Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı!
Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı! Halk arasında diş sıkma ve gıcırdatma olarak da bilinen ‘Bruksizm’in sebeplerini ve zararlarını anlatan Dr. Büşra Doğan, “Düzenli olarak diş gıcırdatma gerçekleştiğinde dişler zarar görebilir ve diğer ağız sağlığı sorunları ortaya çıkabilir” dedi. Dr. Doğan, bruksizmin tedavi yöntemlerini de anlattı.
12.04.2021 Sağlık
Bruksizm ciddi sorunlara yol açıyor
Bruksizm ciddi sorunlara yol açıyor Diş sıkma ve gıcırdatma alışkanlığı olarak bilinen “Bruksizm” hakkında uyarılarda bulunan Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Seda Keban Aydın, “Hastaların birçoğu dişlerini sıktığını veya gıcırdattığını bilmiyor” dedi.
19.09.2020 Sağlık
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor
Diş gıcırdatma hastalığı 'sinsice' ilerliyor Ağız, Diş ve Çene Cerrahı Dr. Selin Gaş, halk arasında ‘diş gıcırdatma’ olarak bilinen bruksizm rahatsızlığının neden kaynaklandığının hala tam olarak bilinemediğini söyledi. Gaş, bruksizmin birçok farklı tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekerek, "Çoğu hasta farkında bile olmaz. Tanısını koymak da oldukça zordur. Tanıdan sonra, tedavi yöntemlerinden biri yetmez, birkaçını uygulamak gerekebilir" dedi.
2.07.2020 Sağlık