Gazete Vatan Logo

Almanya, İslam karşıtlığına karşı!

İslam karşıtı PEGIDA hareketinin hızla yükseldiği Almanya’da siyaset, sanat, medya ve spor dünyasından isimler birleşti. 50 ünlü isim, Bild gazetesinin yaptığı ‘PEGIDA’ya hayır’ kampanyasına destek verdi

Bild gazetesi dün birinci sayfasından kampanyaya destek verenlerin fotoğraflarının üzerinde ‘PEGIDA’ya hayır’ başlığını kullandı. İçeride ayrılan iki tam sayfada da bu isimlerin yorumlarına yer verildi.

Eski başbakanlar yorumladı

Eski Başbakan Helmut Schmidt, Almanya’dan Müslümanların kovulmasını savunan ‘Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar’ (PEGIDA) hareketinin düzenlediği gösterilerin önyargıları, yabancı düşmanlığını ve hoşgörüsüzlüğü artırdığına dikkati çekerek, “Tabii ki Almanya bu değil. Tarihimiz ve ekonomik aklımız, bize Almanya’nın sığınmacı ve mültecileri küstürmemesi gerektiğini söylüyor. Almanya, dünyaya açık ve hoşgörülü olmak zorunda” dedi. Diğer eski Başbakan Gerhard Schröder de, düzgün insanların yabancı düşmanlığına karşı yeniden baş kaldırmasını istedi.

Kötü imaj yaratıyor

Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, kampanyaya katılan bir diğer siyasetçi oldu. Steinmeier, “PEGIDA, ülkemize zarar verdiği gibi Almanya hakkında kötü bir imaj yaratıyor. Bu kişilere azınlıkta olduklarını ve çok gürültü yaptıklarını bildirmemiz lazım” dedi. Federal Hükümetin Göç, Mülteciler ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Aydan Özoğuz ise, “Hiç kimse, kendi korku ya da sorunlarını başkası üzerine atmamalı. Bizler çoğulculuğun bu ülkenin refahına katkı yaptığı konusunda daha fazla bilinçlendirme yapmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Dönere karşı patates’çiler!

PEGIDA önceki gün ilk kez başkent Berlin’de de yürüyüş düzenledi. Alman basınının geniş yer verdiği gösterilerde örgütün yeni sloganı olan ‘Dönere karşı patates’in yazılı olduğu pankartlar açıldı. Alman basını, PEGIDA’nın Berlin’de sadece 300 kişi topladığını, buna karşın PEGIDA karşıtlarının düzenlediği gösteriye 5 binin üzerinde insanın katıldığını yazdı. Başbakan Angela Merkel’in “Hepimiz bayrak açarak şunu söylemeliyiz: Aşırı sağcılık, yabancı düşmanlığı ve anti-semitizmin toplumun herhangi bir kesiminde yer bulmasına izin vermiyoruz” ifadelerine atıfta bulunan FAZ gazetesi, Dresden dışındaki kentlerde yapılan PEGIDA gösterilerinin sönük geçtiğini vurguladı.

Haberin Devamı