Bağırsak Kanseri

Bağırsak Kanseri

Son dakika Bağırsak kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bağırsak kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bağırsak kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bağırsak Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bağırsak kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 620 bağırsak kanseri haberi bulunmuştur. Tüm bağırsak kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, uzman isim tek tek sıraladı
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, uzman isim tek tek sıraladıDünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.08.2024Adana
Yapay tatlandırıcıda acı gerçek! En çok 'şekersiz' etiketli ürünlerde bulunuyor
Yapay tatlandırıcıda acı gerçek! En çok 'şekersiz' etiketli ürünlerde bulunuyorAraştırmaya göre haftada 2 porsiyon ve üzeri yapay tatlandırıcılı içecek tüketenlerde bağırsak kanseri riski daha yüksek. Uzmanlar ayran ve doğal meyve sularını önerirken, zehir içeren yapay tatlandırıcılar özellikle ‘şekersiz’ etiketiyle satılan ürünlerde bulunuyor.
14.08.2024Gündem
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyorDünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.03.2024Adana
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendiKalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024Gündem
Karnabahar Kaç Kalori? Karnabahar Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Karnabahar Kaç Kalori? Karnabahar Besin Değerleri Ve Kalorisi...Karnabahar, düşük kalorili bir besin olduğu için diyet listelerinde sıklıkla tercih edilir. Karnabaharın 100 gramı 25 kaloridir.
17.12.2023Sağlık
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Adile Naşit'in hayatı film oluyor
Yeşilçam'ın usta oyuncusu Adile Naşit'in hayatı film oluyorYeşilçam’ın usta ismi Adile Naşit'in hayatı film oluyor. Filmin senaryosunu ise Gani Müjde kaleme alacak.
24.11.2023Magazin
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırma
Sağlıklı sanılan gıdalar kanser yapıyor! Dünya Sağlık Örgütü'nden şaşırtan araştırmaDünya Sağlık Örgütü, diyet sınıfına giren birçok ürünün kansere neden olan aspartam içerdiğini açıkladı. Aspartamlı ürünler arasında az yağlı yoğurt ve sakız gibi günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz ürünler de var.
15.07.2023Sağlık
Rock’n Roll Kraliçesi Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti!
Rock’n Roll Kraliçesi Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti!Rock'n Roll Kraliçesi lakaplı ABD’li sanatçı Tina Turner, 83 yaşında İsviçre’de hayatını kaybetti.
25.05.2023Magazin
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardır
Uzm. Dr. Aydın: Kanser hangi organdaysa ona göre belirtileri vardırRadyasyon Onkolojisi Bölümü Uzmanı Dr. Ayşen Aydın, sebepsiz yere iştahta azalma, kilo kaybı, çok çabuk yorulma, gece terlemeleri varsa kanserden şüphelenilebileceğini söyleyerek, kanserin hangi organdaysa ona göre belirtileri olduğunu kaydetti.
16.03.2023Sağlık
Vali Ali Fuat Atik'in boynundaki şişenin sırrı ortaya çıktı! Kanser olduğunu herkesten gizlemiş...
Vali Ali Fuat Atik'in boynundaki şişenin sırrı ortaya çıktı! Kanser olduğunu herkesten gizlemiş...Kahramanmaraşlı depremlerden sonra afet bölgelerinden her gün insan hikayeleri geliyor. Hatay'a koordinasyon valisi olarak görevlendirilen Denizli Valisi Ali Fuat Atik kanser ile mücadele ediyordu. Fakat bunu ailesi bile bilmiyordu. Kemoterapi zamanı geldi, boynuna kemoterapi şişesi taktı. Yeri geldi tedavisi konteynerde devam etti. Durum ortaya çıkınca bölgeden gönderilmek istendi ancak "gitmem" dedi.
11.03.2023Gündem
Aydemir Akbaş kanser mi, ne kanseri? Aydemir Akbaş kaç yaşında, nereli, kimdir, sağlık durumu nasıl?
Aydemir Akbaş kanser mi, ne kanseri? Aydemir Akbaş kaç yaşında, nereli, kimdir, sağlık durumu nasıl?Aydemir Akbaş kanser olduğunu duyurdu. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Akbaş "Yaklaşık 15 günlük tetkiklerin ardından kanser olduğum netleşti. 10 sene önce de benzer şekilde olmuş ve atlatmıştım. Tedavim Dursun Buğra kontrolünde başladı. Şu an kendimi gayet iyi hissediyorum, umarım böyle hissetmeye devam eder ve tekrar atlatırım. İlk benden duyun istedim, şimdilik yazmaya ve çalışmaya devam" dedi. Peki, Aydemir Akbaş ne kanseri, Aydemir Akbaş kimdir, nereli, kaç yaşında?
25.01.2023Magazin
Aydemir Akbaş'tan kötü haber! Kansere yakalandığını duyurdu
Aydemir Akbaş'tan kötü haber! Kansere yakalandığını duyurduÜnlü oyuncu Aydemir Akbaş üzücü bir haberle gündeme geldi. Aydemir Akbaş, sosyal medya hesabından kansere yakalandığını açıkladı. Açıklamanın ardından usta sanatçıya sevenlerinden 'geçmiş olsun' mesajları yağdı.
25.01.2023Magazin
Kanser pandemiye dönüşecek! Tarih verip uyardı: '4 kat artacak'
Kanser pandemiye dönüşecek! Tarih verip uyardı: '4 kat artacak'Kanser ile ilgili korkutan veriler açıklandı, 2017 yılından bu yana dünyada bir numaralı ölüm sebebi haline geldi, kritik uyarı yapıldı. Kanserin bir pandemi haline dönüşebileceğini ifade eden Türk Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Serdar Karaca, tarih vererek dikkat çeken bir uyarıda bulundu.
7.12.2022Ekonomi
Alzheimer ve kansere karşı savaşıyor! Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterol riskini azaltıyor...
Alzheimer ve kansere karşı savaşıyor! Kan şekerini kontrol ediyor, kolesterol riskini azaltıyor...Kanser önleyici özelliklere sahip, bol miktarda karbonhidrat, lif, vitamin, antioksidan ve mineral içeriyor. Sindirim sisteminizin sağlığını koruyor, bağırsak kanseri hücrelerinin gelişmesini engelliyor. Serbest radikalleri engelleyerek moleküler bozulmayı engelliyor, bulaşıcı hastalıklarla savaşıyor. Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, yiyenlere yüksek enerji veriyor. Alzheimer hastalığının tedavisi için oldukça önemli bir yere sahip, kalbe iyi geliyor, kolesterol ve kan basıncı seviyeleri gibi kalp hastalıkları için risk faktörlerini de kontrol ediyor.
20.08.2022Galeri
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı?
Kurban Bayramı’nda fazla et tüketimi zararlı mı? Et tüketimi kabızlık yapar mı? Et tüketimi ile kanser gelişimi arasında bir ilişki var mı?Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde uzmanlardan bayram uyarıları geliyor. Kronik rahatsızlıkları olanların Kurban Bayramı’nda et tüketime özen göstermesi konusunda uyaran uzmanlar, aşırı et tüketiminin susuzluk, kabızlık, kötü nefes kokusu yapabileceğine dikkat çekiyor. Kırmızı et tüketimi ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Muharrem Battal anlattı.
4.07.2022Sağlık
İnsülini düzenliyor, şeker dengesini koruyor, kötü kolesterol ile savaşıyor! Kur'an-ı Kerim'de de adı geçiyor! Kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar...
İnsülini düzenliyor, şeker dengesini koruyor, kötü kolesterol ile savaşıyor! Kur'an-ı Kerim'de de adı geçiyor! Kalsiyum, vitamin ve antioksidanlar...İnsülin salgılanmasını düzenli sağlayarak şeker dengesini koruyor, doğumu kolaylaştırıyor, loğusalıkta anne sütünü artırıyor. İçerisinde bol miktarda A, C, B1, B2, B3, B6, B9 (folik asit), B12, K, vitaminleri ve antioksidan barındırıyor. Kalp ve damar hastalıklarının oluşumunu engelliyor. Bağırsakların düzenli çalışmasını düzenliyor, kabızlığa karşı çok etkili, kötü kolesterol olan LDL'nin düşmesine neden oluyor, kansere karşı savaşıyor. Sodyum, potasyum, kalsiyum, demir, bakır, manganez, çinko, magnezyum, kükürt, klor, fosfor, florin bakımından çok zengin, zayıflamaya çok yardımcı bir besin olduğu biliniyor. Kan yapımına destek oluyor, iltihapları önlüyor, vücut direncini artırıyor. İşte Kur'an-ı Kerim'de de adı geçen mucizevi besinin faydaları...
28.04.2022Sağlık
Dünyanın en yaşlı insanı kaç yaşında öldü? Kane Tanaka öldü mü, kaç yaşında, kimdir?
Dünyanın en yaşlı insanı kaç yaşında öldü? Kane Tanaka öldü mü, kaç yaşında, kimdir?Dünyanın en yaşlı insanı olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Japon Kane Tanaka hayatını kaybetti. Peki, Dünyanın en yaşlı insanı kaç yaşında öldü? Kane Tanaka kimdir?
25.04.2022Dünya
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama...
Kanser ile ilgili korkutan uyarı! Belirtisi yok ama...Kalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
23.04.2022Sağlık
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisi
Kalın bağırsak kanserinin 6 belirtisiKalın bağırsak kanseri, kolonu veya rektumu kaplayan hücrelerin anormal hale gelmesi ve kontrolden çıkması ile meydana geliyor. Bağırsakta bulunan poliplerin mutasyonu ile kalın bağırsak kanseri gelişebiliyor ve bazı kolorektal kanserler herhangi bir belirti vermeyebiliyor. Bu nedenle düzenli kolorektal kanser taramalarının yapılması sorunların erken dönemde saptanıp tedaviye başlanması açısından hayati önem taşıyor. Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail Gömceli, kalın bağırsak kanseri hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
21.04.2022Sağlık
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştüGenel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Danial Khabbazazar, Türkiye’de son yıllarda özellikle erkeklerde kalın bağırsak kanseri (kolorektal) görülme yaşının 50'den 25-49 yaşa düşmeye başladığını söyledi. Dr. Khabbazazar, kabızlık, karın ağrısı, gaitada kan görülmesi gibi belirtileri yaşayan genç erkeklerin de uzman bir doktora muayene olması gerektiğini söyledi.Türkiye’de kalın bağırsak kanserinin görülme yaşının 50’den 25-49 yaşa düştüğünü ifade eden Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Op. Dr. Danial Khabbazazar, “Bu yüzden genç yaştaki bireylerin makattan kanama, karın ağrısı gibi şikayetleri olursa, ‘Ben gencim bende kanser olmaz’ diye düşünmemesi gerekir. Bu belirtiler görülürse, mutlaka bir uzmana muayene olunmasını öneriyoruz” dedi.
27.03.2022Sağlık
Kansere yol açıyor! İçme sularında büyük tehlike, riski artırıyor, nitrat düzeyi ve...
Kansere yol açıyor! İçme sularında büyük tehlike, riski artırıyor, nitrat düzeyi ve...Kansere yol açıyor. Birçok kişi bilmiyor. Mart ayının bağırsak kanseri farkındalık ayı olduğunu belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, kolon kanseri tedavisinde büyük gelişmeler olmakla birlikte en büyük önceliğin risk faktörlerini mümkün olduğunca azaltmak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Coşkun, içme suyunun içindeki nitrat düzeylerinin bağırsak kanseri riskini artırdığını kaydetti. Peki hangi suyu içmeliyiz? İşte merak edilen gerçekler...
13.03.2022Sağlık
Uzun boylularda risk daha fazla! Uyarı geldi
Uzun boylularda risk daha fazla! Uyarı geldiTıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, ”Her 10 santimlik boy uzunluğunun kolorektal kanser gelişme riskinde yüzde 14 lük ve yine bağırsak adenom gelişmesinde yüzde 6’lık bir artışa yol açtığı gösterildi. En yüksek persentilde en uzun olan kişilerde, en düşük persentildeki en kısa olan bireylere göre bağırsak kanseri riskinin yüzde 24 daha fazla” dedi.
7.03.2022Sağlık
Beslenme tarzı kanser gelişimini etkiliyor
Beslenme tarzı kanser gelişimini etkiliyorOnkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Karaağaç, beslenme tarzının kanser gelişimini etkilediğini söyledi.
28.02.2022Sağlık
Dünyanın en yaşlı insanı kim, 399 yaşında bir Türk mü? Kane Tanaka kimdir?
Dünyanın en yaşlı insanı kim, 399 yaşında bir Türk mü? Kane Tanaka kimdir?Dünyanın en yaşlı insanı olarak 399 yaşında bir Türk olduğu iddia ediliyor. 399 yaşında ve Türk olduğu iddia edilen ve rekor kıran video sosyal medyada kısa sürede gündem yarattı. Söz konusu videonun ardından kullanıcılar 2’ye bölündü; kimi 300 yaşına kadar yaşamanın mümkün olmadığını söylerken kimileri de videodaki görüntüye inanmayı tercih etti. Peki, Dünyanın en yaşlı insanı kim, 399 yaşında bir Türk mü? Kane Tanaka kimdir?
21.02.2022Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bağırsak Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bağırsak kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.