Aydan Özoğuz

Aydan Özoğuz

Son dakika Aydan Özoğuz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aydan Özoğuz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aydan Özoğuz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aydan Özoğuz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aydan özoğuz gelişmeleri de dahil olmak üzere 39 aydan özoğuz haberi bulunmuştur. Tüm aydan özoğuz haberleri aşağıda listelenmiştir.
SPD'li Aydan Özoğuz, Alman Federal Meclisi Başkanvekili seçildi
SPD'li Aydan Özoğuz, Alman Federal Meclisi Başkanvekili seçildi Almanya'da Sosyal Demokrat Partili (SPD) Aydan Özoğuz, Federal Meclis (Bundestag) Başkanvekilliğine ilk kez seçilen Türk kökenli milletvekili oldu.
26.10.2021 Dünya
Aydan Özoğuz kimdir, aslen nerelidir? Almanya parlamentosu başkanlığı için ismi geçen Aydan Özoğuz’a linç kampanyası!
Aydan Özoğuz kimdir, aslen nerelidir? Almanya parlamentosu başkanlığı için ismi geçen Aydan Özoğuz’a linç kampanyası! Almanya parlamentosu başkanlığı için ismi geçen Türk kadın vekil Aydan Özoğuz’a karşı sosyal medyada linç kampanyası başlattı. Irkçı parti AfD yanlıları, Twitter hesaplarında adı meclis başkanlığı için gündeme gelen Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Aydan Özoğuz’a hakaretler ve tehditler yağdırdı. Söz konusu gelişmenin ardından Aydan Özoğuz hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Aydan Özoğuz kimdir, aslen nerelidir?
19.10.2021 Gündem
Seçimlerden sonra SPD'li Aydan Özoğuz ‘Alman Meclisi’ne başkan adayı
Seçimlerden sonra SPD'li Aydan Özoğuz ‘Alman Meclisi’ne başkan adayı Son dakika haberine göre; Almanya’da kulislerde Federal Meclis Başkanlığı için Türk kökenli milletvekili SPD’li Aydan Özoğuz’un ismi konuşuluyor. Özoğuz’ın göçmen ve kadınları temsilen bu göreve getirileceği iddia ediliyor.
30.09.2021 Dünya
Almanya’da tarihi seçim: Türkler kime oy verecek?
Almanya’da tarihi seçim: Türkler kime oy verecek? Yarın gerçekleştirilecek seçimlerle Almanya hatta tüm Avrupa siyaseti için bir devir sona erecek. Peki Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlar kime oy verecek?
25.09.2021 Siyaset
Kale yıkıldı
Kale yıkıldı Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyaletindeki seçim sonuçları Başbakan Angela Merkel’in liderliğindeki CDU için büyük bir zafer. Sosyal Demokratlar’ın 50 yıllık kalesi olan eyalet düştü. 4.5 way sonraki genel seçimde Merkel zafere bir adım daha yaklaştı.
15.05.2017 Dünya
Almanya, Erdoğan'ın mitingini engellemeye çalışıyor
Almanya, Erdoğan'ın mitingini engellemeye çalışıyor Terör örgütü PKK'nın mitingine izin veren, FETÖ'cülere destek çıkan Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum mitingi için "Engellensin" kampanyası başlattı.
17.06.2021 Dünya
Çelik: Halep'te soykırım oluyor
Çelik: Halep'te soykırım oluyor Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Halep'te ateşkesin ihlal edilmesine ilişkin olarak, "Modern dünyanın, modern kurumların önünde bırakın bir halkın insan haklarının ihlal edilmesini bir halk soykırıma tabi tutuluyor. Bu da insanlık için herhalde olabilecek utançların en büyüğü durumundadır." dedi.
29.09.2021 Gündem
Tüm dünyayı ilgilendiren yasa Almanya'da meclisten geçti!
Tüm dünyayı ilgilendiren yasa Almanya'da meclisten geçti! Almanya'da büyük koalisyonun üzerinde uzlaşmaya vardığı uyum yasası Federal Meclis'te kabul edildi. İltica hukukunun sertleştirildiğini savunan muhalefet partileri yasaya sert tepki gösterdi.
17.06.2021 Dünya
Alman Diyaneti'nden Özoğuz açıklaması!
Alman Diyaneti'nden Özoğuz açıklaması! Almanya'da faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz'a iftar davetini geri çekmesinin yankıları sürüyor...
17.06.2021 Dünya
Merkel: Erdoğan'ın sözleri hakkında endişeli değilim!
Merkel: Erdoğan'ın sözleri hakkında endişeli değilim! Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vize muafiyeti konusunda uzlaşma sağlanamaması durumunda AB ile Geri Kabul Anlaşması'nın yürürlüğe sokulmayacağı yönündeki sözlerinin ardından ilk açıklamasını yaptı...
25.05.2016 Dünya
Almanya'da İslam yasası tartışması
Almanya'da İslam yasası tartışması Almanya'da İslam diniyle ilgili özel bir yasa hazırlanması gündeme geldi. İktidardaki koalisyonun ortaklarından Hristiyan Sosyal Birlik'in Genel Sekreteri Scheuer'in cami ve imamlara ilişkin önerileri tartışma yarattı.
14.04.2016 Dünya
Filistinli kıza Türk eli
Filistinli kıza Türk eli Merkel’in ‘sınır dışı edilebilirsiniz’ diyerek ağlattığı Filistinli 14 yaşındaki Reem’e Türk kökenli Alman Bakan Aydan Özoğuz’dan destek geldi
17.07.2015 Dünya
AB askeri operasyonu tartışıyor
AB askeri operasyonu tartışıyor AB’nin kaçak göçü önlemek için sığınmacıları taşıyan teknelere askeri müdahaleyi de içeren planı bugün Brüksel’de masaya yatırılıyor.
18.05.2015 Dünya
Almanya’da Türk kadın vekile ‘gırtlaklarız’ tehdidi!
Almanya’da Türk kadın vekile ‘gırtlaklarız’ tehdidi! Hamburg Eyalet Milletvekili Nebahat Güçlü “Senin gırtlağını kesmek lazım” tehditleri aldığını açıkladı.
26.03.2015 Dünya
‘Teröre karşı en güzel  yanıt Aydan Hanım’
‘Teröre karşı en güzel yanıt Aydan Hanım’ Başbakan Davutoğlu, Almanya’da Göç ve Uyum Bakanı olan Özoğuz’u örnek gösterdi: “Aydan Hanımın bu resimde yer alması bir başarı hikayesi olarak terör üteşvik etmek isteyenlere en güzel cevaptır” Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fransa’daki terör saldırılarına karşı Paris’te düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katıldıktan sonra Almanya’ya geçti...
29.09.2021 Gündem
İslam o ülkede "tehdit" olarak görülüyor
İslam o ülkede "tehdit" olarak görülüyor Bertelsmann Vakfı'nın araştırmasına göre, Almanya'da yaşayan 4 milyon Müslümandan çoğu Batı değerlerini kabul ediyor, buna rağmen Almanların yüzde 57'si İslam'ı "tehdit edici" olarak algılıyor. Müslümanların çok olduğu eyaletlerde İslam daha az "tehdit" olarak algılanırken, çok az Müslümanın yaşadığı yerlerde tehdit algısı artıyor.
8.01.2015 Dünya
Almanya, İslam karşıtlığına karşı!
Almanya, İslam karşıtlığına karşı! İslam karşıtı PEGIDA hareketinin hızla yükseldiği Almanya’da siyaset, sanat, medya ve spor dünyasından isimler birleşti. 50 ünlü isim, Bild gazetesinin yaptığı ‘PEGIDA’ya hayır’ kampanyasına destek verdi
6.01.2015 Dünya
Klose'ye anlamlı ödül!
Klose'ye anlamlı ödül! Polonya doğumlu, Alman milli takımı formasıyla attığı Almanlar’ın gönlünde taht kuran Miroslav Klose, uyum ödülü ’Altın Victoria’ ile ödüllendirildi
13.09.2014 Futbol
Başbakan Erdoğan’a 'gelme' çağrısı!
Başbakan Erdoğan’a 'gelme' çağrısı! Sosyal Demokrat Parti, Hrıstiyan Birlik Partileri ve Yeşiller'den politikacılar Başbakan Erdoğan'ın 24 Mayıs'ta Köln'e yapacağı ziyarete tepki gösterdi. Erdoğan’ın Köln Lanxess Arena'da yapacağı konuşmayı iptal etmesini isteyen politikacılar 'Bu ziyaret misafirperverliğin kötüye kullanılmasına yaklaşıyor' dedi.
18.05.2014 Dünya
Türk bakan:  Türkiye AB'nin parçası değil!
Türk bakan: Türkiye AB'nin parçası değil! Almanya’nın federal düzeyde ilk Türkiye kökenli bakanı Aydan Özoğuz, “Türkiye uzun vadede Avrupa Birliği’nin bir parçası ama şimdiki haliyle değil...
29.09.2021 Gündem
Almanya’da Türkçe resmi görüşme!
Almanya’da Türkçe resmi görüşme! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kritik Almanya ziyaretinde bir “ilk” yaşandı...
29.09.2021 Gündem
Almanya bu konuşmayı bekliyor!
Almanya bu konuşmayı bekliyor! İki günlük bir ziyaret için Almanya'ya gelen Başbakan Erdoğan'ın akşam yapacağı konuşma merakla bekleniyor.
29.09.2021 Gündem
Merkel'e güvenoyu çıktı
Merkel'e güvenoyu çıktı Almanya'da yeni Merkel dönemi resmen başladı
17.12.2013 Dünya
‘Kariyerine karşı çıkmadım ama kadının yeri evidir’
‘Kariyerine karşı çıkmadım ama kadının yeri evidir’ Almanya’nın ilk Türk bakanı Aydan Özoğuz’un babası Mustafa Orhan Özoğuz, VATAN’a konuştu: ‘Kariyer yapmasına hiç karşı çıkmasam da bir kadının yeri evidir diye düşünüyorum’Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, Almanya’da ilk Türk bakan olarak tarihe geçti...
29.09.2021 Gündem
Almanya’da ilk Türk bakan!
Almanya’da ilk Türk bakan! Almanya’da Merkel başbakanlığında kurulan yeni hükümette Aydan Özoğuz ülke tarihinin ilk göçmen kökenli ve ilk Türk asıllı bakanı olarak tarihe geçti...
16.12.2013 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Aydan Özoğuz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aydan özoğuz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.