Abuja

Abuja

Son dakika abuja haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan abuja ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını abuja haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abuja

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abuja gelişmeleri de dahil olmak üzere 106 abuja haberi bulunmuştur. Tüm abuja haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nijerya’da hapishane baskını: Yaklaşık 900 mahkum firar etti
Nijerya’da hapishane baskını: Yaklaşık 900 mahkum firar etti Nijerya’nın başkenti Abuja’nın hemen dışındaki Kuje Hapishanesi’ne düzenlenen baskında yaklaşık 900 mahkum firar etti. Firari mahkumlardan 443'ünün yakalandığı, 400'ünün ise hala firari olduğu bildirildi.
6.07.2022 Dünya
Nijerya'da kiliseye saldırı! En az 50 kişi öldü
Nijerya'da kiliseye saldırı! En az 50 kişi öldü Nijerya'nın güneybatısındaki Ondo eyaletinde bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda en az 50 kişinin öldüğü belirtildi.
5.06.2022 Dünya
Nijerya'da koleradan can kaybı 3 bin 283'e çıktı
Nijerya'da koleradan can kaybı 3 bin 283'e çıktı Nijerya'da kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 283'e yükseldi.
31.10.2021 Dünya
Emine Erdoğan, Abuja Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışında konuştu
Emine Erdoğan, Abuja Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışında konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, başkent Abuja'daki Yunus Emre Kültür Merkezi ile Anadolu'nun bilgelik kapılarının Nijeryalılara açılacağını söyledi.
20.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nijerya'da törenle karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Nijerya'da törenle karşılandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari tarafından başkent Abuja’da resmi törenle karşılandı.
20.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ülkelerine gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ülkelerine gidiyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 17-20 Ekim 2021 tarihlerinde mevkidaşlarının davetlerine icabeten, Angola, Togo ve Nijerya'yı ziyaret edecek.
16.10.2021 Siyaset
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor Dünya bu haberle sarsıldı. Koronavirüsten çok daha ölümcül. Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ederken; Batı Afrika ülkelerinden Nijerya, Kovid-19 salgınının yanı sıra kolera tehdidiyle karşı karşıya. Ölümcül salgın ülkede koronavirüsten fazla can aldı.
13.08.2021 Dünya
D-8 10 Yıllık Yol Haritası kabul edildi
D-8 10 Yıllık Yol Haritası kabul edildi D-8 ülkeleri, Dakka bildirisiyle ırkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı ve Müslüman karşıtlığı ile mücadele etme iradesini teyit etti.
8.04.2021 Ekonomi
Nijerya’da askeri uçak düştü!
Nijerya’da askeri uçak düştü! Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın başkenti Abuja'da, askerleri taşıyan uçak düştü, 6 asker hayatını kaybetti.
21.02.2021 Dünya
Nijerya'da serbest bırakılan 15 Türk denizci Türkiye'ye geldi
Nijerya'da serbest bırakılan 15 Türk denizci Türkiye'ye geldi Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan "Mozart" gemisinden kaçırılarak rehin tutulan ve 21 gün sonra özgürlüklerine kavuşan 15 Türk denizci Türkiye'ye geldi. İstanbul Havalimanı VIP Salonu'nda aileleri ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından karşılanan denizciler, büyük mutluluk yaşadı.
14.02.2021 Gündem
Nijerya'da kurtarılan Türk denizcilerle ilgili flaş gelişme
Nijerya'da kurtarılan Türk denizcilerle ilgili flaş gelişme Nijerya'da kurtarılan 15 Türk gemiciden 6'sının önceki saatlerde Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliği'ne getirilmesinin ardından 9'unun daha ulaşmasıyla mürettebatın tamamı büyükelçiliğe varmış oldu.
13.02.2021 Dünya
Serbest bırakılan 15 Türk gemicinin 6'sı büyükelçiliğe getirildi
Serbest bırakılan 15 Türk gemicinin 6'sı büyükelçiliğe getirildi Nijerya'da serbest bırakılan 15 Türk gemicinin 6'sı Nijerya güvenlik güçlerinin kontrolünde başkent Abuja'ya ulaştırılarak, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine getirildi.
13.02.2021 Gündem
Korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı
Korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı Nijerya'nın Lagos kentinin yaklaşık 180 mil açığında Borealis firmasına ait Mozart isimli gemiden korsanlar tarafından kaçırılan 15 Türk gemici sağ salim kurtarıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Gelişmelerde bizi sürekli haberdar ettiler. Cumhurbaşkanımız da tüm süreci takip etti, aşama aşama bilgileri de verdik. Şimdi vatandaşlarımız Nijyerya'nın güneydoğusundaki limandalar. Büyükelçimiz kaptanla görüştü. Vatandaşlarımızın sağlık durumları iyi.' dedi.
12.02.2021 Gündem
Atlas Okyanusu’nda Türk gemisine korsan saldırısı
Atlas Okyanusu’nda Türk gemisine korsan saldırısı Atlas Okyanusu’nda tamamı Türk mürettebattan oluşan Liberya bayraklı M/V Mozart adlı gemi, Batı Afrika kıyılarındaki Gine Körfezi’nde korsan saldırısına uğradı. Türk kaptan Mustafa Kaya idaresindeki 222 metre boyundaki M/V Mozart, Nijerya’nın Lagos limanından aldığı konteynırları Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town limanına götürüyordu. Deniz haydutları 15 gemiciyi kaçırırken geminin idaresi için 3 kişiyi bıraktı. Bu sırada silah kullanan deniz haydutları bir gemiciyi öldürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nijerya açıklarında korsanların saldırısına uğrayan geminin kaptanlarından Furkan Yaren ile iki kez telefonda görüştü
23.01.2021 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, büyükelçilik görevlerini tebliğ etti
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, büyükelçilik görevlerini tebliğ etti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı büyükelçilerin yeni büyükelçilik ve daimi temsilcilik görevlerini tebliğ etti.
8.12.2020 Gündem
Nijerya'da 1,6 milyon kişi AIDS nedeniyle hayatını kaybetti
Nijerya'da 1,6 milyon kişi AIDS nedeniyle hayatını kaybetti Batı Afrika ülkesi Nijerya'da şimdiye kadar 1,6 milyon kişinin Edinilmiş Bağışıklık Eksikliği Sendromundan (AIDS) yaşamını yitirdiği bildirildi.
1.12.2020 Sağlık
THY'nin 'Eylül ayı uçuş planı' belli oldu
THY'nin 'Eylül ayı uçuş planı' belli oldu Corona virüs nedeniyle 11 Haziran itibariyle yurt dışı uçuşlarına kademeli olarak başlayan Türk Hava Yolları'nın (THY) Eylül ayı uçuş planı belli oldu. Bu kapsamda 19 Temmuz'da tekrar askıya alınan İran uçuşları da 1 Eylül itibariyle Tahran, Şiraz, Tebriz ve Meşhed seferleri olarak yeniden planlamaya dahil edildi.
16.08.2020 Ekonomi
Nijerya'da Kovid-19 vaka sayısı 31 bini aştı
Nijerya'da Kovid-19 vaka sayısı 31 bini aştı Batı Afrika ülkesi Nijerya'da yeni tip corona virüs (Kovid-19) tespit edilen kişi sayısı 31 bin 323'e yükseldi.
11.07.2020 Corona Virüsü
Nijerya'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 469'a çıktı
Nijerya'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 469'a çıktı Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 469'a yükseldi.
18.06.2020 Corona Virüsü
Nijerya'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 382'ye çıktı
Nijerya'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 382'ye çıktı Batı Afrika ülkesi Nijerya'da, yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 382'ye yükseldi.
11.06.2020 Corona Virüsü
Kaçırılan denizciler Türkiye'de
Kaçırılan denizciler Türkiye'de Nijerya'da kaçırılmalarının ardından önceki gün serbest bırakılan 10 denizci Türkiye'ye döndü.
11.08.2019 Gündem
Bakan Çavuşoğlu, Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemiciler ile konuştu
Bakan Çavuşoğlu, Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemiciler ile konuştu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nijerya'da kurtarılan 10 Türk gemici ile telefonda görüşerek "geçmiş olsun" dileklerini iletti.
10.08.2019 Siyaset
Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemiciler Abuja Büyükelçiliğinde
Nijerya'da serbest bırakılan Türk gemiciler Abuja Büyükelçiliğinde Kurtarılan 10 Türk gemici, helikopterlerle Nijerya'nın güneyindeki Edo eyaletinden ülkenin başkenti Abuja'ya getirildi. Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine götürülen gemiciler, yarın sabah Türkiye'ye getirilecek.
10.08.2019 Dünya
Nijerya’da kaçırılan işçi dehşet anlarını anlattı
Nijerya’da kaçırılan işçi dehşet anlarını anlattı Nijerya’da kaçırılmasının ardından bir hafta sonra kurtarılan 4 Türk işçiden Ergün Yurdakul, Adana’daki ailesine kavuştu. Yaşadığı korku dolu günleri anlatan Yurdakul, ailesine ve vatanına kavuşmasını sağlayan Nijerya ve Türkiye hükümetlerine teşekkür etti.
2.08.2019 Gündem
Kurtarılan Türkler kabusu anlattı: Gündüzleri ormanda bekliyorduk, geceleri ise...
Kurtarılan Türkler kabusu anlattı: Gündüzleri ormanda bekliyorduk, geceleri ise... Batı Afrika ülkelerinden Nijerya'da silahlı kişilerce kaçırılmalarının ardından operasyonla kurtarılan 4 Türk vatandaşı, Türkiye'nin Abuja Büyükelçiliğine getirildi.
27.07.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Abuja ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abuja haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.