Gazete Vatan Logo
Futbol Klose'ye anlamlı ödül!

Klose'ye anlamlı ödül!

Polonya doğumlu, Alman milli takımı formasıyla attığı Almanlar’ın gönlünde taht kuran Miroslav Klose, uyum ödülü ’Altın Victoria’ ile ödüllendirildi

Klose'ye anlamlı ödül!

Alman Uyum Vakfı tarafından, yabancı kökenlilerin Alman toplumuna uyumuna önemli katkı sağlamış şahsiyetlere verilen uyum ödül törenine Almanya Başbakanı Angela Merkel de katıldı. Merkel, Dışişleri Bakanlığı’ndaki törende, "Almanya’nın en iyi forveti" diyerek övdüğü Klose’ye "Bugüne kadar birçok kupa aldınız. Bu seferki biraz farklı. Ancak bunu da elbette hak ettiniz" dedi. Merkel, 36 yaşındaki sporcunun dünyaya açık bir ülke olan Almanya’daki yabancı kökenlilerin neler başarabileceğine iyi bir örnek olduğunu vurguladı. Milli takımın uyum için çok iyi bir örnek olduğunu söyleyen Miroslav Klose, "Aradaki mesafeyi daha fazla kapatmak ve birbirimizi karşılıklı anlamaya çalışmak zorundayız" dedi. Klose şöyle dedi:

"Almanya’ya geldiğimde tek kelime Almanca bilmiyordum. Aslında dördüncü sınıftan başlamam gerekiyordu, ama ben gönüllü olarak ikinci sınıftan başladım. Almanya’ya uyumuma futbol destek oldu. Gençlere tavsiyem kendilerine inansınlar. Hep önlerine küçük hedefler koysunlar. Engellerde pes etmesinler ve hedeflere birer birer ulaşmaya çalışsınlar."

Haberin Devamı

ÖZOĞUZ DA KONUŞTU

Alman hükümetinin Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz da birçok gencin meslek eğitim yeri aradığını ancak tüm çabalara rağmen başarılı olamadığını söyledi. Yapılan bir araştırmanın bazı olumlu gelişmelere rağmen bazı gruplara karşı önyargıların olduğunu ve ayrımcılık yapıldığını gösterdiğini söyleyen Özoğuz, şirketlerin meslek eğitim yapmak için yapılan başvurularda yabancı isim olması durumunda bu başvuruları değerlendirmeye almamalarını eleştirdi. Bu konuda iş adamlarının duyarlı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Özoğuz, Ayrımcılığın her şekli ile mücadele etmemiz lazım" dedi.

bAKAN Özoğuz, bu yıl meslek eğitimi konusuna ağırlık vereceklerini, daha fazla işletmenin gençlere meslek eğitimi imkanı sunmaları konusunda teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Ailesi ile birlikte 8 yaşında Polonya’dan Almanya’ya göç eden Miroslav Klose Kaiserslautern, Werder Bremen ve Bayern Münih gibi Bundesliga takımlarının yanı sıra 13 yıl boyunca Alman milli takımının formasını giydi. 137 maçta 71 gol atan başarılı sporcu, Brezilya’da kazanılan Dünya Şampiyonluğu’nun ardından milli takım kariyerini son verdi. Dünya Kupası finallerinde 16 gole ulaşarak rekor kıran Klose halen İtalya’nın Lazio takımında forma giyiyor.

Haberin Devamı