bir ihanet şebekesi koymaya kalkıştılar." ifadelerini kullandı.
13.07.2019 Gündem
"Nargile ve elektronik sigara masum değil"
"Nargile ve elektronik sigara masum değil" Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, nargile ve elektronik sigaranın içeriklerinin ne olduğunu bilinmediğini belirterek, "Nargile ve elektronik sigara asla masum değildir. Bunlarla ciddi olarak mücadele etmek zorundayız." dedi.
29.05.2019 Sağlık
SBÜ Tıp Fakültesinden asistanlarına "online" sınav
SBÜ Tıp Fakültesinden asistanlarına "online" sınav Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesine bağlı ülke genelindeki 18 eğitim ve araştırma hastanesindeki Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'nın uzmanlık öğrencisi 140 hekim, uzaktan eğitim programı kullanılarak ilk kez online sınava girdi
26.02.2019 Eğitim
Cevdet Erdöl: Sigara kullanımı yeniden yükseliyor
Cevdet Erdöl: Sigara kullanımı yeniden yükseliyor Sigara kullanımının yeniden yükselmeye başladığı uyarısı yapan Prof. Dr Erdöl, “Sigara kullanımı yüzde 27’ye düşmüştü ancak tekrar yüzde 32’lere çıktı. idareciler kendi inisiyatifleri ile ne yazık ki yasanın ihlalini örtbas ediyorlar” dedi
17.01.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz verdiği üniversite Sudan'da açıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz verdiği üniversite Sudan'da açıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Sudan'da üniversite açılması sözü, Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarafından Sudan Nyala Sağlık Hizmetleri Yüksekokulu (SHMYO) adıyla yerine getirildi.
3.12.2018 Dünya
Son dakika... Bakan Akar'dan Hakkari'deki mühimmat patlamasıyla ilgili açıklama
Son dakika... Bakan Akar'dan Hakkari'deki mühimmat patlamasıyla ilgili açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hakkari'de üs  bölgesindeki patlamada herhangi bir dış etkinin söz konusu olmadığını belirterek,  "Namlu gerisinde meydana gelen yüksek basınçtan dolayı geriye doğru bir alev  çıktığını, bu alevin de bu patlamaları  tetiklediğini, ilk bulgu olarak  söyleyebilirim." dedi.
12.11.2018 Gündem
"Delirten" hastalığın devasını Gülhane'de buldu
"Delirten" hastalığın devasını Gülhane'de buldu Beyazlatmak istediği dişlerinin tümünü kaybeden ve "delirten hastalık" adı verilen şiddetli ağrıları yüzünden yaşamına son verilmesini dahi isteyen Sunay Öztürk, Ankara'daki tedavisi sayesinde yaşama umutla bakıyor
19.07.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cevdet Erdöl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cevdet erdöl haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.