Bademcik

Bademcik

Son dakika bademcik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bademcik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bademcik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bademcik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bademcik gelişmeleri de dahil olmak üzere 240 bademcik haberi bulunmuştur. Tüm bademcik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bademcik Şişmesi Nasıl Geçer? Bademcik Şişmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bademcik iltihabının tanısı için boğaza bakılır ve sonrasında da burun ve kulak bölgesi kontrol edilir. Bademcik şişmesinin nedeni bulunduğunda tedaviye başlanabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı'
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı' Niğde Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Naife Yüksel Can, sürekli ağız kokusunun birçok nedeni olabileceğini belirterek, sistemik rahatsızlıkların araştırılmasına ve düzenli ağız bakımına dikkati çekti.
24.12.2023 Yaşam
Karanfil Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karanfil Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Karanfil Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...karanfil Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Karanfil kürü son dönemin en popüler kürlerinden biridir. Çok fazla kişinin hazırladığı ve içtiği bu kür ödemin hızla atılmasına yardımcı olur. Ağız kokusu ve bademcik iltihabı gibi durumları tamamen gideren bu kür aynı zamanda sindirimi çalıştırma üzerinde etki sağlar.
17.12.2023 Sağlık
Kaldirik Otu Nedir? Kaldirik Otu Faydaları Nelerdir?
Kaldirik Otu Nedir? Kaldirik Otu Faydaları Nelerdir? Kaldırık ya da kaldirik otu diğer isimleri ile ıspıt, hodan ya da sığırdili olarak da bilinir. Bahar aylarında satılan kaldirik otu hodangiller familyasındandır.
11.07.2023 Sağlık
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir?
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir? Turp otu antioksidan kaynağı olan besinlerden biridir. Sağlıklı kalmak isteyen herkesin sıkça tükettiği besin grubu içerisinde yer almaktadır. Turp otu hastalıklara şifa kaynağı olarak da bilinmektedir. Günümüzde oldukça fazla kişinin bunu tüketmesi hücrelerin yenilenmesine ve sağlıklı hareket edebilmeye de faydalıdır. Turp otu bitkisi yemeklerde ve salatalarda sıkça tercih edilen ot çeşitlerinden biridir. Sindirim sistemini düzenlemede etkisi bulunan turp otu aynı zamanda karaciğer dostudur. Karaciğerin daha aktif ve temiz bir şekilde çalışmasını destekler.
18.06.2023 Sağlık
Şeker hastalığına ve metabolizmaya şifa! Özel bakımı yok, ormanda yetişiyor
Şeker hastalığına ve metabolizmaya şifa! Özel bakımı yok, ormanda yetişiyor Genellikle yüksek alanlarda yetişen ve şifa kaynağı olan ‘Kaldirik Otu’ Sakarya’nın Hendek ilçesi Dikmen Mahallesi’nde toplanılmaya başlanıldı. Özellikle sigara içenler için balgam söktürücü olan ve boğaz-bademcik iltihaplarına da iyi geldiği bilinen bitki ile yapılan yemekler de sofraları süslüyor.
25.05.2023 Yaşam
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ağız kokusu sosyal hayatı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Tek başına bir sağlık sorunu olmasa da altında yatan farklı problemler olabilir.
24.03.2023 Sağlık
Sünnet yerine 'bademcik' ameliyatı yaptılar! Doktorlara soruşturma açıldı
Sünnet yerine 'bademcik' ameliyatı yaptılar! Doktorlara soruşturma açıldı Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, sünnet için hastaneye götürülen B.Y.'nin (2,5) bademciklerinin ameliyatla alınmasıyla ilgili incelemede, aralarında doktorların da olduğu 12 personel hakkında idari soruşturma başlatıldı.
14.03.2023 Gündem
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
3.02.2023 Gündem
Melek Mızrak Subaşı'ndan adaylık açıklaması: 'Haddimi bilirim'
Melek Mızrak Subaşı'ndan adaylık açıklaması: 'Haddimi bilirim' Games Of Thrones dizisindeki Daenerys Targaryen’a benzetilen Bilecik Belediye Başkan vekili Melek Mızrak Subaşı hayatına ilişkin merak edilenleri anlattı. Games Of Thrones dizisini izlemediğini ifade eden Subaşı, Khaleesi karakterine ilk benzetildiğinde araştırma yaptığını belirterek, “Küllerinden doğan güçlü bir kadın figürüne benzetilmek çok hoş” dedi. Adaylık tekliflerine ilişkin ise çarpıcı bir açıklama ile cevap verdi.
1.02.2023 Gündem
Bademcik ameliyatı sonu oldu! 17 gün dayanabildi
Bademcik ameliyatı sonu oldu! 17 gün dayanabildi Her şey Mersin'de özel bir hastanede bademcik ve geniz eti ameliyatı olması ile başladı. Yalnızca 17 gün dayanabildi, ailesi yasa boğuldu. Bu süreçte 5 kez kanaması oldu, en son ambulansla hastaneye kaldırıldı. Doktor tarafından özel araçla alınarak ameliyata sokuldu, kısa bir süre sonra ise ailesi büyük bir şok yaşadı.
1.02.2023 Yaşam
'Soğuk çay' tartışmasında müşterisini öldüren sanığa müebbet
'Soğuk çay' tartışmasında müşterisini öldüren sanığa müebbet Konya'nın Meram ilçesinde 'soğuk çay' nedeniyle çıkan kavgada müşterisi Emel Göçer'i (33) tabanca ile öldüren seyyar çaycı Muhammet İlhan (35), müebbet hapse çarptırıldı.
23.01.2023 Yaşam
Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Rasmus Paludan'dan skandal açıklama!
Türk Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan provokatör Rasmus Paludan'dan skandal açıklama! İsveç'teki Türk Büyükelçiliği önünde provokatör Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakması ABD'den İngiltere'ye, Fransa'dan Yunanistan'a, Lübnan'dan Birleşik Arap Emirlikleri'ne, İran'dan Kanada'ya her yerde yankı buldu. Yeni bir krizin ateşlendiğini yazan gazete ve televizyonlar, NATO başvurusunun ölümle yüzleştiği yorumunu yapıyor. Türk elçiliğinin önünde Kur’an-ı Kerim yakan Rasmus Paludan'dan skandal bir açıklama geldi.
23.01.2023 Dünya
Bademcik ameliyatına giren çocuğun bademciklerini almayı unuttular!
Bademcik ameliyatına giren çocuğun bademciklerini almayı unuttular! Yalova'da bademcik iltihabı ile orta kulak enfeksiyonu teşhisi konulup, bademcikleri ve geniz eti alınması, kulaklarına ise tüp takılması planlanarak ameliyata alınan Abdülhamit Cihangir Tosun'un (3,5) 6 saat süren operasyona rağmen bademciklerinin alınmadığı ortaya çıktı. Baba Neyfel Tosun (45) hastane ile operasyonu yapan doktordan şikayetçi oldu.
23.01.2023 Yaşam
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor
Üç virüs birleşti, yeni pandemi korkusu başladı! Çocuklarda ölü sayısı artıyor Koronavirüs pandemisi ve maymun çiçeği kabusu sonrası korkutan salgın haberleri gelmeye devam ediyor. Üç virüs birleşti, İngiltere’de yeni bir kabus daha baş gösterdi. Ülkede Strep A enfeskiyonu vakaları artarken, bir ilkokul öğrencisinin hastalığa yenik düşmesi ile ölü sayısı 8'e yükseldi. Yetkililerden art arda uyarılar gelirken, son dönemde solunum yollarında 'üçlü virüs' olarak bir arada görülen bir salgın da patladı. Uzmanlar insan vücudunu sarsan bu virüsle ilgili ‘ölümcül’ açıklaması yaptı.
6.12.2022 Dünya
Okul çağı çocuklarındaki enfeksiyonlara dikkat
Okul çağı çocuklarındaki enfeksiyonlara dikkat Okul döneminin başlaması ve beraberinde havaların soğumasıyla çocuklarda kulak, burun boğaz hastalıklarında da artış gözleniyor. Çocukların hem fiziksel gelişimlerinin hızlı olduğu hem de akademik başarılarının temellerinin atıldığı bir dönemin enfeksiyonlar açısından da önem taşıdığını söyleyen Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Op. Dr. Ziya Bozkurt, çocuklarda yaşanabilecek gelişimsel gecikmelerin ve bozuklukların ileriki hayatında kalıcı izler bırakabileceğine işaret etti.
1.11.2022 Sağlık
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi?
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi? Athena grubunun gitaristi Hakan Özoğuz lenfoma hastalığına yakalandı. Tedavi gören 45 yaşındaki Özoğuz bir süredir konserlere çıkmıyordu. Gökhan Özoğuz'un ikizi Hakan Özoğuz hastalığı sonrasında lenfoma kanserinin ne olduğu, belirtileri ve tedavi süreci merak ediliyor. Peki, Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…
21.09.2022 Sağlık
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi
Uzmandan flaş klima uyarısı geldi Bilinçsiz klima kullanımının birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten Dr. Hatice Seda Kuz, ani ısı değişimlerine bağlı olarak gelişen hastalıklar konusunda uyardı. Kas ve iskelet hastalıkları, enfeksiyon ve alerjik hastalıklar konusunda dikkatli olunması çağrısında bulunan Kuz, alınabilecek önlemler hakkında açıklamalarda bulundu.  
29.08.2022 Sağlık
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı
Uzmanından "klima çarpıntısı" uyarısı Batman’da yaz sıcaklıklarına karşı serinlemek amacıyla ev klima kullanan birçok vatandaş boğaz ağrısı, ateş, baş ağrısı, eklem ağrıları, karın ağrıları gibi rahatsızlıklarla hastanelerde ve eczanelerde yoğunluk oluşturmaya devam ediyor.
11.08.2022 Sağlık
Maymun çiçeği virüsü kapınca dünyanın gündemine oturmuştu! O sürece anlattı
Maymun çiçeği virüsü kapınca dünyanın gündemine oturmuştu! O sürece anlattı Önce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere'den Çin'e, Kanada'dan Hindistan'a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa'da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı'na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
31.07.2022 Yaşam
Tescilli güzel Gleycy Correia hayatını kaybetti! Ölüm nedeni...
Tescilli güzel Gleycy Correia hayatını kaybetti! Ölüm nedeni... Brezilyalı eski güzellik kraliçesi Gleycy Correia, bademcik ameliyatı olmasının ardından aşırı kan kaybı sebebiyle komaya girdi. İki aydır yaşam mücadelesi veren Correia, hayatını kaybetti.
22.06.2022 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Bademcik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bademcik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.