Aspirin

Aspirin

Son dakika aspirin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aspirin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aspirin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aspirin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aspirin gelişmeleri de dahil olmak üzere 427 aspirin haberi bulunmuştur. Tüm aspirin haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Kepek Nasıl Geçer? Kepek Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kepek Nasıl Geçer? Kepek Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kepek, kaşıntı ve kafa derisinde görülen deri dökülmesiyle birlikte kendini gösteren bir cilt rahatsızlığı olarak bilinir. Bulaşıcı değildir ancak tedavi edildiği takdirde dahi arada sırada tekrarlanabilen bir hastalıktır.
4.01.2024 Sağlık
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kasık ağrısı pelvik bölge adındaki kasık bölgede ağrı meydana gelmesi sonucu oluşur. Kasık ağrısının kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenleri olabildiğinden nedene bağlı olarak tedavi uygulanması gerekir.
4.01.2024 Sağlık
Babanın, kızlarına istismardan 70,5 yıl hapse çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı
Babanın, kızlarına istismardan 70,5 yıl hapse çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı İzmir'de kızları N.B. (15) ile N.B.'ye (19) cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan ve indirimsiz olarak 70,5 yıl hapis cezasına çarptırılan R.B. (39) hakkında gerekçeli karar yazıldı. Kararda; öz kızlarına karşı gerçekleştirdiği ahlaki boyutu son derece çirkin olan davranışlar nedeniyle sanık R.B. hakkında takdiri indirim nedenleri görülmediği ve indirim yapılmadığı belirtildi. Eylemlerin ağırlığına göre caydırıcı özelliği dikkate alınarak R.B., hakkında alt sınırdan uzaklaşılarak ceza verildiği de vurgulandı.
6.12.2022 Gündem
Vaka sayıları arttı! Maske çıkışı geldi
Vaka sayıları arttı! Maske çıkışı geldi Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, hiçbir şikayeti olmadan bulaştırmayı sağlayabilecek türde koronavirüs taşıyanların dışarıda dolaştığını belirterek, "Vaka sayılarının artışı, mutasyonları da körükleyen bir durum. Yeni mutasyonların ortaya çıkışını hızlandıran bir durum olduğu için de maske kullanarak bulaşmayı mümkün olduğunca sınırlandırmamıza ihtiyacımız var" dedi.
19.08.2022 Yaşam
Yüksek riskli ülkelere yapılan seyahatlere dikkat! Testleri ihmal etmeyin!
Yüksek riskli ülkelere yapılan seyahatlere dikkat! Testleri ihmal etmeyin! Ay aylarıyla birlikte yurt dışına seyahatler de arttı. Seyahat edeceklerin atlamaması gereken en dikkat çekici önlemlerin başında seyahat sağlığı geliyor. Özellikle başka ülkelere veya kıtalara yapılan seyahatlerde gerekli tedbirler alınmazsa büyük sağlık sorunları yaşanabilir. Peki, Seyahat öncesi testler ne zaman yapılmalı? Seyahate çıkmadan hangi önlemler alınmalı? Hangi aşılar yaptırılmalı? Dr. M. Zafer Ekinci seyahat öncesi alınması gereken sağlık önlemlerini anlattı.
31.07.2022 Sağlık
Koronavirüse yakalanan Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama
Koronavirüse yakalanan Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama ABD Başkanı Joe Biden’ın doktoru Kevin O'Connor yayınladığı mektup ile Covid-19’a yakalanan Biden’ın "Paxlovid" ilacıyla devam eden tedavisinde 3 günün geri kaldığını ve sağlık durumunun iyiye gittiğini açıkladı. Biden’da görülen baskın semptomun boğaz ağrısı olduğu ifade edildi.
24.07.2022 Dünya
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: Böyle bir kavgada kaybeder
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na 'helalleşme' tepkisi: Böyle bir kavgada kaybeder MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 dakikalık grup toplantısı konuşmasının çok sert olduğunu söyleyerek, "Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok. Şu an Türkiye'de helalleşme ile başlayan, kavgalaşmayla yola devam etmek istiyor. Ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok. Ama bizde 53 yıllık kavga tecrübesi var" dedi.
28.04.2022 Siyaset
Siğil Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Vücuttaki siğillerin geçmesi için okunacak dua...
Siğil Duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Vücuttaki siğillerin geçmesi için okunacak dua... Vücuttaki siğillerin geçmesi için okunması gereken birden fazla dua vardır. İşte Vücuttaki siğillerin geçmesi için okunacak dua...
21.04.2022 Dini Bilgiler
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi Kurallarına uygun tutulan orucun bazı hastalarda yararlı sonuçlar doğurabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Örneğin hipertansiyon hastalarında ilaçlarına devam etmek koşulu ile oruç tutmak, kan basıncında düşmeye ve kilo kaybına yol açmaktadır. Fakat aksine, sıcak havalara veya idrar sökücü ilaçlara bağlı olarak oruç tutan bir hastada aşırı sıvı ve elektrolit kaybı olabilir. Bu da kan basıncında aşırı düşmelere, bayılmalara, kalp krizlerine ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Özellikle bu durum yaşlı hastalarda daha da belirgin olabilir” dedi.
5.04.2022 Sağlık
Dudak dolgusundan önce bilinmesi gerekenler
Dudak dolgusundan önce bilinmesi gerekenler Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak dolgusundan önce dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Kalp hastaları Covid ve influenza açısından yüksek risk altında!
Kalp hastaları Covid ve influenza açısından yüksek risk altında! Covid’le beraber pıhtılaşmanın artması ve akciğerlerin kalbi zorlaması sonucu kalp krizi ile hastanelere başvurular arttı. Kalp hastalarının Covid ve influenza açısından yüksek risk altında söyleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak uyarılarda bulundu. Peki, Covid influenza salgınında kalp hastaları ne yapmalı? İşte merak edilenler...
8.01.2022 Sağlık
Mustafa Sarıgül: İçişleri Bakanlığı mektup yazarak teftiş göndermez
Mustafa Sarıgül: İçişleri Bakanlığı mektup yazarak teftiş göndermez Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na (İBB) gönderilen teftişle ilgili, "İçişleri Bakanlığı mektup yazarak teftiş göndermez, sosyal medyadan mektup göndermez, basınla konuşarak mektup göndermez. Usulde böyle bir uygulama yoktur” dedi.
28.12.2021 Siyaset
Akın akın geliyorlar! Bulgarlar eczanelerde kuyruk oluşturdu
Akın akın geliyorlar! Bulgarlar eczanelerde kuyruk oluşturdu Bulgarlar alışveriş için Türkiye'ye akın ediyor. Alışveriş görüntüleri dikkat çekerken Bulgarların ilaçlarını da Türkiye'den almayı tercih ettiği ortaya çıktı. Bulgar Levası'nın değer kazanması nedeni ile alışveriş ve konaklamanın Türkiye'de Bulgarlar için daha ucuz hale gelmesi, Bulgarların rotayı Edirne'ye çevirmesine neden oldu. 1 Bulgar Levası şu anda 8.44 Türk Lirası'na eşit. Türkiye'den ucuza İlaç almak isteyen Bulgarlar eczanelerde kuyruk oluşmasına neden oldu.
15.12.2021 Yaşam
Bulgarlar ilaçlarını Edirne’den alıyor
Bulgarlar ilaçlarını Edirne’den alıyor Edirne’ye akın eden Bulgaristan vatandaşları, giyecek ve yiyecek ihtiyaçlarının yanı sıra ilaçlarını da kent merkezindeki eczanelerden alıyor. Bulgar yoğunluğundan eczanelerde adım atacak yer kalmazken, aspirinin korona virüs salgınını önlediği iddiasıyla, çoğunlukla kutu kutu aspirin almaktan vazgeçmiyorlar.
15.12.2021 Yaşam
Kan sulandırıcı kullanırken bu meyve ve sebzeleri sakın yemeyin! Ölümcül iç kanamalara yol açıyor, çok tehlikeli...
Kan sulandırıcı kullanırken bu meyve ve sebzeleri sakın yemeyin! Ölümcül iç kanamalara yol açıyor, çok tehlikeli... Ölümcül kafa iç kanamalarına yol açıyor. Kan sulandırıcı kullanırken bu meyve ve sebzeleri tüketmemek gerekiyor. Doktorlar koronavirüsün kanı koyulaştırıcı etkisi nedeniyle başta aspirin olmak üzerekan sulandırıcı öneriyor. Ancak kan sulandırıcı kullanımının yanında bu besinlerin tüketilmemesi gerekiyor çünkü beklenmedik kanamalara yol açabiliyor. İşte kan sulandırıcı kullanırken tüketilmemesi gereken besinler...
3.12.2021 Sağlık
Kontrolsüz kan sulandırıcı ilaç kanama riskini arttırıyor!
Kontrolsüz kan sulandırıcı ilaç kanama riskini arttırıyor! 60 yaş ve üzeri hastalarda, kardiyovasküler hastalıklar ve inmeden birincil korumada asetilsalisilik asit etken maddeli ilaçların artık önerilmediğine dikkat çeken Doç. Dr. Sinem Özbay Özyılmaz, “Kişide herhangi bir kalp hastalığı veya tıkayıcı beyin damar hastalığı öyküsü yoksa kardiyovasküler bir olayın yaşanmasını önlemek için yapılan birincil korumada asetilsalisilik asit etken madde içeren ilacı günlük kullanmaya başlamanın doğru olup olmadığına hekim ile ortak karar vermek gerekir” dedi.
16.11.2021 Sağlık
Diş ağrısı neden gece başlar?
Diş ağrısı neden gece başlar? Diş ağrısı birçok kişinin yakındığı ağrılardan biridir. Özellikle gece başlayan diş ağrısı uykusuzluk yaptığı gibi kişinin günlük yaşamını da etkiliyor. Peki diş ağrısı neden gece başlar? Dr. Dt. Beril Karagenç Batal konu hakkında önemli bilgiler verdi.
22.10.2021 Sağlık
Çarpıntı ihmale gelmez!
Çarpıntı ihmale gelmez! Atriyal fibrilasyon denilen ritm bozukluğunun kalp içerisinde pıhtı oluşturabildiğini ve bu pıhtının beyine atarak felce sebep olabildiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, çarpıntı yaşayan hastalara uyarılarda bulundu.
19.10.2021 Sağlık
Aspirin kullanımıyla ilgili kritik uyarı! Riskleri faydasından daha fazla
Aspirin kullanımıyla ilgili kritik uyarı! Riskleri faydasından daha fazla Aspirin kullanımıyla ilgili kritik açıklama! ABD'li bilim insanları uyardı. Riskleri faydalarından daha fazla. Kalp krizi ya da felç riski bulunan 60 yaş ve üzeri hastalara düşük doz aspirin verilmemeli çağrısı geldi.
12.10.2021 Sağlık
Grip salgını geliyor! Ölüme kadar götürüyor
Grip salgını geliyor! Ölüme kadar götürüyor Dünyada ve Türkiye’de 2020 yılında pandemi nedeniyle getirilen kısıtlamalar nedeniyle grip vakalarına ender olarak rastlandığını belirten Türk Toraks Derneği Solunum Sistemi Enfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Füsun Eyüpoğlu, risk gruplarındaki kişilerde grip enfeksiyonuna yatkınlığın artacağını ve hastalığın kliniğinin daha ağır seyredebileceğini belirterek, “Zatürre, solunum yetmezliği, nörolojik ve kalple ilgili komplikasyonlar gelişerek, ölüme neden olabilmektedir” dedi.
4.10.2021 Yaşam
Bu belirtilere dikkat; demir eksikliği olabilir
Bu belirtilere dikkat; demir eksikliği olabilir Dünya nüfusunun 4te 1inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, Çocuklar, gebeler, doğurganlık çağındaki kadınlar ve yaşlılar demir eksikliği açısından risk taşımaktadırlar. Demir eksikliği olanlarda halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi, kulak çınlaması, saç dökülmesi görülebilmektedir dedi.
13.09.2021 Sağlık
Çocukları tehdit ediyor; oyun parkı ve havuzlara dikkat
Çocukları tehdit ediyor; oyun parkı ve havuzlara dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnara Heydarova, genellikle 5 yaşından küçük çocukları etkileyen ve oldukça bulaşıcı olan El-Ayak-Ağız hastalığına (EAAH) dikkat çekerek oyun parkı ve havuzlar konusunda uyarılarda bulundu.
27.08.2021 Sağlık
Uzmandan uyarı: Deri kanseri riskini artırıyor
Uzmandan uyarı: Deri kanseri riskini artırıyor Çocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sıla Kılıç Sayar, “Yapılan araştırmalarda, 5 kereden fazla özellikle su toplamalarının da görüldüğü güneş yanığı geçiren kişilerde oldukça tehlikeli bir kanser türü olan melanom tipi deri kanserinin gelişme riskinin yaklaşık 2 kat arttığı görülmüştür” dedi.
29.07.2021 Sağlık
Kanser riskini artırıyor! Çocuklukta birden fazla...
Kanser riskini artırıyor! Çocuklukta birden fazla... Çocuklukta özellikle birden fazla kez geçirilen güneş yanıklarının ilerideki deri kanseri riskini artırdığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sıla Kılıç Sayar, “Yapılan araştırmalarda, 5 kereden fazla özellikle su toplamalarının da görüldüğü güneş yanığı geçiren kişilerde oldukça tehlikeli bir kanser türü olan melanom tipi deri kanserinin gelişme riskinin yaklaşık 2 kat arttığı görülmüştür” dedi.
29.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Aspirin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aspirin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.