Diş Sıkma

Diş Sıkma

Son dakika diş sıkma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diş sıkma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diş sıkma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Sıkma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş sıkma gelişmeleri de dahil olmak üzere 168 diş sıkma haberi bulunmuştur. Tüm diş sıkma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi Uzmanlarca yapılmayan botoksun olumsuz reaksiyonlara yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Uzman doktorlar tarafından yapılmayan botoks tedavisi, alerjik reaksiyonlara, görsel deformasyonlara yol açabilirken etkisini de çok kısa süre içinde yitirebiliyor. Yine de hastanın her durumda, botoks sonrasında dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. İşlemin yapıldığı gün istenmeyen kaslara dağılım olmaması için hasta öne doğru eğilmemeli. İşlemin yapıldığı ilk 2 ila 3 saat içinde sırt üstü bile olsa yatar pozisyona gelmemeli. Uygulamanın yapıldığı bölgeye su değdirilmemeli ve alkollü içecek içilmemeli. Botoks uygulamasının yapıldığı gün kuaföre, spor salonuna ve saunaya gidilmemeli. Aynı zamanda 3 gün havuza girilmemeli. Öte yandan botoks tedavisinin yan etkilerini de bilmek gerekiyor. Bunların başında botoks enjeksiyonu sonrası morarma yer alıyor” dedi.
6.03.2024 Sağlık
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz
Stres ve uykusuzluk neden oluyor! Farkında olmayabilirsiniz Günümüzde, stres ve gerginlik gibi etkenlerden kaynaklanan diş sıkma problemleri, pek çok kişinin karşılaştığı yaygın bir sorun. Doktora gidildiğinde herhangi bir neden bulunamayan diş sıkmaları kişinin yaşam kalitesini düşürdüğü gibi pek çok sağlık sorununa da yol açıyor.
29.01.2024 Yaşam
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli
Estetik yaptırmadan yaşınızın en iyisi olabilirsiniz! Günde 20 dakika yeterli Son yıllarda estetik yaptırmak cep yakıyor. Ancak hem estetik maliyetinden kurtulmak , hem de daha sağlıklı bir yol tercih edip günde 15-20 dakikanızı ayırarak genç ve sağlıklı bir yüze estetik yaptırmadan sahip olmamız mümkün. Peki bu nasıl oluyor? İşte yanıtı...
11.06.2023 Sağlık
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir
Depremden sonra birçok kişide ortaya çıktı! Tedavi edilmezse sağlık problemine yol açabilir Deprem gibi olaylar, birçok insan için ciddi bir stres kaynağı olabiliyor. Tüm Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinin ardından çok sayıda kişi kendilerini güvensiz ve kaygılı hissetmeye başladı. Bunların sonucunda farkında olmadan bazı diş sıkması, çiğneme hareketi gibi fiziksel tepkiler ortaya çıktı. Peki neler yapabiliriz, bu durumu nasıl aşabiliriz? Tedavi yöntemleri neler? İşte uzman isimlerin tavsiyeleri...
29.04.2023 Sağlık
Yeni kabus: Insomnia!  Kaza ve hatalara sebep oluyor
Yeni kabus: Insomnia! Kaza ve hatalara sebep oluyor  Son günlerde hemen herkes uyku problemleri yaşadığını, uykusunun bölündüğünü ve bu rahatsızlığın hayat kalitesini düşürdüğünü söylüyor. Uzmanlar uzun süre uyku sorunu yaşayanları kazalara karşı uyararak, bazı davranış değişiklikleri ile bu sorunun üstesinden gelmenin ise mümkün olduğu görüşünde.
26.03.2023 Sağlık
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat!
Bebeklikte emzik kullanıma dikkat! Koruyucu ve önleyici tedaviyle önüne geçilebilen kötü ve zararlı ağız alışkanlıkları hakkında uyarılarda bulunan Pedodonti Uzmanı Dt. Zeynep Başak Yılmaz, “Çocuklar, dişlerine ve ağız içi yumuşak dokularına kalıcı ya da geçici zararlar verebilecek bir takım kötü alışkanlıklara sahip olabilirler. Özellikle bebeklikte parmak emme, tırnak yeme, biberon ve emziğin uzun süre kullanımı, ileride büyük sorunlara yol açabilecek ortodontik problemleri beraberinde getirebilir” dedi.
30.08.2022 Sağlık
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir Diş sıkma (bruksizm) rahatsızlığının en önemli nedeninin stres olduğunu söyleyen Ağız ve Diş Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Rukiye Parlak, “Diş sıkma durumu genellikle dalgınlık ve uyku esnasında yaşanır. Bu nedenle sinsi bir şekilde ilerler. Hastalığın en bariz belirtileri diş minesinde aşınma, ağız yapısında bozulma, ağız içi ve dil yaraları, çene eklemlerinin ağrıması ve baş, boyun, sırt ağrıları olarak sıralanabilir” dedi.
7.12.2021 Sağlık
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir
Boyun ve sırt ağrılarının nedeni diş problemleri olabilir Diş sıkma (bruksizm) rahatsızlığının en önemli nedeninin stres olduğunu söyleyen Ağız ve Diş Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Rukiye Parlak, “Diş sıkma durumu genellikle dalgınlık ve uyku esnasında yaşanır. Bu nedenle sinsi bir şekilde ilerler. Hastalığın en bariz belirtileri diş minesinde aşınma, ağız yapısında bozulma, ağız içi ve dil yaraları, çene eklemlerinin ağrıması ve baş, boyun, sırt ağrıları olarak sıralanabilir” dedi.
7.12.2021 Sağlık
Modern çağın hastalığı: Bruksizm
Modern çağın hastalığı: Bruksizm Toplumun yüzde 70’inin yani her 10 kişiden 7’sinin dişlerini sıktığını ya da gıcırdattığını biliyor musunuz? Diş Hekimi Emek Külür, bruksizm hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlatıyor.
9.11.2021 Sağlık
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır?
Fibromiyalji nedir? Belirtileri nelerdir? Tedavisi nasıldır? Modern çağın giderek artan en önemli sorunlarından bir tanesi de fibromiyalji sendromudur. Kadınlarda ve mükemmeliyetçi kişilerde daha sık görülen fibromiyalji yaşam kalitesini bozan çok önemli semptomlar oluşturuyor. Fibromiyalji halk arasında kas romatizması veya yumuşak doku romatizması şeklinde de geçen ve vücudun belli noktalarında geçmeyen ağrılarla karakterize bir rahatsızlıktır.
4.11.2021 Sağlık
Sağlıklı dişler için ne yapmalıyız?
Sağlıklı dişler için ne yapmalıyız? Ağız ve diş sağlığı sorunları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Ağız hijyenimize ve diş sağlığımıza dikkat etmediğimizde genel sağlığımız da tehlikeye girmiş oluyor. Sağlıklı dişlere sahip olmanız için Dr. Dt. Beril Karagenç Batal, önemli ipuçları paylaştı.
15.10.2021 Sağlık
'Pandemide artan kaygı bozuklukları diş sıkmayı tetikliyor'
'Pandemide artan kaygı bozuklukları diş sıkmayı tetikliyor' Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzman Dr. Mehmet Askar, pandemi dönemiyle beraber kaygı bozukluklarının daha da arttığını belirterek, “Pandemiyle toplumumuzun kaygı düzeyi oldukça yükseldi. Artan kaygı bozukluklarıyla birlikte diş sıkma hastalığı da tetiklendi. Kliniklere diş sıkmaya bağlı şikâyetler ile başvuran hasta sayısı geçtiğimiz yıllara oranla arttı” dedi.
13.10.2021 Sağlık
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor
Doğru temizlenmeyen gece plakları dişlere zarar verebiliyor Protetik Diş Tedavisi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Cansın Çelebi, “Diş sıkma ve gıcırdatma tedavisi için kullanılan gece plağının hijyenine dikkat edilmediği taktirde ağız kokusu ve uzun dönemde diş çürükleri ve diş eti iltihapları gelişebilir.” ifadelerini kullandı.
7.10.2021 Sağlık
Pandemi sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı!
Pandemi sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı! Pandemi döneminde artan stres, aşırı terleme, diş sıkma ve gıcırdatma problemlerini de artırdı. Estetik müdahalelerin güzellik kaygısı dışında bu gibi durumlarda da yapıldığını belirten Uzm. Dr. Hasan Benar, “Bu rahatsızlıkların temelinde stres mevcuttur. Pandemi dönemiyle de depresyon ve streste anlamlı oranda artış gördük. Bu sebeple pandeminin etkisinin büyük olduğunu düşüyorum” diye konuştu.
11.07.2021 Sağlık
Pandemi, sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı
Pandemi, sağlık sorunu kaynaklı estetiği artırdı Pandemi döneminde artan stres, aşırı terleme, diş sıkma ve gıcırdatma problemlerini de artırdı. Estetik müdahalelerin güzellik kaygısı dışında bu gibi durumlarda da yapıldığını belirten Uzm. Dr. Hasan Benar, “Bu rahatsızlıkların temelinde stres mevcuttur. Pandemi dönemiyle de depresyon ve streste anlamlı oranda artış gördük. Bu sebeple pandeminin etkisinin büyük olduğunu düşüyorum” diye konuştu.
8.07.2021 Sağlık
Geceleri diş sıkmak yüz şeklini bozuyor
Geceleri diş sıkmak yüz şeklini bozuyor Protetik Diş Tedavisi Bölümü’nden Uzm. Dr. Halenur Bilir, “Dişini sıkan ve gıcırdatan bruksizm hastalarının yüzü giderek köşeli bir hal alabiliyor. Özellikle kadınlarda ince yüz şekli daha yumuşak ve estetik bir görünüm sağlarken diş sıkma sonucu yüz kare bir şekle dönüşebiliyor.” ifadelerini kullandı.
8.07.2021 Sağlık
Sınav stresinden dişleri kırılıyor!
Sınav stresinden dişleri kırılıyor! Haziran ayı pek çok öğrenci için sınav ayı… Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs stresine bir de sınav stresi eklenince pek çok öğrenci için bu süreç sancılı geçiyor. Salgın ve sınav stresini bir arada yaşayan öğrencilerde diş sıkma problemleri sıklıkla görülüyor. Bruksizm adı verilen diş sıkma sorunu dişlere zarar veriyor hatta dişlerin kırılmasına neden olacak boyutlara ulaşabiliyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız Bruksizm hakkında bilgi verdi ve tedavi yöntemlerini anlattı.
3.06.2021 Sağlık
Kovid-19 geçirenlerin ağız yapısı değişiyor
Kovid-19 geçirenlerin ağız yapısı değişiyor Kovid-19 geçirenlerin diş yapılarında olumsuzluk, diş eti sorunları, dilin şekli ve renginde değişikliklerin baş gösterdiğini söyleyen Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, “Pandemiyle ağız içi kistler, enfeksiyon, kanama, 20 yaş diş sorunları da hiç olmadığı kadar arttı. Özellikle strese bağlı gelişen diş sıkmaları aşınmaya neden oluyor. Aşınmış dişler ise iki çene arasındaki ilişkiyi bozar ve ağız yapısını değiştirir. Mutlaka doktora gidip, röntgen çektirin” dedi.
6.05.2021 Sağlık
Pandeminin psikolojik etkilerini aile içi aktivitelerle yönetin
Pandeminin psikolojik etkilerini aile içi aktivitelerle yönetin Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve pandeminin yarattığı stresle başa çıkmak için aile içinde birlikte yapılabilecek aktivitelerin psikolojik açıdan fayda sağlayacağını belirten Uzman Klinik Psikolog İpek Özaktaç, “Hayatınızda oyuna ve yaratıcılığa izin verin. Çocukların da olacağı şekilde ailecek birlikte yemek yapın, yapboz ve kutu oyunları oynayın, açık alanda spor yapın, dans edin ve hareket edin. Yeni hobiler edinin” dedi.
22.04.2021 Sağlık
Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı!
Uzmanından ‘bruksizm’ uyarısı! Halk arasında diş sıkma ve gıcırdatma olarak da bilinen ‘Bruksizm’in sebeplerini ve zararlarını anlatan Dr. Büşra Doğan, “Düzenli olarak diş gıcırdatma gerçekleştiğinde dişler zarar görebilir ve diğer ağız sağlığı sorunları ortaya çıkabilir” dedi. Dr. Doğan, bruksizmin tedavi yöntemlerini de anlattı.
12.04.2021 Sağlık
'Gargara ile Covid-19'un akciğere inişini durdurabiliriz'
'Gargara ile Covid-19'un akciğere inişini durdurabiliriz' Diş Hekimi Uzman Öğretim Üyesi Dr. Aykan Onur Atilla, bazı etken maddeler ile hazırlanan gargaraların Covid-19'u yüzde 99,1 oranında önlediğine yönelik klinik çalışmalar olduğunu söyledi. Atilla, "Nasıl elimizi, yüzümüzü yıkıyorsak her dışarı çıktıktan sonra gargara yaparsak virüsün akciğere inişini ağzımızda durdurabiliriz" dedi.
10.04.2021 Sağlık
Antidepresan kullanımı diş sıkmaya yol açabiliyor
Antidepresan kullanımı diş sıkmaya yol açabiliyor Pandemi döneminde her yaştan bireyi saran kaygı ve endişe halinin, farklı travmalara yol açabildiğini kaydeden Prof. Dr. Burçin Büyükünaldı, bu dönemde yaşanan psikolojik gerilimlere bağlı olarak kimi fiziksel sağlık sorunları da gözlenebildiğini söyledi.
23.03.2021 Sağlık
Pandemi korkusu diş fırçalamayı artırdı!
Pandemi korkusu diş fırçalamayı artırdı! Uluslararası bir pazarlama araştırmaları şirketinin verilerine göre; pandeminin ilk 10 haftasında en çok büyüme kaydeden ürünlerden birinin yüzde 274 büyüme oranıyla diş macunu olduğunu belirten Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “Pandemi ile birlikte diş fırçalama alışkanlığında Türkiye’ de yıllardır olmayan bir artış yaşandı. Yine Covid-19 sürecinde görüntülü platformda gerçekleşen ‘tüketicinin nabzını tutma’ buluşmalarındaki verilerde, Türkiye’ de diş fırçalamanın pandemi ile birlikte arttığı ve ‘Her gün dişlerimi fırçalarım’ diyenlerin oranının pandemi öncesinde yüzde 30 iken, pandemi döneminde yüzde 50’ lere kadar çıktığı sonucuna varılmıştır” dedi.
17.03.2021 Sağlık
Dolgu ile botoksun farkı nedir?
Dolgu ile botoksun farkı nedir? Dolgu ve botoks, birbirinden oldukça farklı uygulamalar olup bu iki işlem sıklıkla karıştırılmaktadır. Op. Dr. Yağmur Reyyan Erol dolgu ve botoks arasındaki farkları sizler için anlattı.
10.02.2021 Sağlık
Koronavirüs korkusu diş tedavilerini erteletti, diş kayıpları arttı!
Koronavirüs korkusu diş tedavilerini erteletti, diş kayıpları arttı! Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan stres ve kaygı dişlere zarar veriyor. Uzmanlarsa pandemi döneminde diş sıkma, diş etlerinde kanama ve diş kırıklarının artış gösterdiğini belirterek bu sorunları yaşayan kişilerin mutlaka diş hekimine görünmesi konusunda uyarıyor. Prof. Dr. Ender Kazazoğlu, "Salgın döneminde hastalar hastaneye gelmekten çekiniyor, özellikle yaşlı hastaların diş tedavisini ihmal etme oranı yüzde 90’ları buldu. Bu durum gelecekte kişileri dişsiz bırakacaktır" dedi.
23.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Sıkma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş sıkma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.