Ailevi Akdeniz Ateşi

Ailevi Akdeniz Ateşi

Son dakika ailevi akdeniz ateşi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ailevi akdeniz ateşi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ailevi akdeniz ateşi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ailevi Akdeniz Ateşi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ailevi akdeniz ateşi gelişmeleri de dahil olmak üzere 26 ailevi akdeniz ateşi haberi bulunmuştur. Tüm ailevi akdeniz ateşi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tekrarlayan karın ağrıları FMF habercisi olabilir
Tekrarlayan karın ağrıları FMF habercisi olabilir Ailevi Akdeniz Ateşi’nin (FMF) en sık görüldüğü yerlerden birinin Türkiye olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Bülent Yaşar “FMF ataklar şeklinde tekrarlayan göğüs, karın ağrısı ve ateş şikayetleri ile karakterize kronik bir hastalıktır. Karın ve göğüs ağrısına, eklem ağrısı ve cilt döküntüleri eşlik edebilir. Tanı koymakta gecikilirse organ yetmezliklerine özellikle de böbrek yetmezliğine yol açabilir” dedi.
9.09.2021 Sağlık
FMF hastaları nelerden uzak durmalı?
FMF hastaları nelerden uzak durmalı? Ailevi Akdeniz Ateşi diğer adı ile de Familial Mediterranean Fever yani diğer bir deyişle de FMF hastalığı; tekrarlayan yüksek ateş ile akciğer, karın ve eklemlerde oluşan ağrılarla kendini belli eden kalıtsal bir hastalıktır. Genetik nedenler sonucunda vücudun kendi kendine ortaya çıkardığı iltihaplı ataklarla seyreden Ailevi Akdeniz ateşi hastalığı, otoenflamatuar bir hastalık olarak bilinir.
16.02.2022 Sağlık
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat!
Bel ağrınız hareket ettikçe azalıyorsa dikkat! Ankilozan spondilit (AS), omurganın eklemlerinde iltihaplanmaya neden olan kronik bir romatizmal hastalık. İltihaplı bir romatizma hastalığı olan, omurga ve leğen kemiğindeki eklemleri tutan ankilozan spondilit (AS) kendini en çok bel ağrısıyla belli ediyor. Doç. Dr. Sait Burak Erer ankilozan spondilit ve tedavisini anlattı.
22.03.2021 Sağlık
Genetik hastalıklar için 'son teknoloji' ile hizmet veriliyor
Genetik hastalıklar için 'son teknoloji' ile hizmet veriliyor Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezinde, teknolojik cihazlarla tetkikler yapılıyor ve teşhis konuluyor.sağ
3.03.2021 Sağlık
Araç tutması hastalık habercisi olabilir!
Araç tutması hastalık habercisi olabilir! Çocukluk çağı baş ağrıları çok zor teşhis ediliyor. Çünkü aileler özellikle 4 yaş altı çocuklarda belirtileri anlamıyor ya da önemsemiyor. Baş ağrısı sadece erişkinlik dönemi hastalığı değil. Ceninde bile baş ağrısı görülebiliyor. Çocuklarda karın ağrısı, araç tutması ve sık kusma ataklarının migren işareti olabileceğini söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı'ndan Nöroloji, Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı; aynı zamanda Dünya Baş Ağrısı Derneği Çocuk Baş Ağrısı Çalışmaları Dünya Koordinatörü Prof. Dr. Derya Uludüz, nöroloji dünyası için çocukluk çağı baş ağrılarının teşhisinin en zor konulardan biri olduğunu söyledi.
10.10.2019 Sağlık
Çocuklardaki karın ağrısına dikkat
Çocuklardaki karın ağrısına dikkat Çocukluk dönemin de en sık karşılaşılan sorunlardan birisi de karın ağrısıdır. Bu ağrı kimi zaman karın içi veya karın dışı organlardan kaynaklanan hastalıkların bir belirtisi olabilir.
17.01.2019 Sağlık
Akraba evliliklerine koruyucu hekimlik
Akraba evliliklerine koruyucu hekimlik Tıbbı Genetik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Derya Erçal, “Akraba evliliklerinin yüksek olduğu toplumda en ucuz, faydalı tedavilerden biri, koruyucu hekimlik olarak kabul edilebilecek yöntem” dedi.
24.10.2018 Yaşam
Doğum kontrol hapı kullananlara kötü haber!
Doğum kontrol hapı kullananlara kötü haber! Prof. Dr. Suna Büyüköztürk, doğum kontrol hapları ve östrojen içeren hormon preparatların, vücutta bir proteinin eksikliği veya yetersiz işlevi nedeniyle deride ve iç organlarda tekrarlayan şişlik olarak tanımlanan Herediter Anjioödem hastalığını tetikleyebildiği uyarısında bulundu
14.05.2018 Sağlık
Uzmanlardan çok kritik uyarı geldi! O hapı kullananlar dikkat
Uzmanlardan çok kritik uyarı geldi! O hapı kullananlar dikkat Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Üyesi Prof. Dr. Suna Büyüköztürk, doğum kontrol hapları ve östrojen içeren hormon preparatların, vücutta bir proteinin eksikliği veya yetersiz işlevi nedeniyle deride ve iç organlarda tekrarlayan şişlik olarak tanımlanan Herediter Anjioödem hastalığını tetikleyebildiği uyarısında bulundu.
13.05.2018 Sağlık
İlk yerli ilaç geliyor!
İlk yerli ilaç geliyor! İlk yerli ilaç ileri klinik araştırmaların ardından 5 yıl içinde piyasaya çıkması bekleniyor. Alevi Akdeniz Ateşi hastalığına çare olacak.
9.05.2017 Ekonomi
Uzun süreli eklem ağrısına dikkat!
Uzun süreli eklem ağrısına dikkat! Eklemde ağrı, şişlik, kızarıklık, sıcaklık ve eklemin normal hareketlerini yapamamasının, bir iltihaplı romatizma hastalığı olan artrit belirtisi olduğu açıklandı.
8.05.2017 Sağlık
Ailevi Akdeniz Ateşi'ne çare Türkiye'den gelecek
Ailevi Akdeniz Ateşi'ne çare Türkiye'den gelecek Türkiye'nin ilk orijinal biyolojik ilacına ilişkin Faz-1 klinik çalışmasından umut veren sonuçlar elde edildi.
7.05.2017 Sağlık
‘Akdeniz Ateşi’ni Türkiye söndürecek
‘Akdeniz Ateşi’ni Türkiye söndürecek Ailevi Akdeniz Ateşi (AAA)tedavisinde kullanılmak üzere üretilen Türkiye’nin ilk ve orijinal biyolojik ilacıyla ilgili Faz-1 klinik çalışmasından başarılı sonuçlar elde edildi.
29.09.2021 Gündem
Kanser teşhisiyle 10 yılda 7 kez ameliyat oldu, gerçek bambaşka çıktı
Kanser teşhisiyle 10 yılda 7 kez ameliyat oldu, gerçek bambaşka çıktı Adana'da, 10 yıl önce "kolon kanseri" teşhisi konulan 26 yaşındaki Salih Murat'ın, 7 kez ameliyat geçirip, 26 kiloya düştükten sonra kanser olmadığı anlaşıldı.
14.02.2017 Yaşam
Yemeklerin tuzunu azaltarak böbreklerinizi koruyun!
Yemeklerin tuzunu azaltarak böbreklerinizi koruyun! Böbrek hastalığı Türkiye'de en sık görülen kronik hastalıkların başında geliyor. Hastalık tedavi edilmediğinde organ kaybına yol açabiliyor. Kış yaklaşırken hastalığı ve korunmak için yapılması gerekenleri İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Seyit Mehmet Kayacan ile konuştuk.
14.11.2015 Arşiv
Nefes darlığı ve göğüs ağrınız varsa dikkat!
Nefes darlığı ve göğüs ağrınız varsa dikkat! Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Göğüs Cerrahisi Bölümü’nden Op. Dr. Ahmet Bülent Kargı, Plörezinin halk arasında korkutucu bir şöhretinin olduğunu ve su alınmasının tehlikeli olduğu ön yargısının devam ettiğini belirtti.
18.08.2015 Sağlık
Bu 7 ağrıya dikkat
Bu 7 ağrıya dikkat Ağrılar yaşamaya başlayan bu durumdan giderek daha fazla rahatsız olanlar için Hisar Intercontinental Hospital İç Hastalıkları Bölümü Uzmanı Dr...
4.06.2015 Sağlık
Akdenizliler bu habere dikkat!
Akdenizliler bu habere dikkat! PEDİATRİK Hematoloji ve Genetik Uzmanı Prof. Dr. Duran Canatan, Akdeniz Bölgesi’nde yaşayan her 1000 kişiden 1’inde ’Ailevi Akdeniz Ateşi’ olarak bilinen FMF hastalığı görüldüğünü söyledi.
23.04.2014 Sağlık
Çocuklardaki yetişkin hastalığı: Romatizma
Çocuklardaki yetişkin hastalığı: Romatizma Anneler dikkat! Çocukluk çağında teşhisi konularak tedavisi yapılmadığı takdirde romatizmal hastalıklar, ileri yaşlarda kalıcı hasarlara yol açabiliyor.
21.07.2013 Arşiv
Bu ağrıyı önemseyin!
Bu ağrıyı önemseyin! Bu tarz ciddi ağrıların atlanmaması için vakit kaybetmeden hekime başvurmak çok önemli...
20.07.2012 Sağlık
İstancool ve ateşli Tuba...
İstancool ve ateşli Tuba... İlk önce, bir gece önceden giymeyi planladığım elbisemi aldım elime, kafamda o gün nasıl görünmem gerektiğiyle ilgili belli belirsiz bir görüntü vardı...
3.06.2012 Arşiv
Çocuk isteyen hep bendim ama kızkardeşlerim evlendi
Çocuk isteyen hep bendim ama kızkardeşlerim evlendi İkinci sperm bankası vakası ‘Sosyetik güzel Selin Boronkay’dan geldi
20.03.2009 Arşiv
Ağrılarım üç gün dinmiyor
Ağrılarım üç gün dinmiyor FMF teşhisi konulan Tuba Ünsal hastalığıyla ilgili merak edilenleri anlattı
24.10.2008 Magazin
FMF teşhisi kondu
FMF teşhisi kondu Yüksek ateş, nefes darlığı, karın ağrısı şikayetleriyle geçtiğimiz günlerde hastaneye kaldırılan Tuba Ünsal'a, az kişide rastlanan Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) teşhisi kondu
20.10.2008 Magazin
Romatizmanın  çaresi var
Romatizmanın çaresi var Bağışıklık sisteminin uygunsuz çalışması sonucu gelişen romatizmal hastalıklar için Romatoloğa görünmeden karar vermeyin
7.09.2007 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ailevi Akdeniz Ateşi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ailevi akdeniz ateşi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.