Amerikalılar

Amerikalılar

Son dakika Amerikalılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Amerikalılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Amerikalılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Amerikalılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan amerikalılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.944 amerikalılar haberi bulunmuştur. Tüm amerikalılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayız
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan göç açıklaması! Yeni yaklaşımları ortaya koymak durumundayız Türkiye’nin insani yardımlar konusunda, özellikle göçmenlerle ilgili alanda dünyada en büyük fedakarlığa katlanan ülkelerin başında geldiğini ifade eden Türkiye Büyük Milletler Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Meksika'nın başkenti Meksiko'da düzenlenen 10. Parlamento Başkanları Toplantısı'nın ‘Uluslararası Göç Akımlarındaki Artış Göz Önüne Alındığında, İnsan Hakları Nasıl Güvence Altına Alınır?’ konulu 4. Oturumunun başkanlığını yaptı.
7.05.2024 Gündem
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder ABD Suriye’den çekilecek mi? Çekilirse sonuçları ne olacak? Türkiye'nin Suriye sınırı nasıl etkilenecek? Eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, CNN TÜRK Dış Haberler Muhabiri Elif Zeynep Özipekçi'ye değerlendirdi ve ‘Washington, Ankara ile ilişkilerini bozmak istemiyor’ dedi. Türkiyesiz bir Suriye çözümünün mümkün olmadığını açıkladı.
27.02.2024 Dünya
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması!
Bakan Fidan'dan F-35 ve F-16 açıklaması! Dışişleri Bakanı Hakan Fidan canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Fidan, F-16 ve F-35 için son durumu aktardı. Öte yandan ABD - İran çatışmasıyla ilgili açıklama yapan Bakan Fidan, 'Ateşle oynuyorlar. Ateşle oyun yangına dönebilir. Bölgesel yayılmadan kaçınmak lazım. Durum iyi değil. Daha büyük bir yayılmayla karşı karşıya kalabiliriz.' dedi.
4.02.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: Sınırda huzur hattı kurulmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: Sınırda huzur hattı kurulmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Terör saldırılarına sert tepki gösteren Bahçeli, "Türkiye'nin geleceği için huzur hattı kurulmalı ve bu hatta sinek bile sokulmamalıdır." dedi. ABD'nin teröre destek sağladığını söyleyen Bahçeli, "ABD sözde müttefik ama Türkiye'ye yapmadığı kötülük kalmamıştır. ABD'yi sorgulamak demek terörü sorgulamak demektir." ifadelerini kullandı. Konuşmasında yerel seçimlere ilişkin mesajlar da veren Bahçeli, " 31 Mart'ta İstanbul muradına kavuşacaktır. Büyüklük taslayanlardan kurtuluş 31 Mart'ta olacaktır. " dedi.
16.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: Bir kez verilecek zamla bu iş biter Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai'de, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak kritik asgari ücret mesajı verdi. Öte yandan Erdoğan gündemden düşmeyen fenomenlere soruşturma ve fon vurgunuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
2.12.2023 Gündem
Bloomberg'den analiz: 'Erdoğan vazgeçilmez, ABD elini çabuk tutmalı!'
Bloomberg'den analiz: 'Erdoğan vazgeçilmez, ABD elini çabuk tutmalı!' 'Türkiye Gazze krizinin çözümünün anahtarıdır' başlıklı yazıda ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Ankara seyahatinde azarlandığı ve küçümsendiği belirtildi, "Washington'ın Erdoğan'ı masaya getirmek için yoğun çaba harcayarak kaybedilen zamanı telafi etmesi gerekiyor" denildi.
9.11.2023 Gündem
İsrail - Hamas savaşında son dakika! İran Hamas'ın şartını dünyaya duyurdu
İsrail - Hamas savaşında son dakika! İran Hamas'ın şartını dünyaya duyurdu İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken kritik gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Gazze'deki can kaybı artarken ABD'den İsrail'de adeta soğuk duş etkisi yaratan bir haber geldi. Daha önce İsrail'e adeta sınırsız destek veren Biden'dan dikkat çeken bir Gazze uyarısı geldi. BM yaptığı açıklama ile Gazze'de temiz suyun tükendiğine dair uyarıda bulundu. İran ise rehineler ile ilgili flaş bir açıklamaya imza attı.
16.10.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Türk-Amerikan İş Konseyi 13'üncü Türkiye Yatırım Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Satın alma gücüne göre dünyanın 11. büyük ekonomisi, nominal olarak ise 17. büyük ekonomisiyiz. Türkiye, uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz" dedi.
21.09.2023 Gündem
Sinir Otu Nedir? Sinir Otu Faydaları Nelerdir?
Sinir Otu Nedir? Sinir Otu Faydaları Nelerdir? Sinir otu yüzlerce yıldır insanlar tarafından tıbbi faydalarından yararlanılan bir çiçekli bitki türüdür. Bu türe ait yaklaşık 270 adet bitki türü bulunmaktadır.
22.06.2023 Sağlık
İçişleri Bakanı Soylu: CHP'nin, PKK'yı destekleyen anlayışından bu memleket kurtulacak
İçişleri Bakanı Soylu: CHP'nin, PKK'yı destekleyen anlayışından bu memleket kurtulacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Üsküdar'da vatandaşlarla bir araya geldi. Üsküdar Meydanı'nda vatandaşlara seslenen Soylu, "Siz, CHP'nin bürosundan PKK işaretleri yapıyorsunuz, hiç yakışıyor mu bir terör örgütünün altına Cumhuriyet Halk Partisini koymak? Hiç Kandil'in talimatlarına onun uymasını sağlamak yakışıyor mu?" dedi.
26.05.2023 Gündem
Binali Yıldırım: Bu seçim, bu milletin evlatlarının geleceğinin seçimi
Binali Yıldırım: Bu seçim, bu milletin evlatlarının geleceğinin seçimi AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, "Bu seçim, bu milletin evlatlarının geleceğinin seçimi. Bu seçim, yeni yüzyılda tam bağımsız Türkiye'nin seçimi" dedi.
9.05.2023 Gündem
Dünya diken üstünde! Rusya ile ABD arasında kriz çıkartacak olay görüntüler geldi
Dünya diken üstünde! Rusya ile ABD arasında kriz çıkartacak olay görüntüler geldi Kırım açıklarındaki çarpışmanın ardından bir yarış başladı, Putin'in 'kara kutusu' Moskova'nın adımını doğruladı. CNN International'ın haberi gündemi tepetaklak ederken, ilk görüntüyü resmi internet sitesi paylaştı.
16.03.2023 Dünya
'FIFA The Best' ödüllerinde Ronaldo'ya 16 yıl sonra büyük şok
'FIFA The Best' ödüllerinde Ronaldo'ya 16 yıl sonra büyük şok Dünya futbolunun patronu FIFA'nın her yıl düzenlediği ödül töreni The Best, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonla gerçekleşti. Düzenlenen törende FIFA, yılın en iyilerini açıklarken Cristiano Ronaldo detayı dikkat çekti.
28.02.2023 Futbol
Pompeo'nun iddialarına masadaki Kalın'dan yanıt! İşte tarihi gerçekler
Pompeo'nun iddialarına masadaki Kalın'dan yanıt! İşte tarihi gerçekler ABD’nin Donald Trump dönemindeki Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türkiye ile ilgili iddialarına, tüm görüşmelere katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yanıt verdi.
26.01.2023 Gündem
Yasak 12 yıl sonra kalktı, esnafın yüzü güldü
Yasak 12 yıl sonra kalktı, esnafın yüzü güldü Adana’da İncirlik Hava Üssü’nde kente çıkışı yasak olan ABD askerlerinin yaklaşık 12 yıl aradan sonra tekrardan üst dışına çıkmalarına izin verildi. Karar, İncirlik Mahallesi esnafını sevindirirken, kapatılan birçok iş yeri yeniden açılmaya başladı.
23.01.2023 Yaşam
1948 yılında 'Yok' denilerek kapatılmıştı! Hazırlıklar tamam, yeniden açılacak
1948 yılında 'Yok' denilerek kapatılmıştı! Hazırlıklar tamam, yeniden açılacak Adana'nın İmamoğlu ilçesinde 1948 yılında açılan, ancak sonrasında kapatılan petrol kuyuları için bölgede yeniden arama ve sondaj çalışmalarının başlaması adına ön hazırlıklar tamamlandı.
17.01.2023 Ekonomi
Arjantin - Fransa Dünya Kupası finali öncesi telaş! 3 futbolcudan gelen haber şok etti
Arjantin - Fransa Dünya Kupası finali öncesi telaş! 3 futbolcudan gelen haber şok etti 2022 Dünya Kupası'nda gözler oynanacak olan Arjantin-Fransa maçı öncesi iki takımda da beklenmedik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Arjantin yıldız futbolcunun sakatlığı nedeniyle endişe yaşarken, Fransa ise 3 futbolcusundan gelen haberle sarsıldı.
16.12.2022 Şampiy10
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin ile mutabık kaldık' dedi ve duyurdu: Ücretsiz göndereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin ile mutabık kaldık' dedi ve duyurdu: Ücretsiz göndereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD EXPO'da önemli açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın milli gelire göre en fazla insani yardım yapan ülkesi olarak yeni bir adım atıyoruz. Özellikle ifade ettiğim gibi Karadeniz'deki tahıl koridorundan özellikle Afrika'daki ihtiyaç sahiplerinin daha fazla istifade etmesi için anlayış birliğine vardık. Somali, Cibuti, Sudan gibi ülkelere tahıl gemilerinin ulaşmasını temin edeceğiz." dedi.
4.11.2022 Siyaset
Amerikalılar Dedeağaç'a geldi kıtlık başladı! Uzun kuyryklar oluştu...
Amerikalılar Dedeağaç'a geldi kıtlık başladı! Uzun kuyryklar oluştu... Türkiye'ye 40 kilometre uzaklıktaki Yunan kenti Dedeağaç eski sessizliğini kaybetti. Şehirde artan ABD askeri faaliyeti ekonomiyi canlandırırken, ordunun her sevkıyatı sırasında yumurta kıtlığı yaşanıyor. Doğu Avrupa’daki ABD askeri varlığını artırmada merkezi bir rol üstlenen limanın, yeni yatırımlarla büyümesi ve ülkenin önemli ticaret merkezi haline gelmesi hedefleniyor.
19.08.2022 Dünya
ABD Adalet Bakanı Garland, Trump’ın malikanesinin aranmasına ilişkin kararı şahsen onaylamış
ABD Adalet Bakanı Garland, Trump’ın malikanesinin aranmasına ilişkin kararı şahsen onaylamış ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki mülkünün FBI tarafından aranması kararını şahsen onayladığını ve bunun kamuoyu yararı için paylaşıldığını açıkladı.
11.08.2022 Dünya
İlklerin pilotu Mehmet Şentürk hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekâtı'na damga vurmuştu
İlklerin pilotu Mehmet Şentürk hayatını kaybetti! Kıbrıs Barış Harekâtı'na damga vurmuştu Meslek yaşamı boyunca gökyüzünde ilklere imza atan ve birçok kritik uçuşta yer alan kaptan pilot Mehmet Şentürk, 92 yaşında hayatını kaybetti. Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında gizli görevle Libya'dan Türkiye'ye silah taşıyan uçakların pilotlarından olan Şentürk Kaptan, 12 Eylül darbesinin ardından 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in talimatına rağmen asla kestirmediği bıyıklarıyla da tanınıyor. 
23.07.2022 Yaşam
Rusya'dan kayıp ABD askerleri için ilk resmi açıklama geldi: Askerler elimizde...
Rusya'dan kayıp ABD askerleri için ilk resmi açıklama geldi: Askerler elimizde... Rusya'nın 24 Şubat'ta başlattığı savaşta Ukrayna'daki çatışmalar sırasında kaybolan 2 ABD askeri için resmi açıklama Rusya'dan geldi. Kremlin sözcüsü Peskov, ABD'li askerlerin Rus askerlerinin hayatlarını tehlikeye atan paralı askerler olduğunu ve eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini söyledi. Peskov, iki askerin 'savaş esiri' statüsünde değerlendirilmeyeceğini belirterek hukuki yolların önünü tamamen kapattı.
21.06.2022 Dünya
Millet İttifakı'nda adaylık savaşı! Yavaş ve Kılıçdaroğlu'na operasyon
Millet İttifakı'nda adaylık savaşı! Yavaş ve Kılıçdaroğlu'na operasyon Millet İttifakı'nda adaylık krizi devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nın, Mansur Yavaş'ın ve Ekrem İmamoğlu'nun isimleri adaylık için öne çıkıyor. Öte yandan Yavaş ve Kılıçdaroğlu'na operasyon yapılıyor iddiası siyaset gündemine bomba gibi düştü.
7.06.2022 Siyaset
Amerika'nın en fazla nefret edilen adamı Martin Shkreli yıllar sonra yeniden gündemde!
Amerika'nın en fazla nefret edilen adamı Martin Shkreli yıllar sonra yeniden gündemde! Amerika'da televizyon kanalları ve gazeteler kendisini "bir numaralı halk düşmanı" ilan ettiğinde henüz 32 yaşındaydı. Onun yerinde başka kim olsa bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaşır, yerle bir olan imajını düzeltmek için profesyonellerden yardım alırdı. O ise tam tersi bildiğini okumaya ve insanları sinirlendirmeye dozu artırarak devam ediyordu.
21.05.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Amerikalılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki amerikalılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.