Biyolojik Saat

Biyolojik Saat

Son dakika biyolojik saat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan biyolojik saat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını biyolojik saat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Biyolojik Saat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan biyolojik saat gelişmeleri de dahil olmak üzere 397 biyolojik saat haberi bulunmuştur. Tüm biyolojik saat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Biyolojik saat işliyor! 35 yaşına gelmeden bunu mutlaka yapın!
Biyolojik saat işliyor! 35 yaşına gelmeden bunu mutlaka yapın! Dünya genelinde 45-55 yaş aralığına düşen menopoz yaşı, Türkiye’de ise 46-48 yaş olarak biliniyor. Uzmanlar, iş yaşamı nedeniyle gebeliği erteleyen kadınların, sağlıklı bir gebelik için 35 yaş öncesinde adım atmalarını öneriyor. Kariyeri yüzünden anne olmayı erteleyen kadınların mutlaka yumurtalarını dondurması gerektiğini dikkat çeken Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Elçim Bayrak, yumurta dondurma konusunda merak edilenleri anlattı.
3.11.2021 Sağlık
Yaz aylarında delta uykusunun süresi azalıyor
Yaz aylarında delta uykusunun süresi azalıyor Uykusuzluk, yorgun uyanma, uykuya dalmakta güçlük çekme gibi problemlerin yaz aylarında daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Nöroloji Uzmanı, Uzm. Dr. Nejla Çabuk, “2019’da yapılan bir çalışmaya göre havanın aydınlık olması uykunun dinlendirici bölümü olan delta uykusunun süresini azaltıyor ve gece daha fazla uyanmaya neden oluyor. Bu nedenle de yazın uyunan uyku daha az dinlendirici oluyor” dedi.
18.08.2021 Sağlık
Sağlıklı ramazan sofraları nasıl olmalı? Ramazan için basit ipuçları
Sağlıklı ramazan sofraları nasıl olmalı? Ramazan için basit ipuçları 11 Ayın Sultanı Ramazan geldi. Ramazan'ın ilk günderi geride kalırken özellikle koronavirüs sürecinde ramazanı geçirmek bir kat daha önem taşıyor. Ramazanın ilk günlerinde vücudun oruca adapte olabilmesi için sofrada yer verdiğiniz gıdalara özellikle dikkat etmek gerekiyor. Peki, Ramazanda nasıl beslenmeli? Sağlıklı ramazan sofraları nasıl olmalı? İşte Ramazan için basit ipuçları...
14.04.2021 Ramazan
Arıcılık uzmanından iklim değişikliğinde arıları koruma önerileri
Arıcılık uzmanından iklim değişikliğinde arıları koruma önerileri Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, "Bal arıları çevreden en çok etkilenen canlılardır. Değişen hava koşulları ve küresel ısınma arı ırklarını tehlikeye sokuyor." dedi.
11.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Alarm kurarak uyananlara 'biyolojik saat' uyarısı
Alarm kurarak uyananlara 'biyolojik saat' uyarısı Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği Başkanı Doç. Dr. Fidan, "Kişinin yeteri kadar uykusunu alamadan saatlerin alarmıyla uyanması kaygılanmalara, çarpıntılara, özellikle kalp ve solunumla ilgili ciddi sorunlara yol açabiliyor." dedi.
19.07.2020 Sağlık
Az uyuyanlara kötü haber!
Az uyuyanlara kötü haber! Dr. Müge Arslan, leptin hormon seviyesinin düşüşünün potansiyel iştah artışı ile kilo alımına katkıda bulunduğuna dikkat çekerek öğrenciler ve vardiyalı gece işlerinde çalışanlara uyarılarda bulundu
30.04.2018 Sağlık
Mavi ışık biyolojik saati bozuyor!
Mavi ışık biyolojik saati bozuyor! Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Açıkalın, "Gözümüzden içeri giren mavi ışık, beynimizde bazı bölgelere ulaşarak biyolojik saatimizi bozuyor. Biyolojik saatin bozulması vücuttaki dengeleri altüst ediyor." dedi.
15.02.2018 Sağlık
Çocuklara uykunun önemi nasıl anlatılır?
Çocuklara uykunun önemi nasıl anlatılır? Çocuk gelişiminde düzenli uykunun önemli bir yeri var. Hem düzenli hem kaliteli uyumanın çocuklara küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve alışkanlık haline getirilmesi gerekiyor. Bu neden çocuklara uykunun önemini anlatmak isteyen ebeveynler çocuklarına bu önerileri verebilir:
21.12.2017 Eğitim
Erken saatte başlayan okul hastalık ve başarısızlık getiriyor
Erken saatte başlayan okul hastalık ve başarısızlık getiriyor İngiltere'de yapılan araştırmada derslerin sabah erken saatte başlamasının sağlık sorunlarına ve akademik başarısızlığa yol açtığı gözlemlendi.
30.11.2017 Eğitim
Öğleden sonra ameliyat olmak daha mı iyi?
Öğleden sonra ameliyat olmak daha mı iyi? Fransalı bilim insanları, öğleden sonra yapılan kalp ameliyatlarının sabah yapılanlara göre daha başarılı olduğunu, çünkü biyolojik saate göre işleyen bir mekanizmanın kalbi yetersiz oksijenlenmeden koruduğunu söyledi.
8.11.2017 Sağlık
Son dakika... Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu
Son dakika... Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu 2017 Nobel Tıp ödülünün sahibi 3 ayrı isim oldu. Jeffrey Hall, Michael Rosbash ve Michael Young, Fizyoloji ve Sağlık alanındaki 2017 Nobel Ödülü'ne layık görüldü.
2.10.2017 Dünya
Öğrencilere düzenli uyku uyarısı!
Öğrencilere düzenli uyku uyarısı! Doç. Dr. Sinan Yetkin, "Sağlıklı uyku ve beslenme olmadan başarıyı elde edemezsiniz" dedi.
10.09.2017 Sağlık
O elbisenin rengine bilimsel açıklama
O elbisenin rengine bilimsel açıklama 21 yaşındaki sosyal medya kullanıcısı Caitlin McNeill’in Tumblr hesabına yüklediği ve milyonlarca kişinin farklı renklerde gördüğü elbisenin sırrı sonunda çözüldü!
10.04.2017 Yaşam
CRY1’iniz varsa gece kuşusunuz
CRY1’iniz varsa gece kuşusunuz Halk arasında ‘gece kuşu’ olarak bilinen uykuya dalamama rahatsızlığına yol açan gen keşfedildi.
7.04.2017 Sağlık
Gece nöbet tutmak kanser riskini arttırır mı?
Gece nöbet tutmak kanser riskini arttırır mı? Meme kanserinin gece nöbeti tutan hemşirelerde daha fazla görüldüğünü ortaya koyan çalışmaları destekleyen haber Amerika'dan geldi.
3.04.2017 Sağlık
Kronik yorgunlukla baş etmek için bunlara dikkat!
Kronik yorgunlukla baş etmek için bunlara dikkat! Kronik yorgunluk, çağımızın en önemli sağlık sorunlarından biri. Hemen herkes zaman zaman hafif veya ağır derecede yorgunluk hissediyor.
20.02.2017 Sağlık
Yaz saatinde ilk pazartesiye dikkat!
Yaz saatinde ilk pazartesiye dikkat! Araştırmalara göre saatlerin ileri alınmasını takip eden pazartesi günü konsantrasyonlara bağlı kazalar artarken kalp krizlerinde ise yüzde 24’e varan yükselme görülüyor.
26.03.2016 Yaşam
Yemek için en uygun saat kaç?
Yemek için en uygun saat kaç? Uzmanlara göre ne yediğiniz kadar, ne zaman yediğiniz de önemli. Vücudumuzun biyolojik saatine uyumlu zamanlarda yemediğimizde obezite ve diyabet riski artıyor
19.03.2016 Sağlık
Artık bir kadının yüzüne bakıp yaşını tahmin etmek imkansız!
Artık bir kadının yüzüne bakıp yaşını tahmin etmek imkansız! Solange Dessimoulie’un 40 yıl önce aromaterapist Caroline Colliard ile kurduğu Decleor, Çin tıbbından ve doğadan ilham alan bitki özleriyle kadınlara güzelliklerini korumada yardımcı oluyor
22.01.2016 Arşiv
‘O golleri Youtube’tan izliyorum’
‘O golleri Youtube’tan izliyorum’ 2015 Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar, Galatasaray Dergisi'nin ocak sayısına röportaj verdi.
3.01.2016 Galatasaray
Gece atıştırmak hafıza siliyor
Gece atıştırmak hafıza siliyor Los Angeles’taki California Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma bu yiyeceklerin zihinsel faaliyetleri de derinden etkilediğini ortaya çıkardı...
23.12.2015 Sağlık
Depresyon yaşlanmayı hızlandırıyor
Depresyon yaşlanmayı hızlandırıyor Depresyon insanlarda sadece ruhsal çöküntüye değil aynı zamanda fiziksel sağlığın bozulmasına da yol açıyor...
23.11.2015 Sağlık
Kış saati uygulamasında uykuya dikkat
Kış saati uygulamasında uykuya dikkat Uzmanlar, yaz saatinin sona erecek olması nedeniyle uyku problemleri yaşanabileceğini ve bunun yaklaşık bir hafta sürebileceğini belirtti...
3.11.2015 Sağlık
Reçetelerimi muska diye takıyorlardı
Reçetelerimi muska diye takıyorlardı Kimya Nobel’i kazanarak tarihe geçen Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, çiftçilik yapan Abdülgani ile okuma yazma bilmeyen Meryem Sancar çiftinin çocuğuydu. İşte Nobel’lik anne ve babanın fotoğrafları ilk kez gün yüzüne çıktı
29.09.2021 Gündem
Savur, NOBEL’e savurdu
Savur, NOBEL’e savurdu 2015 Nobel Kimya Ödülü’nü Mardin Savur doğumlu, okuma yazma bilmeyen bir anne ve babanın 8 çocuğundan biri olan Prof. Dr. Aziz Sancar (69) DNA ve kanser ilişkisiyle kazandı. Ödülü ABD’li Modrich ve İsveçli Lindahl ile paylaştı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Biyolojik Saat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki biyolojik saat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.