Boza

Boza

Son dakika boza haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan boza ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını boza haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boza

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boza gelişmeleri de dahil olmak üzere 183 boza haberi bulunmuştur. Tüm boza haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lakabı seçimlerde her şeyi değiştirdi!
Lakabı seçimlerde her şeyi değiştirdi! Bursa'nın Osmangazi ilçesi'nde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yeniden Hürriyet Mahallesi’ne muhtar seçilen Fatma Tunçezer'in muhtarlığı, azalarından birinin lakabı oy pusulasında isminin yanına yazıldığı için İl Seçim Kurulu tarafından düşürüldü. sezer, “Her şey matbaacının broşürde yazan lakabı, pusulaya da yazmasından ibaret. Yüksek Seçim Kurulu'na müracaat edeceğim. Bin 570 vatandaşın iradesi hiçe sayılamaz" dedi.
7.04.2024 Gündem
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor” Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Semih Kaya Seçil Erzan’ı dövdü mü, Semih Kaya kimdir? Günler sonra sessizliğini bozdu!
Semih Kaya Seçil Erzan’ı dövdü mü, Semih Kaya kimdir? Günler sonra sessizliğini bozdu! Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 mağdurun dolandırılmasına ilişkin davada mahkemenin ara kararında, eski futbolcu Semih Kaya'nın tanık sıfatıyla zorla getirilmesine karar verdiği ortaya çıktı. Semih Kaya günler sonra sessizliğini bozarak hakkındaki iddialara yanıt verdi. Peki, Semih Kaya Seçil Erzan’ı dövdü mü, Semih Kaya kimdir?
1.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede esnafa faizsiz kredi müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. "Gazzeli kardeşlerimiz vahşete maruz bırakılıyor" diyen Erdoğan, " ABD ve Avrupa'nın koşulsuz desteğini alan İsrail insanlık suçu işliyor" şeklinde konuştu. Cumhuriyet'in 100. yılını omuz omuza kutladıklarını belirten Erdoğan, "Cumhuriyeti salonlara, balolara hapsedenlere, cumhuriyeti tapulu mülkü gibi görenlere bu tarihi günü nasıl idrak edilmesi gerektiğini gösterdik" dedi. Erdoğan, 2024 yılı kredi ve burs rakamlarını lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans için 4 bin, doktora öğrencileri için 6 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Erdoğan ayrıca, "Deprem bölgesindeki kobilerimize yönelik yeni bir kredi paketini devreye alıyoruz. İşletme başına 200 bin TL ile 700 bin TL arasında faizsiz kredi sağlayacağız." dedi.
31.10.2023 Gündem
Günde 60 ton üretiyor! Büyük talep var
Günde 60 ton üretiyor! Büyük talep var Bursa'da bir ailenin 3 kuşaktır ürettiği boza şifa kaynağı olması sebebiyle büyük talep görüyor. Fabrikada günde 60 ton boza üretimi yapılıyor.
26.01.2023 Yaşam
Bakan Kurum: Toplumun tüm kesimlerini projemize dahil ediyoruz
Bakan Kurum: Toplumun tüm kesimlerini projemize dahil ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Habitat Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
3.10.2022 Ekonomi
Eskişehir'de havalar birden soğudu boza satışları arttı
Eskişehir'de havalar birden soğudu boza satışları arttı Eskişehir'de keskin bir şekilde soğuyan havalar, boza satışlarını arttırdı.
24.09.2022 Yaşam
Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımız 20 yıldır yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak
Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımız 20 yıldır yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, seçimin yaklaştığını belirterek, "Karşı tarafa adayınız kim diye sorduğumuz da 'Biz adayı söylersek yıpratırsınız' diyorlar. Cumhurbaşkanımız Erdoğan yıllardır siyasetin içinde yıpranmıyor. 20 yıldır bu ülkenin başında yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak? 20 günde yıpranacak adayı da koymayın. Esas sorun adayın kim olacağı sorunu değil, esas sorun Türkiye'yi nasıl yönetmeyi düşündüklerine dair fikir birliği içinde olmamalarıdır" dedi.
10.09.2022 Siyaset
Damacana su fiyatları ne kadar oldu? 19 LT su fiyatı kaç lira? Arıtma avantajlı mı?
Damacana su fiyatları ne kadar oldu? 19 LT su fiyatı kaç lira? Arıtma avantajlı mı? Gıda, doğalgaz, toplu ulaşım derken hayatın pek çok alanına gelen zamların ardından su fiyatlarına yapılan zamlar da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Su fiyatları son 1 ayda yüzde 15 ila 20 arasında zamlandı. Damacana su fiyatlarına yapılan zamların ardından pek çok kişi de arıtma cihazlarına yönelirken piayadaki damacana su fiyatları da gündem oldu. Vatandaş, en ucuz damacana su fiyatını araştırıyor. Peki, Damacana fiyatları arttı mı? Damacana su fiyatları ne kadar oldu? 19 LT su fiyatı kaç lira? En ucuz damacana su fiyatı ne kadar? İşte damacana su 2022 fiyatları…
12.04.2022 Ekonomi
Zam geldi! Su fiyatları yüzde 40 arttı
Zam geldi! Su fiyatları yüzde 40 arttı Gıda fiyatlarındaki fahiş zamlar vatandaşın gündemindeki yerini korurken su fiyatlarına da zam geldi. Su fiyatları son bir ayda yüzde 15 ile 20 arasında zamlandı. Küçük pet şişelerdeki zam oranı ise yüzde 40’ı geçti. Sektör temsilcileri, su piyasasının yabancıların elinde olduğunu belirterek “Ortak fiyat belirliyorlar. Sektör acilen yerlileştirilmeli. Gıdada olduğu gibi suda da bilinçli bir senaryo oynanıyor” diyor.
10.04.2022 Ekonomi
Kansere karşı koruyor, öksürüğü anında kesiyor! Kış aylarının vazgeçilmez içeceği şifa kaynağı çıktı
Kansere karşı koruyor, öksürüğü anında kesiyor! Kış aylarının vazgeçilmez içeceği şifa kaynağı çıktı Kansere karşı doğal koruyucu, öksürüğü anında kesiyor. Sindirim sistemini düzenliyor, anne sütünü artırıyor. Sporculara ve hamileler için yüksek enerji kaynağı olan bu besin, kemik sağlığını da koruyor. İçinde barındırdığı B12 vitamini sayesinde cilt ve saçları koruyor. Yüzyıllar tüketilen ve içeriğindeki mısır, buğday, arpa, darı, pirinç ve yulaf sayesinde tam bir şifa kaynağı olan bu içecek, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi soğuk kış aylarında gelebilecek hastalıklara karşı da koruyucu görevi görüyor.
14.12.2021 Sağlık
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler!
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler! Türk mutfağının arkasında Göktürk Devleti’nden Osmanlılar’a kadar Eski Türk devletlerini çerçeveleyen birçok kültürün izi bulunuyor. Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
4.12.2021 Gündem
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
Kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmeli
Kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmeli Probiyotiklerin bağırsaklarda yaşayan dost bakteriler olduğunu belirten Diyetisyen Eda Balcı, düzensiz bağırsak hareketleri ve kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmesi gerektiğini söyledi.
12.07.2021 Sağlık
Ramazan’da beslenme önerileri
Ramazan’da beslenme önerileri Sağlık Bakanlığı yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle beslenme önerilerini açıkladı. Bakanlık, "Ramazan’da beslenme önerileri dikkate alınmalı, kalabalık iftar sofraları kurulmamalı ve sosyal mesafe kurallarına azami özen gösterilmelidir." uyarısında bulundu.
12.04.2021 Arşiv
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 4 bin 770 liraya düşüyor...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 4 bin 770 liraya düşüyor... İşçi, işveren milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriliyor. Meclis'e sunuldu komisyondan geçti. 3 aylık ortalama ücreti yerine son 12 aylık ortalama ücreti esas alınacak. TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ekonomik konulara ilişkin torba kanun teklifi ile işçilerin rapor parası azalacak. Rapor parası ödenirken işçinin son 3 aylık ortalama ücreti yerine son 12 aylık ortalama ücreti esas alınacak. Böylece işçiye raporlu günler için daha az para ödenecek. 2021 yılı için en yüksek ücret 4 bin 770 lira olacak.
Uzmanı uyardı: Yüksek yağlı diyetten kaçının
Uzmanı uyardı: Yüksek yağlı diyetten kaçının Güçlü bir bağışıklık sistemi gittikçe önem kazanırken, yüksek yağlı diyetlerden uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Uzman Diyetisyen Kübra Şahin, “Vücutta en fazla mikroorganizmayı barındıran, bağırsak mikrobiyotasıdır. Mikrobiyotanın en önemli enerji kaynağı diyet ile alınan karbonhidratlardır. Diyetin prebiyotik özellik gösterebilen karbonhidratlardan zengin olması gerekmektedir” dedi.
18.01.2021 Sağlık
Bakan Dönmez açıkladı! 'Yeni müjdeler alacağımız günler yakındır'
Bakan Dönmez açıkladı! 'Yeni müjdeler alacağımız günler yakındır' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: "(Sondaj çalışmaları) Karadeniz'den ve Doğu Akdeniz'den yeni müjdeler alacağımız günler yakındır."
12.09.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi İstanbul tekrar çöp dağlarıyla, adeta bir rezillik...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şimdi İstanbul tekrar çöp dağlarıyla, adeta bir rezillik... Cumhurbaşkanı Erdoğan Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Haliç'i bugün ne hale getirdiğini görüyorsunuz değil mi? O iyi hale getiren bizdik, şimdi ne hale geldi görüyorsunuz dimi? İstanbul'u çöp dağları ile aldık, şimdi yine İstanbul yine rezillik. Daha 1.5 yıl öncesine kadar hiçbir sıkıntının yaşanmadığı şehirlerimiz akmayan sular, bir türlü durağa gelmeyen otobüsler ile gündem oluyor." dedi. Yerel yönetimler reformunu ile ilgili de konuşan Erdoğan "Önümüzdeki yasama yılında gündeme getirmeyi planlıyoruz " diye konuştu.
20.08.2020 Siyaset
Yonca Evcimik yaşı kaç ve nereli? Yonca Evcimik’in biyografisi!
Yonca Evcimik yaşı kaç ve nereli? Yonca Evcimik’in biyografisi! Çılgın Bediş diziyle hafızalara kazınan Yonca Evcimik 90'lı yıllarda sayısız konserle bir anda Türkiye'nin en çok konuşulan pop müzik sanatçısı oldu. Yonca Evcimik’in hayatına ilişkin bilgiler, özellikle yaşı merak ediliyor. Peki, Yonca Evcimik kimdir, kaç yaşında?
6.06.2020 Gündem
Sahur ve iftarda mutlaka tüketin! Kabızlığa hazımsızlığa iyi geliyor!
Sahur ve iftarda mutlaka tüketin! Kabızlığa hazımsızlığa iyi geliyor! Ramazan ile birlikte değişen yemek alışkanlıkları konusunda uyarılar gelmeye devam ediyor. Uzmanlar özellikle sahurda ve iftarda probiyotik gıdaları tavsiye ediyor. Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu ramazanda vücudun direncini düşürmeyecek probiyotik gıdaların tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
5.05.2020 Arşiv
'Sahur ve iftarda probiyotik gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyin' önerisi
'Sahur ve iftarda probiyotik gıdaları tüketmeyi ihmal etmeyin' önerisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiftçioğlu, ramazanda vücudun direncini düşürmeyecek probiyotik gıdaların tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
3.05.2020 Sağlık
İftar için tatlı tarifleri! Ramazanda favoriniz olacak pratik tatlı tarifleri
İftar için tatlı tarifleri! Ramazanda favoriniz olacak pratik tatlı tarifleri Ramazan iftar sofralarının olmazsa olmazlarından biri de tatlılar. Şerbetli, sütlü, hamurlu, yumurtalı ya da yumurtasız tatlılar... Meyveli, dondurmalı, kadayıflı tatlı çeşitleri bu aylarda en çok tercih edilenlerden. Ramazanda yapılan tatlılar iftar sofralarını süslüyor. Sadece iftarda değil iftar sonrası tatlı ikramları damakları şenlendiriyor. İftar için tatlı tarifleri arıyor, hamurlu, şerbetli, sütlü tatlı tarifleri nasıl yapılır diyosanız basit, az malzemeli kolay tatlı tarifleri için haberimize mutlaka göz atın.
14.04.2021 Ramazan
Sağlık Bakanlığından pandemi sürecinde oruç tutanlara beslenme önerileri
Sağlık Bakanlığından pandemi sürecinde oruç tutanlara beslenme önerileri Sağlık Bakanlığı, pandemi sürecinde oruç tutanların yeterli ve dengeli beslenmeleri, iftar ve sahur arasında vücut için gerekli sıvı miktarını almaları gerektiğini bildirdi.
29.04.2020 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Boza ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boza haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.