Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi

Son dakika tıp fakültesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tıp fakültesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tıp fakültesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tıp Fakültesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tıp fakültesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 12.466 tıp fakültesi haberi bulunmuştur. Tüm tıp fakültesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı
Karın ağrısıyla hastaneye gitti! Böbreğini gören doktorlar şaşırdı Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşayan 10 yıldır karın ağrısı çeken Sabahat Korkmazer,sağ böbreğinden 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, “Hem böbreği hem de kitleyi komple çıkardık" dedi.
25.04.2024 Gündem
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek Adana’da annesi trafik kazasında hayatını kaybeden ve annenin karnından sezaryenle alınan erkek bebek, solunum cihazı olmadan nefes alması sağlanarak hayati tehlikeyi atlattı. Doktorların ‘yaşaması imkansız’ olarak nitelendirdiği bebek, birkaç hafta sonra taburcu edilecek.
24.04.2024 Adana
Doktoru hastanede darp etmişti! Mahkeme tahliye kararını verdi
Doktoru hastanede darp etmişti! Mahkeme tahliye kararını verdi Edirne'nin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Dahili Yoğun Bakım Servisinde kanser tedavisi gördüğü esnada çoklu organ yetmezliği nedeniyle annesinin hayatını kaybetmesi üzerine Volkan Kuşçu, doldurulması gereken belgeler konusunda kendisini bilgilendirmek isteyen doktoru darp etti.İkinci duruşmasında tahliye edilip itiraz üzerine tutuklandığı davanın üçüncü duruşmasında yine tahliye edildi.
22.04.2024 Vatan TV
Doktoru hastanede darp etmişti! Mahkeme tahliye kararını verdi
Doktoru hastanede darp etmişti! Mahkeme tahliye kararını verdi Edirne'nin Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Dahili Yoğun Bakım Servisinde kanser tedavisi gördüğü esnada çoklu organ yetmezliği nedeniyle annesinin hayatını kaybetmesi üzerine Volkan Kuşçu, doldurulması gereken belgeler konusunda kendisini bilgilendirmek isteyen doktoru darp etti.İkinci duruşmasında tahliye edilip itiraz üzerine tutuklandığı davanın üçüncü duruşmasında yine tahliye edildi.
22.04.2024 Gündem
Nuri Alço'dan yeni haber! Hacettepe’ye sevk oldu; kalp pili takılacak
Nuri Alço'dan yeni haber! Hacettepe’ye sevk oldu; kalp pili takılacak Yeşilçam’ın usta oyuncularından Nuri Alço, Eskişehir Şehir Hastanesi’ndeki tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Burcu Alço, eşinin yoğun bakım ünitesinde olduğunu ve kalp pili takılacağını söyledi
19.04.2024 Magazin
Uzman isim uyardı! Genellikle erkeklerde görülen hastalık kadınlarda artışa geçti
Uzman isim uyardı! Genellikle erkeklerde görülen hastalık kadınlarda artışa geçti Genellikle erkeklerde görülen akciğer kanseri vakalarının sigara kullanımının artmasına bağlı olarak son yıllarda kadınlarda artışa geçtiğine dikkat çeken Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göğüs Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Avcı, Akciğer kanserinin dünyada en çok ölüme sebebiyet veren kanser türü olduğunu vurguladı.
18.04.2024 Gündem
Bayram yolculuğunda kahve tüketenler dikkat! Sanıldığı kadar masum değil
Bayram yolculuğunda kahve tüketenler dikkat! Sanıldığı kadar masum değil Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, Ramazan Bayramı tatiline çıkan, yollarda direksiyon başında kafein tüketimine başvuran sürücüleri uyardı. Öztürk "Kafein tüketiminin uyku halini gidermede geçici bir çözüm olduğunu mutlaka bilmemiz gerekiyor. Aşağı yukarı 4-5 saat içerisinde daha büyük bir uyku haliyle karşı karşıya kalacağımızı bilmeliyiz. Bu uyku hali eğer önemli bir iş sırasında ortaya çıkarsa örneğin; sınav ortasında veya bir araç kullanımı sırasında olabilir, bu durum da iş kazaları ya da istenmeyen başka durumlara yol açabilir. Uyku halini ancak uyuyarak giderebiliriz" dedi.
8.04.2024 Gündem
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı 2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
8.04.2024 Gündem
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli
Uzman isim uyardı! Bayram'da dikkat edilmeli Ramazanda oruç tutan diyabet hastalarının diyet ve ilaç uyumuna bayram boyunca da özellikle dikkat etmesi gerektiğine vurgulayan Adana'nın Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Balcalı Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gamze Akkuş, "Kesinlikle reddetmeyi de bilmek gerekiyor" dedi.
8.04.2024 Gündem
İzmir ve ilçelerinde kazanan partiler? 31 Mart 2024 seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde belediye başkanlığı kazanan partiler ve isimler
İzmir ve ilçelerinde kazanan partiler? 31 Mart 2024 seçim sonucu: İzmir Büyükşehir ve ilçelerde belediye başkanlığı kazanan partiler ve isimler İzmir ve ilçelerinde belediye başkanlığı kazanan partiler, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanan İzmirliler tarafından merak ediliyor. Türkiye yerel yöneticilerini seçti. Milyonlarca seçmen sandık başına giderek oy kullandı. Bu sonuçlara göre İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'den Cemil Tugay oldu. İzmir ilçe belediye başkanlıklarını hangi partiler ve isimler kazandı? İşte 31 Mart İzmir büyükşehir, ilçe belediye başkanlıklarını kazanan partiler...
2.04.2024 Gündem
Muhtarlık seçimi için akrabasını desteklemeyen kuzenlerine ateş açtılar! Ölü ve yaralılar var
Muhtarlık seçimi için akrabasını desteklemeyen kuzenlerine ateş açtılar! Ölü ve yaralılar var Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde düzenlenen bir eğlencede, yerel seçimlerde akrabalarından olmayan muhtar adayını desteklediği iddiasıyla amcasının oğulları E.Y. (36) ve M.Y. tarafından pompalı tüfekle vurulan Yusuf Yiğit hayatını kaybetti, saçmaların isabet ettiği biri 3 yaşındaki çocuk 2 kişi de yaralandı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin açıklama yaparken, E.Y. ve M.Y.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.
31.03.2024 Gündem
Kaygan yolda devrilen TIR'daki malzemeler otomobilin üstüne düştü: 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ağır yaralandı
Kaygan yolda devrilen TIR'daki malzemeler otomobilin üstüne düştü: 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ağır yaralandı Sivas’ın Gürün ilçesinde, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda devrilen TIR'ın üzerindeki alçıpan malzemelerin üzerine düştüğü otomobilde sürücü Çetin Karaşin öldü, araçlardaki 4 kişi ağır yaralandı.
27.03.2024 Gündem
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var
Her 6 kişiden birinde bu hastalık var Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Polat, 50 yaş altındaki engelleyici hastalıklar arasında migrenin birinci sırada olduğunun altını çizerek Türkiye’de her 6 kişiden birinin migren olduğunu ifade etti.
25.03.2024 Sağlık
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı
Yeni bir dönem başlıyor! Milli ‘Mobil Röntgen Cihazı’ göreve başladı ASELSAN’ın tamamen milli imkanlarla geliştirdiği ‘Mobil Dijital Röntgen Cihazı’ (ADR-M100), ilk kez Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kullanıma alındı.
14.03.2024 Gündem
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü!
Adana'da sağlıkçılardan 'Beyaz Yürüyüş'; Parkinson hastası emekli doktor bir kilometre en önde yürüdü! Adana'da çok sayıda sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı'nda şiddetsiz, güvenli, güvenceli, demokratik bir yaşam talebi ile 'Beyaz Yürüyüş' düzenledi. Parkinson hastalığı nedeniyle 11 yıl önce çocuk cerrahlığını bırakan Dr. Saadettin Güney (59) de Adana Tabip Odası'nın flaması ile 1 kilometre yürüyerek meslektaşlarına destek verdi.
14.03.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki: Kimsenin sizin oyunuza ipotek koymasına izin vermeyin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Dörtyol Kavşağı'ndaki Ağrı mitinginde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi birileri yine çıkmış tek parti faşizmini hortlatmak için CHP ile bir olup sizlerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Dün silahla yaptıklarını bugün gizli ittifaklar kurarak gerçekleştirmenin gayreti içindeler. Bu uğurda baskıların sembolü olan CHP’ye bile yedek tekerlek yapacak duruma düştüler" dedi.
14.03.2024 Gündem
Eşinin yeğenlerine 8 yıl boyunca kabusu yaşattı, Yargıtay'ın kararı aileyi isyan ettirdi
Eşinin yeğenlerine 8 yıl boyunca kabusu yaşattı, Yargıtay'ın kararı aileyi isyan ettirdi Adana’da eşinin yeğenleri olan üç kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla 26 yıl ceza alan H.İ. (48), Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından yeniden yapılan yargılamada beraat etti. Ailenin avukatı karara itiraz ederken, kardeşlerden Tuğçe Y. (23), yaklaşık 2 yıldır Yargıtay’dan gelecek yeni kararı beklediklerini belirterek, “Her an karşıma çıkacakmış gibi hissediyorum. 'Çocuğun beyanı esastır denildi' ama bizim beyanımız esas alınmadı. Kendim, kardeşlerim ve dışarıdaki tüm çocuklar için tedirginim. Bu yüzden gereken cezanın verilmesini istiyoruz" dedi.
13.03.2024 Adana
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
Eski doktor eşine pusu kurmuş! Kadınlar gününde dehşet dolu plan
Eski doktor eşine pusu kurmuş! Kadınlar gününde dehşet dolu plan Adana'da 2 çocuğunun annesi, geçen yıl boşandığı Nizip Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Feray Balkan'ı (39) öldüren astsubay Seçkin Ergü'nün (39), apartman girişinde pusu kurduğu ortaya çıktı.
9.03.2024 Adana
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi ‘2023 Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’na göre, Karadeniz Bölgesi 266 kişinin ölümüyle sonuçlanan 555 silahlı şiddet olayı ile bölgeler bazında bir önceki yıl bulunduğu 4'üncü sıradan 2'nci sıraya yükseldi. Haritada 2022'de 1’inci sırada yer alan Marmara Bölgesi sabit kaldı. Yayımlanan verileri değerlendiren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Özer, “Ateşli silah yaralanmaları ve şiddet, ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı. Bireysel silahlanmadaki artışla, silahlı şiddet olaylarında da artış görüyoruz. Devletin silaha erişimi azaltma noktasında çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
6.03.2024 Gündem
Özel hastanede yanlış sünnet bebeğin hayatını kararttı! "Hastane doktoru işten çıkardı"
Özel hastanede yanlış sünnet bebeğin hayatını kararttı! "Hastane doktoru işten çıkardı" Adana'da yanlış sünnet edildiği için ameliyat edilen ve yine hatalı ameliyat yapılan minik çocuğun hayatı karardı. İki kez yanlış ameliyat yapan doktorun ise aileye, "Ben elimden geleni yaptım" savunmasında bulunduğu iddia edildi.
5.03.2024 Adana
Kayseri'de 2 esnafın silahlı kavgası dehşet saçtı: 1 ölü, 1 yaralı
Kayseri'de 2 esnafın silahlı kavgası dehşet saçtı: 1 ölü, 1 yaralı Kayseri'de husumetli 2 esnaf arasında çıkan silahlı kavgada oto yıkamacı Osman Tüşümel (61) hayatını kaybetti, fırıncı L.T. (34) yaralandı.
4.03.2024 Gündem
Sivas'ta ambulans helikopter yola inip, kazada yaralananları aldı
Sivas'ta ambulans helikopter yola inip, kazada yaralananları aldı Sivas'ın Kangal ilçesinde yola çıkan köpeğe çarpmamak isterken tarlaya devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı. Kaza yerine gönderilen ambulans helikopter ise yola inerek yaralıları aldı.
1.03.2024 Gündem
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı"
"Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı'na alınmalı" Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan, dünyada 450 milyondan fazla kişiyi etkileyen nadir hastalıkların, tanısının bazen 30 yılı bulabildiğini ve bu süreçte kişide zaman, yeti, beceri kayıplarının yaşandığına vurgu yaparak, "Nadir hastalıklar Yenidoğan Tarama Programı ve çift tarama programına alınmalıdır" dedi.
1.03.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Tıp Fakültesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tıp fakültesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.