Aleviler

Aleviler

Son dakika aleviler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aleviler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aleviler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aleviler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aleviler gelişmeleri de dahil olmak üzere 898 aleviler haberi bulunmuştur. Tüm aleviler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim' yürüyüşü yapan Tanju Özcan: Ekrem İmamoğlu ivmesini kaybediyor
Bolu'dan Ankara'ya 'Değişim' yürüyüşü yapan Tanju Özcan: Ekrem İmamoğlu ivmesini kaybediyor Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk'te canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özcan, CHP Genel Merkezi önüne koltuk fırlattığı anlarla ilişkin, "11 tane seçim kaybetmiş koltuktan kalkmıyor. İlla koltuk diyorlarsa alın size koltuk diye koltuk attım. Orada koltuk vazgeçilmez bir şey değil demek istedim. Sembolik bir şeydi." ifadelerini kullanırken, Ekrem İmamoğlu'nun değişim çıkışı ile ilgili ise "Bence Ekrem Bey geç kalıyor. Ben Ekrem Bey'i nasıl destekleyebilirim? Ekrem Bey değişim olmalı diyor ama değişim genel başkandan başlamalı demiyor. Ekrem Bey birçok insandan daha önde. Her geçen gün bu ivmesini kaybediyor." diye konuştu. Özcan, 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna ise, "İstifa etmeyeceğim, bu tarihe geçsin. Beni atsınlar. Gerekçeli kararda ne yazacak merak ediyorum." yanıtını verdi.
14.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 14 Mayıs mesajı: Yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "14 Mayıs günü sandıktan bir kez daha zaferle çıkacağız. Kandil'deki terör baronları dışında kimse kaybetmeyecek. Baronların uzantısı olan HDP'yi artık Erzurum'da siliyor muyuz? Pensilvanya'daki hain dışında kimse üzülmeyecek. Milleti tehdit eden yabancı dergiler dışında kimse karalar bağlamayacak." dedi
5.05.2023 Gündem
Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri!
Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri! Baharın gelişinin kutlandığı Hıdırellez her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanıyor. Halk takviminde yer alan Hıdırellez’de geleneksel ritüeller gerçekleştiriliyor, dilekler dileniyor ve bereketi simgeleyen bazı uygulamalar yapılıyor. Türk coğrafyası için önemli olan bu gün ile ilgili akıllarda pek çok soru işareti de bulunuyor. Özellikle Hıdırellez’in İslam’da yeri olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Hıdırellez’in İslam’da yeri var mı? Hıdırellez müslümanlar kutlar mı? Hıdırellez’in dinimizdeki yeri ne? İşte merak edilenler…
18.03.2023 Dini Bilgiler
Uzman isimler 'Türkiye Yüzyılı'nı yorumladı: 'Yeni Kızılelma... Erdoğan bilinen siyasete format attı'
Uzman isimler 'Türkiye Yüzyılı'nı yorumladı: 'Yeni Kızılelma... Erdoğan bilinen siyasete format attı' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen program ile "Türkiye Yüzyılı" vizyon belgesini açıkladı. Gazeteciler ve uzmanlar 16 farklı başlığın yer aldığı vizyon belgesini yorumladı. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, "Erdoğan yeni bir siyaset tarzı önerdi. Bilinen siyasetlere de bir format attı aslında" dedi.
28.10.2022 Gündem
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek Cemevlerinin elektrik ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesini de içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
24.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, yeni Alevi projesi nedir?
Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, yeni Alevi projesi nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Grup Toplantısı'nda CHP'nin başörtüsü ile ilgili verdiği yasa teklifine yönelik ''Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım'' diyerek  alevi vatandaşları ilgilendiren yeni bir projenin duyurulacağını da aktardı.  Peki, Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, yeni Alevi projesi nedir?
5.10.2022 Gündem
Bakan Soylu'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili flaş açıklama: Yüzde 70'i dönmek istiyor
Bakan Soylu'dan Suriyeli sığınmacılarla ilgili flaş açıklama: Yüzde 70'i dönmek istiyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. "Suriyeli sığınmacılar elbette memleketlerine dönecekler" diyen Bakan Soylu, "Zannediyorum bu yılın sonu itibariyle gidiş başlayacak. Araştırmalara göre yüzde 70. 'Güvenli bir dönüş söz konusu olursa biz ülkemize dönmek istiyoruz' diyor." ifadelerini kullandı.
18.08.2022 Gündem
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Alevi vatandaşların talepleriyle ilgili hükümet hareket geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği cemevi ziyaretinin ardından gündeme gelen yeni düzenlemeler ve atılacak somut adımları Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında aktardı.
17.08.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na güçlü destek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na güçlü destek! Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir yıl kaldı! Sürece azaldıkça liderlerin ifadeleri keskinleşiyor. Millet İttifakı'nda ise adaylık krizi sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleriyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef almasının Kılıçdaroğlu'nun adaylığını bir adım öne çıkartacağı ifade ediliyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...
10.06.2022 Siyaset
Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi!
Meral Akşener, Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi! İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın Aleviler hakkında yaptığı yorum nedeniyle Alevilerden ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi. Bu gelişmeden sonra Oral, partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.
9.06.2022 Siyaset
Alevi inanç önderlerinden Avusturya'nın kararına tepki
Alevi inanç önderlerinden Avusturya'nın kararına tepki Alevi inanç önderleri, Avusturya'nın leviliği İslam'ın dışında ayrı bir inanç olarak tanımasına karşı Karacaahmet Sultan Dergahı'nda basın açıklaması yaptı.
29.04.2022 Gündem
Alevilere sosyal medya hesabından hakaret etmişti! İfadesi ortaya çıktı: Alkollüydüm
Alevilere sosyal medya hesabından hakaret etmişti! İfadesi ortaya çıktı: Alkollüydüm Kocaeli’de, sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayın sırasında Alevilere yönelik küfürler edince ‘Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek’ suçundan gözaltına alınıp tutuklanan Yakup Tilki, savcılıktaki ifadesinde olay sırasında alkollü olduğunu öne sürdü.
10.02.2022 Gündem
Alevilere hakaret eden Yakup Tilki gözaltına alındı!
Alevilere hakaret eden Yakup Tilki gözaltına alındı! 'Yakup Tilki' isimli kullanıcı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Aleviler hakkında küfür ve hakaret içerikli ifadeler kullandı. 'Yakup Tilki' adlı kullanıcıya tepki yağarken AK Parti Sözcü'sü Ömer Çelik konuyla ilgili açıklama yaptı. Şahsın Kocaeli'nin İzmit ilçesinde gözaltına alındığı bildirildi.
9.02.2022 Gündem
Alevileri ilgilendiren flaş gelişme! Cemevleriyle ilgili yeni adım
Alevileri ilgilendiren flaş gelişme! Cemevleriyle ilgili yeni adım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bin 585 cemevini ziyaret ederek hazırlanan kapsamlı çalışmayı görüştük” açıklaması sonrası AK Parti, Alevilere yönelik ne gibi yeni adımlar atılabileceğini tartışıyor.
4.11.2021 Gündem
Ankara’da din kültürü öğretmeni ne dedi? Öğretmen görevden uzaklaştırıldı!
Ankara’da din kültürü öğretmeni ne dedi? Öğretmen görevden uzaklaştırıldı! Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara'da okulda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni ile bazı öğrenciler arasında geçtiği iddia edilen olayla ilgili inceleme-soruşturma başlatıldığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, "Öğretmen görevden uzaklaştırılmış olup; konuyla ilgili tahkikat tüm boyutlarıyla sürdürülmektedir" denildi. Peki, Ankara’da din kültürü öğretmeni ne dedi?
25.09.2021 Gündem
Güner Ümit kimdir? Ümit Güner yerine koyanlara isyan eden Ümit Güner hakkında merak edilenler…
Güner Ümit kimdir? Ümit Güner yerine koyanlara isyan eden Ümit Güner hakkında merak edilenler… Ünlü TV sunucusu, dublaj sanatçısı Güner Ümit, YouTube'da yayınlanan bir programa katılarak, Zerrin Özer’e tecavüz eden Ümit Güner yerine koyanlara isyan etti. Güner Ümit ardından Zerrin Özer de günlerdir süren suskunluğunu bozdu ve konuyla ilgili açıklama yaptı. Güner Ümit kimdir? İşte Ümit Güner hakkında merak edilenler…
26.03.2021 Gündem
Tokat'ta, 'haritalı fişleme' iddiası! O doktora soruşturma
Tokat'ta, 'haritalı fişleme' iddiası! O doktora soruşturma Tokat Sağlık Müdürlüğü'nce bazı haber sitelerindeki 'Sağlık Bakanlığı logolu haritada Aleviler fişlendi' başlıklı haberlerde yer alan iddialara ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, haritanın müdürlük ve sağlık tesislerinde bulunmadığı, Almus ve köylerini gösteren haritanın fotoğrafını çekip, üzerinde değişiklik yapan doktor hakkında idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
22.01.2021 Gündem
Bakan Soylu'dan 'Osman Şiban' açıklaması
Bakan Soylu'dan 'Osman Şiban' açıklaması İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gözaltına alındıktan sonra helikopterden atıldığı öne sürülen Osman Şiban hakkında, "3 teröriste ev sahipliği yapan kişi Osman Şiban. Helikoptere bindiler, geldiler. Bundan sonrası ne olmuşsa, soruşturmamızda ne varsa bunun sonucunu ortaya koyarız" dedi.
26.11.2020 Gündem
Pınar Fidan emniyette ifade verdi
Pınar Fidan emniyette ifade verdi Gösteride Aleviler için ayrıştırıcı ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan soruşturma açılan komedyen Pınar Fidan, emniyete gelerek ifade verdi.
19.03.2020 Gündem
Pınar Fidan’dan Alevilerle ilgili skandal video! Tepki yağıyor
Pınar Fidan’dan Alevilerle ilgili skandal video! Tepki yağıyor Tuz-Biber adlı stand-up gösterisinde Pınar Fidan, Aleviler için skandal ifadeler kullandı. Fidan, Madımak Katliamı’na göndermede bulunarak, "Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin. Geçmişte örnekleri var" dedi.
19.03.2020 Gündem
Binali Yıldırım: Fırsat vermeyeceğiz
Binali Yıldırım: Fırsat vermeyeceğiz AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, farklılıkları her zaman insanlığın ve medeniyetin zenginliği olacak gördüklerini belirterek, "Kavga, ayrıştırma nedeni olarak görmedik. Bu farklılıkları kaşıyıp bizi ancak ayrıştırarak, kavga ettirerek bölmeye çalışanlar, hep oldu. Bundan sonra da olacaktır. Aramızda ihtilaflar varsa, bunu canlar konuşarak birlikte çözeceğiz." dedi.
10.03.2019 Siyaset
AK Parti'den Cumhur İttifakı açıklaması
AK Parti'den Cumhur İttifakı açıklaması AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, "İttifak yapılacak il sayısı 50'yi bulabilir" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, "Yeni illerde MHP ile ittifak için arkadaşlarımızın görüşmeleri sürüyor. 20 il için daha değerlendirme yapılıyor" diye konuştu.
13.02.2019 Siyaset
Darbeci generalin odasından "Türkiye'yi bölme planı" çıktı
Darbeci generalin odasından "Türkiye'yi bölme planı" çıktı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini organize eden sözde "yurtta sulh konseyi" üyesi eski tuğamiral Sinan Sürer'in odasında ele geçirilen dokümanlarda, Türkiye'yi iç savaşa sürekleyecek ve bölünmesine neden olacak plan tespit edildi.
18.01.2019 Gündem
"Rejim savaş açmışsa aslında bunu İran yapıyor"
"Rejim savaş açmışsa aslında bunu İran yapıyor" Suriye'deki Türkmendağı'nda savaşan muhalif Türkmen komutan Tarık Solak, Beşşar Esed rejiminin ordusunun hükmünün kalmadığını, askeri kararların İran tarafından alındığını söyledi.
3.12.2018 Dünya
Brunson’ın kritik duruşması öncesi gizli tanıklardan yeni iddialar ortaya çıktı
Brunson’ın kritik duruşması öncesi gizli tanıklardan yeni iddialar ortaya çıktı Hakkında casusluk iddiasıyla 35 yıla kadar hapsi istenen ABD'li Rahip Andrew Craig Brunson'un 12 Ekim'de görülecek duruşması öncesi yeni gizli tanık ifadeleri ortaya çıktı.
9.10.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aleviler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aleviler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.