Bruksizm

Bruksizm

Son dakika Bruksizm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bruksizm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bruksizm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bruksizm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bruksizm gelişmeleri de dahil olmak üzere 41 bruksizm haberi bulunmuştur. Tüm bruksizm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz Günümüzde, stres ve gerginlik gibi etkenlerden kaynaklanan diş sıkma problemleri, pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sorun. Doktora gidildiğinde herhangi bir neden bulunamayan diş sıkmaları kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi pek çok sağlık sorununa da yol açıyor.
29.01.2024 Yaşam
Diş ve çene ağrısı ile ortaya çıkıyor: Bruksizm
Diş ve çene ağrısı ile ortaya çıkıyor: Bruksizm Sabah uyandığınızda çene kaslarınızda ve dişlerinizde ağrı varsa, muhtemelen siz de Bruksizmden muzdarip olabilirsiniz. Amerikan Uyku Cemiyeti'ne göre, toplumun yüzde 10'u diş sıkmaya bağlı sorunlar yaşıyor. Peki diş gıcırdatma rahatsızlığından kurtulmak mümkün mü?
18.12.2022 Sağlık
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir Diş sıkma (bruksizm) rahatsızlığının en önemli nedeninin stres olduğunu söyleyen Ağız ve Diş Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Rukiye Parlak, “Diş sıkma durumu genellikle dalgınlık ve uyku esnasında yaşanır. Bu nedenle sinsi bir şekilde ilerler. Hastalığın en bariz belirtileri diş minesinde aşınma, ağız yapısında bozulma, ağız içi ve dil yaraları, çene eklemlerinin ağrıması ve baş, boyun, sırt ağrıları olarak sıralanabilir” dedi.
7.12.2021 Sağlık
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir Diş sıkma (bruksizm) rahatsızlığının en önemli nedeninin stres olduğunu söyleyen Ağız ve Diş Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Rukiye Parlak, “Diş sıkma durumu genellikle dalgınlık ve uyku esnasında yaşanır. Bu nedenle sinsi bir şekilde ilerler. Hastalığın en bariz belirtileri diş minesinde aşınma, ağız yapısında bozulma, ağız içi ve dil yaraları, çene eklemlerinin ağrıması ve baş, boyun, sırt ağrıları olarak sıralanabilir” dedi.
7.12.2021 Sağlık
Modern çağın hastalığı: Bruksizm
Modern çağın hastalığı: Bruksizm Toplumun yüzde 70’inin yani her 10 kişiden 7’sinin dişlerini sıktığını ya da gıcırdattığını biliyor musunuz? Diş Hekimi Emek Külür, bruksizm hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlatıyor.
9.11.2021 Sağlık
Bruksizm hastaları 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip
Bruksizm hastaları 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip Halk arasında diş gıcırdatma olarak tabir edilen bruksizm hastalığının görülme sıklığı, pandeminin de etkisiyle yaşanan kaygı ve strese bağlı olarak tırmanışa geçti. Ağız, Diş Sağlığı ve Estetik Diş Hekimi İlayda Dal, "Normal bir birey istemli olarak en fazla 70 kilogram ısırma gücüne sahipken, bruksizm hastalığı olan kişiler 400 kilogramdan fazla ısırma kuvvetine sahip olabiliyor" dedi.
20.10.2021 Sağlık
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor Protetik Diş Tedavisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın Çelebi, “Diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi için kullanılan gece plağının hijyenine dikkat edilmediği taktirde ağız kokusu ve uzun dönemde diş çürükleri ve diş eti iltihapları gelişebilir.” ifadelerini kullandı.
7.10.2021 Sağlık
Geceleri diş sıkmak yüz şeklini bozuyor
Geceleri diş sıkmak yüz şeklini bozuyor Protetik Diş Tedavisi Bölümü’nden Uzm. Dr. Halenur Bilir, “Dişini sıkan ve gıcırdatan bruksizm hastalarının yüzü giderek köşeli bir hal alabiliyor. Özellikle kadınlarda ince yüz şekli daha yumuşak ve estetik bir görünüm sağlarken diş sıkma sonucu yüz kare bir şekle dönüşebiliyor.” ifadelerini kullandı.
8.07.2021 Sağlık
Sınav stresinden dişleri kırılıyor!
Sınav stresinden dişleri kırılıyor! Haziran ayı pek çok öğrenci için sınav ayı… Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs stresine bir de sınav stresi eklenince pek çok öğrenci için bu süreç sancılı geçiyor. Salgın ve sınav stresini bir arada yaşayan öğrencilerde diş sıkma problemleri sıklıkla görülüyor. Bruksizm adı verilen diş sıkma sorunu dişlere zarar veriyor hatta dişlerin kırılmasına neden olacak boyutlara ulaşabiliyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız Bruksizm hakkında bilgi verdi ve tedavi yöntemlerini anlattı.
3.06.2021 Sağlık
Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı!
Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı! Halk arasında diş sıkma ve gıcırdatma olarak da bilinen ‘Bruksizm’in sebeplerini ve zararlarını anlatan Dr. Büşra Doğan, “Düzenli olarak diş gıcırdatma gerçekleştiğinde dişler zarar görebilir ve diğer ağız sağlığı sorunları ortaya çıkabilir” dedi. Dr. Doğan, bruksizmin tedavi yöntemlerini de anlattı.
12.04.2021 Sağlık
Antidepresan kullanımı diş sıkmaya yol açabiliyor
Antidepresan kullanımı diş sıkmaya yol açabiliyor Pandemi döneminde her yaştan bireyi saran kaygı ve endişe halinin, farklı travmalara yol açabildiğini kaydeden Prof. Dr. Burçin Büyükünaldı, bu dönemde yaşanan psikolojik gerilimlere bağlı olarak kimi fiziksel sağlık sorunları da gözlenebildiğini söyledi.
23.03.2021 Sağlık
Pandemi korkusu diş fırçalamayı artırdı!
Pandemi korkusu diş fırçalamayı artırdı! Uluslararası bir pazarlama araştırmaları şirketinin verilerine göre; pandeminin ilk 10 haftasında en çok büyüme kaydeden ürünlerden birinin yüzde 274 büyüme oranıyla diş macunu olduğunu belirten Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “Pandemi ile birlikte diş fırçalama alışkanlığında Türkiye’ de yıllardır olmayan bir artış yaşandı. Yine Covid-19 sürecinde görüntülü platformda gerçekleşen ‘tüketicinin nabzını tutma’ buluşmalarındaki verilerde, Türkiye’ de diş fırçalamanın pandemi ile birlikte arttığı ve ‘Her gün dişlerimi fırçalarım’ diyenlerin oranının pandemi öncesinde yüzde 30 iken, pandemi döneminde yüzde 50’ lere kadar çıktığı sonucuna varılmıştır” dedi.
17.03.2021 Sağlık
Dolgu ile botoksun farkı nedir?
Dolgu ile botoksun farkı nedir? Dolgu ve botoks, birbirinden oldukça farklı uygulamalar olup bu iki işlem sıklıkla karıştırılmaktadır. Op. Dr. Yağmur Reyyan Erol dolgu ve botoks arasındaki farkları sizler için anlattı.
10.02.2021 Sağlık
Diş sıkma omurgayı etkiliyor!
Diş sıkma omurgayı etkiliyor! Koronavirüs salgını nedeniyle sevdiklerini kaybetme, işsiz kalma korkusu yaşayan, sosyal hayattan uzaklaşan pek çok kişi, gün içinde yaşadığı stresi geceleri dişinden çıkarıyor. Bu durum dişlerin yanı sıra baş, boyun ağrısına, geceleri kaliteli bir uyku alınamamasına dolayısıyla yorgunluğa ve bağışıklığın düşmesine neden oluyor.
26.12.2020 Sağlık
Diş gıcırdatmaya akupunkturla tedavi
Diş gıcırdatmaya akupunkturla tedavi Bruksizm yani diş gıcırdatmanın tedavi edilmediğinde çene ekleminde ve dişte rahatsızlıklar, baş ağrısı, migren atakları, kabızlık, mide şikayetlerine neden olabileceğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, bu hastalığın akupunkturla tedavi edilebileceğini belirtti. Koran, "Akupunktur tedavisi, geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemi olup hastanın fiziksel ve psikolojik durumunu bir bütün olarak ele alır. Bir başka ifade ile hem bruksizm tablosuna neden olabilecek psikolojik sorunu temelden çözer hem de bruksizmin yol açtığı şikayetlerin gerilemesini sağlar” dedi.
1.12.2020 Sağlık
Diş sıkma alışkanlığı masseter botoks tedavisiyle son buluyor
Diş sıkma alışkanlığı masseter botoks tedavisiyle son buluyor Ağız diş ve çene cerrahisi uzmanı Uzm. Dr. Onur Ademhan, diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığının, masseter botoks tedavisiyle son bulduğunu söyledi.
26.11.2020 Sağlık
Pandemide ‘şuursuz diş sıkma’ oranı arttı
Pandemide ‘şuursuz diş sıkma’ oranı arttı Tıbbi olarak ‘bruksizm’ denilen ‘şuursuz diş sıkma’nın genellikle diş aşınmalarıyla sonuçlandığına dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, “Amerikan Dişhekimleri Birliğinden yapılan bir açıklamada; pandemi sürecinden geçilen bu son 6 ayda anksiyete ve depresyon artışıyla ilişkili olarak bruksizme bağlı diş ve çene şikayetlerinde de salgın niteliğinde artış olduğu bildirilmiştir” dedi.
3.10.2020 Sağlık
Bruksizm ciddi sorunlara yol açıyor
Bruksizm ciddi sorunlara yol açıyor Diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığı olarak bilinen “Bruksizm” hakkında uyarılarda bulunan Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Seda Keban Aydın, “Hastaların birçoğu dişlerini sıktığını veya gıcırdattığını bilmiyor” dedi.
19.09.2020 Sağlık
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Dr. Selin Gaş, halk arasında ‘diş gıcırdatma’ olarak bilinen bruksizm rahatsızlığının neden kaynaklandığının hala tam olarak bilinemediğini söyledi. Gaş, bruksizmin birçok farklı tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekerek, "Çoğu hasta farkında bile olmaz. Tanısını koymak da oldukça zordur. Tanıdan sonra, tedavi yöntemlerinden biri yetmez, birkaçını uygulamak gerekebilir" dedi.
2.07.2020 Sağlık
Çene ağrısı başınıza iş açabilir
Çene ağrısı başınıza iş açabilir Günde 2 bin kez kullanılan çene ekleminde zaman zaman ağrı oluşabileceğini anlatan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Halil Ural, ağrıların vücudun başka bölgelerini etkileyebileceği konusunda uyardı. Ural, ağızda kayma görülebileceğini, kulak çınlaması, baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetlerin olabileceğini ve kulak, boyun, dişler hatta burun ve göze doğru yayılan ağrıların yaşanabileceğini kaydetti.
22.10.2019 Sağlık
Diş sıkmaya çözüm: Botoks
Diş sıkmaya çözüm: Botoks Diş Hekimi Mahmut Genç, bruksizm (diş sıkma alışkanlığı) ve tedavisi konusunda önemli bilgiler verdi. Genç, Botoksun diş sıkma konusunda çözüm olduğunu belirtti.
26.05.2019 Sağlık
Botoks ile diş sıkma tedavisi nedir?
Botoks ile diş sıkma tedavisi nedir? Ağrı, Beyin, Sinir Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, uyku sırasında diş sıkma ya da gıcırdatmanın şiddetli baş ağrılarına neden olabildiğini ve botoksla tedavisinin mümkün olduğunu belirtti.
29.03.2019 Sağlık
Diş tedavisinde yeni dönem!
Diş tedavisinde yeni dönem! Türk mühendis ve doktorlar tarafından yerli olarak geliştirilen "düşük enerji seviyeli lazer" cihazı, diş çekimi, implant gibi işlemler sonrası iyileşme, çene eklemi, diş sıkması, ağız içi aft ve ülserler dahil çeşitli sorunların tedavisinde kullanılmaya başlandı.
13.03.2019 Sağlık
'Aşırı sinirden dişlerinizi kaybetmeyin'
'Aşırı sinirden dişlerinizi kaybetmeyin' Diş Tedavi Uzmanı Doktor Ufuk Başoğlu, "Aşırı stres ve asabiyet kaynaklı bruksizme bağlı olarak diş kayıpları yaşanabilir” dedi.
17.08.2017 Sağlık
Dişlerinizden gelen sese kulak verin!
Dişlerinizden gelen sese kulak verin! Son yıllarda sıkça görülen hastalıklardan biri olan bruksizm (diş sıkma hastalığı) kişilerin günlük hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor.
31.01.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bruksizm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bruksizm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.