Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, yeni Alevi projesi nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP Grup Toplantısı'nda CHP'nin başörtüsü ile ilgili verdiği yasa teklifine yönelik ''Eğer dürüstseniz çözümü yasa değil Anayasa düzeninde sağlayalım'' diyerek  alevi vatandaşları ilgilendiren yeni bir projenin duyurulacağını da aktardı.  Peki, Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, yeni Alevi projesi nedir?

Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak, yeni Alevi projesi nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin başörtüsü teklifine tepki göstererek, "Ülkemizde kamuda veya özel sektörde böyle bir mesele var mı? Türkiye bir dönem Meclis'e başörtüsüyle girdiği için kürsüden senin fikir baban haddi bildirmeye davet edilen milletvekilleri görmüştü. Siz de bunları alkışlamıştınız. Meclis'ten atmak için alkışlamıştınız. Bugün milletvekillerimizle ve diğer konularla ilgili böyle bir sıkıntı var mı?" dedi. Erdoğan başörtüsü teklifi için "Öyleyse, biz daha öte teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, samimiysen temel bir insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülke gündeminden çıkarmak için samimiyse, gençlerimizin hassasiyetleri olan bu meselenin ahdi temelini güçlendirmenin peşindeyse bunu yasa değil, anayasa düzeyinde sağlayalım" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cuma günü; Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma projelerini de akamete uğratacağız" duyurusunu yaptı.

Cumhurbaşkanı cuma günü ne açıklayacak?

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda tarihi açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki hafta Alevi vatandaşlarımız için adım atacağız. Cuma günü; Alevi kardeşlerimizi ülkemizden koparma projelerini de akamete uğratacağız." diyerek bir soruna daha çözüm getireceğini açıkladı. 

Aleviler için yeni adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarının devamında, dayatılan Kürt ve Alevi meselelerine değindi.

"Bizim Kürt meselesi gibi bir sıkıntımız yok ki." diyen Cumhurbaşkanı, "Benim Kabinemde iki tane Kürt arkadaşım var. Önümüzdeki hafta cuma günü Alevi vatandaşlarımız için adım atacağız." şeklinde konuştu.