Gazete Vatan Logo

Dışişleri'nden rehine açıklaması!

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru, “Musul'daki vatandaşlarımızın güvenliğiyle ilgili hiçbir problem yok. Vatandaşlarımızla ilgili haber ve bilgileri almaya devam ediyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Yardımcısı Naci Koru, IŞİD tarafından rehin alınan Türkler ile ilgili açıklama yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Musul’da IŞİD militanları tarafından alıkonulan 49 vatandaşın durumuyla ilgili dünden bu yana gelişme olmadığını belirterek, “Vatandaşlarımızın güvenliğiyle ilgili hiçbir problem yok. Vatandaşlarımızla ilgili haber ve bilgileri almaya devam ediyoruz” dedi.

İşte açıklamasından satır başları:

-49 vatandaşımızın güvenliği ile ilgili sorun yok

-ABD ile bir operasyon yok

-Her an serbest bırakılabilirler

-Bağdat'ın düşmesi sözkonusu değil ama tehlike var. Kuşatılmış durumda.

KRİTİK TOPLANTI BUGÜN
Naci Koru, ayrıca, Trabzon’da temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan’ın bugün “Musul Güvenlik Zirvesi”ni toplayacağını bildirdi. Başbakan Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada "“Bugün son bir gelişme Telafer gelişmesidir. Telafer gelişmesi hafife alınamaz bir gelişmedir. Malum Telafer’de Türkmenler’in ağırlıklı olduğu bir yapı var. Bu Türkmen kardeşlerimizin de biliyorsunuz yarıya yakını Sünni’dir yarıya yakını Şia’dır. Böyle bir durum orada söz konusu. Orayı da yakın takip de şuanda bulunduruyoruz. Akşam döner dönmez arkadaşlarımızla toplantı yapacağız. Toplantıyla birlikte ne tür adımlar atacağız, bunların kararını alacağız” demişti.

Haberin Devamı