Gazete Vatan Logo

Artık bir kadının yüzüne bakıp yaşını tahmin etmek imkansız!

Solange Dessimoulie’un 40 yıl önce aromaterapist Caroline Colliard ile kurduğu Decleor, Çin tıbbından ve doğadan ilham alan bitki özleriyle kadınlara güzelliklerini korumada yardımcı oluyor

Artık bir kadının yüzüne bakıp yaşını tahmin etmek imkansız!

Biyolojik saat ilerlese de kozmetikte yaşanan gelişmeler ve yeni çıkan anti-aging ürünler cildin biyolojik saatini geriye sarıyor. ‘Her ülkenin kendine has bir kültürü ve güzellik anlayışı var. Artık dünyanın hiçbir yerinde kadınların yüzünden ya da kırışıklıklarından yaşını tahmin etmek mümkün değil. Bunun nedeni genel olarak kozmetik sektöründe büyük ilerlemeler kaydetmiş olması’ diyor Fransız kozmetik markası Decléor’un kurucusu Solange Dessimoulie… Dessimoulie’ün 40 yıl önce aromaterapist Caroline Colliard ile kurduğu ve bu yıl L’Oréal Profesyonel Ürünler Bölümü bünyesine katılan Decléor, geleneksel Çin tıbbından ve doğadan ilham alan,bitki özleriyle kadınlara güzelliklerini korumada yardımcı oluyor.

Geleneksel Çin tıbbından ilham alarak meridyenler ve refleksoloji noktaları üzerine manuel teknikler geliştiriyorsunuz. Bunu biraz anlatabilir misiniz?

Oryantal yaklaşıma ve Çin filozofisine göre cildimiz, bedenimiz ve zihnimiz, duygularımızla veya hislerimizle ve kendi enerjimizin, çevremizin yansıması olan organlarımızla bağlantılıdır. Enstitüdeki bakımlarımız bin yıllık metotlardan esinlenmiştir. Basit, metodik, sıralı, mantıksal el hareketlerinden oluşan Aroma-baskı, Aroma-drenaj, Aroma-masaj ve biçim verme pratikleri vardır.

Haberin Devamı

Yüzde yüz doğal öz yağlarının en büyük farkı ve özgünlüğü nedir?

Esansiyel yağlar bize göre tanınmış bir etkiye sahip, anında etkili ve zamanın izlerini ertelemek için mükemmel, doğal bir araçtır. Yavaş damıtma ile elde edilmiş esansiyel aromatik yağ, güçlü gaz moleküllerin konsantresidir. Çiçeğin, en güçlü, etkili kesitidir. Doğal bir antibiyotiktir. Canlandırıcıdır, düzenleyicidir, müthiş bir sinerji yaratır. Yüksek yayılma potansiyelleri, titreşimlerini ve elektromanyetik etkilerini artırır.

Birçok ünlü Decleor markasını takip ediyor. Sizce neden ve bu ünlüler kimler?

Bugün, “genç” yaşlanma isteği yarışındayız. Çağımız bizi ne yediğimizi, ne içtiğimizi, ne soluduğumuzu ve hangi güzellik ürünlerini seçtiğimizi, seçtiğimiz ürünleri nasıl ve hangi bilinçle uygulamamız gerektiğini sorgulamaya mecbur kılıyor.

Haberin Devamı

Ünlüler de bu günlük alışkanlıklara itaat ediyor ve bu kriterleri doğruluyorlar. Gwyneth paltrow, Jennifer Aniston, Christina Aguilera, Oprah Winfrey, Rihanna, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Mariah Carey, Gisele Bündchen, Kiera Knightley, Kate Winslet, Taylor Swift ve Adele bu isimlerden bazıları.

Türk kadınları gerçekten çok güzeller

Türk kadınlarının ciltlerini ya da güzelliğe bakış açılarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu güzel şehirdeki birkaç günlük ziyaretimde, fikrimi oluşturabilmek için yeterli zamana sahip değildim. Ancak yine de tarihin aktardığını onaylayabilirim, Türkler gerçekten güzeller. Uzun süre güzel kalın.

70 yaşında ve ışıl ışıl bir kadınsınız… kendinizle ilgili sırrınız nedir?

Yaşamanın kıymetini bilmek ve hayatın bana sunduğu en küçük bir mutluluğu bile fark etmek çok önemli. Yaşadığım için her gün minnettar oluyorum. Bu benim mutlu olmamı sağlıyor.