Babil

Babil

Son dakika babil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan babil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını babil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Babil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan babil gelişmeleri de dahil olmak üzere 313 babil haberi bulunmuştur. Tüm babil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi
Ayılar, çadırı parçalarken görüntülendi Bitlis Eren Üniversitesi'nden (BEÜ) Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü çevresine kampçıların kurduğu çadıra saldıran bir ayı ile 2 yavrusunu kamera ile görüntüledi.
7.08.2023 Yaşam
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur?
Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur? Hz. Sare, Hz. İbrahim'in eşidir. Sare, İbranice bir isim olmakla beraber Sarah isminden gelir. Peki, Hz. Sare kimdir? Hz. Sare kaç yaşında anne olmuştur? İşte Hz. Sare hakkında bilgiler…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. İdris kimdir? Hz İdris'in mesleği ve özellikleri nedir?
Hz. İdris kimdir? Hz İdris'in mesleği ve özellikleri nedir? Hz. İdris, Kur'an'da ismi geçen peygamberler arasındadır. Hz. İdris, Şit aleyhisselam'ın Babil'de doğan oğludur. Peki, Hz. İdris kimdir? Hz İdris'in mesleği ve özellikleri nedir? Hz. İdris'in ile ilgili ayetler neler? Hz İdris'in mucizeleri ne? İdris peygamber kaç yıl yaşadı? Hz. İdris’in hayatı hakkındaki bilgiler
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi?
Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi? Hz. İbrahim'in babası Azer ya da Tarah (Taruh) olarak bilinmektedir. Bu isim Tevrat'ta Tarah olarak geçerken Kur'an-ı Kerim'de Azer olarak bahsedilmiştir. Peki, Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi? İşte Hz. İbrahim'in babası ile ilgili bilgiler...
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. İbrahim kimdir? Hz İbrahim'in mucizeleri nelerdir? Hz İbrahim'in hayatı ve özellikleri!
Hz. İbrahim kimdir? Hz İbrahim'in mucizeleri nelerdir? Hz İbrahim'in hayatı ve özellikleri! Hz. İbrahim Kur'an'da isminden sıkça bahsedilen bir peygamberdir. Hz. Muhammed'e (sav) görüntü olarak en çok benzeyen peygamber olarak da bilinmektedir. Peki, Hz. İbrahim kimdir? Hz İbrahim'in mucizeleri nelerdir? Hz. İbrahim kıssası nedir? Hz. İbrahim ile ilgili ayetler neler? İşte Hz. İbrahim hakkındaki bilgiler…
13.09.2022 Dini Bilgiler
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek?
Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek? İsrail'in cuma günü başlattığı Gazze saldırıları üçüncü gününde Mısır'ın iki taraf arasında yaptığı arabuluculuk anlaşması kabul edildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah bölgesini hedef alması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmiş, saldırılarda toplam can kaybı 29'a yükselmişti. Ayrıca, İsrailli aşırı sağcı Milletvekili İtamar Ben-Gvir, polis eşliğinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bazı Yahudi yerleşimciler, Aksa içinde yere yatarak dini ritüellerini yerine getirmişti. Peki, Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek? Gazze’deki çatışmalar sona erdi mi? İşte detaylar…
7.08.2022 Dünya
Aslı Enver'in yeni dizisindeki partneri belli oldu!
Aslı Enver'in yeni dizisindeki partneri belli oldu! İstanbullu Gelin'in ardından son olarak Babil dizisinde başrol oynayan Aslı Enver'in yeni projesi belli oldu. Disney Plus'ta yayınlanacak olan Arayış isimli dizide başrol oynayacak olan Aslı Enver'in dizideki rol arkadaşı ise Mehmet Günsür oldu.
15.07.2022 Magazin
Selahattin Paşalı-Lara Tümer çiftinden bebek müjdesi!
Selahattin Paşalı-Lara Tümer çiftinden bebek müjdesi! 'Aşk 101' dizisinde canlandırdığı 'Osman' karakteriyle yıldızı parlayan Selahattin Paşalı, uzun süredir aşk yaşadığı Lara Tümer ile üç ay önce nikâh masasına oturmuştu. Geçtiğimiz haftalarda Bodrum'da objektiflere yansıyan çiftten güzel haber geldi. Çiçeği burnunda anne Lara Tümer, kızlarının dünyaya geldiğini duyurdu.
6.07.2022 Magazin
Selahattin Paşalı ile Lara Tümer sezonu Bodrum'da açtı!
Selahattin Paşalı ile Lara Tümer sezonu Bodrum'da açtı! 'Kalp Atışı', 'Leke', 'Babil' ve 'Aşk 101' gibi dizilerde rol alan, son olarak 'Pera Palas'ta Gece Yarısı' adlı dizide başrol oynayan Selahattin Paşalı, uzun süredir aşk yaşadığı Lara Tümer ile geçtiğimiz nisan ayında nikâh masasına oturmuştu. Şimdilerde bebek heyecanı yaşayan ünlü çift, Bodrum'da objektiflere yansıdı.
19.06.2022 Magazin
Nur Fettahoğlu: İnsanları genellememek gerek
Nur Fettahoğlu: İnsanları genellememek gerek Ünlü oyuncu Nur Fettahoğlu, önceki gün Etiler'de bir alışveriş merkezinde görüntülendi. Ayaküstü gazetecilerle konuşan Fettahoğlu, Kerem Bürsin'in yurt dışındaki oyuncular için "Onlar 'dünyaları ben yarattım, burası benim setim kardeşim' diye bağırmıyorlar" demesinin hatırlatılması üzerine, dikkat çeken bir açıklama yaptı.
5.06.2022 Magazin
Irak'ta kum fırtınası! 400’den fazla kişi hastaneye kaldırıldı
Irak'ta kum fırtınası! 400’den fazla kişi hastaneye kaldırıldı Irak’ı sabah saatleri itibariyle etkisi altına alan kum fırtınası nedeniyle 400’den fazla kişinin hastaneye kaldırıldığı bildirildi.
1.05.2022 Dünya
Selahattin Paşalı ve Lara Tümer evlendi! Nikahtan kareler sosyal medyada paylaşıldı...
Selahattin Paşalı ve Lara Tümer evlendi! Nikahtan kareler sosyal medyada paylaşıldı... 'Babil', 'Aşk 101' ve 'Pera Palas'ta Gece Yarısı' gibi yapımlarda canlandırdığı karakterle yıldızı parlayan Selahattin Paşalı, 7 aylık hamile sevgilisi Lara Tümer ile evlendi. Çiftin gelinlik ve damatlık tercihi ise sosyal medyayı ikiye böldü.
17.04.2022 Magazin
Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'ten radikal karar! Gidiyorlar...
Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'ten radikal karar! Gidiyorlar... Ünlü oyuncular Bergüzar Korel ve Halit Ergenç, bir süredir Londra'dan fotoğraf paylaşıyordu. Bu fotoğrafların sırrı da çok geçmeden ortaya çıktı. Buna göre İngiltere'de ev alan çift, projeleri olmadığı dönemde Londra'da yaşayacaklar.
26.01.2022 Magazin
İki yılda üretimi 2 kat arttı, tanesi 40 lira! Yılda 300 bin lira kazanç sağlıyor...
İki yılda üretimi 2 kat arttı, tanesi 40 lira! Yılda 300 bin lira kazanç sağlıyor... Bakımı kolay, geliri iyi, üretimi son 2 yılda iki kat arttı. 'Meyvelerin kralı' olarak tanınıyor, tanesi 40 liradan satılıyor. Bu yıl 300 bin lira gelir bekleniyor, ağustos ve aralık ayları arasında hasat yapılması Türkiye’yi avantajlı hale getirdi. Muzun yanı sıra, mango, ejder meyvesi, papaya, pasiflora, Hindistan cevizi, longan, lichi, jambu, jackfruit, druian, white sapote, black sapote, karambola, wampei, cherymoya, atemoya, umbrella, roseapple, babil fruit, ketem billa, keyelmasi, Napal erigi, kahve ağaci, fejualime, limon, kivi, gouva, çilek gouvasi, pomelo, budanin eli, finger lemon, kurt üzümü, pepino, altın çilek, kamkat, groviola, yılan meyvesi, sapodilla, demir hindiba gibi değişik türde tam 42 değişik meyve yetişiyor, perakende fiyatı ise 80 liraya kadar çıkıyor.
25.01.2022 Ekonomi
Aslı Enver ile Önder Öztarhan aşk yaşıyor! 'Her şey ilk görüşte oldu'
Aslı Enver ile Önder Öztarhan aşk yaşıyor! 'Her şey ilk görüşte oldu' Son olarak 2020 yılında yayınlanan 'Babil' dizisinde rol alan Aslı Enver, 2022'nin ilk günlerde özel hayatıyla gündemde... Güzel oyuncunun sürpriz bir aşka yelken açtığı konuşulan Önder Öztarhan'dan ilişki itirafı geldi. İş insanı, 'teve2 Magazin Masası' programına çok konuşulacak bir açıklama yaptı.
15.01.2022 Magazin
Aslı Enver'den ayna pozu! Fit görüntüsüyle dikkat çekti
Aslı Enver'den ayna pozu! Fit görüntüsüyle dikkat çekti Son olarak 'Babil' adlı dizide rol alan Aslı Enver, sosyal medya paylaşımlarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Güzel oyuncu, son olarak ayna karşısında verdiği pozu takipçilerinin beğenisine sundu.
18.12.2021 Magazin
Aslı Enver tatil için Meksika'ya uçtu!
Aslı Enver tatil için Meksika'ya uçtu! Son olarak 'Babil' dizisiyle sevenleriyle buluşan Aslı Enver, Meksika’da tatil yapıyor. Aslı Enver'e Meksika tatilinde kimin eşlik ettiği ise gizemini koruyor.
31.10.2021 Magazin
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı Mardin'in Dargeçit ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında bulunan ve 12 bin yıllık olduğunu değerlendirilen tapınak, gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergül Kodaş, 2020 yılına kadar kurtarma kazıları olarak devam eden çalışmaların bu yıl itibarıyla 'Cumhurbaşkanlığı Kazısı, Türk Tarih Kurumu' statüsünde yürütüldüğünü söyledi.
21.10.2021 Yaşam
Yönetmene sulu şaka!
Yönetmene sulu şaka! Yönetmen Uluç Bayraktar, eşi Alara Hamamcıoğlu ve arkadaşları ile önceki gün Çeşme’de bir beach’te görüntülendi.
10.08.2021 Magazin
Arkeoloji Müzesi'nde geometri tarihini değiştirecek tablet
Arkeoloji Müzesi'nde geometri tarihini değiştirecek tablet Babil'e ait 3 bin 700 yıllık tablet, yıllardır İstanbul'da sergileniyor. İstanbul'a gelerek inceleme yapan Avustralyalı bir matematikçi, 3 bin 700 yıllık bir kil tablet üzerinde bilinen en eski uygulamalı geometri örneği olduğunu açıkladı. İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Rahmi Asal ise, "Üzerindeki geometrik ayrıntılardan ilk matematik tablet olduğu düşünülse de aslında biz arkeologlar biliyoruz ki bu daha öncelere dayanıyor" dedi.
9.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Heyecanlandıran keşif! İstanbul'da ortaya çıktı, Tam 3 bin 700 yıllık...
Heyecanlandıran keşif! İstanbul'da ortaya çıktı, Tam 3 bin 700 yıllık... Avustralyalı bir matematikçi, 3 bin 700 yıllık bir kil tablet üzerinde bilinen en eski uygulamalı geometri örneğini keşfetti.
5.08.2021 Kültür Sanat
Ünlü yönetmen Uluç Bayraktar ile Alara Hamamcıoğlu evlendi
Ünlü yönetmen Uluç Bayraktar ile Alara Hamamcıoğlu evlendi Yönetmen Uluç Bayraktar ile Alara Hamamcıoğlu, Emirgan'daki bir mekanda düzenlenen törenle dünyaevine girdi. Çiftin mutlu gününden fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.
20.06.2021 Magazin
Ozan Güven organik tarıma yöneldi!
Ozan Güven organik tarıma yöneldi! Eski sevgilisi Deniz Bulutsuz'un açtığı darp davası nedeniyle yargılanan Ozan Güven, bir süredir Cunda'da yaşıyor. Bulutsuz’un açtığı darp davası sonuçlanana kadar oyunculuğa ara veren Güven'in, organik tarıma yöneldiği öne sürüldü.
22.03.2021 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Babil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki babil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.