Böcek İlacı

Böcek İlacı

Son dakika böcek ilacı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan böcek ilacı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını böcek ilacı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Böcek İlacı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan böcek ilacı gelişmeleri de dahil olmak üzere 135 böcek ilacı haberi bulunmuştur. Tüm böcek ilacı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ankara'daki böcek ilacı faciasında kahreden detay! 'Ablam da yeğenim de şu anda yaşıyor olacaktı'
Ankara'daki böcek ilacı faciasında kahreden detay! 'Ablam da yeğenim de şu anda yaşıyor olacaktı' Ankara'nın Keçiören ilçesinde böcek ilacından zehirlenerek hayatını kaybeden Türkan Sabancılar (37) ve kızı Elif Sude Sabancılar'ın (10) bir gün önce rahatsızlanıp hastaneye başvurduğu öğrenildi. Kezban Tekindur (39), ablası ve yeğeninin mide bulantısı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurduğunu; ancak polikliniğe gitmeleri tavsiye edilerek gönderildiklerini söyledi. İlaçlamayı yapan 2 kişi ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
17.06.2023 Yaşam
İstanbul'da arsa ve ev sahiplerinin kabusu oldular! Örgüt lideri hakkında şoke eden gerçek
İstanbul'da arsa ve ev sahiplerinin kabusu oldular! Örgüt lideri hakkında şoke eden gerçek İstanbul’da özellikle Balat’ta sahipleri tarafından kullanılmayan bina ile arsaları işgal edip kullandıkları, hak sahiplerini ise silah yoluyla tehdit ederek sindirmeye çalıştıkları iddia edilen örgüte yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede örgüt hakkında detaylar ortaya çıkarken, örgüt lideri hakkındaki gerçek ise şoke etti.
16.06.2023 Yaşam
Ankara'da böcek ilacı faciası! 2 kişi hayatını kaybetti
Ankara'da böcek ilacı faciası! 2 kişi hayatını kaybetti Ankara'nın Keçiören ilçesinde böcek ilacından zehirlendiği belirtilen 1'i çocuk 2 kişi hayatını kaybetti, hastaneye kaldırılan 1'i ağır 5 kişinin tedavisi sürüyor.
16.06.2023 Yaşam
Bakan Varank: Bu yatırımlar Milli Teknoloji Hamlesi'ni tahkim edecek
Bakan Varank: Bu yatırımlar Milli Teknoloji Hamlesi'ni tahkim edecek Türkiye, katma değerli üretim yolunda önemli adımlar atmaya devam ederken Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı proje bazlı teşvikler veriyor. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararları ile toplamda 20 milyar liralık 4 önemli yatırıma proje bazlı devlet yardımı sağlanmasının önü açıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, startı verilen projelerin ayrıntılarını anlattı.
17.10.2022 Siyaset
90 günde yetişiyor,  Diyarbakır ve Adana'ya rakip oldu! Kilosu 4 liradan alıcı buluyor..
90 günde yetişiyor, Diyarbakır ve Adana'ya rakip oldu! Kilosu 4 liradan alıcı buluyor.. Düzce'nin verimli topraklarında yaklaşık 90 günde yetişen yerli karpuz, lezzetiyle Diyarbakır ve Adana'ya rakip çıktı. Tezgahları süsleyen Düzce karpuzu, kilosu 4 liradan alıcı buluyor.
29.08.2022 Yaşam
Tatil kabusa döndü! 23 bin liralık hayal kırıklığı
Tatil kabusa döndü! 23 bin liralık hayal kırıklığı Pandemi sonrası stres atıp güzel vakit geçirmek için ev kiralayan ailenin tatili ilk günden kabusa döndü. Yaşadıklarını Facebook sayfasında paylaşan talihsiz kadının anlattıkları, 'bu kadar da olmaz' dedirtti.
23.06.2022 Dünya
Sel afetine karşı alınabilecek önlemler neler?
Sel afetine karşı alınabilecek önlemler neler? Son günlerde yaşanan sel afetleri, öncesinde alınması gereken önlemleri ve sel anında yapılması gerekenleri yeniden gündeme taşıdı. Sel afeti öncesi evdeki elektrikli aletlerin ve diğer taşınabilir eşyaların yukarı katlara taşınmasının önemine dikkat çeken Dr. Öğretim Üyesi Rüştü Uçan, derinliği bilinmeyen sulardan yürüyerek ya da otomobil ile geçilmemesi gerektiğine özellikle dikkat çekiyor. Dr. Uçan, sudan etkilenmiş olan cihazlar açıldığında şok veya yangın riski taşıdığı için ıslaklık var ise elektrikli cihazlara dokunulmamasını da tavsiye ediyor. Peki, Sel afeti öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler ne? Sel afetine karşı alınabilecek önlemler neler? İşte detaylar…
14.06.2022 Yaşam
3 yaşındaki çocuk evde bulduğu böcek ilacını yedi!
3 yaşındaki çocuk evde bulduğu böcek ilacını yedi! Bursa'da, jel halindeki böcek ilacından yiyen Ömer Faruk Ö. (3) zehirlendi. Hastanede tedaviye alınan Ömer Faruk'un sağlık durumu ciddiyetini koruyor.
6.04.2022 Yaşam
Babasını gözlemeyle zehirlemişti! Betül ile sevgilisine ağırlaştırılmış müebbet
Babasını gözlemeyle zehirlemişti! Betül ile sevgilisine ağırlaştırılmış müebbet Aydın'ın Didim ilçesinde 'hayır' için dağıtılmasını isteyerek taksiyle gönderdiği böcek ilaçlı gözlemeyle zehirlediği babası Ali Karateke'nin (69) ölümüne, ağabeyi Birol Karateke'nin (45) de hastanelik olmasına neden olan Betül Karabulut (36), sevgilisi Sezgin Kahraman (34) ve ortak arkadaşları İdris Yetişkin'in (31) tutuklu yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti Betül Karabulut ve Sezgin Kahraman'ı ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezasına çarptırdı, İdris Yetişkin'in ise inandırıcı delil bulunamadığı için beraatine karar verildi.
30.11.2021 Gündem
TÜBİTAK'ta görevli Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar evinde ölü bulundu
TÜBİTAK'ta görevli Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar evinde ölü bulundu TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde başuzman araştırmacı Doç. Dr. Dilek Dündar Erbahar Tuzla'daki evinde ölü bulundu.
1.11.2021 Yaşam
Fosil toprağından böcek ilaç geliştirildi!
Fosil toprağından böcek ilaç geliştirildi! Suda yaşayan tek hücreli canlıların fosillerinden oluşan diatom toprağı üzerinde iki üniversiteden bilim insanlarının yürüttüğü çalışma sonucu organik böcek ve parazit öldürücü ilaç geliştirildi.
9.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat!
Böcek, sinek ve arı sokmasına dikkat! Böcekler, keneler, arılar, sivrisinekler... Yaz mevsiminde doğada daha fazla zaman geçirmemiz nedeniyle böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Türleri, zehirli olup olmadıkları ve bireyde alerjik reaksiyon gelişip gelişmediği, böcek sokması sonrasında ortaya çıkan semptomların türü ile şiddetini belirliyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor.
28.08.2021 Sağlık
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir!
Böcek, sinek ve arı sokmaları ciddi sorunlara yol açabilir! Yaz aylarında böcek sokmaları sıkça görülen sorunlar arasında yer alıyor. Genellikle kaşıntı, ağrı ve şişme gibi yakınmalarla kısa sürede geçerken, bazı durumlarda ise hayatı tehdit edebilecek boyutlara ulaşabiliyor. Acil Tıp Uzmanı Dr. Veysel Balcı, yaz aylarında en sık görülen böcek sokmalarını anlattı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
10.08.2021 Sağlık
NASA uzaya taze meyve, deniz canlısı ve pamuk fidesi götürdü
NASA uzaya taze meyve, deniz canlısı ve pamuk fidesi götürdü NASA adına uzay taşımacılığı yapan SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) kargo taşıyan roketini fırlattı. ISS’e gönderilen 3 bin 300 kiloluk kargonun içinde deneylerde kullanılmak üzere su ayıları olarak bilinen 20 bin tardigrad, 128 kısa kuyruklu kalamar, ayrıca Şili biberi bitkileri ve pamuk fideleri bulunuyor.
4.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Meyvelerdeki büyük tehlike! Kansere davetiye çıkarıyor!
Meyvelerdeki büyük tehlike! Kansere davetiye çıkarıyor! Meyvelerin göze güzel gözükmesi için yapılan bu hile kansere davetiye çıkarıyor. Meyvelerin raf ömrünü uzatmak için ve doğal görünmesini sağlamak için yapılan hilelerin başında mumlama tekniği geliyor. Elmanın üzerine sürülen morfolin zararlı olduğunu belirten Gastronomi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlkay Gök meyvelerdeki kanser riskine dikkat çekti. Peki, Morfolin kansere neden olur mu? Mumlu meyveler sağlık için risk oluşturur mu? İşte meyve alırken dikkat edilmesi gerekenler...
19.03.2021 Sağlık
DSÖ iki yıl önce uyarmıştı! Ve ortaya çıktı, önlem alınmazsa korkunç...
DSÖ iki yıl önce uyarmıştı! Ve ortaya çıktı, önlem alınmazsa korkunç... Hollanda'daki Radboud Üniversitesi Tıp Merkezi ve Etiyopya Armauer Hansen Araştırma Ensitüsü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırmada Afrika’da yeni bir sıtma sineğini ortaya çıktığı belirtildi.
29.01.2021 Dünya
Pestisit zehirlenmelerine yanlış ve bilinçsiz kullanım yol açıyor
Pestisit zehirlenmelerine yanlış ve bilinçsiz kullanım yol açıyor Prof. Dr. Ahmet Aydın, zararlı organizmalara karşı kullanılan pestisitlerden kaynaklanan zehirlenmelere yanlış ve bilinçsiz kullanımın yol açtığını söyledi.
26.01.2021 Sağlık
Çekirge alarmı! İstilaya karşı önlemler alınıyor
Çekirge alarmı! İstilaya karşı önlemler alınıyor Hindistan’ın batısında ve merkezindeki çeşitli eyaletlerde etkili olan son 27 yılın en kötü çekirge istilasına karşı başkent Yeni Delhi’de de tedbirler alınıyor.
28.05.2020 Dünya
'Zehirli gözleme' olayında yeni detaylar ortaya çıktı
'Zehirli gözleme' olayında yeni detaylar ortaya çıktı Aydın'ın Didim ilçesinde, hayır yemeği denilerek verilen zehirli gözlemeyle babası Ali Karateke'nin (69) ölümüne, ağabeyi Birol Karateke'nin (45) de hastanelik olmasına neden olduğu belirtilen Betül Karabulut'un (36) emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Fikri aklına sevgilisi Sezgin Kahraman'ın (34) soktuğunu söyleyen Betül Karabulut'un, "Bana, babam ve ağabeyimin ölmesi halinde tüm mirasın bize kalacağını söyledi. İkna oldum. Babam gözlemeyi çok seviyordu. Bu nedenle gözlemelere böcek ilacı koyup, gönderdik" dediği belirtildi.
14.04.2020 Gündem
Gözleme ile babasını öldürdü!
Gözleme ile babasını öldürdü! Aydın'da bir kadın erkek arkadaşıyla birlikte babasına zehirli gözleme ölümüne sebep oldu.
13.04.2020 Yaşam
Zehirli gözleme yedirilerek öldürülmüştü! Tutuklandılar
Zehirli gözleme yedirilerek öldürülmüştü! Tutuklandılar Aydın'ın Didim ilçesinde babasına böcek ilacı koyduğu gözlemeyi yedirerek ölümüne sebep olduğu iddiasıyla gözaltına alınan kadın ile erkek arkadaşının da aralarında olduğu 3 zanlı tutuklandı.
12.04.2020 Gündem
Duran Kalkan'ın rezalet anları... Görüntüleri ortaya çıktı
Duran Kalkan'ın rezalet anları... Görüntüleri ortaya çıktı Örgütten kaçarak teslim olan F.Ş., örgüt elebaşlarından Duran Kalkan’ın tacizlerini belgeledi. Kendisinin çektiği, 3 dakika 48 saniyelik video kaydını güvenlik güçlerine teslim etti.
22.11.2019 Gündem
'Siyanür satışı acilen denetlensin'
'Siyanür satışı acilen denetlensin' İstanbul Fatih’te yaşayan Oya Yetişkin ve üç kardeşinin siyanür içerek intiharının ardından gözler bu kimyasalın satışına çevrildi. Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, siyanüre kolaylıkla ulaşılabilmesi ve satışının yapılmasını eleştirdi.
9.11.2019 Gündem
Her yıl 420 bin kişinin ölüm nedeni
Her yıl 420 bin kişinin ölüm nedeni Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, gıda yoluyla 200'den fazla hastalığın yayılma ihtimalinin bulunduğunu, her yıl 10 kişiden 1'inin gıda kaynaklı bir rahatsızlık geçirdiğini ve 420 bin kişinin bu nedenle hayatını kaybettiğini bildirdi.
7.06.2019 Sağlık
Topraktan böcek ilacı geliştirdiler
Topraktan böcek ilacı geliştirdiler Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde tek hücreli su canlılarının fosilleşmiş kalıntılarından oluşan diatom toprağından organik böcek ilacı geliştirildi.
17.12.2018 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Böcek İlacı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki böcek ilacı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.