Gazete Vatan Logo

Vicdanınızı susturmayın!

Ruhat Mengi "En iyi köşe yazarı" ödülü alırken üniversite gençliğine çağrı yaptı..

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen '9. İletişim Ödülleri' dün yapılan törenle sahiplerini buldu. Ödüle layık görülenler üniversitenin 22 bin öğrencisi arasında yapılan kapsamlı bir anketle belirleniyor. Yaklaşık 10 bin oy alan Vatan yazarı Ruhat Mengi 'Yılın En İyi Köşe Yazarı' seçildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde ödül töreninde bir konuşma yapan Ruhat Mengi'nin basın özgürlüğüne vurgu yaptı ve şunları söyledi:

SUSTRULMASINA İZİN VERMEYİN!

"Bu sizden aldığım ikinci ödül, birkaç yıl önce Star TV'de hazırlayıp sunduğum ‘Her Açıdan’ programıyla sizden ‘En iyi gündem programı’ ödülünü almıştım. Türkiye’de basın medya giderek öyle bağımsız ve özgür hale geldi ki o programı kaldırdılar. Aynen bir hükümete darbe gibi bu olaylar. Darbe milletin iradesine karşı gelmek ise, demokrasinin başta gelen şartı olan 'basın özgürlüğü'ne, milletin sevdiği gazetelere, gazetecilere ve tv programlarına müdahale de milletin iradesine, seçimine karşı gelmektir. Üzülmedim mi? Elbette yıllardır izleyicilerimle birlikte ben de çok üzüldüm. Ama üzülmekle 'yılmak' arasında fark vardır. Sizler de hiç kimsenin baskısıyla, biber gazıyla hür vicdanlarınızın susturulmasına izin vermeyin.."

Kadın ve çocuklara karşı şiddete de değinen Mengi, "Korunmasız kadın ve çocukların önemli bir kesimi aile içi ve dışında şiddet ve tecavüzle karşı karşıya. Suçlular cezalandırılmadığı için suç da hızla arttı" diye konuştu.


Hayvan haklarına dikkat çekmek için ödülünü üzerinde yavru kedi resmi bulunan tişörtle alan Mengi sokak hayvanlarının karşılaştığı şiddeti ve bu konudaki duyarsızlığı da eleştirerek gençleri duyarlı olmaya çağırdı.


Törende, Anadolu Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından Haldun Dormen, Meral Çetinkaya, Ali Poyrazoğlu, Erdal Özyağcılar ve Nejat Uygur'a onur ödülü verildi. Uygur'un ödülün oğlu Behzat Uygur aldı.
İşte diğer ödüllerden bazıları
En iyi yazar: Ece Temelkuran
En iyi gündüz kuşağı programı: Melek Baykal
En iyi haber kanalı: Sky Türk 360
En iyi haber bülteni: Kanal D
En iyi anchorwoman: Nazlı Tolga
En iyi anchorman: Ali Kırca
En iyi gazete: Milliyet

Haberin Devamı