Batı Afrika

Batı Afrika

Son dakika batı afrika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan batı afrika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını batı afrika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Batı Afrika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan batı afrika gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.912 batı afrika haberi bulunmuştur. Tüm batı afrika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi ile Basra Körfezi Avrupa ve Orta Asya'ya bağlanacak
Bakan Uraloğlu: Kalkınma Yolu Projesi ile Basra Körfezi Avrupa ve Orta Asya'ya bağlanacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cezayir’de 19. Uluslararası Bayındırlık Fuarı’na katıldı. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Türkiye ile Cezayir arasındaki ulaştırma ve altyapı alanındaki ilişkiler, güncel bölgesel gelişmeler ve uluslararası konular olmak üzere birçok konuya yer verdi. Yabancı birçok firmayı bir araya getirmeyi başaran önemli bir organizasyona onur konuğu olarak davet edilmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bakan Uraloğlu, “Fuarın, katılım sağlayan firmalarımızın yeni ortaklıklarına vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.
14.11.2023 Ekonomi
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı
Türk şirketi Afrika’da 3 milyar dolar hacme ulaştı Türk şirketi Miller Holding, Afrika kıtasında 3 milyar dolarlık taahhüt hacmine ulaştığını duyurdu. Orta ve Batı Afrika’da yer alan 17 ülkede faaliyet gösteren şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Mildon, “Bize ‘Afrika’da iş yapmak zor’ diyorlar. Yeterince efor gösteren, kararlı şirketler için hiçbir pazar zor değil. Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde büyüdük, şimdi farklı ülkelerde de etkiliyiz. Kıtada Çinlilerden, Avrupalılardan farkımız kazan-kazan prensibimiz. Afrikalılar Türklerle iş yapmayı seviyor” dedi.
17.10.2023 Ekonomi
Gabon'da darbe girişimi
Gabon'da darbe girişimi Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, memur ve emekli zamlarıyla ilgili konuşarak, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi.
21.08.2023 Gündem
Seri katil İngiltere'ye dehşeti yaşattı! Bir gecede 3 kişiyi öldürdü, çok sayıda kişiyi de ezdi...
Seri katil İngiltere'ye dehşeti yaşattı! Bir gecede 3 kişiyi öldürdü, çok sayıda kişiyi de ezdi... İngiltere seri katil kabusu yaşadı. Ülkede 3 kişinin ölümüne ve sayısız insanın yaralanmasına sebep olan şahıs yakalandı. Söz konusu olayın yeni detayları ortaya çıkarken saldırganın bir bakımevine sızmaya çalıştığı görüntüler olay oldu.
14.06.2023 Dünya
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı
Maymun çiçeği virüsü nedeniyle 2 kişi karantinaya alındı Çin’in başkenti Pekin’de maymun çiçeği virüsü görülen 2 kişi karantinaya alındı.
7.06.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçilerin de atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
31.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brezilya'nın yeni Devlet Başkanı Lula da Silva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Ayrıca Erdoğan, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
31.10.2022 Siyaset
Dünya liderlerinden maden faciası için taziye ve acil şifa mesajları
Dünya liderlerinden maden faciası için taziye ve acil şifa mesajları Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bartında dün akşam meydana gelen maden faciası münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğana hitaben Sevgili Kardeşim, Bartın eyaletindeki madende meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberi bizleri derinden sarstı ifadelerini kullanarak hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
15.10.2022 Dünya
Nijerya'da ele geçirilen 1.8 ton kokain yakılarak imha edildi
Nijerya'da ele geçirilen 1.8 ton kokain yakılarak imha edildi Nijerya'nın Lagos kentinde geçtiğimiz hafta ele geçirilen ve piyasa değeri 278 milyon ABD dolarından fazla olan 1.8 ton kokain yakılarak imha edildi.
28.09.2022 Dünya
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor
Çiçek aşısı, maymun çiçeğine karşı yüzde 85 koruyor Korona pandemisinin etkileri bitmeden ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. İnsandan insana kolay bulaşmayan hastalığın yeni belirtilerinin tespit edildiğini kaydeden Doç. Dr. Tuğba Sarı, “Çiçek aşısı maymun çiçeği hastalığına karşı koruma sağlıyor. Özellikle 1980 yılından önce bu çiçek aşısıyla aşılananların yüzde 85’nin bu hastalığa karşı korunduğunu biliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir
Yeni salgında korkutan senaryo: Maymun Çiçeği hastalığı sonsuza kadar bizimle kalabilir Covid-19 salgını bitmeyen başlayan Maymun Çiçeği hastalığı yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'Acil durum' ilan ettiği Maymun Çiçeği hastalığı 78 ülkede 20 binden fazla insana bulaştı. Bilim insanları hastalık için korkutan bir senaryonun gerçek olması durumunda Maymun Çiçeği'nin sonsuza kadar bizimle kalabileceğini belirtiyor. Peki bu korkutan senaryo ne? İşte dikkat çeken detaylar...
2.08.2022 Dünya
Maymun çiçeği salgını ile ilgili son dakika gelişmesi! Küresel acil durum ilan edildi
Maymun çiçeği salgını ile ilgili son dakika gelişmesi! Küresel acil durum ilan edildi Koronavirüs pandemisi ile mücadele devam ederken patlak veren yeni virüs ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği salgınını "küresel acil durum" ilan etti.
23.07.2022 Dünya
Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır?
Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü paniği yaşanıyor. Dünyanın en ölğmcül virüsü olarak bilinen Marburg virüsü Gana’da görüldü. Test sonuçları sonrasında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Marburg Salgını ilan etti. Peki, Marburg virüsü nedir, belirtileri ne? Marburg virüsü nasıl bulaşır? Marburg virüsü ölümcül mü? Marburg virüsü bulaşıcı mı? Marburg virüsü tedavisi ve aşısı var mı? İşte Marburg virüsü hakkında bilmeniz gerekenler!
18.07.2022 Sağlık
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü?
Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marbug’un aşısı tedavisi var mı? Ebola virüsüne benzeyen Marbug virüsünde ölüm oranı ne, kaç kişi öldü? Ebola virüsüne benzeyen, şu an aşısı bulunmayan ve yüzde 88 ölüm oranına sahip olan 'Marbug virüsü' Gana'da iki kişinin ölümüne sebep oldu. Peki, Marburg virüsü nedir, nasıl bulaşır, Marburg virüsünün aşısı ve tedavisi var mı, belirtileri ve ölüm oranı ne, Marburg virüsünden kaç kişi öldü?
13.07.2022 Sağlık
Su çiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu? Maymun çiçeği aşısı var mı?
Su çiçeği aşısı maymun çiçeğinden korur mu? Maymun çiçeği aşısı var mı? Dünyada 48 ülkede 3 bin 500'den fazla kişiye bulaşan maymun çiçeği virüsü Türkiye’ye de sıçradı. Vatandaşlar virüsün belirtilerini, nasıl bulaştığını sorgulanırken suçiçeği aşının maymun çiçeğinden koruyup korumayacağını da sorgulamaya başladı. Peki, Su çiçeği aşısı maymun çiçeğine karşı korur mu?
30.06.2022 Sağlık
Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? Hastalık nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer ve bulaşır, belirtileri nelerdir?
Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? Hastalık nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer ve bulaşır, belirtileri nelerdir? Maymun çiçeği hastalığı Türkiye'de var mı? sorusu Sağlık Bakanı Koca’nın yaptığı açıklamayla netleşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında maymun çiçeği hastalığının bir kişide tespit edildiğini açıkladı. Peki, Maymun çiçeği hastalığı nasıl bulaşıyor, maymun çiçeği virüsü öldürür mü, nasıl geçer, belirtileri nelerdir?
30.06.2022 Sağlık
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler...
'Maymun çiçeği ' alarmı! Hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdiler... Dünyayda hızla yayılan 'Maymun çiçeği' hastalığı İstanbul'un Sultangazi ilçesinde alarma neden oldu. Ellerinde çıkan yaralar nedeniyle yabancı uyruklu 2 kişi eczaneye giderek ilaç istedi. Eczacı, 'Maymun çiçeği' şüphesiyle durumu yetkililere bildirdi. Polis ve sağlık ekipleri, eczaneden çıkarak ilerleyen 2 kişi ile yanlarındaki arkadaşlarını cadde üzerinde durdurdu. 3 kişi ambulansla hastanede götürüldü. Maymun çiçeği şüphesi olan 3 yabancı uyruklunun test sonucu beklenirken yaraların sebebinin 'suçiçeği' olabileceği de kaydedildi.
4.06.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi?
Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? En az 20 ülkede görülen maymun çiçeği virüsü vakaları artmaya devam ediyor. Uzmanlar temkinli ve tedbirli olunması konusunda uyarıyor. Maymun çiçeği pek çok ülkede paniğe neden olurken Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), bilim insanlarına yeni maymun çiçeği vakalarının hızlı bir şekilde tanımlanması, tedavisi, temas takibi ve raporlanmasına odaklanmalarını istedi. Peki, Maymun çiçeği virüsünde aşılar etkili mi? Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü belirtileri neler? Aşılar ne kadar etkili? İşte detaylar…
29.05.2022 Sağlık
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı
Karantina geri dönebilir! Bilim kurulu üyesi açıkladı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 20 gün içinde 21 ülkeye ulaşan maymun çiçeği vakaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, Türkiye'nin uluslararası seyahatler için bir geçiş ülkesi olması nedeniyle vaka görülme açısından yüksek riskli coğrafyalardan biri olduğuna işaret ederek, hastalığın ülkemizde de tespit edilmesi durumunda ilk vakanın iyileşme süreci olan yaklaşık 4 hafta boyunca karantinada tutulması gerekeceğini kaydetti.
28.05.2022 Yaşam
Maymun çiçeği virüsü için aşı gerekiyor mu? DSÖ resmen açıkladı
Maymun çiçeği virüsü için aşı gerekiyor mu? DSÖ resmen açıkladı Kovid-19 pandemisinin ardından dünyanın farklı noktalarından peş peşe vaka haberlerinin geldiği maymun çiçeği endişe yarattı. Tekrar toplu aşılamaya ihtiyaç duyulup duyulmayacağı merak edilirken DSÖ'den önemli bir açıklama geldi. Peki, maymun çiçeğinde toplu aşılama gerekiyor mu? DSÖ, 20’den fazla ülkeden 200 maymun çiçeği vakası olduğunu aktarırken toplu aşılamaya gerek duyulmadığını belirtti. Çiçek hastalığı için kullanılan aşıların maymun çiçeğinde de yüzde 85 koruma sağladığı ifade ediliyor.
27.05.2022 Dünya
DSÖ'den maymun çiçeği mesajı: Toplu aşılamaya gerek yok
DSÖ'den maymun çiçeği mesajı: Toplu aşılamaya gerek yok Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, 20'den fazla ülkeden yaklaşık 200 maymun çiçeği vakası bildirildiğini, toplu aşılamaya gerek duyulmadığını ifade etti.
27.05.2022 Dünya
BAE’de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi
BAE’de ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi.
24.05.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu?
Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Maymun çiçeği virüsü ile ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Maymun çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı. DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Maymun çiçeği virüsü ile ilgili araştırmalar devam ederken ülkeler de önlemler almaya başladı. Peki, Maymun çiçeği virüsü için karantina gelir mi? Maymun çiçeği virüsü hamile ve çocukları etkiliyor mu? Mikrobiyolog Dr. Öğr. Üyesi İpek Ada Alver yanıtladı.
24.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Batı Afrika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki batı afrika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.