Astrazeneca

Astrazeneca

Son dakika AstraZeneca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan AstraZeneca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını AstraZeneca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Astrazeneca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan astrazeneca gelişmeleri de dahil olmak üzere 190 astrazeneca haberi bulunmuştur. Tüm astrazeneca haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
Koronavirüs aşısı sonrası sağır olmuştu: Davada karar çıktı
Koronavirüs aşısı sonrası sağır olmuştu: Davada karar çıktı Koronavirüs için geliştirilen aşıların yan etkileri olduğu gerekçesiyle binlerce kişi geçtiğimiz aylarda şikayetçi olmuştu. Mainz Eyalet Mahkemesi, önceki gün AstraZeneca aşısı olduktan sonra sağ kulağı sağır olan diş doktorunun tazminat talebi için kararını verdi.
22.08.2023 Magazin
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı
Pfizer ve Moderna'dan 'aşı' kararı! Araştırma başlatıldı Koronavirüs pandemisinde milyarlarca insana umut olan Pfizer ve Moderna'dan son dakika kararı geldi. İki firma aşı sonrası sorun yaşadığını iddia eden hastalar için kritik bir adım attı.
15.11.2022 Sağlık
Kuzey Kore'den ezber bozan koronavirüs iddiası! Kaynağını açıkladılar: Vaka sayısı 5 milyona ilerliyor...
Kuzey Kore'den ezber bozan koronavirüs iddiası! Kaynağını açıkladılar: Vaka sayısı 5 milyona ilerliyor... Yaklaşık 2.5 yıl sonra ilk koronavirüs vakasını duyuran Kuzey Kore'de virüs ile ilgili flaş bir iddia geldi. Kuzey Kore ülkede görülen virüsün kaynağını açıkladı.
1.07.2022 Dünya
Akciğer ve mesane kanserinde ortak sebep ‘sigara’
Akciğer ve mesane kanserinde ortak sebep ‘sigara’ Türk Üroonkoloji Derneği ve Türk Akciğer Kanseri Derneği tütün kullanımının eş zamanlı mesane ve akciğer kanseri oluşumundaki etkisi ile ilgili verileri paylaştı. Paylaşılan verilerde sigaranın akciğer ve mesane kanserlerinin gelişmesinde en önemli etken olduğu vurgulandı.
30.05.2022 Sağlık
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu?
Koranavirüs aşısıyla ilgili flaş açıklama! Kalp krizini tetikliyor mu? Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çetin Gül, koronavirüse karşı en önemli silah olan aşıların, kalp krizini tetiklediği yönündeki söylemlerin kulaktan kulağa yayılan abartılmış bir durum olduğunu belirterek, "Pandeminin getirdiği birtakım sıkıntıların koroner arter hastalığı sıkıntılarını arttırdığını söyleyebiliriz ama aşıların direkt bunu yaptığına dair elimizde bir bulgu yok. O yüzden biraz kulaktan kulağa bazı şeyler abartılıyor" dedi.
28.03.2022 Sağlık
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi?
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? Dünyada etkili olan Omicron varyantı bulaşıcılığı nedeniyle endişe yaratmaya devam ediyor. Türkiye'nin de dahil olduğu pek çok ülkede görülen Omicron varyantı ile ilgili hükümetler önlemlerini alırken bilim insanları da çalışmalarına devam ediyor. Son olarak The Lancet'te yapılan çalışma aşıların etkinliği ile ilgili önemli veriler sunuyor. Çalışmada, üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının Omicron varyantını etkili olup olmadığı araştırıldı. Peki, 3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? İşte sonuçlar...
21.01.2022 Sağlık
Fransa’da salgında yeni rekor: 24 saatte 368 bin 149 vaka!
Fransa’da salgında yeni rekor: 24 saatte 368 bin 149 vaka! Fransa’da son 24 saatte 368 bin 149 yeni korona virüs vakası tespit edilmesiyle salgının başlamasından bu yana en yüksek günlük vaka sayısı kayıtlara geçti.
11.01.2022 Dünya
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay!
Dünya Sağlık Örgütü'nden bir aşıya daha onay! Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ABD merkezli Novavax firmasının Covid-19’a karşı ürettiği "Nuvaxovid" adlı aşının acil kullanımına onay verdi. DSÖ, bu kararıyla 10. Covid-19 aşısına acil kullanım onayı vermiş oldu.
21.12.2021 Dünya
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay
Avrupa İlaç Ajansı'ndan 'Johnson&Johnson'a onay Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Covid-19'a karşı geliştirilen Johnson & Johnson aşısı için Fransa’da yeni ek üretim tesisini onayladı.
16.12.2021 Dünya
BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı?
BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı? Omicron varyantının ortaya çıktığı 24 Kasım’dan bu yana mevcut aşıların ne kadar etkili olduğuna yönelik bilm dünyası çalışmalarını sürdürüyor. Koronavirüsün 30'dan fazla mutasyonu nedeni ile aşıların Omicron varyantını tanımayacağı konusunda endişeler devam ediyor. İngiltere'de yapılan bir çalışma BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyucu olup olmadığını ortaya koydu. Peki, BioNTech aşısı Omicron varyantına karşı koruyor mu? Üçüncü doz aşı olmalı mı? İşte Omicron varyantı ile ilgili mevcut aşıların durumu!
14.12.2021 Sağlık
Farkındalık için şehir şehir geziyorlar
Farkındalık için şehir şehir geziyorlar Ankara ve İstanbul'un ardından kronik böbrek hastalığına karşı farkındalık yaratmak için İzmir'e gelen 'Sağlıklı Böbrek Sağlıklı Hayat' TIR'ında, hızlı test yöntemiyle idrarda albümin testi ve kan basıncı ölçümü yapılıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Ana bilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Caner Çavdar, tuzlu gıdalardan uzak durup, rafine şekerli gıdalara dikkat etmek gerektiğini belirterek, "Böbrek hastalığına yol açan hastalıklarla ilgili bilgilenmek ve test yaptırmak için tüm halkımızı gezici TIR'ımıza davet ediyorum" dedi.
25.11.2021 Sağlık
ABD firması Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu
ABD firması Novavax, Kovid-19 aşısının kullanımı için AB'ye başvurdu Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), ABD'li biyoteknoloji firması Novavax'ın yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının AB'de kullanımı için resmi başvuruda bulunduğunu bildirdi.  
17.11.2021 Dünya
Covaxin aşısı nedir, inaktif mi MRNA mı? DSÖ’nün onay verdiği Covaxin aşısı hangi ülkenin?
Covaxin aşısı nedir, inaktif mi MRNA mı? DSÖ’nün onay verdiği Covaxin aşısı hangi ülkenin? Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19'a karşı Bharat Biotech şirketi tarafından üretilen Covaxin aşısının acil kullanımına onay verdi. Peki, Covaxin aşısı nedir, inaktif mi MRNA mı?
3.11.2021 Gündem
DSÖ'den Hindistan'da üretilen Covaxin aşısına acil kullanım onayı
DSÖ'den Hindistan'da üretilen Covaxin aşısına acil kullanım onayı Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı Hindistan'da biyoteknoloji şirketi Bharat Biotech tarafından üretilen Covaxin aşısının acil kullanımına onay verdi.
3.11.2021 Sağlık
DSÖ'den koronavirüs aşısı çağrısı!
DSÖ'den koronavirüs aşısı çağrısı! DSÖ Acil Durum Komitesi, üye ülkelere uluslararası seyahatlerde tek koşul olarak "koronavirüs aşısı kanıtı" istememeleri tavsiyesinde bulundu.
26.10.2021 Dünya
Belçika'da 65 yaş üstü kişiler üçüncü doz aşı yaptırabilecek
Belçika'da 65 yaş üstü kişiler üçüncü doz aşı yaptırabilecek Belçika'da, 65 yaş üstündeki kişilerin, yeni tip koronavirüse (COVID-19) karşı mRNA teknolojisiyle geliştirilen aşılardan üçüncü takviye doz yaptırabilmesi kararı alındı.
29.09.2021 Dünya
Çin’deki 300 milyar dolarlık gayrimenkul krizi korkusu Avrupa borsalarını vurdu
Çin’deki 300 milyar dolarlık gayrimenkul krizi korkusu Avrupa borsalarını vurdu Çin emlak şirketi Evergrande ve bankalara yönelik endişelerinin riskten kaçınma eğilimini güçlendirmesiyle birlikte Avrupa borsaları, haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı.
20.09.2021 Ekonomi
Kanada'dan flaş karar! Bugünden itibaren...
Kanada'dan flaş karar! Bugünden itibaren... Kanada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle 21 Mart 2020'de kapattığı sınır kapılarını bugünden itibaren yeniden açtı.
8.09.2021 Dünya
Skandal! 'Aşı kurnazı' yakayı böyle ele verdi! Coronavac, AstraZeneca, BioNTech...
Skandal! 'Aşı kurnazı' yakayı böyle ele verdi! Coronavac, AstraZeneca, BioNTech... Koronavirüse karşı tüm dünyada aşı seferberliği devam ediyor. Birçok ülke özellikle Delta varyantının etkisi ile aşının yanında yeniden başka önlemleri almaya başladı. Uzmanların ısrarlı aşı olun çağrıları art arda gelirken, Brezilya'da ilginç bir olay yaşandı. Sırayla toplamda tam 5 kez Coronavac, AstraZeneca, BioNTech aşısı olan bir kişi, altıncı dozu yaptırırken yakalandı. Olay ülkede tepkiyle karşılanırken, bu durumun fark edilmemesinin nedeni de ortaya çıktı.
22.08.2021 Dünya
Aşı kartı nasıl alınır? Aşı kartı nedir, ne işe yarar? Adım adım e-devlet üzerinden aşı kartı alma!
Aşı kartı nasıl alınır? Aşı kartı nedir, ne işe yarar? Adım adım e-devlet üzerinden aşı kartı alma! İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası (İSAROD) Başkanı Hamza Öztürk, aşı kartı bulunmayan servisçilerin okullarda çalışamayacağını belirten Öztürk, 18 bin 700 servisçiden sadece 1'inin aşıya karşı çıktığını söyledi. Söz konusu gelişmenin ardından aşı kartı ile ilgili aramalar arttı. Peki, aşı kartı nedir, ne işe yarar? Aşı kartı nasıl ve nereden alınır? Aşı kartı sorgulama…
19.08.2021 Gündem
AB'den flaş Türkiye kararı! Yarından itibaren geçerli olacak
AB'den flaş Türkiye kararı! Yarından itibaren geçerli olacak Avrupa Birliği (AB), aralarında Türkiye'nin de yer aldığı 3 ülkenin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşı sertifikalarının tanınmasına karar verdi. Karar 20 Ağustos itibarıyla geçerli olacak. İkinci doz aşısı tamamlamış kişiler 'COVID-19 Aşı Kartını' e-Nabız üzerinden veya Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından temin edebiliyor.
19.08.2021 Gündem
Sosyal medya devlerinden flaş hamle: O hesaplar kapanacak!
Sosyal medya devlerinden flaş hamle: O hesaplar kapanacak! ABD'li Twitter, Facebook ve Youtube gibi sosyal medya şirketleri Kovid-19 salgınıyla ilgili kritik bir karar aldılar. Karara göre bu şirketler salgınla ilgili yanlış bilgiler paylaşan ve yayan hesapları tek tek kapatacak.
11.08.2021 Dünya
Aşı kararı AB’de infial yarattı! BioNTech ve Moderna’dan ortalığı karıştıran hamle!
Aşı kararı AB’de infial yarattı! BioNTech ve Moderna’dan ortalığı karıştıran hamle! Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Yeni varyantlar ise paniğe neden oldu. Son haftalarda vakalar yeniden artışa geçti. Hem Türkiye’de hem dünyada uyarılar art arda geldi. Böyle giderse tam kapanma sürecine yeniden girilebilir. Mücadelede en büyük silah ise hala aşı. Yetkililer aşıda eşitsizlik uyarısı yaparken, iki firmadan şoke eden bir karar geldi. Moderna ve BionTech’in hamlesi Avrupa Birliği’nde infial yarattı.
3.08.2021 Sağlık
İngiltere, 2 doz aşı olan AB ve ABD vatandaşlarına karantina zorunluluğunu kaldırdı
İngiltere, 2 doz aşı olan AB ve ABD vatandaşlarına karantina zorunluluğunu kaldırdı İngiltere'de, 2 doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını yaptıran ABD ve Avrupa Birliği (AB) vatandaşlarına, ülkeye girişlerinde karantina zorunluluğu kaldırıldı.
2.08.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Astrazeneca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki astrazeneca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.